3 måter å forbedre fingerferdigheten på pianoet

Innholdsfortegnelse:

3 måter å forbedre fingerferdigheten på pianoet
3 måter å forbedre fingerferdigheten på pianoet
Anonim

Når du spiller piano, kan forbedret fingerferdighet i hender og fingre ha en enormt positiv effekt på din evne. For å forbedre fleksibiliteten og styrken i dette området, bruk strekk og øvelser både mens du er ved pianoet, og mens du er borte fra det. Du kommer et skritt nærmere Chopin på kort tid!

Trinn

Metode 1 av 3: Trening av hender og fingre

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 1
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 1

Trinn 1. Tren flexor -stretching for å forbedre fleksibiliteten

Med albuen på et bord og hånden pekende opp, trekker du hver av fingrene forsiktig tilbake mot håndleddet. Hold hver finger i 15 til 30 sekunder for å få en skikkelig strekk.

Før du spiller, bruk flexor stretching som en oppvarming for å løsne musklene i hver av dine individuelle fingre

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 2
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 2

Trinn 2. Bøy og slapp av knokene for å styrke hver finger

For å styrke hver finger individuelt, spre fingrene helt ut på en flat overflate og skyv forsiktig nedover. Slapp av håndmuskulaturen så mye som mulig mens du lar knokene bøye seg naturlig. Disse små sammentrekningene og utvidelsene av musklene vil bidra til å lage små, nyttige tårer i muskelvevet.

Over tid vil disse små muskeltårene bidra til å styrke disse musklene og gjøre dem mer fleksible

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 3
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 3

Trinn 3. Bruk en gripeforsterkende enhet

For å forbedre fingerens uavhengighet og knokestyrke, kjøp en gripeforsterkende enhet og bruk den før og etter trening. Disse billige enhetene vil forbedre styrken din over tid og kan brukes hvor som helst, for eksempel mens du ser på TV eller tar en tur.

Du kan kjøpe håndforsterkende enheter spesielt for fingrene dine for mindre enn $ 10 hos nettbutikker som amazon.com

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 4
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 4

Trinn 4. Veksle mellom å klemme og spre fingrene

Mens håndflaten ligger flatt på et bord, klemmer du fingrene sammen så tett som mulig i omtrent 30 sekunder. Hold deretter håndflaten på bordet, og spre fingrene fra hverandre, så bredt du kan, i ytterligere tretti sekunder.

Gjenta denne øvelsen en eller to ganger daglig for å forbedre fleksibiliteten

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 5
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 5

Trinn 5. Bruk crumple øvelser for en full hånd trening

Hold en avis eller et stykke papir mellom tommelen og alle fire fingrene, strekk ut hånden foran deg og krøll papiret til en ball med bare fingrene. Denne øvelsen vil styrke håndmuskulaturen over tid.

Fokuser på å krølle papiret så raskt som mulig for bedre resultater

Metode 2 av 3: Spille piano for å forbedre fingerferdighet

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 6
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 6

Trinn 1. Forbedre din fingerferdighet ved å øve på vekter

En grunnleggende øvelse teknikk, skalaer er en integrert del av å forbedre fingerferdighet i muskler i hånd og fingre. Selv om skalaer kan være kjedelige, bidrar de til å forsterke kunnskapen om notene i hver tastesignatur, i tillegg til å utvikle fingerstyrke og rytme.

Etter hvert som ferdighetene dine utvikler seg, fokuser du på å spille store, mindre og kromatiske skalaer. Øv også store og mindre arpeggioer for å forbedre fingerferdigheten

Forbedre fingerferdighet på piano trinn 7
Forbedre fingerferdighet på piano trinn 7

Trinn 2. Lær og øv hanonøvelser

Hanon -øvelser gir det høyeste treningsnivået for mennesker med alle forskjellige evner, og forbedrer teknisk ferdighet, hastighet og presisjon. Å bruke disse øvelsene under trening vil forbedre din fingerferdighet og evner samtidig.

Besøk https://www.hanon-online.com for en fullstendig liste over hanon-øvelser

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 8
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 8

Trinn 3. Spill på forskjellige tempoer ved hjelp av en metronom

Å spille med raskere hastigheter vil forbedre hendene dine styrke og fingerferdighet. Bruk en metronom under vanlig trening, og øk sakte tempoet over tid. Å spille raskere vil øke belastningen på muskler og fingre og til slutt styrke dem og gjøre dem mer fleksible.

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 9
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 9

Trinn 4. Fokuser på å styrke din svakere hånd

Den lille, eller femte, fingeren er ofte den svakeste fingeren på hånden, mens tommelen er den sterkeste. Arbeid med å styrke de svake fingrene i hånden din vil opprettholde konsistens i fingerferdigheten i hele hånden.

Øv på å spille skalaer med jevnt volum over alle fingrene, eller spill to vekslende toner med den svakeste fingeren og en sterkere finger

Metode 3 av 3: Øve trygt for å unngå skader

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 10
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 10

Trinn 1. Ta en pause fra å spille hvert 30. minutt

En av de vanligste skadene som pianospillere mottar, er ved å spille for mye og ikke hvile nok. Disse skadene i hender og fingre kan skade din fingerferdighet permanent og gjøre det vanskelig og smertefullt å spille piano.

Barn bør ta pauser hvert 15. minutt for å unngå skader

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 11
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 11

Trinn 2. Strekk skuldrene mens du tar en pause fra spillet

Fordi ryggmusklene kan bli trette mens du spiller piano, ta en pause hvert tjuende minutt for å strekke og løsne disse musklene. Begynn med sekvenser med 10 langsomme og kontrollerte skulderhevninger og ruller mens du holder armene ut i sidene for å lette spenningen i øvre rygg. Dette vil løsne melkesyren i disse ryggmusklene og gjøre det lettere å øve og motta blodstrøm til hendene.

En annen måte å strekke og løsne skuldermusklene på er å strekke begge armene ut til sidene, skyve dem tilbake og klemme skulderbladene sammen

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 12
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 12

Trinn 3. Øv på å puste dypt mens du spiller

Før du spiller et stykke, ta tre eller fire dype åndedrag. Et viktig aspekt ved fingerferdighet er å slappe av musklene i hendene og fingrene for at de skal bevege seg ordentlig. Å ta store, dype åndedrag før du spiller et stykke vil frigjøre spenninger i disse musklene, samt gi mer blodstrøm (og oksygen) til hjernen din.

Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 13
Forbedre fingerferdighet på piano Trinn 13

Trinn 4. Oppretthold riktig håndleddsplassering mens du spiller

For fingerferdighet er en forhøyet, buet håndleddsposisjon avgjørende for å hjelpe bevegelsesområdet i fingrene og maksimal mobilitet i leddene. Vær så bevisst på denne posisjonen som mulig under treningen for å konsekvent forbedre fingerferdigheten.

I pausene fra spillet må du minne deg selv på denne viktige håndleddsposisjonen, slik at du kan implementere den i den andre delen av øvelsen

Anbefalt: