Hvordan sjonglere fem baller: 15 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan sjonglere fem baller: 15 trinn (med bilder)
Hvordan sjonglere fem baller: 15 trinn (med bilder)
Anonim

Jonglering er en morsom og underholdende ferdighet som garantert vil imponere. Mange mennesker kan sjonglere to baller, noen kan sjonglere med tre baller, og noen få kan til og med sjonglere fire. Ved først å mestre det grunnleggende, øve mye og lære å inkorporere flere baller, kan du utvikle ferdighetene som trengs for å bli en femballsjonglør.

Trinn

Del 1 av 3: Mestring av tre baller

Sjonglere fem baller Trinn 1
Sjonglere fem baller Trinn 1

Trinn 1. Start med å kaste en ball

Hold begge hendene foran deg med håndflatene opp. Vri en ball løst i den ene hånden, hold den lav og ved siden av deg. Kast albuen og ikke håndleddet og kast ballen opp i en høy bue med sikte på å pusse pannen.

Sjonglere fem baller Trinn 2
Sjonglere fem baller Trinn 2

Trinn 2. Ta ballen i motsatt hånd

Se ballen mens den beveger seg gjennom luften, og juster litt på den andre hånden slik at ballen lander i den. Gjenta dette til du komfortabelt kan kaste og fange ballen uten å slite.

Sjonglere fem baller Trinn 3
Sjonglere fem baller Trinn 3

Trinn 3. Kast to kuler riktig

Hold en ball i hver hånd, og kast deretter en av dem opp i luften som du gjør når du bare har en ball. Når ballen du kastet begynner å synke, kaster du den andre ballen opp og over i motsatt retning.

Sjonglere fem baller Trinn 4
Sjonglere fem baller Trinn 4

Trinn 4. Fang to baller riktig

Fang den første ballen du kastet i motsatt hånd du kastet den fra. Fang den andre ballen du kastet i motsatt hånd du kastet den fra. Øv på å kaste og fange de to ballene slik til det føles enkelt.

Sjonglere fem baller Trinn 5
Sjonglere fem baller Trinn 5

Trinn 5. Tilsett en tredje ball i blandingen

Hold to baller i din dominerende hånd og en ball i din ikke-dominerende hånd. Start på samme måte som du gjør når du kaster to baller, men denne gangen når den andre ballen faller i din dominerende hånd, kaster du den tredje ballen opp. Fang ballene. Du bør ha en i din dominerende hånd og to i din ikke-dominerende hånd.

Sjonglere fem baller Trinn 6
Sjonglere fem baller Trinn 6

Trinn 6. Tren med tre baller til du har spikret den

Gjenta denne prosessen til du er komfortabel med å fortsette sekvensen om og om igjen uten å stoppe mellom for å fange alle tre. Dette kalles treballskaskaden.

Del 2 av 3: Øve øvelser og legge til ball fire

Sjonglere fem baller Trinn 7
Sjonglere fem baller Trinn 7

Trinn 1. Øv på å sjonglere med tre baller med høyere kast

Fortsett å øve på de tre ballkaskadene, men øk høyden du kaster på for bedre å ligne høyden på de fem ballkaskadene. Selv om ballene har en topp på toppen av hodet ditt, er en god høyde for sjonglering med tre baller, men sjonglering med fem baller krever at ballene topper omtrent en fot over hodet ditt.

Sjonglere fem baller Trinn 8
Sjonglere fem baller Trinn 8

Trinn 2. Klapp mellom kast og fangster med tre kuler

Når du gjør treballskaskaden, tøm hendene raskere enn vanlig ved å gjøre tre raske kast. Klapp hendene en gang før du fanger ballene og går tilbake til kaskaden med tre baller. Dette vil hjelpe deg med å utvikle hurtigheten som trengs når du sjonglerer en større mengde.

Sjonglere fem baller Trinn 9
Sjonglere fem baller Trinn 9

Trinn 3. Tren kaskadekast med fire kuler

Start med to baller i hver hånd. Kast en ball fra din ikke-dominerende hånd, etterfulgt av to påfølgende kast fra din dominerende hånd. Når den andre ballen som kastes (først fra din dominerende hånd) begynner å nærme deg din ikke-dominerende hånd, gjør du plass til å fange den ved å kaste den siste ballen opp. Fang ballene. Det skal være tre i den ene hånden og en i den andre.

Sjonglere fem baller Trinn 10
Sjonglere fem baller Trinn 10

Trinn 4. Legg en horisontal pasning til en kule med tre baller

Start med to baller i hver hånd. Kast en ball fra din dominerende hånd, en ball fra din ikke-dominante, og deretter den andre ballen fra din dominante. På dette tidspunktet vil du ha tre baller i luften og en fortsatt holdt i hånden. Når den første ballen du kastet nærmer deg din ikke-dominerende hånd, kaster du den siste ballen horisontalt til din dominerende hånd. Fang den første ballen i din ikke-dominerende etterfulgt av de andre.

Sjonglere fem baller Trinn 11
Sjonglere fem baller Trinn 11

Trinn 5. Sjonglere fire baller i et femballs kaskademønster

Start med to baller i hver hånd, kast en ball fra din dominerende hånd og kast deretter en ball fra din ikke-dominerende hånd. Kast den andre ballen fra din dominerende hånd og deretter den siste ballen fra din ikke-dominerende hånd. Fang to baller i den ene hånden og to baller i den andre.

Del 3 av 3: Inkorporering av en femte ball

Sjonglere fem baller Trinn 12
Sjonglere fem baller Trinn 12

Trinn 1. Gjør de tre første kastene

Start med tre baller i din dominerende hånd og to baller i den andre hånden. Kast en ball i en høy bue fra din dominerende hånd, en ball fra din ikke-dominerende hånd og en til fra din dominerende hånd. Du bør ha en ball i hver hånd og tre i luften på dette tidspunktet.

Sjonglere fem baller Trinn 13
Sjonglere fem baller Trinn 13

Trinn 2. Balanse mellom kast og fangst

Når den første ballen du kastet nærmer deg din ikke-dominerende hånd, må du kaste fra din ikke-dominerende hånd for å gi plass til ballen som skal fanges. Kast deretter en ball fra din dominerende hånd for å få plass til den neste ballen som skal fanges.

Sjonglere fem baller Trinn 14
Sjonglere fem baller Trinn 14

Trinn 3. Fang alle fem ballene og start deretter sekvensen på nytt

Fang alle fem ballene i hendene dine slik at ballene ligner på hvordan de startet i begynnelsen av sekvensen. Start sekvensen på nytt, ta de samme trinnene, og pause igjen når alle fem ballene faller tilbake i hendene dine. Fortsett å øve på dette til du føler deg trygg.

Sjonglere fem baller Trinn 15
Sjonglere fem baller Trinn 15

Trinn 4. Legg til så mange kast du kan i sekvensen

Når du er i stand til å kaste og fange alle fem ballene i seksten med fem baller uten å slippe dem eller miste kontrollen, utelat pausen. I stedet for å stoppe for å fange alle fem ballene på slutten av sekvensen, fortsett å legge kast i mønsteret en etter en så lenge du kan.

Tips

  • Hold albuene nær kroppen din for å opprettholde kontrollen.
  • Fokuser på å forbedre hastighet, høyde og nøyaktighet. Mønsteret er det samme som i tre balljonglering, men krever mer på disse områdene.
  • Øv deg mens du står foran en seng for å stoppe ballene fra å falle helt til bakken hver gang.
  • Det er veldig viktig å holde ballene i en side-åtte for å forhindre kollisjon. Ballene skal alltid bevege seg i samme bane igjen og igjen, kryss og tvers i midten. Dette blir naturlig med praksis.
  • Vær tålmodig med deg selv. Jonglering som en proff tar mye tid og konsistens. Det er greit hvis du slipper ballen mye en stund før du begynner å få tak i det.

Anbefalt: