Hvordan trene ørene for pitch: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan trene ørene for pitch: 8 trinn (med bilder)
Hvordan trene ørene for pitch: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Å lære å oppdage og korrigere tonehøyde kan gjøre en stor forskjell i dine musikalske evner. Hvis du har lagt merke til at tonehøyden din er av og til når du synger eller spiller instrumentet ditt, kan det være lurt å inkludere pitch -trening i dine daglige treningsøkter. Du trenger et godt stemt instrument og en digital tuner for å komme i gang.

Trinn

Metode 1 av 2: Bruke en tuner

Tren dine ører for pitch trinn 1
Tren dine ører for pitch trinn 1

Trinn 1. Sett tuneren til et notat innenfor ditt komfortable sangområde

Kvinner vil kanskje velge et notat mellom A og C, mens menn foretrekker å begynne med å synge mellom E og F. Du kan trene opp skalaen og gå ned igjen for å utforske rekkevidden din under øvelsen. Unngå å begynne med et notat som er vanskelig for deg å synge, da dette vil gjøre øvelsen vanskeligere.

Tuneren skal gjenkjenne notatet uavhengig av hvilken oktav du synger den i

Tips: Hvis du ikke har en digital tuner, kan du kjøpe en fra en musikkbutikk eller nettbutikk.

Tren dine ører for pitch trinn 2
Tren dine ører for pitch trinn 2

Trinn 2. Spill noten på et godt innstilt instrument og lytt til den

Du kan bruke et godt innstilt instrument for å gjøre dette. Tenk deg lyden av notatet i hodet ditt etter at du har lyttet til det. Dette kalles "auralisering", og det kan hjelpe deg å synge den samme lyden.

Det er også YouTube -videoer som du kan følge med for å hjelpe deg med denne øvelsen

Tren dine ører for pitch trinn 3
Tren dine ører for pitch trinn 3

Trinn 3. Syng noten og se på tuneren for å se om du treffer den

Skjermen på en digital tuner gir deg tilbakemelding i sanntid om notatet du synger, så se på skjermen mens du synger noten. Pilen vil enten peke rett opp, til høyre eller til venstre, og hver posisjon indikerer en annen type tilbakemelding. For eksempel:

  • Hvis tunerens peker sikter rett opp, treffer du den riktige tonen.
  • Hvis tuneren peker til venstre, betyr det at du er "flat" eller under notatet.
  • Hvis pilen peker til høyre, er du "skarp" eller over notatet.
Tren dine ører for pitch trinn 4
Tren dine ører for pitch trinn 4

Trinn 4. Juster notatet etter å ha fått tilbakemelding fra tuneren

Hvis notatet var i riktig tonehøyde, trenger du ikke å endre noe. Bare øv deg på å gjenskape lappen på samme måte. Hvis notatet var flatt, juster stemmen din for å heve tonehøyden til notatet. Hvis notatet var skarpt, juster stemmen din for å senke tonehøyden.

Gjenta øvelsen med forskjellige notater for å utvikle ferdighetene dine. Sikt på å trene i 5 minutter daglig som en del av din normale musikalske praksis

Tips: Husk at du kanskje må eksperimentere for å finne riktig notat, så ikke bekymre deg hvis det tar noen få forsøk.

Metode 2 av 2: Gjør ytterligere øreopplæringsøvelser

Tren dine ører for pitch trinn 5
Tren dine ører for pitch trinn 5

Trinn 1. Lær hvordan forskjellige notater høres ut

Spill og lytt til en tone på et piano eller et annet instrument og fokuser på lyden. Fortsett å spille notater i en sekvens til du kan gjenkjenne og replikere hver enkelt. Spill deretter tilfeldige notater og prøv å identifisere dem for å teste deg selv. Du kan også be en venn om å spille tilfeldige notater på ett instrument og deretter prøve å matche dem på ditt eller ved å synge dem.

Prøv å teste deg selv ved å lytte til en sang og prøve å spille den av. Når du kan gjøre dette med de fleste sanger, vil du være sikker på at du har god oversikt over hvordan noter høres ut

Tren dine ører for pitch trinn 6
Tren dine ører for pitch trinn 6

Trinn 2. Øv på å identifisere intervaller

Lytt til en sang, og spill den av eller transkriber notatene. Identifiser nøkkelen som stykket er i, men vend deretter fokuset til notene. Gjenta denne øvelsen daglig, slik at du blir bedre og bedre til å kjenne igjen forskjellige intervaller. Det er flere vanlige intervaller du kanskje vil lære, inkludert:

  • Major sekund
  • Major tredje
  • Perfekt fjerde
  • Perfekt femte
  • Major syvende
  • Perfekt åttende (også kjent som perfekt oktav)
  • Forsterkede intervaller
  • Reduserte intervaller
Tren dine ører for pitch trinn 7
Tren dine ører for pitch trinn 7

Trinn 3. Arbeid med å gjenkjenne forskjellige akkorder

Hvis du spiller gitar eller et annet strengeinstrument, er det viktig å gjenkjenne akkorder for å trene øret. Start med å lære å kjenne igjen forskjellen mellom akkordene i G -dur og G -moll. Deretter jobber du med intervalltrening. Spill G og deretter Bb og fokuser på lyden som de to tonene lager sammen. Dette er det som utgjør en stor tredjedel på gitaren.

Etter at du har trent litt, kan du også få en venn til å spille store og mindre tredjedeler tilfeldig og prøve å identifisere dem

Tren dine ører for pitch trinn 8
Tren dine ører for pitch trinn 8

Trinn 4. Bruk en metronom eller spill sammen med musikk for å finpusse rytmeferdighetene dine

Å bruke en metronom kan hjelpe deg med å opprettholde en jevn rytme mens du spiller. Men hvis du ikke har en metronom, kan du også spille sammen med en innspilling av musikk som har en god, jevn takt.

Tips: Selv å spille sammen med andre musikere som har god rytme kan hjelpe deg, så du kan vurdere å bli med i et band eller jame med venner nå og da.

Tips

  • Selv om det kan være dyrt, kan det å jobbe en-mot-en med en stemmetrener hjelpe deg med å trene øret for tonehøyde enda mer nøyaktig. Finn en lærer ved å kontakte en lokal musikkbutikk, musikkavdelingen på en lokal høyskole eller et fellesskapssenter.
  • Det er flere gratisapper tilgjengelig i appbutikken på enheten din som kan hjelpe deg med å perfeksjonere banen din. De fleste apper fungerer som en tuner der du får tilbakemelding på hvor godt du spiller eller synger en bestemt tone. For eksempel gir InTune, Vocal Pitch Monitor, Pitched Tune og Pitch Gauge alle tilbakemeldinger på banen din. Noen apper, for eksempel Yousician, kan imidlertid også lære deg andre musikalske ferdigheter.

Anbefalt: