Hvordan lage en vellykket bedriftslogo: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en vellykket bedriftslogo: 12 trinn (med bilder)
Hvordan lage en vellykket bedriftslogo: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Et godt logodesign kommer langt med å gi virksomheten et positivt preg. På grunn av dette bør du sørge for at logoen din er gjennomtenkt og etterlater et positivt inntrykk i hodet til folk som ønsker å gjøre forretninger med deg. Logodesignen din vil være identiteten til din bedrift, så du må være veldig forsiktig når du designer den, og sørge for at den er attraktiv, tiltalende, inspirerende og minneverdig.

Trinn

Del 1 av 3: Beslutning om det grunnleggende

Design en vellykket bedriftslogo Trinn 1
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 1

Trinn 1. Fokuser på meldingen din

Bestem hva du vil kommunisere til publikummet ditt. Med andre ord, hva vil du at folk skal tenke når de ser logoen din? Dette vil informere resten av designprosessen. Vet også om ditt potensielle og nåværende målgruppe for å lage et design for dem.

  • Sørg for at logodesignet er relevant for dine produkter og tjenester i markedet. Det vil hjelpe deg å koble til kundene dine og bygge et positivt image.
  • Vurder å legge til en tagline i logodesignet ditt for å formidle budskapet ditt til målgruppene dine.
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 2
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 2

Trinn 2. Bestem deg for en logotype

Logoer faller vanligvis inn i tre grunnleggende kategorier: fontbasert, illustrerende eller abstrakt. Fontbaserte logoer er de som Coca-Cola-logoen som bruker en spesiell eller unik type for å skille seg ut. Illustrative logoer viser bokstavelig talt hva selskapet gjør, som en country club -logo som viser en golfspiller. Abstrakte logoer, som Adidas -logoen, tjener bare til visuelt å tiltrekke seg kjøperens oppmerksomhet og er knyttet til merkevaren gjennom reklame.

Abstrakte logoer kan være dyre, både for å designe og å knytte dem tydelig til virksomheten din. For en liten bedrift er de beste valgene fontbaserte logoer og spesielt illustrerende logoer

Design en vellykket bedriftslogo Trinn 3
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 3

Trinn 3. Vurder stemningen du vil at logoen din skal formidle

Ulike designvalg innenfor en logo kan kommunisere forskjellige følelser og kvaliteter til en forbruker. Å gjøre disse designvalgene konsekvent på tvers av en logo kan forsterke visse kvaliteter i virksomheten din hos kundene.

  • For eksempel kan former fremkalle forskjellige følelser for seerne. Sirkler viser enhet og fullstendighet, mens firkanter viser stabilitet og profesjonalitet.
  • I tillegg kan skrifttyper i håndskrevet stil vise kreativitet eller ydmykhet, mens dristige skrifttyper kan vise profesjonalitet og eleganse.
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 4
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 4

Trinn 4. Tenk på farger som skal brukes

Akkurat som former eller fonter, kan forskjellige farger forsterke logoen din. Hver farge har sitt eget spesielle sett med tilhørende stemninger. Generelt representerer varme farger som rød, oransje og gul energi, lykke og kommunikasjon. Noen av de andre fargesammenslutningene er:

  • Grønt: naturlig, velstående.
  • Lilla: kreativitet, fantasi.
  • Blå: profesjonalitet, suksess.
  • Svart: eleganse, styrke.

Del 2 av 3: Utarbeide logoen din

Design en vellykket bedriftslogo Trinn 5
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 5

Trinn 1. Undersøk logoene til andre virksomheter i din bransje

Ved å utføre en undersøkelse av logoen til konkurrentene dine vil du bli oppmerksom på de trendige logo -designene og stilene i bransjen. Du kan lære av feilene til konkurrentene dine og lage et design som vil bli elsket av alle. Tenk på tingene som skiller merkevaren din fra konkurrentene dine, og prøv å inkludere det i designet.

  • Tillat andre logoer å informere designprosessen, men få et eksklusivt logodesign, da det vil være den visuelle identiteten til din bedrift. Logodesignet ditt må kunne få merkevaren din til å skille seg ut fra konkurrentene.
  • Prøv å unngå trender du ser i konkurrentenes logoer.
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 6
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 6

Trinn 2. Gjør logoen din minneverdig

Logoen din må skille virksomheten din fra konkurrentene dine og være umiddelbart gjenkjennelig. Sørg for at logodesignen din er unik, meningsfull, inspirerende og attraktiv. Et slikt logodesign vil umiddelbart fange oppmerksomheten til kundene og holde seg i tankene deres lenge.

Design en vellykket bedriftslogo Trinn 7
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 7

Trinn 3. Vurder skala

Før du bestemmer deg for et design, tenk på alle de stedene der logoen din vil vises. Dette kan inkludere brosjyrer, flygeblad, plakater, visittkort, nyhetsbrev, reklame, etc. En god logo skal være skalerbar, lett å gjengi, minneverdig og særegen. Forsikre deg om at det ser bra ut uansett hvor du bruker det, og spesielt at det ikke er så komplisert at det vil være ubeskrivelig når det skrives ut veldig lite.

Design en vellykket bedriftslogo Trinn 8
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 8

Trinn 4. Forenkle fargene dine

Mange av de mest vellykkede logoene bruker bare en eller to farger. Logoer med flere farger som kan virke visuelt forvirrende eller overkompliserte. I tillegg tillater noen medier bare to farger. Av disse grunnene bør du prøve å begrense logodesignet ditt til to eller høyst tre farger.

Du bør også sjekke hvordan logoen din ser ut når den skrives ut i svart -hvitt

Del 3 av 3: Fullføre logoen din

Design en vellykket bedriftslogo Trinn 9
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 9

Trinn 1. Forstå at du bør ansette en profesjonell

Selv om du er trygg på dine egne evner til å designe en logo, er det riktig å ansette en profesjonell designer. En profesjonell kan gi logoen din en ren og pålitelig design, foreslå forbedringer og forbedre fargebruk. I tillegg vil en designer vite hvor godt et design vil overføre til utskrift og hvor mye det vil koste å skrive ut. Dette er to viktige komponenter som bare en profesjonell designer vil være klar over.

Å ansette en designer kan være dyrt, men kostnaden kan kostnadsføres over ti år (estimert levetid for en logo), noe som vil redusere de umiddelbare kostnadene dramatisk

Design en vellykket bedriftslogo Trinn 10
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 10

Trinn 2. Ansett et profesjonelt logodesignfirma

Utfør online forskning for å finne og ansette et erfaren og profesjonelt logodesignfirma for din virksomhet. Sørg for at selskapet jobber med et team av profesjonelle designere. Se på selskapenes online porteføljer og velg en som har designet andre logoer som du synes er tiltalende.

  • Ha en sterk ide om stemningen og budskapet du vil formidle med logoen din når du skal møte designerne.
  • Forhandle en kontrakt som angir hvor mange revisjoner av logoen som skal gjøres, hvor mye interaksjon du vil ha med designeren, og hvor lang tid designprosessen vil ta.
  • Forvent at en profesjonelt designet logo vil koste deg alt fra $ 2 000 til $ 12 000 eller mer.
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 11
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 11

Trinn 3. Ansett en frilans designer

Du kan spare din bedrift noen penger ved å velge en frilans designer. Disse designerne tar mellom $ 35 og $ 150 per time for sine tjenester. Men ikke velg en designer bare for å spare penger. Se i stedet etter en med en portefølje av imponerende design og et godt rykte. Du kan også fokusere på å ansette en frilanser som har designet logoer for bedrifter i lignende bransjer.

Vurder å bruke freelancer -nettsteder som Upwork, Freelancer.com, 99designs eller DesignCrowd for å finne en av disse designerne

Design en vellykket bedriftslogo Trinn 12
Design en vellykket bedriftslogo Trinn 12

Trinn 4. Varemerket logoen din

Når du har designet og fullført logoen din, må du sørge for at ingen andre kan bruke den. Tross alt representerer denne logoen din bedrift og deg alene. Beskytt det ved å søke om et varemerke hos din regjering. I USA kan dette gjøres på det amerikanske patent- og varemerkekontorets nettsted.

Vær forberedt på å betale søknadsavgiften for et varemerke, som kan være over $ 300

Anbefalt: