Hvordan bli en bandturleder: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bli en bandturleder: 9 trinn (med bilder)
Hvordan bli en bandturleder: 9 trinn (med bilder)
Anonim

En turleder, eller veieleder, er ansvarlig for å organisere og gjennomføre et bandets turné. Denne personen sørger for at bandet kommer fra det ene stedet til det andre, kommer i tide og bytter penger eller tjenester på veien. De må være dyktige med økonomi, sosial og dyktig i planlegging av arrangementer. Du kan finne arbeid som turleder gjennom et musikkmerke, en bandleder eller selve bandet. De fleste tar ikke en direkte vei mot turledelse, men finner seg kvalifiserte etter å ha jobbet i musikkindustrien. Du må få ledelse og organisasjonsevner for å utmerke deg i jobben din. Finn ut hvordan du blir bandturleder.

Trinn

Bli en Band Tour Manager Trinn 1
Bli en Band Tour Manager Trinn 1

Trinn 1. Utvikle en lidenskap for musikk

Mange band- og turledere var en gang musikere selv. Hvis de ikke var det, deltok de regelmessig på konserter og andre musikkindustriarrangementer.

Bli en Band Tour Manager Trinn 2
Bli en Band Tour Manager Trinn 2

Trinn 2. Få jobb i musikkbransjen

Søk om en praksisplass eller nybegynnerjobb med et musikkmerke eller i musikk-PR. De fleste begynner som praktikant og tjener seg inn på en nybegynnerjobb i selskapet.

Det er ikke absolutt nødvendig å jobbe for et musikkfirma for å jobbe som bandturleder, siden du kan leies direkte av band. Imidlertid vil det gi deg viktig bransjekunnskap som vil hjelpe deg med å jobbe med tredjeparter, for eksempel arenaer, roadies, åpningsakter og mer

Bli en Band Tour Manager Trinn 3
Bli en Band Tour Manager Trinn 3

Trinn 3. Få relevant opplæring

En turleder er egentlig en hendelsesplanlegger som hele tiden sjonglerer arrangementer i forskjellige byer.

  • Vurder å melde deg på et kunststyrings- eller musikkledelsesprogram. Mange skoler i USA og Canada tilbyr disse programmene, men du må kanskje flytte for å dra fordel av et program du liker.
  • Vurder å melde deg på et program for hendelsesledelse. Du må kunne gjøre planlegging, budsjettering, reisearrangementer, pengestyring, planlegging og PR i små grader hver dag. Hvis du ikke er god til å håndtere penger, ta forretningskurs.
Bli en Band Tour Manager Trinn 4
Bli en Band Tour Manager Trinn 4

Trinn 4. Slip på dine sosiale ferdigheter

Bandturledere må være ekstremt sosiale og være i stand til å foreta telefonsamtaler hele dagen og natten. De må også være selvsikker for å lykkes.

Du må håndheve kontrakter og be om penger fra arenaer og arrangører. Du må også handle i en "foreldre" -rolle med bandet, slik at du kan tjene respekt for dem og være en autoritetsfigur. Noen ambivalente, men sosiale deler av jobben inkluderer å bryte opp kamper og bo i et veldig nært miljø, for eksempel en buss, med bandet

Bli en Band Tour Manager Trinn 5
Bli en Band Tour Manager Trinn 5

Trinn 5. Flytt til et musikknav

Du er mer sannsynlig å tjene en konsert som turnéleder hvis du er i Los Angeles, San Francisco, Austin, New York City eller Nashville. Dette er bare nødvendig når du leter etter jobber, siden du må være på farten når du begynner å administrere turer.

Bli en Band Tour Manager Trinn 6
Bli en Band Tour Manager Trinn 6

Trinn 6. Begynn nettverk så tidlig som mulig

Du er aldri for ung til å begynne å knytte bransjekontakter, så presenter deg som en som er interessant i å administrere en kommende tur.

Bli en Band Tour Manager Trinn 7
Bli en Band Tour Manager Trinn 7

Trinn 7. Finn en mentor

Hvis du ikke føler at du kan hoppe rett inn i turledelsen, kan du kontakte turledere og frivillig hjelpe dem gratis. Frivillig 2 uker til et par måneder av tiden din, og ekstrakostnaden kan resultere i viktige kontakter og verdifull erfaring.

Bli en Band Tour Manager Trinn 8
Bli en Band Tour Manager Trinn 8

Trinn 8. Start med mindre bandturer

Prøv å lære på en liten, omfattende statlig tur. Så når du er kjent med prosessen, kan du begynne å flytte til regionale, landsdekkende eller internasjonale turer.

Å være turleder inkluderer ofte å lage reisearrangementer. Av denne grunn er det en god idé å starte der du vet den beste måten å få en god handel og jobbe deg inn på nye områder. Du må kanskje også lære om arenaer i promotører i forskjellige regioner, og det er her kunnskapen din i musikkbransjen vil komme godt med

Bli en Band Tour Manager Trinn 9
Bli en Band Tour Manager Trinn 9

Trinn 9. Forstå at hver turnéledelse -konsert vil være annerledes

Du vil bli bedt om å ta på seg aspekter ved bandledelse og publisitet på noen turer, mens du under andre bare vil få bandet fra ett sted til et annet. Avklar hva bandet, etiketten og manageren ønsker før du tar jobben, slik at du har en bedre sjanse til å lykkes.

Anbefalt: