Slik installerer du trådfekting for hunder (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik installerer du trådfekting for hunder (med bilder)
Slik installerer du trådfekting for hunder (med bilder)
Anonim

Å sørge for at hunden din er trygg i hagen din, er viktig for helsen og sjelefredene dine. Å sette opp et gjerde for hunden din kan være en stor oppgave, men med de riktige materialene og kunnskapen kan du bygge et gjerde som er solid og sikkert. Når du lærer hvordan du installerer gjerdestolpene og fester vevd ledning til dem, kan du skape et trygt sted for hunden din å løpe og leke på.

Trinn

Del 1 av 3: Sette opp gjerdestolper

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 1
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 1

Trinn 1. Vurder hvilken type wire gjerde du ønsker

Det er to forskjellige typer gjerder som folk vanligvis bruker for å holde hunder tilbake. Begge vil holde hunder i hagen din, men de varierer i holdbarhet og pris.

  • Kjettinggjerde:

    Disse har en tendens til å være dyrere enn andre former for gjerder, men de er sterke og holdbare. De vil vare lenge, og de er i samsvar med mange borettslags retningslinjer. Når det er sagt, kan de store hullene i kjettingleddet gjøre det enkelt for fremmede å stikke i hender eller gjenstander for å håne hunden din.

  • Gårdsgjerde:

    Dette er billige gjerder laget av trådnettet strukket ut over gjerdestolper. De vil ikke hindre utsikten i hagen din, men de kan tære og kan trenge hyppig vedlikehold.

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 2
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 2

Trinn 2. Grav hull for hjørnestolpene

Hvis du velger å bruke trestolper til gjerdet ditt, er det første trinnet for å bygge et gjerde for hunden din å grave hull til hjørnestolpene dine. Siden hjørnestolper har mer spenning på dem enn linjestolper (stolpene mellom hjørnestolpene), må hullene som er gravd for dem være dypere. Hullene til hjørnestolpene dine skal være omtrent 0,76 til 0,91 meter dype.

  • Du kan bruke en håndholdt stolpgraver for de fleste jobber. Men hvis du har mange stolper eller bakken er steinete og vanskelig å grave, kan en boremaskin eller et borelignende verktøy være nyttig.
  • Hvis bakken der du plasserer stolpene er våt eller laget av leire, trenger du dypere hull for stolpene dine.
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 3
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 3

Trinn 3. Plasser hjørnestolpene i hullene

Hjørneposter må være sterkere enn linjepostene dine. Vanligvis bør hjørnestolpene dine være omtrent 15 til 20 centimeter i diameter og ca 2 til 2,5 meter lange. Plasser disse stolpene i hjørnehullene og fyll hullet med akkurat nok jord til at de ikke beveger seg.

Hold et nivå vertikalt til siden av stolpen for å sikre at den er rett

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 4
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 4

Trinn 4. Grav hull for stagpinnene

Du bør installere en støttestolpe for hver gjerdelinje som fører til hjørnestolpen din. Støtteposten bidrar til å fjerne spenningen fra hjørnestolpen og holder den fra å falle ned eller løsne. Grav hull for disse stolpene som er 0,76 til 0,91 meter dype, slik du gjorde for hjørnestolpene dine. Støtteposten skal være omtrent 8 fot fra hjørnestolpen, langs gjerdelinjen.

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 5
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 5

Trinn 5. Plasser stagpinnene i hullene

Som du gjorde med hjørnestolpene, plasserer du stagpinnene i hullene du har gravd og fyller ut litt av jorda for å holde dem på plass. Hold et nivå vertikalt langs siden av stolpen for å sikre at den er rett før du fyller den ut.

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 6
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 6

Trinn 6. Fyll ut hjørnet og fest stolpehull

Når du har hjørne- og festestolper på plass og i vater, fyll hullene med smuss, leire eller sand for å holde stolpene på plass. Du må pakke smuss, leire eller sand ned mens du går for å sikre at stolpen er solid. Tilsett litt skitt om gangen, og sørg for at du pakker det godt ned etter hver bit du legger i.

  • Du kan bruke et langt brett, hakke, et rør med en buet ende eller lignende ting for å pakke ned smusset. Dette vil hjelpe deg med å pakke smusset tett og hindre deg i å skrape knokene mot trestolpene i prosessen.
  • For gjerder som må være ekstra sikre, kan du helle betong i stolpehullet og feste det i bakken på denne måten.
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 7
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 7

Trinn 7. Installer en avstivningstråd

Når du har hjørne- og festestolper festet i bakken, installerer du en avstivningstråd mellom de to for å stabilisere stolpene. Denne avstivningstråden vil gå diagonalt fra bunnen av hjørnestolpen til toppen av stagpinnen. For å sikre ledningen, start en gjerdestift både nederst på hjørnestolpen og toppen av stagpinnen. Start ledningen gjennom stiften på hjørnestolpen og kjør den opp gjennom stiften øverst på stagpinnen, rundt toppen av stagpinnen og ned og rundt hjørnestolpen. Når du har ledningen på plass, kjører du stiftene godt inn. Stift eventuelt løs ledning til stolpen.

Brace wire selges i de fleste forsyningsbutikker. Det er vanligvis 9-gag og fleksibelt. Det er ikke det samme som gjerdetråd

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 8
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 8

Trinn 8. Legg til et tverrsnitt mellom hjørne- og avstivningsstolper

Når avstivningstråden er på plass, legger du til et tverrsnitt av tre mellom toppen av hjørnestolpen og stagpinnen. Tverrsnittet skal være langt nok til å passe godt mellom de to stolpene (ca. 8 fot eller 2,5 meter lang). Lag et hakk på innsiden av hver stolpe som du kan glide tverrstykket inn i og sikre det på plass ved hjelp av spiker.

Du kan også bruke rør, gamle gjerdestolper i stål eller til og med skinner som tverrsnitt

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 9
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 9

Trinn 9. Lag en spennstang

Du må legge spenning på avstivningstråden for å gjøre hjørne- og avstivningspostene enda mer robuste. For å gjøre det, kutt et stykke tre, rør, stang eller lignende solid materiale til omtrent 41 tommer langt. Plasser den ene enden av denne spaken i det øverste hjørnet av stagpinnen, mellom de to stagtrådene du nettopp festet. Vri spaken til ledningene er så tette som mulig. Når du har dem stramt, hviler du den andre enden av spaken mot tverrstykket. Det vil bli her alene så lenge det er nok spenning.

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 10
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 10

Trinn 10. Grav hull for linjepostene

Strekk en ledning eller ledning mellom hjørne og bøyle for å finne ut hvor du skal plassere linjepostene. Lineposter bør plasseres omtrent 4,5 til 6 meter fra hverandre. Du kan bruke spraymaling for å markere hvor du skal grave hullene for disse stolpene. Grav hull til en dybde på 2 til 2 ½ fot (.61 til.76 meter) ved hjelp av muslingeskruen.

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 11
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 11

Trinn 11. Installer linjepostene

Når du har gravd hullene for linepostene dine, legger du trestolpene i dem og fyller dem, tilfører litt skitt, leire eller sand om gangen og pakker det godt ned.

Del 2 av 3: Festing av trådgjerde

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 12
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 12

Trinn 1. Konstruer en gjerde båre

Vevet gjerder kan være tøft å strekke, men å bygge en gjerdebåre kan gjøre det mye enklere. For å lage en gjerdebår, ta to 2x4s, som hver er litt lengre enn høyden på det vevde gjerdet du bruker. Bor tre hull i hver 2x4 med jevne mellomrom langs brettet. Plasser bolter i disse hullene. Du vil hekte det vevde gjerdet over boltene for å strekke det ved å trekke i brettet.

Bruk en 2x4 i hver ende av delen av vevd gjerde du strekker

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 13
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 13

Trinn 2. Fest enden av ledningen til hjørnestolpen

For å feste enden av stolpen, fjern noen av de vertikale ledningene fra det vevde gjerdet. Vikle disse ledningene rundt stolpen og vev dem deretter tilbake i gjerdet. Fest en ledning til en gjerdestolpe med en stiftpistol.

  • Når du kjøper ledning, må du huske at jo høyere trådmåler, jo mindre tråddiameter. For eksempel er 12-gauge wire tyngre enn 14-gauge wire.
  • Vanligvis vil du bruke galvaniserte stifter som er minst en og en halv centimeter lange. Men hvis du bruker et hardere treverk til innleggene dine, kan det hende du trenger en kortere stift.
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 14
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 14

Trinn 3. Strekk gjerdet til neste hjørnestolpe

Når du har den ene enden av tråden festet til det første hjørnestolpen, står den vevde ledningen på enden og ruller den ut langs utsiden av gjerdelinjen til neste hjørnestolpe. Stram gjerdet sakte med gjerdet båren, press jevnt på alle hjørne-, avstivnings- og linestolper. Strekk ledningen til spenningskurvene i ledningen er omtrent en tredjedel av veien rette.

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 15
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 15

Trinn 4. Fest ledningen til gjerdestolpene

Start på slutten nærmest hjørnestolpen du allerede har festet ledningen til, og fest den vevde ledningen til avstiveren og linestolpene med en stiftpistol. Fest tråden øverst på gjerdestolpen først og arbeid deg nedover stolpen, og sørg for å holde tråden stramt hele tiden.

Når du stifter ledningen til gjerdestolpene, kjører du stiftene litt vinklet til stolpens vertikale akse. Dette vil bidra til å holde treet fra å dele seg

Del 3 av 3: Sette opp midlertidige eller lettere gjerder

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 16
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 16

Trinn 1. Bruk metallposter i stedet for tre

For en raskere eller midlertidig løsning kan du bruke metallposter i stedet for tre. Du vil følge alle de samme retningslinjene for å stille hjørnestolpene opp med linjepostene, men du trenger bare å dunke metallposten i bakken med en slegge eller stolpeholder, og kutte ut tiden og krefter som trengs for å grave hull for innleggene dine. Du kan fortsatt lage avstivere for hjørnestolper ved å bruke samme metode som du ville gjort for trestolper.

Metallposter kommer med trådklips på dem som brukes til å feste ledningen til stolpen. Bruk disse til å sikre ledningen din i stedet for stifter

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 17
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 17

Trinn 2. Kjøp et ferdiglaget gjerdesett

Du kan også kjøpe et ferdig produsert gjerdesett for å sette opp et trygt og sikkert gjerde raskt. Disse settene kommer i en rekke høyder og lengder, slik at du kan velge det som passer best for din situasjon. Disse settene kommer med spesifikke instruksjoner for hvordan du installerer dem. Generelt vil du imidlertid slå de medfølgende innsatsene i bakken langs gjerdelinjen din og føre en spenningstråd mellom stolpene for å holde dem på plass. Deretter fester du gjerdet til stolpene ved hjelp av kabeltråd eller trådklipsene på gjerdestolpene dine.

De fleste av disse gjerdesystemene er designet for å bruke huset ditt (eller en annen bygning) som den ene siden av gjerdet. Men hvis du foretrekker å bygge et gjerde som ikke er koblet til huset ditt, kan du også kjøpe porter som en del av disse settene

Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 18
Installer Wire Fencing for Dogs Trinn 18

Trinn 3. Kjøp ferdiglagde gjerdepaneler

Et annet alternativ er å kjøpe ferdiglagde gjerdepaneler. Disse panelene krever ikke at du setter opp gjerdestolper. I stedet plasserer du panelene i formasjonen du ønsker og dunker dem i bakken med en slegge eller stolpe. For å feste panelene sammen, fest dem til det tilstøtende panelet med kabelbindere eller en sterk ledning.

Anbefalt: