Hvordan handle slik du føler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan handle slik du føler
Hvordan handle slik du føler
Anonim

Er det tider i livet ditt hvor du vil være fri til å være den du virkelig er, å bli akseptert og forstått uten spørsmål eller betingelser? Dette er ikke så lett å oppnå i en verden full av mennesker som er klare til å gjette, tvile, dømme og vurdere deg etter standarder de ikke engang kan opprettholde for seg selv. Personen du virkelig er fortjener selvuttrykk, uavhengig av andres dømmende blikk. Når du føler deg klar til å handle som du føler, er det noen forslag for å hjelpe deg med å åpne opp og slippe frem ditt sanne jeg, uten å trekke uberettiget kritikk mot deg selv.

Trinn

Del 1 av 2: Matching følelser til handlinger gjennom skriving

Oppfør deg som du føler Trinn 1
Oppfør deg som du føler Trinn 1

Trinn 1. Skriv ned alt du tenker og vil gjøre fritt

Skriv det ned i en liste. Dette er den rolige tilnærmingen å ta, i stedet for bare å blåse opp som TNT midt i det normale livet og slippe løs når trangen bobler opp.

Vurder å skaffe deg en dagbok eller en låst notatbok, eller det som fungerer for deg - fra et A4 -papir til hjørnet av en vegg. Skriving vil hjelpe deg med å finne ut hva du virkelig har lyst til å gjøre for å slippe følelsene dine ut

Oppfør deg som du føler Trinn 2
Oppfør deg som du føler Trinn 2

Trinn 2. Ta en titt på dine mål

Fjern ideer som er skadelige, dumme, tankeløse eller ganske farlige. Dette er dine mørke tanker, og de er ok, alle har dem, men la dem bli på papiret alene. Ikke mat dem. For alle de positive, pleiende, blomstrende, dramatiske, fantastiske, voksende, inspirerende og kreative tingene, la dem stå på listen. De er retningen du ønsker å gå i, for å uttrykke ditt sanne jeg. Dette betyr ikke å gi slipp på det vågale, det ville og det livlige - det betyr bare å være realistisk og fornuftig om hva som er gjennomførbart, hva som er trygt nok for deg og hva som ikke vil skade andre.

Hvis du oppdager at målene dine stadig feiler mot å skade deg selv eller andre, kan du søke hjelp med en forelder, ektefelle, rådgiver, terapeut eller psykiater. Du kan ikke forbli på dette mørke stedet –– å la det definere at du kan fremme smerte og motgang; gitt det er noen gode måter å håndtere ditt mørkere kreative jeg uten å gi etter for demonene, ta mulighetene til å gjøre det ved å la andre hjelpe deg

Oppfør deg som du føler Trinn 3
Oppfør deg som du føler Trinn 3

Trinn 3. Fortsett å skrive til du føler at du har tilstrekkelig adressert følelsene som virkelig representerer deg

Tenk deretter over hvordan du uttrykker disse følelsene gjennom handlinger. Handlingene kan være private, offentlige; de kan være via video eller lyd, via det virkelige liv eller via kunst og håndverk; de kan komme til uttrykk gjennom sport, en hobby, en ropefestival eller eklektiske klær og hår. Det er helt opp til deg hvordan du skal begynne å uttrykke disse følelsene gjennom handlinger.

Del 2 av 2: Handlingstid

Oppfør deg som du føler Trinn 4
Oppfør deg som du føler Trinn 4

Trinn 1. Begynn å sette listen over følelser som handlinger i verk

Når du er glad for at du har definert handlingene som vil gi liv til følelsene dine, finner du utsalgssteder for disse følelsene. Det er mange muligheter, og det vil være opp til den kreative musen din å definere, finpusse og handle etter dem som ønsket. Følgende trinn gir noen forslag til måter å opptre som du føler.

Oppfør deg som du føler Trinn 5
Oppfør deg som du føler Trinn 5

Trinn 2. Uttrykk deg selv gjennom å snakke, rope, forklare deg selv

Det kan være lurt å rope ut hvem du egentlig er i et offentlig område, eller rolig forklare at du ikke er den typen jente som liker søte kjoler til moren din. Å slå puter og ikke ta nei som svar er også bra. I dette tilfellet. Ikke i alle tilfeller! Hvis du smiler og legger til en It's me etter hver enestående handling du gjør kan få deg til å virke og være trygg.

Oppfør deg som du føler Trinn 6
Oppfør deg som du føler Trinn 6

Trinn 3. Bruk klærne du liker og bryr deg om

Ikke bruk ting fordi de er fasjonable, vennene dine liker dem, eller de er raseri på Instagram. Bruk dem fordi du liker utsagnet de gir for deg.

Hvis du må, finn en venn som vil ha de samme klærne og støtte deg til du føler deg trygg nok til å gjøre det alene

Oppfør deg som du føler Trinn 7
Oppfør deg som du føler Trinn 7

Trinn 4. Bruk så mye eller så lite tid til utseendet ditt som du synes passer

Flett beinhårene dine hvis du ønsker det; hvem sier at det å være hårløs er den ultimate formen for lykke uansett? Barber dem av i merkelige design hvis du vil. Bare ikke endre utseendet ditt fordi du føler behov for å tilpasse deg - behandle utseendet ditt som en forlengelse av å uttrykke hvordan du føler og være stolt av det.

  • Makeup er helt individuelt for deg. Hvis du liker det, bruk det. Hvis du hater det, ikke bruk det. Hvis du vil ha det noen dager og ikke andre dager, er det helt greit.
  • Hvis du vil ha langt hår, kort hår, krøllete hår, farget hår, ikke hår, krusete hår, grått hår, er det ditt valg. Bare ikke lag mat på den lokale gatekjøkken uten et hårnett; med andre ord, vær fornuftig om hvor og i hvilken form du uttrykker deg.
Oppfør deg som du føler Trinn 8
Oppfør deg som du føler Trinn 8

Trinn 5. La følelser, følelser og meninger ha selvbestemte utsalgssteder

Det er regler om alt i det sosiale livet, du trenger ikke lete langt for å finne dem og enda mindre videre for å finne de som elsker å minne deg om dem. Mange av disse reglene er imidlertid for de tapte, ikke for nytte for ens selvuttrykk. Hvis du vil oppføre deg som du føler, er det noen av de vanlige områdene der politiet kan hindre friheten din på måter som ikke er veldig nyttige, og du er fri til å uttrykke deg selv som du trenger:

  • Sorg: Hvis du ønsker å sørge over tapet av en du er glad i i fem minutter eller fem år, er det personlig for deg; det er hvordan du føler deg, og enhver vilkårlig tidsbegrensning for hvor lenge er lenge nok eller for lang er en pålegging av andres ide om hva som er riktig.
  • Suksess: Det finnes forskjellige betydninger av suksess overalt på tvers av land, på tvers av regionene, over hele verden. Selv om noen mennesker kan gjøre krav på en perfekt formel for hvordan det ser ut som suksess, er det bare du som kan bestemme det selv. Hvis hvor du er i livet akkurat nå fungerer for deg, er det flott - det er greit å være fornøyd med valgene du har tatt på forskjellige punkter i livet ditt.
  • Foreldre: Alle vet hvordan de skal være en god forelder til de blir det. Etter at barna forlater hjemmet, er de plutselig flotte foreldre igjen. Det er fortellende at de som er i gang med selve oppdragelsen, får så mange råd fra folk yngre og eldre enn dem om å gjøre det riktig, fra de som ikke vet det og de som har glemt hvor vanskelig det er. Husk at reglene deres kan ha fungert for dem (eller virke bra for dem), men dine er like gode.
  • Utdannelse: Bestem deg selv ved å bruke kritisk tenkning og være en god filosof. Ikke avstå fra evnen til å tenke selv. Reflektere ofte over dypere spørsmål og kom med det du tror, tenker og verdsetter. Lytt til andre, men husk at reglene deres fungerer for dem; la din, ikke deres, definere hvem du er.

Trinn 6. Kom på flere av dine egne handlinger

Gjør dette til en livslang prosess, for å uttrykke deg selv som du føler, på måter som hjelper andre til å gjøre det samme og som inkluderer andre, respekterer deg selv og andre og som lar folk se den virkelige deg når øyeblikket er riktig.

Anbefalt: