Hvordan spille et E -akkord på Ukulele: 7 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan spille et E -akkord på Ukulele: 7 trinn (med bilder)
Hvordan spille et E -akkord på Ukulele: 7 trinn (med bilder)
Anonim

Ukulele er et relativt enkelt instrument å lære, men noen akkorder kan være litt vanskeligere enn andre. Spesielt E -akkordet kan være en utfordrende akkord å høres tydelig ut - spesielt for nybegynnere. Og likevel er det en vanlig akkord i mange populære sanger. Heldigvis er det flere forskjellige akkordformer du kan prøve til du finner en som er behagelig for deg.

Trinn

Metode 1 av 2: Spille standard E -akkordformen

Spill et E -akkord på Ukulele Step 1
Spill et E -akkord på Ukulele Step 1

Trinn 1. Se om du kan lage den tradisjonelle akkordformen

Før du begynner å prøve alternativer som kanskje ikke spiller like rene, må du se om du kan spille et E -akkord på tradisjonell måte. Dette innebærer å plassere pekefingeren på den andre båndet i A -strengen, langfingeren på den fjerde båndet til G -strengen, ringfingeren på den fjerde båndet til C -strengen og lillefingeren på den fjerde båndet til E streng.

Denne akkordformen involverer mange fingre som er stappet inn i et lite mellomrom, noe som kan føre til mange problemer. Hvis du har større hender eller tykke fingre, er det kanskje ikke engang mulig å gjøre den tradisjonelle akkordformen

Tips:

Ukulele -akkorder er også representert som tekstakkorder, som hvert tall forteller deg nummeret der strengen er frett for å lage akkordet. Som tekstakkord er standard E -akkordform 4442.

Spill et E -akkord på Ukulele Step 2
Spill et E -akkord på Ukulele Step 2

Trinn 2. Barre den fjerde fret strengene med en finger

Hvis du er sterk med barre akkorder, kan du fremdeles lage den tradisjonelle akkordformen som en delvis barre akkord. Bruk hvilken som helst finger som føles mest behagelig for å hindre G-, C- og E -strengene. Legg deretter en annen finger på den andre båndet til A -strengen.

  • Dette barre -akkordet kan være vanskelig med mindre du har litt gitarbakgrunn og erfaring med å spille barre -akkorder på en gitar.
  • Du kan også eksperimentere med å sperre strengene med tommelen din, i stedet for en av fingrene. Imidlertid kan det være vanskelig å få strengene til å spille rent når du bruker tommelen. Å bruke tommelen din kan også gjøre det vanskelig å gå over til andre akkorder.

Ulempe:

Du må trykke fingeren eller tommelen i en merkelig vinkel for å unngå å dempe A -strengen. Hvis fingrene dine naturlig bøyer seg tilbake på denne måten, burde det ikke være noe problem. Ellers kan du ha litt problemer, selv om du vanligvis er god på barre akkorder, fordi du ikke sperrer for alle strengene.

Spill et E -akkord på Ukulele Step 3
Spill et E -akkord på Ukulele Step 3

Trinn 3. Prøv å spille både G- og C -strengene med langfingeren

Hvis du har problemer med å få 3 fingre på G-, C- og E -strengene, kan du også prøve å gjøre G- og C -strengene opptatt av fjerde bånd med langfingeren. Deretter bekymrer du E -strengen ved den fjerde båndet med ringfingeren. Pekefingeren bekymrer A -strengen på den andre båndet.

Dette kan være et godt alternativ hvis fingrene ikke er sterke nok til å barre de 3 strengene. Imidlertid krever denne metoden litt praksis

Metode 2 av 2: Bruke forskjellige akkordformer

Spill et E -akkord på Ukulele Step 4
Spill et E -akkord på Ukulele Step 4

Trinn 1. Demp G -strengen for å spille x442 -metoden

Denne formen er nærmest standard E -akkordformen, men bruker færre fingre. Plasser pekefingeren på den andre båndet i A -strengen, ringfingeren på den fjerde båndet i C -strengen, og lillefingeren på den fjerde båndet til E -strengen.

Teknisk sett spiller du ikke G -strengen i det hele tatt når du spiller denne versjonen av E -akkordet. Imidlertid kan det være vanskelig å unngå G -strengen når du stryker, spesielt hvis du er nybegynner. Du kommer deg rundt dette ved å dempe strengen med langfingeren eller tommelen slik at den ikke høres ut

Tips:

For å dempe strengen, bare hvil fingeren eller tommelen over strengen. Ikke legg nok press til å faktisk irritere strengen.

Spill et E -akkord på Ukulele Step 5
Spill et E -akkord på Ukulele Step 5

Trinn 2. Spill 4447 -varianten hvis du er god på barre akkorder

Som en tekstakkord er denne varianten representert som 4447, men det er ikke helt nøyaktig. For denne varianten sperrer du alle strengene ved den fjerde båndet - vanligvis med pekefingeren eller langfingeren. Plasser deretter lillefingeren på den syvende båndet i A -strengen.

Hvis du er god på barre akkorder, kan dette være den enkleste måten å spille E -akkord på. Imidlertid kan det være vanskelig å skifte mellom åpne akkorder, spesielt hvis du spiller en sang som spretter frem og tilbake mellom E og et annet akkord

Spill et E -akkord på Ukulele Step 6
Spill et E -akkord på Ukulele Step 6

Trinn 3. Prøv 1402 -varianten hvis du har fleksible fingre

Denne varianten ligner på E7 -akkordet, men krever litt mer fingerferdighet. Gret G -strengen ved den første båndet med pekefingeren. Strekk lillefingeren for å irritere C -strengen ved den fjerde båndet. La E -strengen være åpen og plage A -strengen med langfingeren på den andre båndet.

Dette er en av de mer populære variantene, men du trenger lange, fleksible fingre for å trekke den av uten å dempe E -strengen i prosessen. Det kan også ta litt tid å få fingeren riktig, så det kan ta litt øvelse

Spill et E -akkord på Ukulele Step 7
Spill et E -akkord på Ukulele Step 7

Trinn 4. Bruk 4402 -varianten for en drone -effekt

For denne varianten, plasser fingrene nøyaktig som du ville gjort for et standard E -akkord, men la E -strengen være åpen. Gnist A -strengen med pekefingeren ved den andre båndet, G -strengen med langfingeren ved den fjerde båndet, og C -strengen med ringfingeren din ved den fjerde båndet.

Droningseffekten kommer av det faktum at du spiller 2 notater (B og E) med 4 strenger. Denne varianten fungerer ikke i alle sanger, men for noen kan det ha stor effekt

Anbefalt: