Hvordan skrive et spillefilmmanus: 14 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan skrive et spillefilmmanus: 14 trinn (med bilder)
Hvordan skrive et spillefilmmanus: 14 trinn (med bilder)
Anonim

Å skrive et filmskript på 90 til 120 sider er ikke så vanskelig som det kan virke ved første tanke. Du kan gjøre det, men bare hvis du er forberedt på å håndtere den eksepsjonelle mengden tanke og planlegging som må gå inn i det, sammen med tid til å omhyggelig omarbeide mye av teksten for å polere den opp til perfeksjon. Det er ikke så skremmende å gjøre, så les videre og gjør det!

Trinn

Skriv et spillefilmmanus Trinn 1
Skriv et spillefilmmanus Trinn 1

Trinn 1. Finn en historie du liker

eller helst finne en historie du kjærlighet. Dette kommer til å være en prosess som til tider vil virke vanskelig eller uoverstigelig, så det handler bedre om noe du ikke har noe imot å tenke og/eller plage over i flere måneder. Undersøk din spesielle sjanger, og hold deg til reglene for den sjangeren hvis du ønsker å selge manuset ditt. Filmindustrien leter alltid etter salgbarhet fremfor originalitet. Det er ikke å si at litt originalitet er en dårlig ting.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 2
Skriv et spillefilmmanus Trinn 2

Trinn 2. Skaff deg programvare for manusskriving

Hvis du ikke får det, vil det bare irritere deg og potensielle lesere som er vant til å se dialogboksen plassert nøyaktig fire tommer fra hver side av margen. Hvis du ikke har råd til Movie Magic eller Final Draft eller Montage, kan du prøve "Celtx". Hold tre "w" og en ".com" ved navnet, så er du gylden. Jeg begynner å bruke den nå. Det er stort sett fullt funksjonelt og legger til muligheten for å sette skriptene dine i en online database for samarbeid og deling. Hvem vet? Kanskje det er den neste store tingen.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 3
Skriv et spillefilmmanus Trinn 3

Trinn 3. Formuler et premiss

Skriv en kort setning (15 ord eller mindre) av det grunnleggende konseptet som driver handlingen. Det vil hjelpe deg med å identifisere om filmen din er for kompleks og søke tilbakemelding.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 4
Skriv et spillefilmmanus Trinn 4

Trinn 4. Lag en oversikt

Det er lett å gå seg vill i løpet av hundre sider. Søk tilbakemelding.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 5
Skriv et spillefilmmanus Trinn 5

Trinn 5. Lag en karakterbibel

Selv mer enn en plotteskisse, kan tegn lage eller ødelegge historien din. List opp karakterene og gi en fullstendig beskrivelse av dem, fysisk og egenskaper som om de er smarte, gode og sympatiske eller, slik de pleier å være i disse dager, hvis de er dumme, onde og hatefulle, men på en likemessig måte (se Richard III av W. Shakespeare for ideer), så har du skaffet deg en film. Hvis det er de samme menneskene du har sett igjen og igjen og har kjedet deg selv på kino, må du tenke videre. Hvis hovedpersonene og antagonistene dine er karakterer, må du liste opp feilene deres. I løpet av historien overvinner hovedpersonen hans/hennes/deres mangler, og antagonistens feil blir hans/hennes/deres undergang.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 6
Skriv et spillefilmmanus Trinn 6

Trinn 6. Ikke ignorere strukturen med tre handlinger

Ja, så mange etablerte forfattere har sluttet med det og gjort det bra, men det er fordi de er det etablert forfattere. Produsenter er villige til å ta sjanser på dem fordi de har tjent penger før. De fleste filmer er skrevet i formatet The Hero's Journey, som det finnes en rekke artikler på nettet om The Hero's Journey. En annen god referanse er Forfatterens reise av Christopher Vogler og Historie av Robert McKee.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 7
Skriv et spillefilmmanus Trinn 7

Trinn 7. Lær tre-aktsstrukturen

Hvis du ikke aner hva det siste trinnet handlet om … lær det. Her er det, i den korteste form: ACT I forteller oss om en verden og karakterer slik de er ment å være, og introduserer et problem de må løse. For eksempel, "The Goonies lever sitt liv lykkelig i sin lille del av verden, til de oppdager at utviklere ønsker å gjøre goon -dokker til sameier, så …" ACT II utvikler karakterene mer og håndterer problemet. For eksempel, "Så, Goonies går inn i One-Eyed Willys labyrint og prøver å komme seg gjennom alle feller for å …" I ACT III skjer flere ting, sannsynligvis det viktigste at helten, tidlig i denne delen, kommer til et punkt der han eller hun er klar til å gi opp. MEN og dette er den viktige delen: han eller hun får på en eller annen måte ideen om at å gi opp ikke er svaret, og i stedet finne ut en måte å vinne dagen på. For eksempel, "Sean Astin, i Goonies, finner ut en måte å snu One-Eyed Willys feller mot skurkene og klarer i stedet å skaffe nok juveler til å redde Goon-havna."

Skriv et spillefilmmanus Trinn 8
Skriv et spillefilmmanus Trinn 8

Trinn 8. Dialog

Dialog skrives best etter at du har skrevet resten av manuset. På denne måten sørger den for at historien din blir fortalt visuelt. Hold dialogen kort, enkel og sørg for at den ikke er på nesen. Hvis du sliter kan du improvisere det i en # repetisjon.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 9
Skriv et spillefilmmanus Trinn 9

Trinn 9. Beskrivelse

Husk at hver side omtrent tilsvarer et minutt i filmtid. Skriv handling og beskriv hvordan noe føles i stedet for å skrive beskrivelse. Og til slutt og viktigst av alt, hold det enkelt og lett å lese.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 10
Skriv et spillefilmmanus Trinn 10

Trinn 10. Skriv ut hver sceneoverskrift på et notatkort, sammen med karakterene i den scenen

Dette vil gi deg den generelle flyt av skriptene og gjøre det lettere å fortelle hvor historien beveger seg.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 11
Skriv et spillefilmmanus Trinn 11

Trinn 11. Skriv ditt første utkast

Sørg for at dialogen din er veldig daglig (karakteristisk for eller passende for vanlig eller kjent samtale i stedet for formell tale eller skriving). En øvelse for å hjelpe til med å skrive daglig tale er å avlytte andres samtale og registrere det ord for ord.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 12
Skriv et spillefilmmanus Trinn 12

Trinn 12. Det er ikke alt

Ikke engang i nærheten. Når du har skrevet et første utkast, går du tilbake og reviderer det. Hvis du på dette tidspunktet har skrevet hundre og tjue sider, har du sannsynligvis skrevet minst tretti sider for mange. Gå tilbake og begynn å kutte ut ting, forenkle tegn og gjøre det til en strammere, lettere å lese pakke.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 13
Skriv et spillefilmmanus Trinn 13

Trinn 13. Når du har gjort det, gjør du det igjen og igjen

Inntil du føler det er ferdig.

Skriv et spillefilmmanus Trinn 14
Skriv et spillefilmmanus Trinn 14

Trinn 14. Hvis du er seriøs om å selge manuset ditt

Send skriptet bort til en respektabel skriptlesingstjeneste. Mot et gebyr kan de sende deg kritisk informasjon om hvilke deler av skriptet som trenger forbedringer og mye mer.

Eksempel på manus og disposisjon

Image
Image

Eksempel på manus

Image
Image

Eksempel på skriptoversikt

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Den generelle tommelfingerregelen når du snakker om lengde er en side tilsvarer ett minutt skjermtid, selv om dette ikke er nøyaktig, da det kan være mer handling enn dialog.
  • Du er en kunstner, og du fortjener å la deg være en kunstner. Skriv det du liker på den måten du liker å skrive. Kanskje du blir hentet, kanskje ikke, men skriv. Det er den billigste delen av filmproduksjon.

Advarsler

  • Ikke rett tingen på papir. De vil ikke vite det, og en annen person vil lede det. Med mindre dette er for vennene dine, så trekk deg tilbake fra skjæres og løse opps og pan tils.
  • Vær så smart og så god du kan. Det er mye konkurranse der ute. Ikke tro på evnen din; din kan bare være den med nok originalitet og krydder til å være den.

Anbefalt: