Enkle måter å bruke krympeslange på: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å bruke krympeslange på: 11 trinn (med bilder)
Enkle måter å bruke krympeslange på: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Varmekrympeslanger, også kjent som krympemuffe, kan brukes til å reparere og isolere ledninger og kabler. Etter at du har skyvet slangen på kabelen du fikser, bruker du en varmepistol eller en annen varmekilde for å få den til å krympe og skape en tett tetning. Du kan også bruke varmekrympeslanger rundt hjemmet ditt for å reparere andre ting, for eksempel frynsete skolisser eller ødelagte glass. Med riktig slange og litt øvelse kan du gjøre reparasjoner raskt og enkelt!

Trinn

Metode 1 av 2: Isolerende ledninger med varmekrympeslange

Bruk varmekrympeslange Trinn 1
Bruk varmekrympeslange Trinn 1

Trinn 1. Mål ledningen med et trådmåler

Før ledningen du planlegger å bruke varmekrympepapir til i et av hullene på et målerverktøy for å se om den sitter godt. Hvis ledningen kan bevege seg inne i hullet på verktøyet, kan du prøve å sjekke neste størrelse. Når du kan mate ledningen inn i et hull og den ikke forskyver seg mens den er satt inn, skriver du ned størrelsen på måleren slik at du vet hvilken slange du skal kjøpe.

  • Du kan kjøpe et wire gauge -verktøy fra din lokale maskinvarebutikk.
  • Du trenger ikke å fjerne isolasjonen fra ledningen hvis den allerede har den siden varmekrympeslangen vil gå rundt den.
  • Hvis ledningen ikke passer inn i trådmålerverktøyet eller har en uregelmessig form, kan du også bruke en linjal eller målebånd for å finne diameteren.
Bruk varmekrympeslange Trinn 2
Bruk varmekrympeslange Trinn 2

Trinn 2. Velg rør som har en krympet diameter mindre enn ledningen du isolerer

Se på emballasjen for å finne diameteren på røret før du krymper det, så vel som krympeforholdet det har, som vanligvis er mellom 2: 1 og 6: 1. Del diameteren på krympeslangen med det første tallet i forholdet for å finne krympet diameter. Beregn hvilken slange som vil krympe til en størrelse mindre enn diameteren på ledningen din for å sikre at den har en tett tetning.

  • For eksempel hvis slangens opprinnelige diameter er 12 tommer (1,3 cm) og den har et krympeforhold på 2: 1, så blir det 14 tomme (0,64 cm) når du varmer den. Hvis det hadde et 3: 1 -forhold, ville det være det 16 tommer (0,42 cm) etter at du har krympet den.
  • Du kan kjøpe varmekrympeslanger fra maskinvarebutikker eller online.
  • Få varmekrympeslanger som matcher fargen på ledningen din hvis du vil at den skal smelte inn mer.

Tips:

Sørg for at slangen har en stor nok diameter slik at du kan skyve den over ledninger eller tilkoblinger for å føre den på plass.

Bruk varmekrympeslange Trinn 3
Bruk varmekrympeslange Trinn 3

Trinn 3. Skjær slangen 12 1,3 cm lengre enn delen du dekker.

Mål lengden på ledningsdelen du må dekke med slangen, og legg deretter til en ekstra 12 tommer (1,3 cm). Den ekstra lengden på slangen vil dekke isolasjonen på tråden rundt området du dekker for å sikre at den tetter tett og ikke etterlater noen ledninger. Bruk en saks til å klippe slangen i størrelse.

Varmekrympeslangen kan også krympe på lengden med omtrent 5-7% når du varmer den, så du kan legge til mer i lengden hvis du vil

Bruk varmekrympeslange Trinn 4
Bruk varmekrympeslange Trinn 4

Trinn 4. Skyv slangen på kabelen for å dekke delen du trenger å isolere

Når du har kuttet slangen i størrelse, mate enden av ledningen gjennom midten av slangen. Fortsett å skyve slangen nedover ledningslengden til du kommer til området du isolerer. Sørg for at røret er plassert slik at det strekker seg 14 tommer (0,64 cm) forbi seksjonen på hver side slik at de synlige ledningene er forseglet.

Hvis du dekker til en trådskinne, plasser slangen over midten av skjøten slik at den overlapper begge sider likt

Bruk varmekrympeslange Trinn 5
Bruk varmekrympeslange Trinn 5

Trinn 5. Varm slangen med en varmepistol så den krymper rundt ledningen

Hold en varmepistol omtrent 7,6–15,2 cm fra slangen og slå den på. Beveg dysen på varmepistolen frem og tilbake langs rørslengden slik at den begynner å krympe. Roter ledningen slik at du kan varme alle sider av slangen jevnt for å sikre at den krymper til størrelsen og at det ikke er luftbobler inni. Fortsett å varme opp slangen til den er tett mot ledningene under den.

  • Du kan også gni slangen med siden av et loddejern for å krympe den, men vær forsiktig så du ikke oppvarmer den for mye siden du kan skade ledningene under eller gjøre slangen sprø.
  • Du kan holde slangen over åpen flamme på en lighter, men den vil ikke varme jevnt, og du har kanskje ikke en perfekt tetning.
  • Hårfønere er kanskje ikke varme nok til å få slangen til å krympe, men du kan prøve å bruke en på den høyeste varmeinnstillingen.
  • Den krympende temperaturen for slangen kan vanligvis finnes på emballasjen.
Bruk varmekrympeslange Trinn 6
Bruk varmekrympeslange Trinn 6

Trinn 6. La slangen avkjøles helt før du påfører den noe stress

La slangen stå i ca 5 minutter, slik at den har en sjanse til å avkjøles rundt ledningen. Når det er kult å ta på, kan du håndtere og bøye ledningen til den posisjonen du trenger.

Metode 2 av 2: Bruke varmekrympeslanger rundt huset

Bruk varmekrympeslange Trinn 7
Bruk varmekrympeslange Trinn 7

Trinn 1. Forsterk en hodetelefonkontakt slik at den ikke går i stykker eller bøyes

Velg varmekrympeslange som har en krympet diameter som er litt mindre enn diameteren på hodetelefonkontakten. Skyv slangen over hodetelefonkontakten slik at den overlapper der hodetelefonsnoren kommer ut av basen. Varm slangen over hodetelefonkontakten for å krympe den på plass og lage en mer stiv tilkobling.

  • Vær forsiktig så du ikke smelter plast på selve hodetelefonkabelen, siden du kan skade ledningene eller avsløre dem.
  • Å bruke varmekrympeslange på en hodetelefonkontakt som allerede er ødelagt, løser det ikke.
Bruk varmekrympeslange Trinn 8
Bruk varmekrympeslange Trinn 8

Trinn 2. Forhindre at skolissene flosser ved å tette endene i krympeslange

Aglets, plastendene på skolissene forhindrer at skolissene dine faller fra hverandre, men de kan brytes av over tid. Kutt varmekrympeslangen slik at den er omtrent 2,5 cm lang og skyv den på enden av skolissene. Bruk en varmepistol for å krympe slangen slik at den holder enden av snørebåndene tett, slik at den ikke slites lenger.

Bruk krympeslange som er klar eller i samme farge som skoene dine, slik at den ikke kolliderer

Bruk varmekrympeslange Trinn 9
Bruk varmekrympeslange Trinn 9

Trinn 3. Fest ødelagte glassrammer med varmekrympeslange

Hvis armen brøt av brillene, skyv 1–1 12 tommer (2,5–3,8 cm) varmekrympeslange på den. Bruk slanger som har samme farge som rammene dine, slik at de smelter godt inn. Hold den ødelagte glassarmen mot rammene dine og før slangen over skjøten. Bruk varmepistolen til å krympe slangen slik at glassarmen holder seg på plass.

Vær forsiktig med å varme opp glassbriller, siden du kan forvride formen hvis den blir for varm

Bruk varmekrympeslange Trinn 10
Bruk varmekrympeslange Trinn 10

Trinn 4. Legg til varmekrympeslanger til nøklene for å identifisere dem lettere

Få flere farger med varmekrympeslanger som er store nok til å passe over de største endene av nøklene dine. Skyv slangen over nøkkelen og bruk en varmepistol eller en annen varmekilde for å krympe den. Når slangen er tett rundt nøkkelen din, bruker du en liten skrutrekker til å stikke hull gjennom slangen slik at du fortsatt kan sette nøkkelen på en ring. Bruk en annen farge for hver tast, slik at du enkelt kan finne den du trenger raskt.

Å sette varmekrympeslanger på nøklene forhindrer dem også i å lage mye støy når du tar dem opp eller setter dem ned

Bruk varmekrympeslange Trinn 11
Bruk varmekrympeslange Trinn 11

Trinn 5. Sett varmekrympeslangen på verktøyhåndtakene slik at du kan få bedre grep om dem

Hvis du har verktøy i verktøykassen som ikke har et plastgrep, kan du enkelt legge til et med krympeslange. Skaff deg rør som har en krympet diameter som er mindre enn diameteren på verktøyets håndtak, og kutt den i størrelse med en saks.

Metallverktøy kan bli varme når du varmer opp slangen, så bruk arbeidshansker mens du bruker håndtaket

Tips:

Merk varmekrympeslangen med størrelsen på verktøyet, slik at du enkelt kan se det på avstand. På den måten kan du unngå å sile gjennom verktøyene dine for å finne riktig størrelse.

Advarsler

  • Ikke varm krympeslangen for lenge, ellers kan den bli sprø eller forkullet.
  • Forsikre deg om at alle ledninger er trukket ut, slik at du ikke blir sjokkert eller elektrisk støt.

Anbefalt: