Hvordan overleve en kunstskolekritikk: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan overleve en kunstskolekritikk: 12 trinn (med bilder)
Hvordan overleve en kunstskolekritikk: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Kunstskolen kan være intens, spesielt når det gjelder kritikk. Enten det er en kritikk i klassen med dine jevnaldrende, et studiobesøk med en instruktør eller en anmeldelse med et panel av fremmede, kan kritikk være følelsesmessig utslitt. Gjennom riktig forberedelse og tillit til arbeidet ditt, vil du enkelt kunne overleve kritikken din.

Trinn

Del 1 av 3: Forberedelse til kritikken

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 1
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 1

Trinn 1. Utvikle en tidslinje for å lage og fullføre prosjektet

Å vente til siste minutt med å lage kunstverk kan ofte være katastrofalt, og du kan finne på å lage noe du ikke er stolt av, og som ikke vil bli vurdert positivt av dine professorer og jevnaldrende. For å lage et mest mulig kvalitetsprosjekt, så snart du er klar over oppdraget, kan du begynne å planlegge forskjøvne tidsfrister for deg selv for å fullføre ulike stadier av prosjektet.

Bruk en kalender eller planlegger, enten papir eller online, til å sette tidsfrister for deg selv, slik at du fortsatt er i oppgave. Å dele oppgaven i mindre deler kan få den til å føles mindre overveldende og kan lette stresset både i løpet av semesteret og på dagen for kritikken

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 2
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 2

Trinn 2. Utvikle viktige snakkepunkter før kritikken

Hvis du har et godt gjennomtenkt "hvorfor" til arbeidet ditt, hva det skildrer, formålet og tankeprosessen med å lage det, vil du klare deg mye bedre i det muntlige aspektet av din kritikk. En sterk følelse av kunnskap og bevissthet om et stykke du har laget vil være spesielt nyttig hvis kunsten din ikke er best på det aktuelle prosjektet.

  • Skriv ned noen punkter på et notatkort eller ha noen tanker i tankene dine for å hjelpe deg med å begynne og videre i diskusjonen.
  • Hvis prosjektet ditt er en samling av brikker, må du være sikker på at du er forberedt på å formulere hvordan de er relatert og sammenkoblet.
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 3
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 3

Trinn 3. Kommuniser spørsmål eller bekymringer til professoren din

Dine professorer og instruktører har ekspansiv kunnskap om kunst og teknikk og er ofte mer enn villige til å hjelpe hvis råd blir innhentet. Rådfør deg med dem hvis du har spørsmål eller tvil om å ta store beslutninger om prosjekter.

For eksempel, hvis du er forvirret om en oppgave, kan det være lurt å kontakte professoren din via e -post og spørre noe som: "Er det en bestemt maleteknikk vi må bruke?" eller spørsmål knyttet til emnet

Del 2 av 3: Hold deg rolig under kritikken

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 4
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 4

Trinn 1. Pust

I stressende situasjoner kan kroppen ofte spenne seg, slik at du glemmer å puste, noe som kan føre til større angst og stress. Du vil være bedre i stand til å takle øyeblikkets intensitet og diskutere og forsvare arbeidet ditt hvis du puster ordentlig.

En rask pusteøvelse du kan gjøre før, under og etter kritikken er som følger: pust dypt og sakte inn gjennom nesen, fyll lungene; pause i tre sekunder og pust deretter sakte ut gjennom munnen med litt leppene skilt

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 5
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 5

Trinn 2. Stå ved ideen din

Hvis du har tatt beslutninger av en bestemt grunn, forklar dem på en artikulert og meningsfull måte. Hvis begrunnelsen for å bruke en bestemt design eller teknikk er viktig, del denne informasjonen. Ikke la andre tro at avgjørelsene dine var tilfeldige eller vilkårlige hvis de var forsettlige.

For eksempel, hvis en klassekamerat eller professoren din omtaler fargevalget ditt som "tilfeldig", vil du kanskje snakke om hvordan fargen du velger er symbolsk og har en dypere mening; for eksempel kan fargen "rød" symbolisere lidenskap, blod eller krig

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 6
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 6

Trinn 3. Hold et åpent sinn for kritikk og prøv å ikke være defensiv

Det kan være vanskelig å høre folk plukke fra hverandre arbeidet ditt, men husk å lytte til reaksjoner og meninger. De kan hjelpe deg med å videreutvikle verket og gjøre det mer vellykket og hjelpe deg med å utvikle ferdighetene dine som kunstner.

  • Det kan være nyttig å be om avklaring hvis du er forvirret om et bestemt punkt.
  • Hvis du fremdeles føler at det er nødvendig å motbevise en kommentar, kan du søke etter noe i talerens kritikk som du kan være enig i mens du respektfullt er uenig i deres større poeng. For eksempel kan du si: "Jeg er enig i at penselstrøkene mine i dette området kunne vært mer presise, men jeg tror ikke at en endring i naturen ville formidle budskapet jeg ønsket å skildre."
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 7
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 7

Trinn 4. Ikke dominere samtalen

Selv om du absolutt bør snakke både om styrken i arbeidet ditt og i designprosessen, kan du gi grundig kritikk fra andre. Du vil motta tilbakemelding på håndverket ditt, slik at du kan forbedre arbeidet ditt.

Ikke forstyrr noen mens de kritiserer arbeidet ditt, men lytt så nøye som mulig

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 8
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 8

Trinn 5. Ta notater, eller få noen til å ta notater for deg

Kritikk kan være litt av en virvelvind, og det er lett å glemme navn på artister, forslag og reaksjoner. Ofte vil du motta så mange kommentarer og forslag at det ville være umulig å huske dem alle. Derfor vil det å ha alt skrevet ned hjelpe deg når du tar med relevante forslag senere.

Opplevelsen kan være overveldende, så prøv å ikke dvele for mye med detaljene i øyeblikket, men gå tilbake til dem senere i notatene i stedet

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 9
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 9

Trinn 6. Ikke ta det personlig

Det er mer sannsynlig enn ikke at de fleste av dem som tilbyr kritikk virkelig prøver å hjelpe og ikke gjør det ondsinnet. Ikke ta deres kommentarer som iboende negative, men bruk heller den kollektive kunnskapen og styrken i rommet til din fordel senere når du redigerer prosjektet ditt.

I tillegg til at du ikke overreagerer på negativ kritikk, bør du heller ikke la positive tilbakemeldinger overoppblåse egoet ditt. En positiv kritikk er alltid velkommen, men for mye tillit kan gjøre deg lat med fremtidige prosjekter

Del 3 av 3: Bruk av kritikk for å forbedre arbeidet ditt

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 10
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 10

Trinn 1. Reflekter over tilbakemeldingen som er gitt

Snakk om det med noen hvis du trenger å lufte ut, ordne opp i tankene dine eller feire. Det kan være lurt å diskutere informasjonen med klassekamerater som har opplevd lignende kritikk eller med andre artister generelt. Sørg for at du vurderer både den positive og den negative kritikken som tilbys.

Bruk notatene som er tatt under kritikken din til å tenke kritisk om arbeidet ditt. Les dem nøye og ettertenksomt og begynn å tenke på hvordan du kan syntetisere disse kritikkene for å skape et sterkere prosjekt

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 11
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 11

Trinn 2. Vær selektiv i kritikken du velger å innlemme i arbeidet ditt

Ikke føl at du må lytte til alt alle sier, da dette er svært sannsynlig umulig, da mange kan ha motstridende ideer om hvordan du kan forbedre arbeidet ditt. Fra tilbakemeldingene du mottar, velg hvilke ideer som appellerer til deg, og foreta eventuelle endringer i forslagene du mener er passende.

Overlev en kunstskolekritikk Trinn 12
Overlev en kunstskolekritikk Trinn 12

Trinn 3. Kom i gang

Nå vil du begynne å forbedre arbeidet ditt og innlemme de nye tilnærmingene du synes passer best. Å lage et prosjekt som lykkes og strategisk syntetiserer gode tilbakemeldinger, vil resultere i et sterkere kunstverk som sannsynligvis vil bli kritisert enda mindre.

Hvis du for eksempel er enig i visse tilbakemeldinger om prosjektet ditt, vil du innarbeide disse forbedringene. Noen kan ha foreslått at du lysner opp arbeidet med flere pastellfarger, så du kan bruke dette i kunsten din for å skape en sterkere og mer behagelig estetikk

Tips

  • Hvis du ikke forstår noe noen har sagt, be om avklaring.
  • Noen ganger er det du har laget kanskje ikke så vellykket som du trodde. Dårlig kunst skjer, men ikke dvel ved det for lenge. Bruk kritikken til å smi både deg selv og kunsten din fremover.
  • Ikke motbevis for hver kommentar noen kommer med. Det vil få deg til å virke defensiv. Ta hver kommentar med takk, men gi ytterligere informasjon hvis du føler at prosjektet ditt blir misforstått eller for å gi klarhet.
  • Sov godt på forhånd og kle deg komfortabelt, men profesjonelt.
  • Våkn opp litt tidlig neste dag for å sikre at du har alt materialet ditt sammen, slik at du kan komme i tide.

Anbefalt: