5 måter å rengjøre gummi på

Innholdsfortegnelse:

5 måter å rengjøre gummi på
5 måter å rengjøre gummi på
Anonim

Det finnes mange typer gummi, og hver type vil bli påvirket av rengjøringsmidler ulikt. Vanligvis er standard rengjøringsmidler trygge for de vanligste gummiene, selv om sterke kjemikalier som blekemiddel kan få gummien til å sprekke, miste elastisitet eller degradere. Enten du vasker skittent gummi generelt, rengjør gummimatter, fjerner skitt fra gummidekk eller renser gummibadleker, med litt tid og riktige rengjøringsmidler, er gummien snart fri for skitt og oppbygging.

Trinn

Metode 1 av 5: Vask skittent gummi

Rengjør gummi Trinn 1
Rengjør gummi Trinn 1

Trinn 1. Lag en rengjøringsløsning med oppvaskmiddel og vann

Fyll en bøtte med omtrent 1,8 liter varmt vann. Tilsett 1 ss (15 ml) oppvaskmiddel i vannet. Rør løsningen med dine rene hender eller et redskap, som en treskje, til såpen er fordelt gjennom og bobler dannes.

Rengjør gummi Trinn 2
Rengjør gummi Trinn 2

Trinn 2. Bruk en fuktet klut til å tørke av overflaten

Dypp en ren klut eller fille i løsningen. Fjern fille og vrid ut overflødig løsning i bøtte. Skrub skitten gummi godt med kluten til den er ren.

  • Rengjøringsduken din vil absorbere skitt mens du rengjør den. Fjern dette ved å dunke kluten i løsningen og vri den ut over bøtta.
  • Unngå å bruke slipende rengjøringsmidler og rengjøringsverktøy. Disse kan deformere eller skjule overflaten på gummien din.
Rengjør gummi Trinn 3
Rengjør gummi Trinn 3

Trinn 3. Skyll gjenværende løsning fra gummien

Når skitten er fjernet, slår du på vasken og kjører gummien under kranen for å skylle bort såpe fra gummien. Den gjenværende løsningen kan brukes til andre rengjøringsprosjekter eller dumpes ned i avløpet.

Rengjør gummi Trinn 4
Rengjør gummi Trinn 4

Trinn 4. La gummien lufttørke

Velg et sted utenfor solen når du tørker gummi. Sollys vil bryte ned gummi over tid. Unngå å bruke direkte varme til å tørke gummi, da dette også kan skade det. Fremskynd tørketiden ved å blåse luft på tørkende gummi med en hårføner satt til "Cool".

  • I noen tilfeller kan det virke som om gummien er rengjort mens den er våt, men når den tørker kan det bli klissete.
  • Rengjør gjenværende klebrighet en gang til med såpevann som beskrevet, eller bruk sprit på den måten som er beskrevet i det følgende trinnet.
Rengjør gummi Trinn 5
Rengjør gummi Trinn 5

Trinn 5. Bruk gnidningsalkohol for sta seighet

Selv om alkohol er et effektivt rengjøringsmiddel for de fleste typer klebrighet, bør du bare bruke dette rengjøringsmiddelet på gummi av og til. Fukt en ren fille med alkohol og tørk på klissete områder til de er fjernet. Skyll gummien med vann etterpå.

Hvis du utsetter gummi for ofte eller for lenge for alkohol, kan det føre til at det brytes ned raskere enn normalt

Metode 2 av 5: Fjerne flekker fra gummi

Trinn 1. Bland sammen en pasta laget av natron og varmt vann

Kombiner 1 del varmt vann med 3 deler natron i en liten bolle. Brett natron i vannet med en skje til den når en pasta-lignende konsistens. Hvis blandingen er for rennende, tilsett mer natron. Hvis blandingen blir for tykk, tilsett en skvett vann.

Trinn 2. Dekk flekken med natronpastaen og la den sitte i 5 minutter

Skje natronpastaen på flekken og fordel den slik at den danner et tynt lag. La natron være i fred i minst 5 minutter, slik at den har en sjanse til å absorbere flekken.

Hvis flekken er vedvarende mot andre rengjøringsmetoder, la bakepulveret stå på i minst 15 minutter

Trinn 3. Skru av pastaen med en tannbørste og en rengjøringsklut

Arbeid i en sirkulær bevegelse over overflaten av flekken for å arbeide limen mer inn i den. Når du er ferdig med å skrubbe flekken med tannbørsten, tørk av overflødig pasta med en ren fille.

Hvis det er en stor flekk, bruk en stiv børste

Trinn 4. Påfør pastaen på nytt med eddik hvis flekken vedvarer

Hvis det fortsatt er flekker etter første gang du skrubbet det, legg på et annet lag natron. Denne gangen bruker du en sprayflaske fylt med hvit eddik for å løfte flekken enda mer. La pastaen sitte i ytterligere 5 minutter før du skrubber den av.

Metode 3 av 5: Rengjøring av gummimatter

Rengjør gummi Trinn 6
Rengjør gummi Trinn 6

Trinn 1. Fjern løs skitt fra mattene

Fjern gummimattene fra hjemmet eller kjøretøyet. Ta dem utenfor og rist dem for å fjerne løst rusk. Klapp matter sammen eller slå dem mot en vegg eller rekkverk for mer grundig å fjerne smuss, støv, steiner og mer.

Rengjør gummi Trinn 7
Rengjør gummi Trinn 7

Trinn 2. Skyll matter med sprayfeste på en hageslange

Alternativt kan du bruke en høytrykksspyler for å fjerne skitt fra gummimatter. Slå på vanntilførselen og spray alle deler av mattene med vann.

  • Gummimatter er vanligvis designet for å være holdbare. Matter som er spinkle, delikate eller som har en ferdig overflate kan bli skadet av vaskemaskiner.
  • Kraftvaskere kan spraye vann hardt nok til å blåse vekk matten. Hvis dette skjer med deg, bruk en ren, tung gjenstand for å veie matten ned. Husk å rengjøre under varen også.
Rengjør gummi Trinn 8
Rengjør gummi Trinn 8

Trinn 3. Skrubbe mattene med en børste og såpevann

Tilsett en moderat mengde oppvaskmiddel i en bøtte med varmt vann. Bland vannet til det dannes bobler. Fukt børstene til en stiv børste med rengjøringsløsningen. Skrubb mattene godt for å fjerne gjenstridig opphopning, flekker og så videre.

  • Når du rengjør, må du være nøye med kroker, kroker og hjørner. Smuss og rusk samler seg ofte på disse stedene.
  • Gummi som har en ferdig overflate eller er skjør kan bli skadet av for stive børster. Rengjør et område utenfor matten med penselen først for å avgjøre om det vil skade gummien.
Rengjør gummi Trinn 9
Rengjør gummi Trinn 9

Trinn 4. Skyll mattene etter rengjøring

Skyll mattene helt med slangen eller vaskemaskinen. Se over mattene dine en gang til. Sikt på gjenværende smuss med skrubbebørsten og rengjøringsløsningen. Skyll deretter rengjøringsløsningen en gang til.

Rengjør gummi Trinn 10
Rengjør gummi Trinn 10

Trinn 5. Tørk matter med et mikrofiberhåndkle

Ta et tørt håndkle og tørk av matter for å fjerne vann. Når mattene er tørre, returnerer du dem til bilen din. Hvis du ikke har et passende håndkle tilgjengelig, lufttørker du mattene dine. Ikke tørk matter i solen, da dette kan føre til at gummien svekkes.

Metode 4 av 5: Fjerne skitt fra gummidekk

Rengjør gummi Trinn 11
Rengjør gummi Trinn 11

Trinn 1. Sprøyt dekk med vann for å fjerne opphopning

Smuss og skitt som bygger seg opp på dekkene dine kan være spesielt vanskelig å fjerne. Spray alle overflater på dekket med en høytrykks vannstrøm med en maskinskive eller slange.

  • En maskinskive er å foretrekke for rengjøring av dekk for lettere å fjerne opphopning, selv om en slange med sprøyteinnretning skal fungere i klemme.
  • Hvis du også planlegger å vaske bilen, må du gjøre det etter rengjøring av dekkene. Rengjøring av dekk etter vask av bilen kan spre smuss til allerede rengjorte deler av bilen.
Rengjør gummi Trinn 12
Rengjør gummi Trinn 12

Trinn 2. Fyll en bøtte med rengjøringsløsning og en annen med rent vann

Legg en passende dekkrens, som Simple Green eller Wolfgang Tire and Wheel Cleaner, til en bøtte. Hver rengjøringsmiddel vil være forskjellig; følg alltid etikettinstruksjonene. Fyll din andre bøtte med kaldt vann.

  • Hvis du er usikker på hvilket rengjøringsmiddel som er best for dekkene dine, kan du se i bilens manual for mer detaljerte pleieinstruksjoner.
  • Hvis du ikke har en spesiell dekkrens, bruk en moderat mengde oppvaskmiddel i en bøtte med kaldt vann. Bland løsningen for å fordele såpen før du påfører den på dekket.
  • Sterkt skitne dekk kan trenge et ekstra sterkt rengjøringsmiddel, som Bleche-Wite Tire Cleaner eller Pinnacle Advanced Wheel Cleaner Concentrate.
Rengjør gummi Trinn 13
Rengjør gummi Trinn 13

Trinn 3. Skrub vekk gjenværende skitt

Dypp en stiv børste i rengjøringsløsningen. Rengjør dekk med såpe ett om gangen. Skrubb et dekk godt for å fjerne opphopning og skitt. Skyll børsten i bøtte fylt med vann når den blir mettet av skitt.

Unngå at rengjøringsmidler tørker på dekkets gummi. Hvis du gjør det, kan dekkene forringes raskere

Rengjør gummi Trinn 14
Rengjør gummi Trinn 14

Trinn 4. Skyll såpen helt fra dekket

Bruk vaskemaskinen eller slangen til å fjerne gjenværende såpe eller løsnet skitt fra dekket. Vær grundig når du skyller dekket slik at såpen skylles helt bort.

Rengjør gummi Trinn 15
Rengjør gummi Trinn 15

Trinn 5. Tørk dekk og hjul

En tørkeklut av mikrofiber vil fungere best, men du kan også bruke et gammelt frottéhåndkle. Ikke bruk dekk-tørkende kluter på andre deler av bilen. Smuss, støv og små steiner i stoffet på tørketøyet kan skrape lakken på bilen din.

Hvis du glemmer å tørke dekket etter rengjøring, kan det føre til vannflekker eller savnet smuss. Tørk forsiktig hele dekket og hjulet

Rengjør gummi Trinn 16
Rengjør gummi Trinn 16

Trinn 6. Påfør beskyttelsesmiddel på dekket

Disse kan kjøpes i din lokale bilbutikk eller i bilseksjonen til de fleste generelle forhandlere. Velg et produkt med UV -beskyttelse og sørg for at det ikke har løsemiddelbasert silikon. Følg instruksjonene på etiketten på beskyttelsesmiddelet for å oppnå de beste resultatene.

  • Vanligvis påføres beskyttelsesmiddel direkte på dekk med applikator, klut eller svamp. Beskyttelsesmiddel kan inneholde sterke kjemikalier og krever hansker for sikker bruk.
  • Påføring av beskyttelsesmiddel på dekkene vil beholde tilstanden lenger og beskytte dem mot å bli skitne igjen.
  • I de fleste tilfeller er beskyttelsesmidler som har en melkeaktig farge, vannbaserte og mest egnet for dekk. Beskyttelsesmidler som er glatte og klare inneholder sannsynligvis skadelig løsningsmiddelbasert silikon.
Rengjør gummi Trinn 17
Rengjør gummi Trinn 17

Trinn 7. Gjenta denne prosessen for å rengjøre de resterende skitne dekkene

Nå som det første dekket er sprayet, skrubbet, skylt og tørket, kan du gå videre til neste dekk. Rengjør hvert dekk og hjul på den måten som er beskrevet til alle dekkene er rene.

Hvis du planlegger å vaske bilen umiddelbart etter rengjøring av dekkene, må du holde dekkene våte etter rengjøring til hele pleien er ren. Tørk dekk og kroppen din med separate kluter

Metode 5 av 5: Rensende gummibadleker

Rengjør gummi Trinn 18
Rengjør gummi Trinn 18

Trinn 1. Tilsett såpe og vann til en bøtte for å lage rengjøringsløsningen

Oppvasksåpe er mild og vil ikke skade badeleketøyene dine. Kombiner en moderat mengde såpe med varmt vann i en bøtte. Rør den varme løsningen med et kjøkkenutstyr, som en treskje.

Rengjør gummi Trinn 19
Rengjør gummi Trinn 19

Trinn 2. Skrub leker med en myk børste

Stikk en myk børste, som en tannbørste, inn i rengjøringsløsningen. Skrub skitne leker til de er rene. Skyll lekene i varmt vann når du er ferdig med rengjøringen. Rengjør leker ukentlig.

Rengjør gummi Trinn 20
Rengjør gummi Trinn 20

Trinn 3. Bløtlegg leker i destillert eddik for å drepe mugg

Leker som er alvorlig rammet av mugg bør kastes. Muggsporer kan være farlige for helsen din og barna dine også. Lett mugg kan bli drept ved å leke lekene i minst 10 minutter i en løsning som består av halvt varmt vann og halv eddik.

  • Eddik er også et nyttig rengjøringsmiddel for vanskelig å fjerne avskum. Bare legg lekene i eddik som beskrevet for å fjerne avskum.
  • Bløtlegging av leker i eddik skal løsne mugg, avskum og sta skitt. Alt som gjenstår etter bløtlegging bør skrubbes med en myk børste, som en tannbørste.
Rengjør gummi Trinn 21
Rengjør gummi Trinn 21

Trinn 4. Tørk av gummilekene

Tørk av overflødig fuktighet fra gummilekene dine med en ren klut. Fordi fuktighet ofte blir fanget inne i leketøyet, lar du lekene lufttørke etter at du har brukt et håndkle. Unngå å tørke leker i sollys, da dette kan føre til at gummien svekkes.

Rengjør gummi Trinn 22
Rengjør gummi Trinn 22

Trinn 5. Lukk lekeåpninger med varmt lim for å forhindre mugg

Vann fanget inne i badeleker kan oppmuntre til vekst av mugg. Rengjør og tørk leker helt, og bruk deretter en limpistol for å tette hull i leketøyet.

Se disse relaterte videoene

Image
Image

Ekspertvideo Hva er effektive måter å rengjøre bademørtel på?

Image
Image

Ekspertvideo Hvordan fjerner du mugg fra en vegg?

Image
Image

Ekspertvideo

Image
Image

Ekspertvideo Hvordan kan jeg rengjøre glass/speil uten striper?

Anbefalt: