3 måter å fikse gul tappevann på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fikse gul tappevann på
3 måter å fikse gul tappevann på
Anonim

Hvis du oppdager gul misfarging i tappevannet, kan du bekymre deg for om det er trygt å drikke og hvordan du løser problemet. I de fleste tilfeller er imidlertid gult vann både ufarlig og lett å behandle. Å bestemme om vannleverandøren din eller det interne rørleggerarbeidet ditt har gjort vannet gult, er det første trinnet. Så, når du har funnet årsaken, kan du leie en profesjonell for å hjelpe deg med å bestemme det beste behandlingsalternativet.

Trinn

Metode 1 av 3: Å bestemme årsaken

Reparer gult tappevann Trinn 1
Reparer gult tappevann Trinn 1

Trinn 1. Unngå å bruke vann fra springen til du finner en årsak

Selv om misfarging av vann kan være ufarlig, er det sikreste alternativet å slutte å drikke det til du vet hva som gjorde det gult. Inntil du er sikker på hva årsaken er, drikk vann på flaske og unngå å lage mat eller vaske med vann fra springen.

Fix Yellow Tap Water Trinn 2
Fix Yellow Tap Water Trinn 2

Trinn 2. Slå på vasken i flere minutter for å se om vannet blir klart

Hvis vannet renner ut etter flere minutter, er sannsynligvis problemet med rørleggerarbeidet ditt. Du må kontakte en rørlegger for å finne den eksakte årsaken. Hvis den ikke gjør det, og forblir gul, er det sannsynligvis et problem med byens hovedlinje.

Hvis vannet blir klart, bør du fortsatt unngå å drikke, lage mat eller vaske med det til du vet hva problemet er

Reparer gult tappevann Trinn 3
Reparer gult tappevann Trinn 3

Trinn 3. Spør naboene dine om de har merket noen endringer i vann fra springen

Dette kan hjelpe deg med å vurdere omfanget av problemet. Hvis naboene dine også har lagt merke til misfarging i vannet, når problemet sannsynligvis utover hjemmet ditt. Hvis vannet til naboene dine ikke har blitt gult, vil imidlertid saken trolig bli undersøkt av en rørlegger.

For å bestemme omfanget av misfarging av vann, kan du prøve å spørre naboer som bor lenger borte fra hjemmet ditt eller til og med folk fra et annet, nærliggende nabolag

Fix Yellow Tap Water Trinn 4
Fix Yellow Tap Water Trinn 4

Trinn 4. Ring vannleverandøren for å spørre om eventuelle byproblemer

Hvis misfarging av vann ikke ser ut til å være strengt i hjemmet ditt, kan det være forårsaket av rørlednings sedimenter i vannledningen. Kontakt vannleverandøren umiddelbart for å spørre om årsaken og om husstanden din skal drikke vann på flaske til problemet er løst.

Spør om vannleverandøren din nylig har byttet kilde, siden dette kan være årsaken til gult vann

Reparer gult tappevann Trinn 5
Reparer gult tappevann Trinn 5

Trinn 5. Kontroller om du bor i nærheten av myrområder

Hvis du nylig flyttet til et nytt hjem og vannet er gult, kan fargen være ufarlig hvis du bor i et område med mange myrområder. Når vann beveger seg gjennom torvjord og filtreres, beholder det vanligvis en gulaktig farge. Selv om det er ubehagelig utseende, er gult vann som opprinnelig var i myrer ufarlig.

I USA forekommer disse forholdene vanligvis i regionene Sørøst, Nordvest, New England og Great Lakes

Reparer gult tappevann trinn 6
Reparer gult tappevann trinn 6

Trinn 6. Skill mellom gult eller grønnaktig vann

Selv om gult vann ofte er ufarlig å drikke, indikerer vanligvis grønt eller grønnblått vann at kobberrøret i hjemmet ditt har korrodert. Kontakt en rørlegger umiddelbart og bytt til flaskevann til du kan finne årsaken.

Drikkevann med kobberkorrosjon kan forårsake oppkast og gastrointestinal lidelse

Metode 2 av 3: Filtrering av vannet ditt

Løs gul tappevann trinn 7
Løs gul tappevann trinn 7

Trinn 1. Prøv å filtrere vannet ditt hvis problemet eksisterer utenfor hjemmet ditt

Hvis du bor i nærheten av myrområder eller byen din opplever et problem med sediment i rørledningen, kan det være lurt å filtrere vannet ditt. Ta kontakt med vannleverandøren for å kontrollere at det er trygt å drikke. I så fall og du vil fikse misfarging, kan et filtreringssystem hjelpe til med å rense vannet.

Du kan kjøpe et filtreringssystem fra de fleste boligforbedringsbutikker

Fix Yellow Tap Water Trinn 8
Fix Yellow Tap Water Trinn 8

Trinn 2. Spør en profesjonell om hvilket filtreringssystem som passer best for dine behov

Å rådføre deg med en rørlegger eller vannkvalitetsekspert kan hjelpe deg med å finne et system som er lett å installere og kan kvitte seg med kilden til misfarging. Spør en eller flere fagfolk om deres mening før du kjøper et system.

Løs gul tappevann trinn 9
Løs gul tappevann trinn 9

Trinn 3. Installer et vannfilter hvis du først og fremst er bekymret for sediment

De fleste vannfiltre er utstyrt for å fjerne sediment, rusk og noen bakterier fra vannet. De eliminerer imidlertid vanligvis ikke virus. Hvis du vet at årsaken først og fremst er sediment fra rust eller torvmose, kan et vannfilter løse problemet.

Vannfiltre med et kullelement i patronene kan fjerne ubehagelig smak hvis dette er et problem med vannet ditt

Fix Yellow Tap Water Trinn 10
Fix Yellow Tap Water Trinn 10

Trinn 4. Velg en renser for å sterilisere vannet ditt

Vannrensere bruker UV -lys eller kjemikalier for å eliminere patogener, virus, sedimenter eller rusk som naturlig kan finnes i vannet. Den største ulempen med rensere er imidlertid at de kan etterlate en ubehagelig smak eller lukt i vannet.

Hvis din største bekymring for det misfargede vannet er smaken eller lukten, kan det være lurt å velge et annet filtreringssystem

Metode 3 av 3: Skifte rustne VVS

Reparer gult tappevann Trinn 11
Reparer gult tappevann Trinn 11

Trinn 1. Ikke prøv å erstatte rustne rørleggerarbeider med mindre du har erfaring

Å fikse eller fjerne rustne rørleggerarbeid er vanligvis for farlig for amatør rørlegger. Med mindre du er en profesjonell rørlegger eller har erfaring med å arbeide med innvendige furulinjer, bør du unngå å gjøre et potensielt rørleggerproblem.

  • Å fikse rustne rørleggerarbeider selv kan resultere i alvorlige skader på deg selv eller skade på hjemmet ditt.
  • Selv om du kan spare penger på å fikse rustne rørleggerarbeider på egen hånd, kan du ende opp med å forverre problemet og koste deg mer på lang sikt.
Reparer gult tappevann Trinn 12
Reparer gult tappevann Trinn 12

Trinn 2. Ring en profesjonell for å finne årsaken til misfarging av vannet

En rørlegger kan finne problemet med innvendig rørleggerarbeid og vurdere den beste metoden for å fikse det. Kontakt en rørlegger hvis du har funnet ut at misfarging av vann ikke skyldes et hovedlinjeproblem.

Når du søker etter lokale rørleggere på nettet, kan du sjekke selskapets anmeldelser. Unngå selskaper med mange negative anmeldelser, siden en dårlig rørlegger kan forårsake enda mer skade på hjemmet ditt

Fix Yellow Tap Water Trinn 13
Fix Yellow Tap Water Trinn 13

Trinn 3. Be om mening fra flere rørleggere for en mer avrundet mening

Ta kontakt med minst 2 eller 3 rørleggere for en inspeksjon av huset før du velger et alternativ. Du vil få flere perspektiver på årsaken til misfarging av vannet og den beste og mest kostnadseffektive måten å behandle problemet på.

Det billigste alternativet er ikke nødvendigvis det beste valget når det gjelder rørleggerarbeid. Velg rørleggeren som har mest erfaring og kan tilby referanser eller positive anmeldelser fra sine tidligere kunder

Reparer gult tappevann Trinn 14
Reparer gult tappevann Trinn 14

Trinn 4. Gjennomgå hjemmegarantien for å sjekke om rørleggerproblemer dekkes

Avhengig av årsak og foreslått løsning, kan rustne eller korroderte rørleggerarbeider dekkes av garantien. Ta kontakt med forsikringsselskapet ditt etter at du har funnet årsaken for å finne ut hva utgifter til reparasjon vil koste.

Hvis du ikke har en kopi av hjemmegarantien din, kan du kontakte forsikringsselskapet eller hjemmegarantifirmaet. Som deres klient bør du ha rett til en ny kopi

Anbefalt: