Hvordan fotografere en bil i bevegelse: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fotografere en bil i bevegelse: 8 trinn (med bilder)
Hvordan fotografere en bil i bevegelse: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Fotografer en bil i bevegelse ved hjelp av teknikken panorering. Den grunnleggende ideen bak panorering som en teknikk er at du panorerer kameraet ditt i takt med motivet i bevegelse og ender med å få et relativt skarpt motiv, men en uskarp bakgrunn. Dette gir skuddet en følelse av bevegelse og fart. Det er spesielt nyttig for å fange ethvert motiv i rask bevegelse, enten det er en racerbil, kjæledyr, syklist etc.

Trinn

Fotografer en bil i bevegelse Trinn 1
Fotografer en bil i bevegelse Trinn 1

Trinn 1. Innledning

Hvis du skal prøve å panorere for første gang, bør du nærme deg det med en eksperimentell holdning. Det kan være mye moro, men kan også være ganske frustrerende. Hvis du er på en spesiell begivenhet hvor du har motiver i rask bevegelse (som et bilrenn osv.), Vil du sannsynligvis blande opp skytestilen din. Ikke bare bruk denne teknikken hele dagen - ta heller noen bilder med raske lukkerhastigheter. På denne måten vil du ende opp med en rekke bilder, og du vil sannsynligvis ende opp med noen nyttige i stedet for bare å ha en samling uskarpe, ubrukelige.

Fotografer en bil i bevegelse Trinn 2
Fotografer en bil i bevegelse Trinn 2

Trinn 2. Lukkerhastighet

Velg en litt lavere lukkerhastighet enn du normalt ville. Start med 1/30 sekund, og lek deretter med tregere. Avhengig av lys og hastighet på motivet kan du ende opp med å bruke alt mellom 1/60 og 1/8 - selv om du i den langsommere enden sannsynligvis vil ende opp med kamerarystelser på toppen av bevegelsesuskarpheten.

Fotografer en bil i bevegelse Trinn 3
Fotografer en bil i bevegelse Trinn 3

Trinn 3. Plassering

Plasser deg selv på et sted der ditt syn på motivet ikke vil bli hindret av noen eller noe annet. Vurder også bakgrunnen for bildet ditt. Selv om det vil bli uskarpt hvis det er forstyrrende former eller farger, kan det vise seg å være distraherende. Enfarget eller vanlig bakgrunn har en tendens til å fungere best.

Fotografer en bil i bevegelse Trinn 4
Fotografer en bil i bevegelse Trinn 4

Trinn 4. Flytte med motivet

Når motivet nærmer seg, sporer det jevnt med kameraet ditt. For ekstra støtte for kameraet ditt hvis du bruker et lengre objektiv eller føler deg litt urolig, vil du kanskje bruke et monopod eller stativ med svingbart hode. For best resultat vil du sannsynligvis finne det ved å sette deg opp slik at du er parallell med banen til objektet ditt (dette vil hjelpe med fokusering).

Fotografer en bil i bevegelse Trinn 5
Fotografer en bil i bevegelse Trinn 5

Trinn 5. Automatisk fokus:

  • Hvis du har et kamera med automatisk fokussporing, kan du la kameraet fokusere for deg ved å trykke utløserknappen halvveis ned (avhengig av hastigheten og om det kan følge med motivet)
  • Hvis kameraet ditt ikke har rask nok autofokus, må du forhåndsfokusere kameraet ditt på det stedet du vil slippe lukkeren.
Fotografer en bil i bevegelse Trinn 6
Fotografer en bil i bevegelse Trinn 6

Trinn 6. Slipp lukkeren

Når du har sluppet lukkeren (gjør det så forsiktig som mulig for å redusere kamerarystelser) fortsett å panorere med motivet, selv etter at du har hørt bildet er fullført. Denne jevne oppfølgingen sørger for at bevegelsesuskarpheten er jevn fra start til slutt i bildet ditt.

Fotografer en bil i bevegelse Trinn 7
Fotografer en bil i bevegelse Trinn 7

Trinn 7. Lukkerforsinkelse

Hvis du har et eldre digitalkamera eller et som er av et mer inngangsnivå og skyter forskjellige, kan du også måtte slite med det fryktede 'lukkerforsinkelsen' problemet. Lukkerforsinkelse er når det er en liten forsinkelse fra du trykker utløseren til bildet faktisk er tatt. Hvis du opplever lukkerforsinkelse, må du lære å forutse øyeblikket for å ta bildet, og du må definitivt fortsette å panorere godt etter at du har tatt bildet.

Fotografer en bil i bevegelse Trinn 8
Fotografer en bil i bevegelse Trinn 8

Trinn 8. Med Flash

Det er ingen regler for panorering, og du kan også prøve å bruke blitsen mens du panorerer. Dette vil bare fungere hvis motivet er nært nok eller blitsen din er kraftig nok til å ha innvirkning - men vil bidra til å fryse hovedmotivet ytterligere mens du gir bakgrunnen den bevegelsesuskarpheten du er ute etter.

Hvis du bruker en blits, vil du teste en rekke innstillinger for å få den til å se riktig ut. I noen tilfeller må du sannsynligvis trekke tilbake blitsstyrken med en halv eller en tredjedel

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Hvis du vil øve panorering (og det er noe du må øve på - mye), kan du dra ut i en travel del av byen og øve
  • Husk også at det er usannsynlig at hovedfaget ditt noen gang vil være helt skarpt og i fokus. Denne teknikken handler om å få et relativt skarpt motiv i forhold til bakgrunnen. Noen uskarphet av hovedmotivet ditt kan faktisk øke følelsen av bevegelse i bildet.
  • på forbipasserende trafikk. På den måten har du en uendelig tilførsel av emner.

Advarsler

  • Hvis du er i trafikken, vær forsiktig og ikke glem at du er på et farlig sted.
  • Regn og snø kan skade kameraet.

Anbefalt: