Hvordan ta et headshot (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan ta et headshot (med bilder)
Hvordan ta et headshot (med bilder)
Anonim

Hvis du prøver å gjøre en karriere som profesjonell fotograf, er det viktig å vite hvordan du tar et godt headshot. Et hodeskudd er et bilde som hovedsakelig fokuserer på en persons ansikt. Skuespillere, modeller og andre artister bruker headshots når de bestiller en klient eller signerer med et byrå, men du kan bli kontaktet av andre fagfolk som ønsker å bruke headshotet sitt på sosiale medier eller i fagpublikasjoner. Ved å lytte til klienten din, bruke riktige kamerainnstillinger og utstyr, velge smigrende belysning og gjøre litt mindre redigering, får du et flott headshot som klienten vil elske.

Trinn

Del 1 av 4: Rådføring med klienten

Ta et Headshot Trinn 1
Ta et Headshot Trinn 1

Trinn 1. Snakk om forventninger

Spør klienten din hvordan de planlegger å bruke hodeskuddene sine. Tonen på bildet vil avhenge av typen bilde de vil projisere. Et headshot for en modell å ta til et byrå, for eksempel, bør være veldig minimalt, mens et skuespillers headshot kan vise litt mer personlighet, og du kan velge en uformell, avslappet setting med rekvisitter for en liten bedriftseier som ønsker et bilde for nettstedet deres.

Lytt til ordene de bruker for å beskrive seg selv. Dette vil hjelpe deg å forstå tonen de har i tankene. Ord som "profesjonell", "tilgjengelig", "frisk" og "allsidig" formidler alle forskjellige følelser. Tenk på hvordan du kan bruke klientens ansiktsuttrykk og kroppsspråk for å få liv i synet

EKSPERT -TIPS

Victoria Sprung
Victoria Sprung

Victoria Sprung

Profesjonell fotograf Victoria Sprung er en profesjonell fotograf og grunnleggeren av Sprung Photo, et fotograferingsstudio for bryllup basert i Chicago, Illinois. Hun har over 13 års profesjonell fotograferingserfaring og har fotografert over 550 bryllup. Hun er valgt til Wedding Wire's"

Victoria Sprung
Victoria Sprung

Victoria Sprung

Profesjonell fotograf

Hva vår ekspert gjør:

"

Ta et Headshot Trinn 2
Ta et Headshot Trinn 2

Trinn 2. Gi forslag til sminke og garderobe

Noen daglig sminketrender oversettes ikke godt til kamera. Anbefal ren, enkel sminke som viser motivets naturlige utseende. Klær skal være enkle, flatterende og ikke-distraherende, og smykker bør være minimale.

  • Foreslå farger som vil utfylle klientens hudfarge. For eksempel ser motiver med middels eller mørk hud ofte flotte ut med dristige, lyse nyanser som står i kontrast til fargen, mens klienter med lys hud kan se best ut i en mørkere farge.
  • Anbefal at kundene dine trives. En fotografering er ikke tid for dårlig passform eller tette sko. Hvis motivet føles ubehagelig, vil det vises på bildet. Foreslå at klienten din unngår klær som er laget av riper eller klamrende materialer.
Ta et Headshot Trinn 3
Ta et Headshot Trinn 3

Trinn 3. Fortell klienten din om å drikke rikelig med vann

Hydrering er viktig for å gi huden en sunn glød. Motivet bør også unngå brus eller alkohol og fet, salt mat på skudddagene, da disse kan få en til å se oppblåst og sliten ut. Anbefal i stedet at de spiser et lett, sunt måltid på forhånd, slik at de får mye energi.

Ta et Headshot Trinn 4
Ta et Headshot Trinn 4

Trinn 4. Velg det perfekte tidspunktet for skytingen

Prøv å finne en dag da motivet har god ledig tid. Å haste på vei til eller fra skytingen kan føre til at klienten din føler seg stresset, og dette kan vises på det siste fotografiet.

Hvis du skyter utenfor, tenk på belysningen på forskjellige tider av døgnet. Prøv å planlegge opptaket den første timen på dagen etter soloppgang eller den siste timen før solen går ned. Dette er kjent som den gylne timen på grunn av den vakre gløden den gir til fotografier

Del 2 av 4: Gjør deg klar for skytingen

Ta et Headshot Trinn 5
Ta et Headshot Trinn 5

Trinn 1. Velg et enkelt bakteppe

Fokuset bør være på klientens ansikt, ikke på det som ligger bak dem, så velg et enkelt bakteppe. Velg noe i enten en ensfarget farge eller med et minimalistisk design. Hvis du fotograferer utenfor, bruk en stor blenderåpning for å gjøre bakgrunnen uskarp.

Ta et Headshot Trinn 6
Ta et Headshot Trinn 6

Trinn 2. Unngå vidvinkelobjektiver

Linser med større vinkler kan forvride ansiktet til en person. Bruk i stedet et objektiv med et smalt fokus for å slanke motivets ansikt. Se etter et objektiv med stor blenderåpning og et lite f-tall.

En blender på f/4 er bra for naturlig lys, mens f/8 vanligvis er best for studiobelysning

Ta et Headshot Trinn 7
Ta et Headshot Trinn 7

Trinn 3. Sett kameraets ISO til 100 og lukkerhastigheten på 1/200 eller 1/250 sekund

ISO bestemmer følsomheten til kameraets sensor. En lavere innstilling betyr mindre lysfølsomhet og et finere korn i fotografiet, noe som vil bidra til å skape et skarpt bilde. Lukkerhastigheten bestemmer hvor mye lys som slippes inn i fotografiet. Målingen indikerer hvor lenge lukkeren er åpen (for eksempel 1/50 av et sekund). Raskere lukkerhastigheter er gode for å fange rask bevegelse, mens lavere hastigheter vanligvis brukes til kreativ fotografering. Normalt område regnes som 1/30 til 1/250. sek.

Ta et Headshot Trinn 8
Ta et Headshot Trinn 8

Trinn 4. Sett hovedlyset over og litt til venstre for klienten

Hvis du bruker en reflektor rett overfor hovedlyset, fylles det i skygger i ansiktet, noe som skaper et mykt, flatterende utseende. Eliminer skygger i bakgrunnen ved å peke et lys bak motivet.

Ta et Headshot Trinn 9
Ta et Headshot Trinn 9

Trinn 5. Spred blitsen

Å få blitsen til å treffe ansiktet direkte kan være for hardt. Spred blitsen ved å bruke en softbox eller paraply, eller ved å sprette blitsen av en vegg i nærheten. Dette vil føre til at lyset vaskes over ansiktet på en mer flatterende måte.

Del 3 av 4: Skyt motivet

Ta et Headshot Trinn 10
Ta et Headshot Trinn 10

Trinn 1. Bruk en isbryter for å få klienten til å føle seg komfortabel

Hvis motivet ditt føler seg nervøst eller selvbevisst, vil det vises på bildet. Start med en isbryter, som å lage dumme ansikter eller stå i overdrevne stillinger. Prøv dette mens du tar belysningstesten.

Være positiv. De fleste er ikke vant til å ta bildene sine, så hold tonen oppmuntrende og fortsett samtalen gjennom opptaket

Ta et Headshot Trinn 11
Ta et Headshot Trinn 11

Trinn 2. Prøv å fange det som gjør klienten din unik

Alle har bevegelser og ansiktsuttrykk som er unike for dem. Animerte uttrykk er best for hodeskudd, så snakk med klienten din om forskjellige emner for å se hva de brenner for, og ta deretter resultatene.

  • Still spørsmål om hva motivet liker å gjøre på fritiden, i tillegg til jobben, familien og kjæledyrene. Når du treffer på et emne de virker interessert i, spør dem mer om det. For eksempel, snakk med en hundeelsker om hvilke parker i byen som er mest hundevennlige, eller spør en musikkelsker om forestillinger de har sett nylig.
  • Del morsomme historier fra fotograferingsopplevelsen din for å gjøre klienten din rolig. Bare vær sikker på å aldri badmouth en tidligere klient - som alltid fremstår som uprofesjonelt!
  • Hvis det ser ut til at energien i rommet faller, kan du foreslå et garderobeskifte eller komme med en ny pose for å riste opp litt.
Ta et Headshot Trinn 12
Ta et Headshot Trinn 12

Trinn 3. Skyt ovenfra motivet for den mest flatterende vinkelen

Generelt er et topp-ned-skudd det mest smigrende, ettersom det eliminerer utseendet til en dobbel hake. La klienten vippe pannen litt fremover, noe som styrker utseendet på kjevelinjen.

I noen tilfeller kan skyte opp fra bunnen formidle styrke og autoritet. Øv noen få skudd for å se om du finner vinkelen du liker

Ta et Headshot Trinn 13
Ta et Headshot Trinn 13

Trinn 4. Prøv å sitte, stå og lene seg for å se hvilke som ser mest naturlige ut

Noen ganger kan subtile endringer gjøre en stor forskjell. Gjør små justeringer av motivets holdning og hodevinkelen etter behov mellom bildene.

  • Brettede armer kan formidle styrke, men det kan også se veldig stivt ut, spesielt hos kvinner. Prøv å be dem slippe skulderen nærmest kameraet for et mer naturlig utseende.
  • Handlingsbilder kan demonstrere en persons yrke. Vis dem holde en rekvisitt eller utføre noe de ville gjøre på jobben.
  • Prøv å snu kroppen i en 45 graders vinkel med motivets hode vendt direkte mot kameraet.

Del 4 av 4: Redigering av bildet

Ta et Headshot Trinn 14
Ta et Headshot Trinn 14

Trinn 1. Skriv ut et kontaktark

Dette er en side med miniatyrbilder av bildene du har tatt. Gå over dem med klienten din, og se hvilke bilder du begge er enige om er de beste.

Ta et Headshot Trinn 15
Ta et Headshot Trinn 15

Trinn 2. Hold deg til minimale redigeringer

Du kan endre hvitbalansen, justere toner og fjerne flekker eller løse hår, men du vil ikke at det ferdige produktet skal vises for redigert. Et hodeskudd bør være en nøyaktig fremstilling av klienten din.

Ta et Headshot Trinn 16
Ta et Headshot Trinn 16

Trinn 3. Skyte hodeskuddene i farger med mindre klienten ber om svart -hvitt

Svart og hvitt har blitt mindre populært for hodeskudd de siste årene, men de opplever en viss gjenoppblomstring, spesielt på sosiale medier. Spør klienten din hva de foretrekker, og prøv forskjellige versjoner av det samme bildet for å se hva du liker.

Anbefalt: