Hvordan lage en hjemmevideo (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan lage en hjemmevideo (med bilder)
Hvordan lage en hjemmevideo (med bilder)
Anonim

En dårlig hjemmevideo er smertefull å se på, full av uklare bilder og lange strekninger med dårlig redigert nedetid. Heldigvis er det ikke vanskelig å lage en god (eller til og med god) hjemmevideo når du vet hvordan. Les disse trinnene for å lære selv.

Trinn

Del 1 av 4: Planlegging

Lag en hjemmevideo Trinn 1
Lag en hjemmevideo Trinn 1

Trinn 1. Skaff deg utstyr

For å lage en hjemmefilm trenger du en slags videoopptaksenhet. Digitale videokameraer tilbyr den beste videokvaliteten og alternativene, men mobiltelefoner er mer praktiske og, hvis du allerede eier en videotelefon, billigere. Du bør også finne et stativ for jevne stillbilder, med mindre du vil at videoen skal være skjelven gjennomgående (noe som er greit i noen slags videoer). Det er stativer laget for både smarttelefoner og vanlige digitale videokameraer. En liten digital mikrofon kan være nyttig for intervjuer. Hvis du vil eller trenger belysningselementer, er det også på tide å samle dem.

  • Telefonstativ har en tendens til å være mindre og kortere enn videokamerastativ. Finn en hevet flat overflate (som et bord) for å gjøre dem “høyere” om nødvendig.
  • Videokameraet kan også komme med beskyttelsesutstyr, inkludert en hette over linsen for å unngå at den blir riper. Sørg for å fjerne linsedekselet før du filmer!
Lag en hjemmevideo Trinn 2
Lag en hjemmevideo Trinn 2

Trinn 2. Kom på en idé

Spiller du inn en spesiell begivenhet, en vanlig dag eller noe annet? Vil du intervjue folk, få dem til å opptre naturlig eller bruke dem som skuespillere i et skuespill? Tenk på disse og lignende spørsmålene, og kom med en grov plan å følge. Selv noe dagligdags som å filme et barn som leker eller et bryllup, kan ofte ha nytte av litt forhåndsplanlegging.

  • Hvis du filmer et skuespill eller en manus, trenger du noen flere rekvisita, inkludert kostymer, rekvisitter og kopier av manuset ditt.

    Du trenger en kraftig videoredigerer som Adobe After Effects for å lage spesialeffekter som neseblits og laserstråler. Programmet er ganske dyrt, så vær oppmerksom på det. Fysiske rekvisitter, derimot, kan vanligvis lages billig

  • Hvis du filmer en familiefunksjon som et gjensyn eller et bryllup, må du lage en generell plan i stedet for å filme det som er foran deg hele dagen. Ta nøkkelpersoner (som bruden og brudgommen) til side for intervjuer, eller ta noen bilder av stedet og intervjue deretter noen om historien. Den ferdige videoen din kan kombinere alle disse elementene for å lage en veldig seelig hjul som aldri blir kjedelig.
  • Hvis du bare filmer ting mens det skjer (som med kjæledyr eller barn), planlegger du å fortsette å filme en stund, og deretter kondenserer det ned til de mest interessante delene senere. Du har større sjanse for å fange noe morsomt eller sjarmerende på denne måten.
Lag en hjemmevideo Trinn 3
Lag en hjemmevideo Trinn 3

Trinn 3. Sett opp på forhånd

Kontroller batterinivået på opptaksenheten din før du begynner, og ha en lader i nærheten for sikkerhets skyld. Slå den på og av, og juster alle innstillingene for å sikre at de fungerer. Fjern alt ekstra søppel (som klesvask på gulvet) som ikke trenger å være i bildene dine, og vær sikker på at stativet er montert og fungerer som det skal. Ta en liten testvideo og spill den av for å sikre at fargen og lyden er i orden. Sjekk mikrofonen din også, hvis du bruker en. Til slutt forbereder du belysning: tenn stearinlys, skrivebordslamper eller åpne vinduer til du får den kvaliteten du ønsker.

Del 2 av 4: Skrive manus

Trinn 1. Skriv et manus

Sørg for at det ikke er for mye på kanten av setet ditt eller et lite fall i klimaks (virkningen av det). Dette vil gjøre publikummet ditt lei. Sørg for at alle tegnene i den er forskjellige. Lett inn i emnet ditt (for eksempel hvis folk er på en date og de kommer i krangel ved å bare sette seg ned og rope "jeg hater deg!" Går det ikke) og sørg for at det flyter.

Plan for Graduate School Trinn 11
Plan for Graduate School Trinn 11

Trinn 2. Utkast til skuespillere og hjelpere

Sørg for at skuespillerne har talent. Ikke utkast dem fordi de er kule eller er vennen din. Hvis du vil at de skal hjelpe, kan du prøve en jobb utenfor kameraet. Sørg for å ha en undersøkelse hvis noen blir syke.

Skriv vellykket for webintroen
Skriv vellykket for webintroen

Trinn 3. Reviderer manuset ditt og kutter ut de kjedelige scenene

Sørg for at plottet er etablert på minst den femte siden.

Lær engelsk i Kina Intro
Lær engelsk i Kina Intro

Trinn 4. Tørrfilm (ikke bruk kamera) scenene

Se om noen fortsatt ikke fungerer, eller det tar for lang tid å filme. Det er greit å få rollelisten til å lese av et manus.

Suksess i engelsk klasse Trinn 13
Suksess i engelsk klasse Trinn 13

Trinn 5. Reviderer manuset igjen, og deretter arbeider du med lagringen

Ha det utenat med alle skuespillerne dine, inkludert undervisningene.

Del 3 av 4: Filming

Lag en video for en sang du skrev trinn 6
Lag en video for en sang du skrev trinn 6

Trinn 1. Start med områdeskudd

Ta noen bilder av stedet du skal filme; disse kan være veldig nyttige, avhengig av hvilken type video du lager, og de kan også fungere som testopptak. Områdebilder kan blandes for å gi videoene en bedre følelse av sted. De kan også tjene som nyttige segmenter mellom scenene, eller gi deg en sjanse til å legge til en voice-over eller credits-sekvens.

Ta områdeskudd med stativet, slik at de er stabile

Lag en hjemmevideo Trinn 5
Lag en hjemmevideo Trinn 5

Trinn 2. Bruk tre bilder for å lage en profesjonell video

Ved å variere brede, mellomstore og nærbilder, kan du komponere en ferdig video som er mer oppsiktsvekkende enn den gjennomsnittlige kontinuerlige hjemmevideoen.

  • Vidvinkel, panoramabilder kan gjøres fra et stativ for å etablere et sted for sceneendringer i historien din, eller for å gi betrakteren en følelse av størrelsen på en hendelse, for eksempel en fest eller et bryllup. Et vidvinkelbilde med spiss vinkel mot en vei er også perfekt for biljakt, hvis du lager den typen video.
  • Medium bilder brukes til å vise handling. Skyt fra en moderat avstand (eller bruk en moderat zoom) for å fange ting som å leke barn, gruppedanser eller folk som spiser på et familiegjenforening. Mediumskuddet er også bra for å vise sverdkamper, stuntscener og sportsspill.
  • Nærbilder er best brukt for å vise følelser og reaksjoner. De er også nyttige for intervjuer eller dialog mellom tegn. Prøv å ramme folk til den ene siden av dine nære bilder i stedet for midt i midten.
Lag en hjemmevideo Trinn 6
Lag en hjemmevideo Trinn 6

Trinn 3. Ta opp scener ute av drift

Det er greit å filme ting i henhold til det som er fornuftig for øyeblikket, og deretter redigere videoen slik at alt flyter på det ferdige produktet. Hvis du filmer en familiebegivenhet, og du for eksempel vil intervjue folk, kan du gjøre korte intervjuer før og etter arrangementet, og deretter klippe dem inn i opptak av selve arrangementet for å lage en løpende fortelling. Hvis du har folk i kostymer med rekvisitter, filmer du alle scenene dine med elementene først, og deretter bytter du til andre stykker og filmer de scenene etterpå. Det er enkelt å omorganisere deler av videoen din senere, takket være moderne videoredigeringsprogramvare.

Lag en hjemmevideo Trinn 7
Lag en hjemmevideo Trinn 7

Trinn 4. Overfør video til datamaskinen

Når du har fått alle opptakene du skal få, legger du alt på datamaskinen slik at du kan kutte ut de ekstra delene, omorganisere det og legge siste hånd på det. Video av høy kvalitet tar mye plass, så vurder å bruke en ekstern harddisk for lengre videoer.

  • For å få video fra videokameraet, må du enten koble videokameraet til datamaskinen med en kabel som er laget spesielt for dette formålet (de fleste nye videokameraer kommer allerede med et), eller ta det opp på optiske medier (hvis videokameraet har en innebygd DVR) og deretter overføre videoen fra platene til datamaskinen.
  • For å få video fra smarttelefonen din, må du enten sende den til deg selv og deretter laste den ned fra datamaskinen, eller koble telefonen til datamaskinen med en kabel og overføre filene direkte, slik du ville gjort med et digitalt videokamera. Vær oppmerksom på at e-postmetoden er uoverkommelig langsom for lengre videoer.

Del 4 av 4: Redigering

Lag en hjemmevideo Trinn 8
Lag en hjemmevideo Trinn 8

Trinn 1. Klipp ut overflødig film

Til å begynne med, åpne den rå videofilen i enten Windows Media Maker (Windows -brukere) eller iMovie (Mac -brukere). Det er også andre gratis programmer tilgjengelig, men dette er de to som de fleste databrukere sannsynligvis allerede har installert, og de er omtrent like mye når det gjelder kraft og nytte. Gå gjennom tidslinjen til videoen din og merk den, og slett deretter segmenter du vet at du ikke trenger.

Det er best å være grov og omtrentlig på dette stadiet. Bare kutt ut ting du er sikker på at du ikke vil bruke, og ikke kutt dem for nært til ting du sannsynligvis vil bruke. Du kan rydde opp i odds og ender på klippene dine senere

Lag en hjemmevideo Trinn 9
Lag en hjemmevideo Trinn 9

Trinn 2. Omorganiser videoen

Fortsatt ved å bruke grove kutt, skill hver "del" av videoen i sin egen del, og flytt dem rundt på tidslinjen. Bruk forhåndsvisningsfunksjonen for video på programmet for å få en følelse av hvordan scener flyter fra det ene til det neste.

  • Bruk så mye tid du vil på dette stadiet. Prøv alt som kommer i tankene dine, til hvert av segmentene dine flyter jevnt fra det ene til det neste (grove videoklipp til tross). Du vil kanskje oppleve at noen opptak ikke er så nyttige som du trodde det ville være; det er greit å slette slike opptak.
  • Følg først en fornuftig fortelling, og bekymre deg for forskjellige bilder. Noen ganger kan det hende du finner ut at du ender med mange typer skudd (bred, middels eller nær) på rad. Det er greit så lenge videoens fortelling er fornuftig på den måten.
Lag en hjemmevideo Trinn 10
Lag en hjemmevideo Trinn 10

Trinn 3. Fullfør kuttene

Zoom inn på tidslinjen din, slik at du kan redigere med svært små tidsintervaller, og klippe ut overflødige opptak på endene av segmentene dine. Sjekk arbeidet ditt med forhåndsvisningsverktøyet for å være sikker på at du har fått alt overflødig opptak.

Du kan legge til enkle videooverganger mellom scener ved å legge dem på tidslinjen, hvis du vil. Disse inkluderer ting som horisontale og vertikale visker, fade-out og teksttittel. Spill med programmets overgangseffektbibliotek for å finne noen du liker, eller hopp over dem for en mer organisk utseende video

Lag en hjemmevideo Trinn 11
Lag en hjemmevideo Trinn 11

Trinn 4. Legg til effekter om nødvendig

Hvis du har noen ferdigheter, en kopi av After Effects (eller et lignende program) og opptak som trenger Foley -lyder eller virtuelle eksplosjoner og skudd, er det på tide å legge til disse elementene. Du må eksportere videofilen og åpne den i effektprogrammet. Når du er ferdig med å legge til effekter, lagrer du videoen og åpner den igjen i den grunnleggende filmredigereren.

  • Denne guiden dekker ingen detaljer om hvordan du oppretter effekter i After Effects eller lignende programmer, men det er et par guider andre steder på wikiHow, inkludert en om hvordan du animerer et lyssvær.
  • Når du har eksportert videoen din, åpnes den i filmredigereren som en kontinuerlig fil igjen. Hvis du vil dele det tilbake i seksjoner etter dette punktet, må du gjøre det manuelt.
Lag en hjemmevideo Trinn 12
Lag en hjemmevideo Trinn 12

Trinn 5. Legg til siste finpuss

Hvis du vil legge til musikk, kan du gjøre det ved å importere musikkfiler og dra dem til tidslinjens lydspor. Du kan velge å dempe det originale videosporet (nyttig for scenebilder), eller la det stå på og bruke musikken til å legge følelser til et intervju eller tale. Til slutt legger du til et tittelkort i begynnelsen av filmen - eller gir det tittelen på toppen av åpningsfilmen for en mer aktiv effekt - og legger til kreditter om nødvendig til slutten.

Når du er ferdig med videoen din, kan du se den med forhåndsvisningsverktøyet en gang til og deretter eksportere den for å lage en ferdig video. Hvis du lagrer den i stedet for å eksportere den, forblir den en videoprosjektfil i stedet for en faktisk video

Lag en hjemmevideo Trinn 13
Lag en hjemmevideo Trinn 13

Trinn 6. Del videoen din

Nå som du har en ferdig video, kan du dele den med folk. Hvis du spiller inn en video for å distribuere til venner eller familie, bruker du en DVR -stasjon til å brenne kopier av den til DVD -plater og sende dem til mottakerne. For å dele den med hele verden kan du laste opp videoen din til YouTube, Vimeo eller et lignende nettsted.

  • Hvis du laster opp en video, må du ikke bruke opphavsrettsbeskyttet musikk. Noen ganger blir plateselskaper opprørt over ulisensiert bruk av opphavsrettsbeskyttede sanger og vil klage for å få videoen din tatt ned. Du kommer sannsynligvis ikke til å få problemer, men det er fortsatt frustrerende.
  • Du kan gjøre YouTube-videoene dine semi-private ved å bare gi folk som har nettadressen (nettadressen) tilgang til videoen, men det er alltid en sjanse for at noen utilsiktet vil snuble over den ved et uhell, så behold innholdet ditt over bord.

Anbefalt: