5 måter å kle seg på for en skoledans

Innholdsfortegnelse:

5 måter å kle seg på for en skoledans
5 måter å kle seg på for en skoledans
Anonim

Skoledanser er en morsom måte å sosialisere med vennene dine og en sjanse til å kle seg mer enn du gjør for skolen hver dag. Vet hva du skal ha på deg for hver type dans, og lær hvordan du skal kle deg riktig mens du fortsatt ser bra ut!

Trinn

Metode 1 av 5: Påkledning for type dans

Kle deg passende for en skoledans Trinn 1
Kle deg passende for en skoledans Trinn 1

Trinn 1. Bestem dansetypen

Vær oppmerksom på invitasjonen eller informasjonen du har om skoledansen. Er det en generelt formell eller uformell dans, en hjemkomstdans eller en dans for en ferie som Valentinsdag eller Halloween? Spør skolen eller vennene dine om dansens stil eller tema, slik at du forstår det før du begynner å velge klærne.

Kle deg passende for en skoledans Trinn 2
Kle deg passende for en skoledans Trinn 2

Trinn 2. Følg temaet

Legg merke til om dansen har et tema for en ferie, sesong eller bare for moro skyld, og prøv å kle deg etter det temaet. Bruk et kostyme til en Halloween -dans, eller ta på en hawaiisk skjorte eller gressskjørt for et luau- eller øytema. Andre danser krever kanskje ikke så mye kostyme som noen få generelle farger du kan bruke. For en "spring fling" -dans kan du holde deg til lyse pastellfarger, og for en valentinsdans kan du ha på deg rødt eller rosa.

Hvis dansen er en ball, trenger du ikke nødvendigvis å kle deg etter temaet, med mindre du vil. Å bære formell slitasje er vanligvis viktigere enn å holde seg tett til et tema, i dette tilfellet

Kle deg passende for en skoledans Trinn 3
Kle deg passende for en skoledans Trinn 3

Trinn 3. Hold deg til kleskoden

Følg skolens generelle kleskode eller den spesifikke koden de gir for dansen. Se etter hva reglene sier om utringninger, ermer, kantlinjer, logoer og sko, og sørg for at det du planlegger å bruke følger disse retningslinjene.

Still spørsmål til skolens administratorer eller lærere hvis du er usikker på om et bestemt klesplagg er akseptabelt

Kle deg passende for en skoledans Trinn 4
Kle deg passende for en skoledans Trinn 4

Trinn 4. Spør hva venner har på seg

Ring opp vennene dine eller datoen din til dansen for å spørre hva de har på seg. Føl ikke at du trenger å bruke det samme som dem, men de kan hjelpe deg med å gi deg ideer til ditt eget antrekk. Gjør deg klar for dansen med venner også, slik at du kan gi hverandre tips mens du tar på deg antrekk og tilbehør.

Metode 2 av 5: Dressing for a Formal Dance (jenter)

Kle deg passende for en skoledans Trinn 5
Kle deg passende for en skoledans Trinn 5

Trinn 1. Velg en kjole, skjørt eller kjole bukser

Hvis skoledansen krever formell slitasje, velger du en kjole, formelt skjørt og topp, eller kjolebukser og fin bluse. Velg en kjole i full lengde for et ekstra formelt utseende, eller en knelang kjole eller skjørt for noe mer semi-formelt.

Hvis du skal til dans med en date, må du først koordinere med dem for å se om en del av antrekket deres kan matche ditt. Hvis du går med en gutt, kan skjorten, slipset eller vesten/cumberbundet ditt matche kjolen din, toppen eller tilbehør

Kle deg passende for en skoledans Trinn 6
Kle deg passende for en skoledans Trinn 6

Trinn 2. Velg hæl eller flate

Velg et par hæler eller leiligheter som er behagelige nok til å danse og være på beina i flere timer. Prøv å tilpasse skoene dine til kjolen eller tilbehøret ditt, eller velg gull- eller sølvsko som matcher metalltypen på smykkene dine.

Vær oppmerksom på retningslinjene for kleskode for sko. Det kan være en begrensning på høyden på høye hæler

Kle deg passende for en skoledans Steg 7
Kle deg passende for en skoledans Steg 7

Trinn 3. Legg til en veske og smykker

Velg tilbehør som kompletterer antrekket ditt. Velg en fin veske eller clutch i samme farge som antrekket eller skoene dine, eller i samme nøytrale sølv eller gull som smykkene dine. Hold smykker enkle og stilige ved å holde deg til bare noen få stykker. Hvis du har store øredobber, hold deg til et enkelt kjede eller armbånd. Eller hvis du har en armbånd med armbånd, velg et mindre prangende halskjede og øredobber.

  • For en ball eller annen veldig formell dans kan du følge tradisjonen med å ha på deg en corsage som utfyller antrekket ditt og fyrens boutonniere. Du kan fortelle datoen din hvilken farge du skal kjøpe deg, eller du kan bare kjøpe eller lage din egen! Bruk corsage enten på håndleddet eller festet på forsiden av kjolen din nær skulderen.
  • Tilbehør er en fin måte å følge fargen eller temaet på en dans. Velg en lys rød veske eller et par sko til en valentinsdans, stikk en blomst i håret for en vårdans, eller kjøp en glitrende øyemaske for et maskeradstema.
Kle deg passende for en skoledans Trinn 8
Kle deg passende for en skoledans Trinn 8

Trinn 4. Påfør smakfull sminke hvis du ønsker det

Hvis du vil, kan du bruke sminke for å få frem ansiktets naturlige skjønnhet. Velg en concealer eller foundation som matcher hudtonen din, og legg til litt rødme eller bronzer på kinnene hvis du vil. Sveip mascara på øyevippene og legg til eyeliner på de øvre øyelokkene. Hvis du går med dristigere eller mørkere øyesminke, må du holde deg til en lys leppefarge eller glans, og omvendt.

Kle deg passende for en skoledans Trinn 9
Kle deg passende for en skoledans Trinn 9

Trinn 5. Få hår og negler gjort

Hvis du vil, kan du få håret stylet på en salong i en tradisjonelt formell oppdatering. Eller prøv å krølle, rette, flette eller en annen stil som du eller en venn kan gjøre med håret ditt. Legg til glitrende eller fargerike pins eller klipp for ekstra pynt. Du kan også gå til en salong for manikyr og/eller pedikyr, male neglene hjemme eller kjøpe trykknegler.

Metode 3 av 5: Å kle seg for en uformell dans (jenter)

Kle deg passende for en skoledans Trinn 10
Kle deg passende for en skoledans Trinn 10

Trinn 1. Kle opp et uformelt antrekk

Prøv noe som er litt mer stilig enn hverdagsklærne. Velg et fint par un-ripped mørkvaske jeans med en skinnende eller glitrende topp, et denimskjørt med en fin bluse eller en lett solkjole. Bare sørg for at valgene dine følger skolens kleskode.

  • Det er mindre vanlig å koordinere farger med datoen din for en uformell dans, men du kan fortsatt hvis du vil!
  • For en semi-formell dans, finn noe mellom formell og fritidsklær. Velg et skjørt i stedet for bukser hvis du er komfortabel med et. Eller velg en uformell kjole i lett bomull eller annen strikk i stedet for noe skinnende eller glitrende.
Kle deg passende for en skoledans Trinn 11
Kle deg passende for en skoledans Trinn 11

Trinn 2. Velg passende sko

Husk at skoene dine skal være komfortable nok til å danse og være på beina i flere timer. Velg fine sandaler, leiligheter eller støvler i en farge som matcher din topp eller tilbehør, eller i en nøytral brun, svart eller grå.

Vær oppmerksom på retningslinjene for kleskode for sko, som kan si at joggesko eller flip-flops er begrenset

Kle deg passende for en skoledans Trinn 12
Kle deg passende for en skoledans Trinn 12

Trinn 3. Legg til kompletterende tilbehør

Velg en veske eller clutch i samme farge som antrekket eller skoene dine, eller i en nøytral brun, svart eller grå. Følg alle retningslinjer for kleskode for smykker, og hold det enkelt og stilig ved å holde deg til bare noen få stykker. Hvis du har store øredobber, hold deg til et enkelt kjede eller armbånd. Eller hvis du har en armbånd med armbånd, velg et mindre prangende halskjede og øredobber.

Kle deg passende for en skoledans Trinn 13
Kle deg passende for en skoledans Trinn 13

Trinn 4. Påfør lett sminke hvis du vil

Bruk sminke for å få frem den naturlige skjønnheten i ansiktet ditt hvis du vil, men det er definitivt ikke nødvendig for en uformell dans. Stick med en concealer eller foundation som matcher hudtonen din, og fei litt mascara på øyevippene dine. Hvis du velger å bruke mørk eyeliner eller fargerik øyenskygge, må du holde deg til en lys leppefarge eller glans. For mer fargerike lepper, behold øyesminken din enklere.

Metode 4 av 5: Dressing for a Formal Dance (Guys)

Kle deg passende for en skoledans Trinn 14
Kle deg passende for en skoledans Trinn 14

Trinn 1. Velg en drakt eller en knapp-ned skjorte

Hvis dansen krever formell antrekk, kan du leie eller kjøpe en dress og ha på deg en skjorte med knapper og slips under. Du kan velge en valgfri vest eller cumberbund under drakten også. Eller gå helt uten jakke og hold deg til fine kjolebukser og en knapp for flere semi-formelle danser.

Hvis du skal ha en date, må du først koordinere med dem for å se om en del av antrekket deres kan matche ditt. Hvis datoen din er en jente, kan kjolen, toppen eller tilbehøret passe til din skjorte, slips eller vest/cumberbund

Kle deg passende for en skoledans Trinn 15
Kle deg passende for en skoledans Trinn 15

Trinn 2. Velg de riktige skoene

Få kjole sko laget av skinn eller lignende materiale. Match dem med fargen på beltet du har på deg.

Kle deg passende for en skoledans Trinn 16
Kle deg passende for en skoledans Trinn 16

Trinn 3. Legg til et belte og andre pynt

Bruk et fint lærbelte, og velg en klokke og et smykke hvis du vil, for eksempel en ring eller et enkelt halskjede. Skaff deg mansjettknapper for å feste ermene på skjorten med knapp. Du kan bruke en topphatt eller en annen kledd hatt hvis du vil, men alt som en lue eller lue er ikke akseptabelt for en formell dans.

For en ball eller annen veldig formell dans kan du følge tradisjonen med å ha på seg en boutonniere som utfyller antrekket ditt og en jentes corsage. Du kan fortelle datoen din hvilken farge du skal kjøpe deg, eller du kan bare kjøpe eller lage din egen! Bruk din boutonniere festet til jakken på dressen din

Metode 5 av 5: Dressing for a Informal Dance (Guys)

Kle deg passende for en skoledans Trinn 17
Kle deg passende for en skoledans Trinn 17

Trinn 1. Kle opp et uformelt antrekk for en uformell dans

Velg klær som er litt dressere enn hverdagsantrekk for en uformell dans. Velg for eksempel et par ujevne jeans med mørk vask med knapp ned eller fin genser. Vær oppmerksom på skolens kleskode hvis de forbyr visse logoer eller innhold på t-skjorter eller hatter.

Det er mindre vanlig å koordinere farger med datoen din for en uformell dans, men du kan fortsatt hvis du vil

Kle deg passende for en skoledans Trinn 18
Kle deg passende for en skoledans Trinn 18

Trinn 2. Velg fine rene sko

Velg en fin loafer, båtsko eller muligens en finere ren joggesko i en nøytral farge eller i en farge som utfyller antrekket ditt. Unngå å bruke sportssko som du bruker for å drive med sport, spesielt hvis de er skitne ved utendørs bruk. Vær oppmerksom på kleskoden for å se om den forbyr joggesko.

Kle deg passende for en skoledans Trinn 19
Kle deg passende for en skoledans Trinn 19

Trinn 3. Tilpass på riktig måte

Hold smykker enkle, som en fin klokke, ring, halskjede eller armbånd. Velg et lærbelte hvis du har på deg en knapp eller en annen skjorte som må stoppes i. Unngå uformelle caps eller luer, med mindre dansen er veldig uformell, og sjekk kleskoden for å forsikre deg om at hatter er ok hvis du vil ha på deg en.

Tips

  • Sørg for at alle klærne er rene og strykte. Spør en forelder, søsken eller venn om du trenger hjelp til å stryke.
  • Få en hårklipp eller til og med få håret stylet profesjonelt på en salong før en dans hvis du vil.
  • Eksperimenter med å prøve forskjellige klær og tilbehør før dansedagen, slik at du ikke blir sittende fast uten antrekk eller bestemmer deg for at antrekket ditt er feil i siste øyeblikk.
  • Ikke vær redd for å prøve noe annet! En skoledans er en mulighet til å kle seg ut og uttrykke seg gjennom klær, sko og tilbehør du vanligvis ikke får på deg.

Advarsler

  • Hold deg alltid til skolens kleskode! Å bli sendt hjem for å endre er flaut og sløser med tid på at du kan ha det gøy på dansen. Det er mye lettere å kle seg riktig første gangen.
  • Hold deg unna tette klær eller ubehagelige høye hæler. Husk at du kommer til å danse! Du vil ikke måtte bytte eller ta av skoene dine delvis gjennom dansen fordi du er for ubehagelig.
  • Ikke føl at du må bruke en viss sum penger eller følge en bestemt motetrend for å passe inn eller se bra ut på en dans. Bruk noe du allerede har eller låne av en venn, og bruk alltid det du føler deg komfortabel i, ikke det du tror andre vil at du skal ha på deg.

Anbefalt: