Hvordan overbevise foreldrene dine om å la deg danse: 15 trinn

Innholdsfortegnelse:

Hvordan overbevise foreldrene dine om å la deg danse: 15 trinn
Hvordan overbevise foreldrene dine om å la deg danse: 15 trinn
Anonim

Enten du plutselig har oppdaget en kjærlighet til dans eller har brent for det lenge, vil du sannsynligvis ta på deg danseskoene! Imidlertid er kanskje foreldrene dine ikke solgt på ideen. Start med å ta opp temaet, og arbeid deretter med å tilby løsninger på foreldrenes bekymringer. Uansett hvordan samtalen går, sørg for å være respektfull og vis modenhet, slik at du mer sannsynlig får et "ja" i fremtiden.

Trinn

Del 1 av 3: Å ta opp temaet

Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 1
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 1

Trinn 1. Velg et godt tidspunkt for samtalen

Ikke spør foreldrene dine når de løper ut av døren eller prøver å fikse middag. Velg et tidspunkt når de er avslappet og har tid til å lytte til deg. Da blir de mer åpne for å snakke.

Spør hvis du ikke er sikker på når det er en god tid å snakke. Du kan si: "Hei, jeg vil gjerne snakke med dere om noe viktig. Når ville det være en god tid?" Men når du spør, vær forberedt på å sette deg ned akkurat da, ettersom foreldrene dine kan bestemme at det er et godt tidspunkt

Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 2
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 2

Trinn 2. Start med å fortelle foreldrene dine nøyaktig hva du ber om

I dette tilfellet vil du ha tillatelse til å la deg ta dansetimer eller bli med i et lag. Deretter kan du be foreldrene dine om å lytte til årsakene dine.

For eksempel kan du si: "Kan jeg snakke med deg om noe? Jeg vil gjerne få tillatelse til å bli med på dans. Før du sier ja eller nei, vil du høre meg?"

Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 3
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 3

Trinn 3. Ta opp positive poeng om å bli med i dans

Kom med noen snakkepunkter på forhånd før du diskuterer det med foreldrene dine. Inkluder årsaker til at dans kan være gunstig for deg og ditt akademiske arbeid, og hvorfor du vil gjøre det.

  • For eksempel kan du legge merke til at dans kan forbedre arbeidsmoralen din, oppmuntre til kreativ og kritisk tenkning og hjelpe dine hukommelsesferdigheter.
  • Du vil kanskje merke at det er en måte å bygge vennskap på og en god måte å holde seg i form.
  • Av dine personlige årsaker kan du si: "Jeg har hatt lyst til å danse lenge. Jeg elsker måten dans gjør at du kan uttrykke deg med kroppen din, og jeg kan også få noen nye venner."
Overbevis foreldrene dine om å la deg danse trinn 4
Overbevis foreldrene dine om å la deg danse trinn 4

Trinn 4. Spør foreldrene dine hva de synes og lytt

Når du er ferdig, er det foreldrenes tur til å snakke. Spør hva de synes om emnet. Ikke bare avvis det de har å si. Lytt virkelig til dem og tenk på hva de sier og hvorfor.

For eksempel kan du si: "Vel, det er poengene mine. Hva er tankene dine om at jeg blir med på dans?" Hvis de sier "Nei" eller "Jeg er ikke sikker", kan du si "Hva bekymrer du?"

Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 5
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 5

Trinn 5. Skriv et brev til foreldrene dine hvis du ikke kan møte dem direkte

Noen ganger er det vanskelig å tenke klart mens du har en diskusjon med foreldrene dine. Du kan bli defensiv eller sint, og det hjelper ikke saken din. Prøv heller å skrive det ut i et brev. Fortell klart hva du vil, hvorfor du synes det er positivt, og årsakene til at du vil gjøre det.

Du kan for eksempel skrive: "Kjære mamma og pappa, jeg ønsket å skrive et brev til deg fordi jeg har problemer med å uttrykke følelsene mine. Jeg vil at du skal vurdere å la meg bli med på dans. Før du sier nei, hør meg vær så snill. Her er grunnene mine til at jeg synes det er en god ting og hvorfor jeg vil gjøre det …"

Del 2 av 3: Adressering av foreldrenes bekymringer

Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 6
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 6

Trinn 1. Fortell foreldrene dine at du forstår hvor de kommer fra

I enhver diskusjon er det godt å la den andre siden vite at du kan forstå hvordan de føler. Fortell dem at du føler med dem før du dykker ned på måter du kan løse bekymringene på. Det vil bidra til å bygge bro mellom deg og foreldrene dine.

For eksempel kan du si: "Jeg forstår hva du sier om skolearbeid. Jeg vet at skolen er veldig viktig, og jeg vet at du vil at jeg skal fokusere på å få gode karakterer. Jeg skjønner helt hvor du kommer fra."

Overbevis foreldrene dine om å la deg danse trinn 7
Overbevis foreldrene dine om å la deg danse trinn 7

Trinn 2. Brainstorm hvordan du kan overvinne hindringene sammen

Uansett hva dine foreldres innvendinger er, kan du samarbeide for å finne løsninger. Når foreldrene dine sier at de er bekymret for et bestemt aspekt av deg som danser, snakk om hvordan du kan gjøre dem mer komfortable.

  • For eksempel, hvis foreldrene dine er bekymret for at du kommer frem og tilbake fra dans, kan du tenke idéer om hvordan du kan komme dit. Kanskje du kan sykle med en venn, gå, sykle eller ta bussen.
  • Hvis foreldrene dine er bekymret for at det tar for mye tid å danse, kan du jobbe sammen for å lage en timeplan slik at du kan vise foreldrene dine at du kan få alt gjort.
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 8
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 8

Trinn 3. Vis foreldrene dine hvordan dans kan hjelpe skolearbeidet ditt

Mange dansere ser faktisk en forbedring i akademikerne, og i det minste er de fleste i stand til å beholde karakterene sine. Dans bygger en solid arbeidsmoral, og det hjelper deg å lære å løse problemer, som begge vil være til nytte for deg på skolen.

  • Vis for eksempel foreldrene dine at dans bygger dine kritiske tenkningsevner, og dansere gjør det bedre på minnetester enn ikke-dansere.
  • Du kan også gi et løfte om at hvis karakterene begynner å skli, slutter du å danse.
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 9
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 9

Trinn 4. Diskuter måter du kan hjelpe økonomisk på

Dans kan være veldig dyrt, og foreldrene dine har kanskje ikke råd til det. Det er imidlertid måter du kan hjelpe dem på. Noen danseskoler tilbyr for eksempel stipend for studenter, mens andre lar deg jobbe på skolen for å betale for timene dine.

Du kan også tilby å få en deltidsjobb eller påta deg småjobber som barnevakt. I tillegg må du fortelle foreldrene dine at du vil kjøpe brukte sko og andre ting så ofte du kan

Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 10
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 10

Trinn 5. Diskuter en andre hovedfag hvis de lurer på jobbmuligheter senere

Foreldrene dine tenker sannsynligvis fremover på college og karrieren din, og de kan føle at dans ikke er en karriere. Den gode nyheten er at du trenger en høyskole for å danse med de fleste produksjoner eller selskaper, og mens du får en grad i dans, kan du få en annen hovedfag i noe annet.

For eksempel kan du få en grad i noe som business eller til og med danseledelse

Overbevis foreldrene dine om å la deg danse trinn 11
Overbevis foreldrene dine om å la deg danse trinn 11

Trinn 6. Få en ekspert til å møte foreldrene dine

Det kan hende du ikke kan løse alle bekymringene deres. Hvis det er tilfelle, spør om de vil møte en danselærer eller noen som er involvert i danseskolen du vil gå på. De fleste av dem er mer enn villige til å sette seg ned med foreldre, og så kan de få svar på alle spørsmålene sine.

Del 3 av 3: Viser modenhet

Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 12
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 12

Trinn 1. Vær respektfull for foreldrene dine

Uansett, vær høflig og respektfull mens du har denne samtalen. Lytt høflig til foreldrenes bekymringer uten å rulle øynene, sukke eller generelt være irriterende. Å være respektfull vil bidra til å vise foreldrene dine at du er klar for et ansvar som å danse.

Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 13
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 13

Trinn 2. Hold deg rolig og unngå raserianfall

Det kan hende du blir sint når du lytter til foreldrene dine. Det er naturlig hvis de forteller deg at du ikke kan gjøre noe du vil gjøre. Imidlertid skal det å rope, skrike, sparke eller kalle dem navn bare bevise poenget deres med at du ikke er klar.

  • Prøv heller å være rolig. Snakk med en vanlig tone og unngå å stampe hvis du blir sint.
  • Hvis du finner ut at både du og foreldrene dine blir sinte, kan du prøve å ta en pause. Du kan gå tilbake til samtalen senere.
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 14
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 14

Trinn 3. Gi foreldrene dine ærlig, direkte informasjon

Ikke prøv å lure dem til å la deg danse ved å fortelle dem det de vil høre. For eksempel, ikke si at det ikke vil koste noe hvis du vet at det kommer til å koste ganske mye. De vil først finne ut senere, og da vil du ha flere problemer.

Du kan ødelegge sjansene dine for å danse på lang sikt hvis du lyver for å danse på kort sikt

Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 15
Overbevis foreldrene dine om å la deg gjøre dans Trinn 15

Trinn 4. Ta "nei" for et svar for nå

Hvis du har en god, åpen diskusjon med foreldrene dine og de fortsatt sier "nei", ikke fortvil. Det er viktig for deg å godta denne avgjørelsen nå, da det viser modenhet. Vær imidlertid oppmerksom på at omstendighetene kan være forskjellige i fremtiden, og hvis du er villig til å vise modenhet nå, kan de ombestemme seg.

For eksempel kan du si: "Jeg er virkelig skuffet, men jeg forstår hvorfor du sier nei. Kan vi muligens besøke en annen gang?"

Anbefalt: