Hvordan skrive en filmhøyde: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive en filmhøyde: 8 trinn (med bilder)
Hvordan skrive en filmhøyde: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Å skrive en tonehøyde er ikke så komplisert som det virker. Hele poenget med en pitch er å 'selge' ideen din. I dette tilfellet, for å selge filmen din. Det er sannsynlig at menneskene du vil gi ideen din om å ha andre ting å gjøre, så du må fortelle dem hvorfor filmen din er verdt sin tid og/eller investering.

Trinn

Lag en superhelt trinn 1
Lag en superhelt trinn 1

Trinn 1. Tenk på en slagord

Dette bør være en setning (en linje) som beskriver filmen din. Hensikten er å fange leserens oppmerksomhet. Når du har tenkt på en, blir det lettere å utvide historien din uten å skrive for mye. Slogan din kan avgjøre om leseren din vil lese videre eller ikke.

Sett opp en film Trinn 28
Sett opp en film Trinn 28

Trinn 2. Sørg for at du skriver om filmens høydepunkter

(Tenk: filmtrailer.) De viser nok til at publikum kan vite hva det handler om og bestemmer seg for å gå ut og se filmen, men de avslører ikke hele innholdet i filmen. Når du utdyper filmen din, husk å prøve å beholde historien din original, så det ikke høres ut som alle andre filmer som noen gang er laget.

For eksempel kommer en ung tenåring inn i en matbutikk. Mens han betaler for varer, kommer væpnede menn inn for å rane butikken. Butikkeieren samarbeider ikke og blir drept. Den unge tenåringen er et vitne. (En veldig grunnleggende og kjent historie som begynner, ikke sant?) Bevæpnede menn bestemmer seg for å kidnappe den unge tenåringen og bestemmer seg for å holde ham som gissel i håp om at de vil få betalt for hans retur. Bortsett fra at ingen dukker opp og leter etter ham. (Dette er begynnelsen på din vri og originalitet)

Lag en Superhelt Trinn 12
Lag en Superhelt Trinn 12

Trinn 3. Bruk karakterens navn for å ta med lytteren

Hvis det er en kjent karakter fra en annen film som ligner på karakteren din, må du nevne det for å gi lytteren en bedre følelse av karakteren din. For eksempel, hvis karakteren din er en Jack Sparrow -type, vil den "Jack Sparrow -typen" la dem bedre forstå hva du mener.

Studer en uke før eksamen trinn 9
Studer en uke før eksamen trinn 9

Trinn 4. Unngå å gjøre banen for lang

Den generelle regelen for å skrive og levere en tonehøyde er, "jo kortere, jo bedre." Dette avhenger også av hvem som vil motta banen. I noen situasjoner er det gitt en tids-/ord-/sidegrense. (I så fall må du ikke overskride det!) Prøv å holde det ned til noen få setninger hvis det er mulig. Hvis du ikke trenger å utdype, ikke gjør det.

For eksempel kan 'Wedding Crashers' beskrives med bare tittelen. Det er en film om mennesker som krasjer et bryllup. Den eneste utdypingen som trengs ville være å forklare hvordan disse bryllupskrenkerne er forskjellige fra alle andre. Hva er historien deres? Har de et motiv?

Sett opp en film Trinn 23
Sett opp en film Trinn 23

Trinn 5. Hvis du har en overraskende slutt, må du inkludere den

Du pitcher til noen du vil investere eller tar hensyn til filmen din. Du må være sikker på å legge frem hele historien din. Igjen, hold det kort og godt. Målet ditt er å intriger leserne dine, ikke kjede dem i hjel.

Tjen penger når oljeprisene stiger Trinn 7
Tjen penger når oljeprisene stiger Trinn 7

Trinn 6. Tenk på hvorfor du har en cliffhanger hvis filmen din ender med en

Er det absolutt nødvendig? Hvis det er det, må du unngå vanlige, ofte gjentatte klippehengere som "… og resten er historie." Å skrive om hele handlingen din kan hjelpe deg med å selge filmen din.

Sett en film trinn 18
Sett en film trinn 18

Trinn 7. Husk hvem som skal lese eller lytte til tonehøyden din

Vær oppmerksom på hvor travle og innflytelsesrike de er. Og om de får tid til å lese gjennom alt. Tid er avgjørende. Vær oppmerksom på leserens krav. Hvis tonehøyden din er frivillig (leseren faktisk ikke har invitert deg til å sende en tonehøyde), ikke skriv for mye. Hvis de er interessert i historien din, vil de kontakte deg for en lengre behandling eller manus.

Skriv en kort, morsom historie Trinn 18
Skriv en kort, morsom historie Trinn 18

Trinn 8. Inkluder kontaktinformasjonen din hvis banen er frivillig

Dette inkluderer navn, e -postadresse og telefonnummer. Hvis det er hensiktsmessig, kan du inkludere en adresse eller P. O. boksen som de kan sende brev til.

Tips

  • Husk å holde hele tonehøyden kort, presis og interessant.
  • Tenk på hvordan du kan selge filmideen din på en linje.
  • Vær oppmerksom på lesernes retningslinjer/forespørsler (hvis noen har blitt fremsatt).
  • Hold deg original.
  • Legg ideen til venner og familie som ikke kjenner handlingen din, og se om de forstår filmen din. Tar også imot kritikken deres. Ville de sett filmen? Fanget du oppmerksomheten deres? Be dem deretter om å spille av eller oppsummere filmen tilbake til deg med egne ord.
  • Ikke skjul cliffhangers eller overraskende avslutninger for leseren din. Forklar dem fullt ut.
  • Være trygg. Filmen din er bare så flott som du gjør den. Ikke selg deg selv kort!

Anbefalt: