Slik rengjør du messinghylser: 11 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik rengjør du messinghylser: 11 trinn (med bilder)
Slik rengjør du messinghylser: 11 trinn (med bilder)
Anonim

Messinghus kan gjenbrukes, men de bør først rengjøres for å sikre at de ikke har noen skader som kan vise seg å være farlige ved omlasting. Handle spesielle rengjøringsprodukter og en messingtumbler. Velg mellom vibrerende eller roterende modeller, og velg mellom maiskolbe, valnøttskall og pinsett i rustfritt stål.

Trinn

Del 1 av 3: Velge en messingtumbler

Rengjør messinghylser Trinn 1
Rengjør messinghylser Trinn 1

Trinn 1. Kjøp en roterende beholder

For det enkleste alternativet for rengjøring av messing, kjøp en roterende beholder. Rotary tumblers er maskiner som polerer og rengjør, og er et godt alternativ for rengjøring av messinghylstre ved at de fungerer stille og koster mindre enn andre tumblers. Ulempene med denne tumbleren er at de opererer sakte og bruker flere polermedier enn andre tumblere.

Rengjør messinghylser Trinn 2
Rengjør messinghylser Trinn 2

Trinn 2. Kjøp en vibrerende tumbler

Vibrerende tørketrommel er et høyt, men raskt alternativ for rengjøring av messinghylstre. Avhengig av hvilken modell du velger, og størrelsen og tilstanden på dekslene, kan rengjøringen ta mellom 2-3 timer. Velg en nyere modell med en innebygd tidtaker for å gjøre rengjøringen enklere, og avgjør hvilken størrelse du bør kjøpe ut fra dine behov (f.eks. Store modeller kan inneholde opptil 900, 9 mm kasser).

Rengjør messinghylser Trinn 3
Rengjør messinghylser Trinn 3

Trinn 3. Kjøp rengjøringsprodukter til esken

Hold deg oppdatert om hvilke produkter som er tilgjengelige for rengjøring av saker ved å besøke meldingstavler online eller bla gjennom nettbutikker. For den beste rengjøringen, velg en rengjøringsløsning som fjerner rester av pulver, smuss og misfarging. For eksempel inneholder Iosso koffertrengjøringssett en flaske rengjøringsløsning, samt en bøtte og silepose, for å senke og rense opptil 1 500 messinghylstre.

Del 2 av 3: Velge hvilke medier som skal brukes

Rengjør messinghylser Trinn 4
Rengjør messinghylser Trinn 4

Trinn 1. Bruk maiskolbe

Hvis du bare trenger å rengjøre messinghusene lett, velger du maiskolber. Messinghylster som bare har blitt brent en gang, eller som ikke er altfor flekkete, kan rengjøres med dette mediet. Handle behandlet maiskolvmedium, som inneholder en ekstra polermasse som gjør at messingen din ser ekstra ren ut.

Rengjør messinghylser Trinn 5
Rengjør messinghylser Trinn 5

Trinn 2. Velg valnøttskall

Messinghylster som er mer plettet, enten brukt uten rengjøring for mange omlastinger eller forlatt på bakken for lenge, trenger et aggressivt medium. Valnøttskall er et godt alternativ som kan brukes i både roterende og vibrerende tørketrommel. Kjøp behandlet valnøttskallmedium i stedet for ubehandlet valnøttskallmedium, noe som vil kreve at du legger til ekstra polering for å rengjøre husene effektivt.

Rengjør messinghylser Trinn 6
Rengjør messinghylser Trinn 6

Trinn 3. Gå for pins i rustfritt stål

Pinner i rustfritt stål er det mest effektive mediet for rengjøring av messinghylstre, ettersom de rengjør dem innvendig mer effektivt enn valnøttskall og maiskolber. Dette mediet krever heller ikke ekstra polering, men det kan bare brukes i en roterende beholder. Tilsett oppvaskmiddel eller et rengjøringsprodukt i blandingen for å få den mest effektive rengjøringen.

Del 3 av 3: Rengjøring av foringsrørene

Rengjør messinghylser Trinn 7
Rengjør messinghylser Trinn 7

Trinn 1. Sorter messinghylsene

Sørg alltid for å sortere messinghuset etter størrelse og type før du rengjør dem. Hvis du ikke sorterer dem, kan de mindre foringsrørene sette seg fast inne i det større foringsrøret under tumblingprosessen, eller bli skadet av dem. Legg et gammelt håndkle eller et laken og fordel dekslene på det, og del dem deretter i forskjellige beholdere.

Rengjør messinghylser Trinn 8
Rengjør messinghylser Trinn 8

Trinn 2. Sett maskinen

For å begynne å rengjøre foringsrørene, legg til ønsket medium i maskinen, i tillegg til litt poleringspulver og messinghylster. Hvis du bruker pinner av rustfritt stål som media i en roterende beholder, tilsett vann og oppvaskmiddel eller et annet rengjøringsprodukt. Lukk beholderen godt og start maskinen.

Se instruksjonene for den aktuelle maskinen for å bestemme mengden medie og poleringsmiddel som skal tilsettes

Rengjør messinghylser Trinn 9
Rengjør messinghylser Trinn 9

Trinn 3. Kjør maskinen

Hvis du bruker en vibrerende tørketrommel, kjør den i 2-3 timer for å rengjøre husene. Hvis du bruker en roterende beholder, må du kjøre den lenger (nærmere 8 timer). Kontroller husene når du stopper maskinen for å finne ut om du vil at de skal være renere, og legg til tid deretter.

Rengjør messinghylser Trinn 10
Rengjør messinghylser Trinn 10

Trinn 4. Skyll messinghylsene

For å fjerne eventuelt rusk fra rengjøringsmediet, skyll messinghylsene under vann. Skill dem fra media for hånd og legg dem i en stor sil eller i en stor bøtte (bruk en liten sil for å skylle en liten del av dem om gangen). Skyll under vann til alle tegn på rusk er borte.

Rengjør messinghylser Trinn 11
Rengjør messinghylser Trinn 11

Trinn 5. Tørk foringsrørene

Etter at du har skylt foringsrørene, legger du et tørt håndkle på bakken. Spred de nyvaskede foringsrørene i et enkelt lag på håndkleet. La dem stå lufttørke i flere dager for å sikre at de er helt tørre.

Anbefalt: