Slik spiller du live: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik spiller du live: 9 trinn (med bilder)
Slik spiller du live: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Endelig fikk den konserten for ditt mellomliggende eller profesjonelt dyktige band, men usikker på hva du skal gjøre på scenen? Her er en opplæring om retningslinjer for hva du skal spille og hvordan du gjør det.

Trinn

Spill live trinn 1
Spill live trinn 1

Trinn 1. Forbered utstyret

Få orden på alt utstyret ditt og klar til å ta med på showet. Hvis du trenger utstyret ditt for noe som trening, må du bare utelate nødvendig utstyr, for eksempel deler av et trommesett. Gjør dette i god tid før visningstiden din for å begrense mengden feil som er tatt.

Spill live trinn 2
Spill live trinn 2

Trinn 2. Gjennomgå scenen

Sjekk scenen for rom for instrumenter, øvings- og forberedelsesrom om nødvendig, toaletter og også soner for teknologiske steder. Disse sonene er for alle teknikere eller "roadies" som kan inkludere bandkamerater og deg selv, slik at du er noen andre som kan fikse eller forberede utstyr. Mange ganger kan og vil utstyret ditt mislykkes, så med disse sonene er de ute av veien og ute av syne. Tekniske rom er valgfrie og anbefales for ethvert show som spiller mer enn fire musikalske nummer. Du vil være sikker på at du vet hvor alt er, så det er ingen overraskelser senere.

Spill Live Trinn 3
Spill Live Trinn 3

Trinn 3. Sett opp på scenen

Hvis du kan, kan du sette opp alt utstyret ditt på scenen og i nærheten av sidene, inkludert eventuelle tekniske soner i ukens dager før arrangementet senest for å se om alt kan plasseres effektivt. Hvis ikke, hold trommene dine i samme posisjon og rull ut alt nødvendig utstyr på scenen, dette er bare nødvendig hvis du for eksempel spiller battle of the bands eller et talentshow.

Spill live trinn 4
Spill live trinn 4

Trinn 4. Øv etter behov

I treningsrommet ditt synes du kanskje at du høres perfekt ut, men sjelden skjer en slik anledning på scenen. Du må kanskje øve med hverandre for å se hvilke behov som er justert. La noen gå ut i publikumsdelen og lytte til en sang og la dem fortelle deg hvordan det høres ut.

Spill Live Trinn 5
Spill Live Trinn 5

Trinn 5. Hold deg avslappet og fokusert

Gigging er en stressende opplevelse for deg og dine bandkamerater. Det ville være gunstig for deg å holde alt i gang jevnt og ikke miste besinnelsen, inkludert andre medlemmer. Hold deg på samme måte under arrangementet, hvis det skjer en feil, rull med den og oppfør deg som om ingenting skjedde.

Spill live trinn 6
Spill live trinn 6

Trinn 6. Spill av bestemt materiale

Når du spiller mer enn fire stykker, kaster du inn en coverlåt eller to som publikum vil glede seg over, for eksempel hvis du er et metallorientert band og spiller en femsangssettliste, kast inn et Pantera -cover og kanskje en endecoverlåt å si god natt. Forvent alltid en encore og ha to sanger forberedt.

Spill live trinn 7
Spill live trinn 7

Trinn 7. Samhandle med publikum

Gjør noe med mengden som vil underholde dem når du har ekstra tid, eller et medlem setter opp. Du kan lage en trommesolo, men mange ganger vil folk komme tilbake for å se bandet hvis du sa noe morsomt eller gjorde noe underholdende under sangovergangene. Vær oppmerksom på at det finnes en viss stemning i hvert publikum du spiller for. Større band som Slipknot, Of Mice and Men, Three Days Grace, osv. Har folkemengder som forventer forskjellige ting. Med Slipknot kan det hende du finner DJ Sid Wilson som tisser på Clown's tomme ølfat mens det på den annen side er en helt annen historie med Of Mice and Men.

Spill live trinn 8
Spill live trinn 8

Trinn 8. Pakk opp settet

Spill en sang som ble skrevet av bandet som et stykke og kanskje en sluttlåt eller encore, men hvis du synes du burde spille et cover for den siste sangen, så gjør det for all del. Grunnen til at du er der er for å underholde, hvis et cover underholder mer enn et originalt stykke spiller det, kan det gi deg en annen grunn til å spille live igjen.

Spill live trinn 9
Spill live trinn 9

Trinn 9. Husk deg selv

Dessverre har du kanskje ikke denne sjansen hvis du er på turné. Gjør hva du enn må for å midlertidig bli en ikke-underholder igjen. Dette betyr at hvis du hadde på deg en slags scenemaling, må du vaske den av, bli ren og klar for neste show. Ikke glem å samle fortjeneste du har gjort og utstyret ditt.

Anbefalt: