Hvordan skille mellom en lidenskap og en hobby: 10 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skille mellom en lidenskap og en hobby: 10 trinn
Hvordan skille mellom en lidenskap og en hobby: 10 trinn
Anonim

Du kan ha mange hobbyer, men du har sannsynligvis bare en eller to lidenskaper. Den viktigste forskjellen er når du tar noe på alvor og alltid er intens om det. Det er et sikkert tegn på at det er en lidenskap. Hvis du er ganske avslappet når du gjør aktiviteten, og du ikke føler sterkt om det, er det mer sannsynlig en hobby enn en lidenskap. Undersøk noen av hobbyene dine for å se hvordan du virkelig føler om dem, og prøv deretter noen måter å teste de du tror virkelig kan være lidenskaper.

Trinn

Del 1 av 3: Undersøk tidsbruk

Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 1
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 1

Trinn 1. Vær oppmerksom på det som opptar tankene dine oftest

Når du kjører bil, prøver å sovne eller trener, legg merke til hva du tenker mest på. Hvis du synes du stadig tenker på en aktivitet når du ikke gjør det, kan det være en lidenskap.

  • Hobbyer opptar vanligvis tankene dine når du gjør dem, eller noen ganger annet. Lidenskapene holder deg hele dagen, og du tenker alltid på et aspekt av dem.
  • Hvis du alltid leter etter garasjesalg og bruktbutikker, er det en lidenskap for deg å sjekke dine online selgerkontoer og prøve å finne kjøpere.
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 2
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 2

Trinn 2. Evaluer hvordan du bruker tiden din

Vær oppmerksom på hva du gjør i løpet av en gitt dag eller en hel uke. Legg merke til hva du gjør oftest eller lengst tid i hver økt. Aktivitetene du bruker mest tid på er sannsynligvis lidenskaper i stedet for hobbyer.

La oss for eksempel si at i løpet av en uke spiller du gitar hver dag, skyter kurver to ganger, skriver poesibiter fire eller fem ganger og spiller Xbox én gang. Gitar og poesi er de viktigste kandidatene for lidenskap, mens basketball og spill er hobbyer

Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 3
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 3

Trinn 3. Legg merke til at tiden ser ut til å gå fort

Etter at du har gjort en aktivitet, må du kontrollere om du har sett på klokken nylig. Når du driver med en lidenskap, merker du ikke at det går mye tid. Du er så engasjert at tiden går fort. Hvis du sjekker tiden mye, er det sannsynligvis en hobby.

For eksempel er en halvtime med basketball rikelig, men to timer med å velge gitarstrenger går som minutter fordi det er en lidenskap

Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 4
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 4

Trinn 4. Legg merke til når du blåser av ansvaret for en aktivitet

Se på arbeids- og hjemmeansvaret ditt og se om noe konsekvent kommer i veien for dem. Hvis du har en tendens til å drive en bestemt aktivitet fremfor andre ting som føles som arbeid, er det fordi du heller vil gjøre lidenskapen din.

  • Si at du jobber med et forskningsprosjekt. I stedet for å lese deg opp om emnet, bruker du en time på å ta det perfekte bildet for presentasjonen. Fotografering er din lidenskap.
  • Hvis de skitne oppvasken din hoper seg opp i en uke fordi du bruker en time på å trene, er det fordi du brenner for å spille.

Del 2 av 3: Kontrollere holdningen din

Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 5
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 5

Trinn 1. Spør deg selv om aktiviteten er avslappende eller intens

Begynn å utføre aktiviteten, og måle hvordan du føler etter at du har holdt på en stund. Hvis du koser deg og føler deg rolig, driver du sannsynligvis på en hobby. Hvis du føler deg nesten opprørt, eller i det minste litt spent eller fokusert, jobber du med en lidenskap.

  • Dette kan virke gal, men lidenskaper har en tendens til å forårsake litt lidelse. Du bryr deg mye om det, så det er vanligvis ikke en beroligende opplevelse å forfølge en lidenskap.
  • Hobbyer er hyggelige og hyggelige, så du bør føle deg ganske i fred når du driver med en hobby.
  • Gå for eksempel ut til trehandelen din og begynn å bygge noe. Hvis du er i dyp konsentrasjon og føler deg på spissen, brenner du for trebearbeiding. Ellers vil du føle deg avslappet.
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 6
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 6

Trinn 2. Bestem om du prøver å forbedre aktiviteten

Gjør aktiviteten litt oftere enn du vanligvis ville gjort. Vær oppmerksom på om du jobber hardt for å bli bedre på det, eller om du bare gjør det for gleden du får i øyeblikket. Du jobber hardere med lidenskaper enn på hobbyer.

  • Du jobber for å være best i en lidenskap, men du er fornøyd med å ha det gøy med en hobby.
  • For eksempel, hvis du alltid lager nye oppskrifter som utfordrer deg, er det en lidenskap. Hvis du liker å lage chili og kanelruller flere ganger, er det mer en hobby.

EKSPERT -TIPS

"Vi lever i en fantastisk tid hvor nesten enhver hobby kan utvikles til en økonomisk bærekraftig karriere."

Adrian Klaphaak, CPCC
Adrian Klaphaak, CPCC

Adrian Klaphaak, CPCC

Career Coach Adrian Klaphaak is a career coach and founder of A Path That Fits, a mindfulness-based boutique career and life coaching company in the San Francisco Bay Area. He is also is an accredited Co-Active Professional Coach (CPCC). Klaphaak has used his training with the Coaches Training Institute, Hakomi Somatic Psychology and Internal Family Systems Therapy (IFS) to help thousands of people build successful careers and live more purposeful lives.

Adrian Klaphaak, CPCC
Adrian Klaphaak, CPCC

Adrian Klaphaak, CPCC

Career Coach

Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 7
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 7

Trinn 3. Spørsmål om aktiviteten er relatert til dine verdier og oppfatninger

Lag en liste over verdier du har om livet, samfunnet eller ditt tros- eller trossystem. Lag deretter en liste over sysler som du tror kan være lidenskaper. Hvis noen av aktivitetene samsvarer med verdier du har, er det lidenskaper.

  • Dette krever litt abstrakt tenkning, så gi deg tid til å se gjennom listene.
  • For eksempel kan du nevne fotturer, sang og spill som hobbyer. Du kan nevne å være eventyrlystne, holde deg frisk, beundre skjønnhet og koble fra teknologi som verdier. Som du kan se, er fotturer i tråd med disse verdiene, så det er en lidenskap.

Del 3 av 3: Sette hobbyene dine på prøve

Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 8
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 8

Trinn 1. Fortell noen om den potensielle lidenskapen, og be om reaksjonen deres

Velg noe du synes er en lidenskap, og snakk med en venn om det. Når du er ferdig med å snakke, spør dem om du virket intens eller uformell om det. Hvis du snakker lenge og sier at du var intens om det, er det et tegn på at det er en lidenskap.

  • Når du snakker om lidenskapen din, vil du sannsynligvis snakke høyere, raskere og mer. Du får trene på å snakke om det. Du høres begeistret ut og vil ikke slutte å snakke.
  • Hvis de sier at du ikke så ut til å vite så mye, eller hvis du holdt en ganske jevn tone, er det en hobby. Du vil føle mye mer spenning når du snakker om en lidenskap enn om en hobby.
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 9
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 9

Trinn 2. Ta en pause fra aktiviteten i en uke

Velg noe du gjør hver uke eller noen få dager, og slutte å gjøre det. Hvis du tenker på det daglig, savner det og ikke har lyst til å gjøre noe annet, har du funnet noe som er en lidenskap. Hvis det ikke plager deg å slutte å gjøre det, er det sannsynligvis en hobby.

  • Hvis du vanligvis spiller ultimate frisbee hver onsdag, hopper du over den denne uken. Hvis du fyller tiden med noe annet og knapt tenker på det, er det en hobby.
  • Ta en pause fra redigering av filmopptakene du alltid tar. Hvis du etter to dager ikke kan tenke rett fordi du vil være ved datamaskinen, vet du at det er en lidenskap.
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 10
Skill mellom en lidenskap og en hobby Trinn 10

Trinn 3. Bruk en quiz som en objektiv guide

Få en mening utenom din egen fra et sett med standardiserte spørsmål. Vær ærlig om følelsene dine om aktiviteten. Du vil kunne lære hvor mye det betyr for deg fra et sett med spørsmål og ikke bare dine egne tanker.

  • En quiz som denne kan ikke uten tvil fortelle deg om noe er en lidenskap eller en hobby. Det tvinger deg imidlertid til å være mer objektiv om aktiviteten enn du er alene.
  • Nettstedene til Clarity on Fire, Goodnet og Paid to Exist tilbyr forskjellige typer quizzer som hjelper deg å få en bedre ide om hvilke hobbyer som kan være lidenskaper.

Anbefalt: