3 måter å lage en underjordisk rappsang

Innholdsfortegnelse:

3 måter å lage en underjordisk rappsang
3 måter å lage en underjordisk rappsang
Anonim

Hvis mainstream hip-hop og dens fengende, kommersielle strømmer ikke er noe for deg, kan du grave dypt ned i den underjordiske scenen. Lytt til andre artister og vær oppmerksom på hvordan rimene og rytmene deres fungerer. og begynn å komme med beats og tekster. Underjordisk rap handler om autentisitet, så skriv om emner som tenner en brann inni deg. Når du har skrevet og revidert rappen din, spiller du inn og produserer låten din. Del det deretter online og vis frem talentene dine for verden!

Trinn

Metode 1 av 3: Lag ditt beat

Lag en Underground Rap Song Trinn 1
Lag en Underground Rap Song Trinn 1

Trinn 1. Vær oppmerksom på hvordan beats driver hip-hop-sanger

Når du hører på sanger, legg merke til hvordan takten forankrer rapen. Tell sammen med takten for å få en følelse av hvordan den organiserer tekstene og setter tempoet til en sang. Prøv å identifisere instrumentene og lydene som utgjør et slag:

  • Basslinjen, eller de laveste tonene som driver rytmen.
  • Ekstra slagverk, eller en kombinasjon av lilletrommer og cymbaler som gir variasjon.
  • Lead, som er en melodi spilt av instrumenter som piano, gitar eller synthesizer.
  • Tillegg som gir karakter, for eksempel riper og vokale effekter.
Lag en Underground Rap Song Trinn 2
Lag en Underground Rap Song Trinn 2

Trinn 2. Bruk en digital lydarbeidsstasjon (DAW) til å lage din egen takt

En DAW er programvare som lar deg lage beats, spille inn musikk og blande spor. Eksempler inkluderer FL Studio, Garageband (bare macOS) og Audacity. Audacity og Garageband har gratis og betalte alternativer; FL Studio regnes som den beste DAW, men prisene starter på $ 99 (USA, fra oktober 2018).

Tips:

Mange artister foretrekker å starte med et slag, mens andre begynner med å skrive tekster. Skriv sangen din i den rekkefølgen den kommer til deg. For eksempel kan du ha et slag i tankene, eller oppdage at du ikke kan få tekster ut av hodet ditt.

Lag en Underground Rap Song Trinn 3
Lag en Underground Rap Song Trinn 3

Trinn 3. Start med basslinjen og supplerende trommer

De nøyaktige trinnene avhenger av ditt spesifikke DAW -program. Start generelt med å angi basslinjens slag per minutt (BPM); hip-hop sanger er vanligvis 100 til 140 BPM. Velg deretter et instrument, for eksempel en bassgitar eller kicktromme, fra rullegardinmenyen for bassmappe.

  • Spill med forskjellige instrumenter og tempoer for å få en følelse av hvordan basslinjen fungerer. Legg deretter til perkusjon med høyere tonehøyde, inkludert snarer og hi-hatter, til du har funnet en kombinasjon du liker.
  • For en enkel 4/4 slag (4 slag per mål) kan du spille en trommeslag på slag 1 og 3, en snare på slag 2 og 4. Spill med 4-takts kombinasjoner med halv, kvart og åttende slag også. For eksempel: kick-kick (første slag), snare (andre beat), kick-kick (tredje beat), snare-snare (fjerde beat).
Lag en Underground Rap Song Trinn 4
Lag en Underground Rap Song Trinn 4

Trinn 4. Legg til melodien og, om ønskelig, tillegg

Velg et blyinstrument, for eksempel et piano eller en gitar, for melodien. Spill med notater på DAW -rutenettet og kom med en melodi som treffer riktig akkord for ørene dine. Du kan også inkludere riper eller ta opp lyder som å puste eller knurre for å gjøre melodien din mer unik.

Underjordisk rap trenger ikke å være for polert, og du trenger ikke legge til en fengende, "poppy" melodi. Hvis du bare vil ha en rå tromme eller bass, hopper du over instrumentet

Metode 2 av 3: Skrive tekstene dine

Lag en Underground Rap Song Trinn 5
Lag en Underground Rap Song Trinn 5

Trinn 1. Brainstorm et tema som betyr noe for deg

Lyrisk er underjordisk hip-hop mangfoldig, og sangen din kan handle om ethvert emne du ønsker. Når det er sagt, fokuserer underjordiske raps ofte på mer meningsfulle, sosialt bevisste temaer enn kommersiell hip-hop. I tillegg er det alltid best å skrive det du vet, så tenk på aspekter av din livserfaring som gjør deg mest lidenskapelig.

Tenk for eksempel på en personlig kamp du gikk gjennom, urettferdigheter som gjør deg sint, eller tider i livet ditt da du følte deg opphisset eller at du var uovervinnelig

Lag en Underground Rap Song Trinn 6
Lag en Underground Rap Song Trinn 6

Trinn 2. Frigjør tekstblokker

I løpet av idémyldringsstadiet, ikke bekymre deg for å rime eller sette ordene dine i takt. Bare tenk på temaet ditt og skriv ned det du tenker på. Fortell en historie, vent ut følelsene dine, og prøv å være så tro mot opplevelsen din som mulig.

Bekymre deg for rim og andre tekniske aspekter senere i prosessen. På dette stadiet, fokuser du på rapens betydning

Lag en Underground Rap Song Trinn 7
Lag en Underground Rap Song Trinn 7

Trinn 3. Skjær ut rapens struktur

Når du har satt sammen litt råinnhold, bestemmer du hvordan du skal organisere det. Tenk på sangen din som enhver annen historie: den skal ha en begynnelse, midten og slutt. En vanlig hip-hop-struktur er Intro/Verse/Hook/Verse/Hook/Verse/Hook x 2/Outro.

  • Som navnene deres antyder, intro introduserer lytteren for rapen din, og Outro gir en konklusjon. For eksempel, introduser kampene du møtte i oppveksten, og fokuser deretter på en bestemt livshendelse i hvert vers. I Outro, snakk om hvordan disse kampene gjorde deg til den du er i dag.
  • Kroken er som et refreng; det er den fengende, oppsiktsvekkende delen av en sang. Det kan være sangtekster, et utvalg fra en annen sang eller en gjentatt rap -tekst.
  • Ikke føl deg forpliktet til å inkludere en krok. Å være fengende er ikke hensikten med en underjordisk rap, og du trenger ikke å overholde noen standarder. Hvis en enkel Intro/Vers/Outro -struktur er den beste måten å fortelle historien din på, kan du gå med den.
Lag en Underground Rap Song Trinn 8
Lag en Underground Rap Song Trinn 8

Trinn 4. Sett tekstene dine til din takt

Spill sangen din, og revider tekstene dine slik at de stemmer overens med rytmen din. De fleste hip-hop-sanger følger en 4/4 tidssignatur, noe som betyr at det er 4 slag per takt. For å matche et 4/4 -slag, organiser tekstene dine i stolper med 4 understreket stavelser per linje.

  • Endre setninger og spill med forskjellige ordkombinasjoner for å passe din takt. Hvis du ikke kan tenke deg et alternativt ord eller uttrykk, kan du se etter synonymer i en synonymordbok.
  • Ta teksten til Most Def”Yo, sjekk den ene for Charlie Hustle, to for Steady Rock/ Three for den fjerde komende, fremtidige sjokken.” I hver linje er fire stavelser understreket, slik: “Yo, check it EN for Charlie HUSTle, TO for Steady STEIN/ TRE for FJERDE kommer BO, fremtid SJOKK.”
  • Hvis du ikke har kommet med et instrumentalt slag ennå, kan du sette rytmen til teksten din, for eksempel ved å dele den i 4/4 takter. Deretter kan du leke med DAW -en din for å finne et slag som passer til rap -rytmen din.
Lag en Underground Rap Song Trinn 9
Lag en Underground Rap Song Trinn 9

Trinn 5. Fokuser på å rime etter at du har lagt ned betydningen

Nå som tekstene dine er strukturert og følger takten, bytt ut ord for å lage et rimskjema. Slå opp ord i en rimende ordbok, og sett inn rim innenfor og på slutten av linjene. I tillegg må du bruke enheter som assonans, eller repetisjon av en vokallyd og konsonans, eller repetisjon av en konsonant.

  • Du kan lage koblinger slik at 2 linjer på rad rimer, lager annenhver rim eller blander det med et uregelmessig rimoppsett. Tenk på åpningslinjene fra Wu Tang Clans "A Better Tomorrow:"

    Yo, i huset så tusenvis av tidlige graver

    Ofre for verdslige måter, minner forblir gravert

    Alle mine levende brødre er låst inne med høye tall

    Den unge sulten, blind for disse løgnene, dør de yngre

  • Disse stolpene er fullpakket med eksempler på assonans, inkludert "boliger, tusenvis", "graver … måter … gravert" og "blinde … løgner … dør." Den første og andre linjen rimer, og "tall" og "yngre" i tredje og fjerde linje er ikke identiske, men de gjentar lignende lyder. Til slutt, i den fjerde linjen, danner "sult" og "yngre" et indre rim.
Lag en Underground Rap Song Trinn 10
Lag en Underground Rap Song Trinn 10

Trinn 6. Skriv om, revider og omorganiser sporet ditt

Lag rapets grove utkast utenat og øv deg på å utføre det. Vær oppmerksom på grove flekker, se etter måter å forbedre rytme- og rimordninger, og sørg for at ideene dine er organisert.

Tips:

Prøv å ta en tørr innspilling av rapen din. Det trenger ikke å være profesjonelt, så bare bruk telefonen eller en opptaker. Lytt til innspillingen din, ta notater og foreta justeringer. Du kan også spille den for noen få kunnskapsrike venner og be om tilbakemelding.

Metode 3 av 3: Ta opp sangen din

Lag en Underground Rap Song Trinn 11
Lag en Underground Rap Song Trinn 11

Trinn 1. Invester i en mikrofon, forforsterker, datamaskin og DAW

Det rimeligste mikrofonalternativet er en USB -mikrofon. Dynamiske mikrofoner leverer høyere kvalitet, men de er dyre og krever en forforsterker (mikrofonen kobles til forforsterkeren, og forforsterkeren kobles til en datamaskin). Når det gjelder datamaskiner, bruk en med minst 4 GB RAM (helst minst 8 GB) for å kjøre DAW og blande sporet.

Ikke føl at du må betale mye penger på en gang. Start med grunnleggende utstyr og gjør oppgraderinger gradvis. En god smarttelefon kan produsere kvalitetsopptak, og det er gratis DAW -apper tilgjengelig, for eksempel Garageband (bare macOS), Audacity og Pro Tools First

Lag en Underground Rap Song Trinn 12
Lag en Underground Rap Song Trinn 12

Trinn 2. Sett opp et hjemmestudio

Hvis mulig, sett opp innspillingsstudioet ditt i et rom uten vinduer. En sofa, bokhyller og andre møbler med forskjellige former kan hjelpe dempe lyder. Du kan også investere i skum -lydisolerende paneler for vegger, tak og hjørner.

Hvis du har et lite budsjett, kan du prøve å fôre dører, vinduer og vegger med tepper, puter og eggekartongmateriale

Lag en Underground Rap Song Trinn 13
Lag en Underground Rap Song Trinn 13

Trinn 3. Legg ned vokalen og tilleggene over ditt instrumentalspor

Spill din takt og spytt ut rappen din. Gjør 3 til 4 innspillinger av ditt vokalspor, og ta deretter opp tillegg, lydeffekter eller bakgrunnsvokal.

Tips:

Sett mikrofonen til lav og hold den nær siden av munnen din for å unngå å ta opp bakgrunnsstøy. Det er mer sannsynlig at du får uønskede lyder hvis mikrofonen er satt til høy.

Lag en Underground Rap Song Trinn 14
Lag en Underground Rap Song Trinn 14

Trinn 4. Merk sporene dine

Hold dine individuelle instrumental-, vokal- og tilleggsspor organisert på DAW-grensesnittet. I tillegg til å merke dem, bør DAW -en din tillate deg å fargekode individuelle spor. På den måten kan du enkelt se hvilket spor som er når du redigerer sangen din.

Velg for eksempel blått for trommer, rødt for hovedvokal og oransje for tillegg. Høyreklikk på et spor eller sjekk DAW-grensesnittet for en "Alternativer" eller "Innstillinger-rullegardinmeny. Se etter et alternativ som "Sett sporetiketten til egendefinert farge."

Lag en Underground Rap Song Trinn 15
Lag en Underground Rap Song Trinn 15

Trinn 5. Rydd opp lyder som er registrert ved et uhell

Du kan sette opp en støyport på DAW -en som demper signaler utenfor et angitt tonehøyde og desibelområde. På den måten vil klikk eller støt utenfor stemme- eller slagområdet bli fjernet automatisk. Du kan også redigere eventuelle lyder som er registrert ved et uhell.

De nøyaktige trinnene avhenger av programmet ditt. Noen apper har også raske og enkle automatiske oppryddingsfunksjoner

Lag en Underground Rap Song Trinn 16
Lag en Underground Rap Song Trinn 16

Trinn 6. Juster sporets volumnivå

Juster volumet til hvert enkelt spor til du har funnet den riktige balansen. De enkelte delene skal være forskjellige, men sangen skal være sammenhengende. Du kan også bruke DAWs komprimeringsverktøy for å begrense sangens frekvensområde.

En kompressor øker automatisk roligere volumer og senker høyere volumer. På den måten vil sangens volum være konsistent fra start til slutt

Lag en Underground Rap Song Trinn 17
Lag en Underground Rap Song Trinn 17

Trinn 7. Del sangen din online

Få buzz i gang og del dine talenter med verden! Når du har ryddet opp i opptaket, laster du det opp til plattformer som YouTube og SoundCloud. Legg deretter lenker til musikken din på dine sosiale medieprofiler, og be vennene dine om å like og dele musikken din.

Tips

  • Lytt til underjordiske rappere og bli kjent med flytene deres. Studer deres barstrukturer, rim og rytme for å finpusse dine egne raps.
  • Hvis du bruker en mikrofon når du spiller inn, kan du forbedre mikrofonferdighetene dine, noe som kan gjøre deg mer komfortabel når du spiller live.
  • Å mestre rapskriving og performance tar tid og energi. Vurder å ansette en lydtekniker for å blande og mestre låtene dine, slik at du kan fokusere på håndverket ditt.

Anbefalt: