Hvordan designe en steinhage: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan designe en steinhage: 9 trinn (med bilder)
Hvordan designe en steinhage: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Steinhager kommer i alle forskjellige former og størrelser. De kan bestå av små småstein, store steiner, hardføre sukkulenter, lyse blomster og andre stein- og plantekombinasjoner du kan tenke deg. Med uendelige muligheter, hvordan vet du hvor du skal begynne når du designer en? Ikke bekymre deg-trinnene nedenfor vil lede deg gjennom det grunnleggende for å kartlegge din egen steinhage, fra å velge et sted til å plukke steinene og plantene til å ordne alt på bakken.

Trinn

Del 1 av 3: Designe hagen din

Design en steinhage trinn 1
Design en steinhage trinn 1

Trinn 1. Velg et lite sted for å prøve din første steinhage

Hvis du er nybegynner til å klippe hager, må du begynne i det små. Velg et hjørne av hagen eller gården din som kan fungere som testområder. Hvis du vil utvide senere, har du ikke noe problem! Hvis dette ikke er din første rockrodeo, kan du se på å transformere en eksisterende bakke i hagen din eller til og med lage en (kjent som en berm)!

  • For nybegynnere, prøv en seksjon på 1,5 x 3,0 m til å begynne med. Hvis du har tenkt å utvide hvis ting skulle gå bra, må du passe på at det ligger ved siden av et mellomrom som kan tas opp senere!
  • Velg et område som allerede har karakter for å hjelpe til med drenering. Sørg spesielt for at blomsterbedene mellom steinene får skikkelig drenering.
  • Unngå å jobbe rundt trær hvis du kan. Å grave blomsterbedene og hullene til steinene vil bli vanskeligere med rotsystemer. Dette vil også skade treet på sikt.
Design en steinhage trinn 2
Design en steinhage trinn 2

Trinn 2. Henvis til eksisterende steinhager for inspirasjon

En flott måte å hjelpe til med å utforme oppsettet eller detaljene i steinhagen din er ved å se på eksisterende. Enten du sjekker på nettet, i blader eller besøker noen lokale hager, ta notater om hva du liker eller vil unngå.

Snakk med lokale barnehager eller gartnere som pleier å hage. Du kan velge hjernen deres om opplevelsen av å bygge eller vedlikeholde hagen. Dette vil hjelpe deg med å finne ut av fallgruver som kan være spesifikke for ditt lokale klima eller jord

Design en steinhage Trinn 3
Design en steinhage Trinn 3

Trinn 3. Tegn designideene dine før du starter

Å få ideen rett i hodet og på papir er den beste måten å sikre at planene dine ikke kommer på avveie når du begynner å jobbe. Siden steiner ikke er det morsomste å flytte, må du få plasseringen planlagt og riktig første gang.

  • Enkle skisser lar deg prøve forskjellige plasseringer og arrangementer uten å forplikte deg for mye mer enn en blyant.
  • Finn ut om og planlegg alle verktøyene før du begynner arbeidet. Ring din lokale verktøy-finder eller leverandører for å få verktøylinjer lokalisert så snart som mulig før du bryter bakken.

Del 2 av 3: Velge riktig rekvisita

Design en steinhage trinn 4
Design en steinhage trinn 4

Trinn 1. Velg de større steinene først

Siden de er vanskeligere å transportere, plassere og til og med ha råd til, fortjener de prioritet i valgprosessen. Velg noen forskjellige farger og teksturer av stein som du med rimelighet kan få.

  • Rådfør deg med lokale leverandører eller barnehager for å se hva som er tilgjengelig i nærheten. Du vil ikke sette hjertet ditt på en bestemt stein hvis den ikke er tilgjengelig.
  • Ha gjerne de større steinene på den lysere siden. Som sterke fokuspunkter i hagen, vil du ikke gjøre dem spesielt mørke.
Design en steinhage Trinn 5
Design en steinhage Trinn 5

Trinn 2. Velg en rekke mindre steiner for å utfylle de større

En av prinsippreglene for steinhager er steinart. Plukk ut steiner og småstein som vil utfylle de større steinene de skal omgi.

  • Ta hensyn til fargekombinasjoner. Bland mørkere småstein og steiner inn i områdene nær de lettere, store steinene og steinblokkene dine.
  • Hvis enkelte deler føler at de kan være for mørke, kan du finne en annen liten, lys stein som har en annen tekstur enn den større steinen.
  • Lava stein gir et flott fyllstoff mellom større lyse bergarter. Det drenerer godt, og mørket får surroundfargede blomster til å virkelig poppe.
Design en steinhage trinn 6
Design en steinhage trinn 6

Trinn 3. Velg de riktige plantene for å gå i hagen din

De fleste steinhager kompletteres best med mindre, alpine blomster. De bør være tørketolerante forutsatt at steinhagen bygges i et område med lite nedbør. Tanken er å plassere blomster som vil trekke deg til å komme nærmere.

  • Små påskeliljer, lokale villblomster, sukkulenter og brodiaea gir alle gode tillegg til en steinhage.
  • Tilsett noen moser eller korte gress rundt grovere bergkanter for å blande og myke opp landskapet litt.

Del 3 av 3: Plassere og plante steinhagen din

Design en steinhage trinn 7
Design en steinhage trinn 7

Trinn 1. Plasser steinene dine før alt annet

Siden steinene er de vanskeligste å justere biter av en steinhage, vil du få dem til å passe først. Grav ut noen av jorden for store steiner å hekke i hvis de ikke er spesielt flate.

  • Plasser ut de større steinene og steinblokkene, og la det være plass til mindre samlinger mellom. Unngå å klumpe de større steinene på ett sted, og la de mindre stå på en side av seg selv.
  • Arbeid med å jevne ut dreneringsplanen mens du legger steinene. Skråningen og jordarbeidet må gjøres før plantingen begynner.
Design en steinhage trinn 8
Design en steinhage trinn 8

Trinn 2. Plant blomstene dine i et sengetøy med småstein, sand og matjord

For hvert blomsterbed, lag en småsteinbunn på 2,5 cm dekket med sand som er 5,1 til 7,6 cm tykk. Topp basen med matjord som passer til plantene du har valgt.

  • Hvis du planter i sprekker og sprekker i en steinstrekning, kan du sannsynligvis klare deg med å bare tilby sand og matjord som en base. Selve steinene kan tjene til å tømme noen under.
  • Plasser planter som trenger mer vakt og omsorg, på steder som er lettere tilgjengelig. Sukkulenter og hardføre villblomster som ikke trenger vedlikehold vil være bedre i bakker eller vanskelig tilgjengelige deler av hagen.
  • Småstein fungerer utmerket for å lage stier og forhindre ugress i å spire.
Design en steinhage trinn 9
Design en steinhage trinn 9

Trinn 3. Vedlikehold hagen i små deler når den er ferdig

Det flotte med steinhager er de små økosystemene de skaper. Du kan sette deg ned i ett område og ha en pittoresk bunt som du kan rydde opp i eller flytte rundt i en helg.

  • Detaljer vil gjøre en steinhage enda hyggeligere. Etter hvert som tiden går, finn små hull eller bare flekker å fylle ut med mer stein eller planter.
  • Når du har alt på plass, nyt arbeidet ditt. Legg til noen uteservering å slappe av på mens hagen din slår seg ned.

Anbefalt: