3 måter å utføre en monolog på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å utføre en monolog på
3 måter å utføre en monolog på
Anonim

Å utføre en monolog er en sentral del av auditions, og ofte en oppgave i skuespillerklasser. Du bør velge en kort, aktiv monolog du får kontakt med. Når du har valgt riktig monolog, må du huske linjene. Under forestillingen bør du velge et fokuspunkt, introdusere monologen og mestre overgangene i stykket.

Trinn

Metode 1 av 3: Gjør deg klar for ytelsen din

Utfør en monolog Trinn 1
Utfør en monolog Trinn 1

Trinn 1. Memoriser linjene dine

En av de viktigste delene av å utføre en monolog er å sørge for at du har lagret alle linjene utenat. Å starte forberedelsene tidlig og trene linjene ofte vil hjelpe deg med å huske dem effektivt.

  • Be en venn eller et familiemedlem om å hjelpe deg med å huske linjene dine. De kan lese andre karakterers linjer og til og med spørre deg.
  • Øv linjene dine to ganger om dagen, eller oftere hvis du har problemer med å huske dem.
Utfør en monolog Trinn 2
Utfør en monolog Trinn 2

Trinn 2. Varm opp ved å synge eller løpe gjennom linjene dine

Dette kan være så enkelt som å signere noen notater for å varme opp stemmen din. Du kan også varme opp ved å gå gjennom noen prøvekjøringer av monologen med en skuespillerpartner eller alene.

Det er viktig at du tar deg nok tid til å varme opp før du utfører monologen din

Utfør en monolog Trinn 3
Utfør en monolog Trinn 3

Trinn 3. Bruk enkle, komfortable klær og sko til en audition

Du bør fremføre en monolog i drakt, med mindre det er en del av en profesjonell eller klasseromsopptreden. For de fleste auditions bør du dukke opp i rene, smakfulle klær som ikke distraherer. Prøv å bruke en enkel kjole eller et par bukser med en gjemt skjorte.

Ikke bli for revet med. Nøkkelen er å holde fokus på skuespillet ditt, ikke klærne

Metode 2 av 3: Spikre monologen

Utfør en monolog Trinn 4
Utfør en monolog Trinn 4

Trinn 1. Start med en introduksjon

For en audition er en introduksjon til stykket den første delen av forestillingen. Si navnet ditt, navnet på karakteren, navnet på stykket og dramatikerens navn. Hvis du fremfører to separate stykker, vil du introdusere dem begge samtidig.

  • Prøv å si: "I'm Rose White, og jeg skal fremføre Blanche fra Tennessee Williams 'A Streetcar Named Desire."
  • I de fleste tilfeller trenger du ikke å introdusere monologen hvis den er en del av en forestilling. I stedet går du over til monologen grasiøst og behandler det som en del av din større forestilling.
Utfør en monolog Trinn 5
Utfør en monolog Trinn 5

Trinn 2. Finn et fokuspunkt

Når du er på scenen eller i auditionrommet, se etter et fokuspunkt. Dette er viktig siden du ikke vil ha en skuespillerpartner som du kan fokusere ditt språk, følelser og blikk på. Prøv å velge et nøytralt fokuspunkt som er litt til siden av eller over publikum eller casting -direktør.

Ikke gjør casting -direktøren til ditt fokuspunkt, da dette kan skape en vanskelig situasjon for dem når de vurderer ytelsen din

Utfør en monolog Trinn 6
Utfør en monolog Trinn 6

Trinn 3. Mestre overganger i monologen

En god monolog vil ha en tydelig narrativ bue, med minst en overgang mellom delene. For eksempel, i stedet for å rant eller rope for hele stykket, prøv å ha litt variasjon. Gjør en klar overgang mellom den sinte delen av monologen og den roligere, mer introspektive delen av stykket.

  • Å spille forskjellige stemninger og følelser vil hjelpe castingsjefen til å se hvor allsidig en skuespiller du er.
  • Overgang jevnt fra humør til humør i monologen vil få det til å virke mer naturlig og slitsomt robotisk. Det er en god ting.
Utfør en monolog Trinn 7
Utfør en monolog Trinn 7

Trinn 4. Vær trygg

Å tro på deg selv og dine evner er en av de viktigste delene av å spikre monologen. Utfør monologen med tillit ved å stå høyt, projisere stemmen din og fokusere på publikum eller et annet fokuspunkt.

Mange skuespillere og skuespillerinner føler seg nervøse under audition, noe som er helt normalt. Nøkkelen her er å opptre selvsikkert

Metode 3 av 3: Velge en monolog

Utfør en monolog Trinn 8
Utfør en monolog Trinn 8

Trinn 1. Velg en monolog som passer til rollen

Hvis du skal prøve på et skuespill, en film eller et tv -show, må du velge en monolog som passer til karakteren du kjemper om. Dette vil vise regissøren at du er i stand til å spille den rollen.

For eksempel, hvis rollen er komisk, velg en morsom monolog. Hvis du skal på audition for en seriøs rolle, velger du en mer dramatisk monolog

Utfør en monolog Trinn 9
Utfør en monolog Trinn 9

Trinn 2. Velg en aktiv monolog

Stykket du fremfører for en audition eller klasseoppgave skal være aktivt. Det skal ikke være en karakter som forteller en historie eller husker et minne. For eksempel kan du velge et stykke der karakteren forfølger noe fra en annen karakter, eller oppdager noe for første gang.

Prøv å utføre Claudios adresse til søsteren i William Shakespeares Measure for Measure

Utfør en monolog Trinn 10
Utfør en monolog Trinn 10

Trinn 3. Velg en monolog du får kontakt med

Du vil være på ditt beste hvis du fremfører et stykke du brenner for. Velg en karakter og et skuespill som gir gjenklang for deg. Dette vil tillate publikum eller rollebesetning å bli kjent med deg gjennom materialet.

Vurder å fremføre Mashas monolog om hennes fremtidige ektemann i Anton Tsjekhovs Måken

Utfør en monolog Trinn 11
Utfør en monolog Trinn 11

Trinn 4. Hold deg unna trendy eller populære monologer

Du vil ikke møte opp til klassen eller på en audition og finne ut at du skal fremføre samme monolog som flere andre skuespillere. Trendy og populære monologer pleier å være overdrevne, og du vil være unik. For eksempel vil du kanskje holde deg unna å fremføre en populær monolog fra en nylig film eller et skuespill.

Hvis du føler deg koblet til et trendy eller populært stykke, bør du ikke bekymre deg for det. Fortsett og utfør monologen trygt

Utfør en monolog Trinn 12
Utfør en monolog Trinn 12

Trinn 5. Prøv et morsomt, lystig stykke

Hvis du er i tvil om hvilken type monolog du skal fremføre, gå for et lettere og mer humoristisk stykke. Dette kan skille seg ut i et hav av mer dramatiske, dypt emosjonelle eller sinte monologer. Å kunne få publikum til å smile, eller til og med le, kan være et friskt pust for de som opplever monologen din.

Prøv Trinculos tale i William Shakespeares The Storm

Utfør en monolog Trinn 13
Utfør en monolog Trinn 13

Trinn 6. Velg en kort monolog

Når du velger en monolog, ta feil på kortere side. Du kan bli tildelt tre minutter for prestasjonen din, men ikke føl deg presset til å fylle hvert sekund av din tidsluke.

For eksempel kan du velge en to-minutters monolog eller to ett-minutters monologer for å fylle et forestillingsrom på to til tre minutter

Utfør en monolog Trinn 14
Utfør en monolog Trinn 14

Trinn 7. Unngå voldelige, støtende eller altfor seksuelle stykker

Hvis du skal på audition for et show, er en monolog veldig mye et jobbintervju. Husk dette når du bestemmer hvilken monolog du skal utføre. Unngå stykker som inneholder støtende språk, er altfor seksuelle eller inkluderer vold.

Anbefalt: