Den enkleste måten å spille mafia på

Innholdsfortegnelse:

Den enkleste måten å spille mafia på
Den enkleste måten å spille mafia på
Anonim

Mafia, også kalt Assassin, Werewolf eller Village, er et rollespill i grupper som tester dine fradragskrefter. Den imaginære setting er en liten landsby der de lokale bymennene og mafiaen er i en altomfattende kamp for å overleve. Avhengig av din rolle, er formålet med spillet å enten “drepe” eller identifisere medlemmer av det andre laget under to vekslende gameplay -sykluser (natt og dag.) Prøv å spille mafia på en fest, en overnatting eller annen samling med en stor vennegjeng!

Trinn

Metode 1 av 4: Sette opp spillet

Spill Mafia Trinn 1
Spill Mafia Trinn 1

Trinn 1. Saml 7 eller flere mennesker for å spille og få alle til å sitte i samme rom

Spillerne kan sitte rundt et bord, på sofaer og stoler eller på gulvet, men de må alle være i samme rom under hele spillet. Sørg for at du velger en plass som er stor nok til at alle kan bo komfortabelt.

12 til 16 er det ideelle antallet mennesker å spille mafia

Spill Mafia Trinn 2
Spill Mafia Trinn 2

Trinn 2. Velg en moderator

Moderatoren spiller faktisk ikke spillet. De har ansvaret for at spillet går jevnt, så moderatoren bør være noen som har et godt grep om reglene. Hvis du er moderator, vil noen av dine oppgaver omfatte:

  • Utdeling av kort
  • Fortelle folk når de skal "sove" og "våkne"
  • Timing diskusjoner
  • Informere folk om de er eliminert
  • Vinner vinneren
Spill Mafia Trinn 3
Spill Mafia Trinn 3

Trinn 3. Del opp en kortstokk slik at det er 1 kort for hver rolle

Bruk en kortstokk som består av så mange kort som det er spillere. Kortstokken må inneholde 1 konge, 1 dronning, 1 kort i en bestemt farge for hvert mafia -medlem, og nok tilleggskort i en annen drakt til å representere byfolk.

  • Det bør være 1 mafia -medlem for hver 3 byboere, så ta med denne mengden spesialdrakten i kortstokken.
  • For eksempel, for å spille med 12 spillere, fjern alle unntatt 1 konge og 1 dronning, alle unntatt 3 kort i en bestemt farge (eller antall mafiaspillere som trengs), og inkluder bare 7 flere tilfeldige kort.
  • Du kan tilordne et hvilket som helst kort de liker til mafia -kortet, for eksempel hjerter, klubber eller spar.

Tips: Moderatoren kan også håndplukke mafiamedlemmene, detektiven, legen og byfolket ved å gi dem visse kort, eller ved å trykke dem et visst antall ganger på skulderen i løpet av nattsyklusen.

Spill Mafia Trinn 4
Spill Mafia Trinn 4

Trinn 4. Bland kortene og la hver spiller ta 1 kort

Bland stokken og hold den ut med forsiden ned til hver av spillerne. Be spillerne om å se på kortene sine, men å holde kortene deres skjult for de andre spillerne. La spillerne holde kortene sine skjult resten av spillet ved å legge dem med forsiden ned på et bord.

  • Bruk en standard kortstokk for å tildele roller i mafiaen.
  • Hvis du ikke har en kortstokk, kan du også tildele roller på papirlapper og få alle til å tegne en ut av en pose eller hatt.
Spill Mafia Trinn 5
Spill Mafia Trinn 5

Trinn 5. Tilordne roller til spillere ved hjelp av spillekort

Den som får kongen er detektiven og den som får dronningen er legen, og disse spillerne har spesielle handlinger som de får bruke en gang per runde. Hvis en spiller får et av spesialdraktkortene, er de medlem av mafiaen. Hvis en spiller får et annet kort, er de en byperson.

  • Detektiven får peke på spilleren som de mistenker er et mafia -medlem. Hvis detektiven har rett, blir personen eliminert. Hvis de tar feil, skjer det ingenting.
  • Legen kan peke på 1 person som de vil spare. De kan også velge å redde seg selv. Hvis mafiaen prøver å drepe personen legen velger, blir personen lagret for runden.

Metode 2 av 4: Spille nattsyklusen som moderator

Spill Mafia Trinn 6
Spill Mafia Trinn 6

Trinn 1. Be alle lukke øynene for å starte nattsyklusen

Du kan også instruere spillerne om å legge hodet ned hvis du ønsker det. Alle spillere bør gjøre dette uansett hvilken rolle de har.

For eksempel, hvis en spiller er en byperson, et mafia -medlem, en lege eller en detektiv, må de legge hodet ned og lukke øynene

Spill Mafia Steg 7
Spill Mafia Steg 7

Trinn 2. Instruer mafiaen for å åpne øynene og velge et offer

Alle som tegnet et mafia -kort, bør åpne øynene på dette tidspunktet og se seg rundt for å se hvem som har øynene åpne. Gi spillerne en bestemt tid, for eksempel 60 sekunder eller 5 minutter til å bestemme hvem de vil "drepe" eller eliminere fra spillet. Når de når en avgjørelse, må du fortelle dem hvem offeret er ved å peke på personen.

  • Be spillerne om ikke å snakke med andre mafiamedlemmer og bare kommunisere lydløst ved hjelp av enkle håndbevegelser, for eksempel å peke og nikke eller riste på hodet.
  • Hvis mafiaen ikke kan komme til en enstemmig avgjørelse om hvem de skal eliminere, mister de sin tur, og ingen vil bli eliminert i løpet av den runden.

Tips: Hvis du vil gjøre spillet litt mer barnevennlig, gjør spillet om å stjele en kakeburk hver kveld i stedet for å drepe noen.

Spill Mafia Trinn 8
Spill Mafia Trinn 8

Trinn 3. Be mafiaen om å sove igjen etter at de har valgt offeret sitt

Legg merke til hvem personen er som mafiaen har valgt å eliminere. Fortell deretter mafiaen om å sove igjen og få alle til å lukke øynene igjen.

Vent til alle har lukket øynene for å fortsette spillet

Spill Mafia Trinn 9
Spill Mafia Trinn 9

Trinn 4. Si høyt at det er på tide at detektiven våkner

Den personen kan da åpne øynene og peke på noen de tror er medlem av mafiaen. Siden det bare er 1 detektiv i spillet, må de stole på sine instinkter og andre tips de har fått.

  • Husk at det bare skal være 1 detektiv. Hvis du merker at noen andre åpner øynene, må du sjekke kortene deres for å se hvem den virkelige detektiven er.
  • Merk: På en alternativ måte å spille, eliminerer ikke lensmannen/detektiven automatisk det mafia -medlemmet de har identifisert. Det er heller opp til lensmannen å overbevise byfolket dagen etter hvem som er mafia -medlemmet.
Spill Mafia Trinn 10
Spill Mafia Trinn 10

Trinn 5. Angi om detektiven hadde rett eller feil, og be dem om å sove igjen

Angi stille om personen detektiven identifiserte er medlem av mafiaen, for eksempel ved å nikke eller rist på hodet. Be lensmannen om å sove igjen etter at de har valgt.

Hvis detektiven hadde rett, vil personen bli eliminert. Men hvis personen tok feil, vet de hvem en annen av bymennene er, og kan velge noen andre på sin neste sving

Spill Mafia Trinn 11
Spill Mafia Trinn 11

Trinn 6. Vekk legen og la dem velge noen å redde

Legen kan peke på noen som skal redde eller redde seg selv. Hvis personen legen redder er den samme personen som mafiaen valgte, vil de overleve denne runden og ikke bli eliminert. Ellers vil ingenting skje med den redde og personen mafiaen ble eliminert.

  • Hvis et mafia -medlem åpner øynene når de ikke skal og ser detektiven eller legen, kan du velge å eliminere dem på en teknisk måte. Sørg for at alle kjenner konsekvensene av juks før du begynner spillet!
  • Hvis legen dør, kan bymennene ikke lenger reddes fra mafiaen i påfølgende runder.
Spill Mafia Trinn 12
Spill Mafia Trinn 12

Trinn 7. Be legen om å sove igjen etter at de har gjort sitt valg

Når legen har påpekt noen å redde, legg merke til hvem det er og be dem om å sove igjen. Legen vil lukke øynene på dette tidspunktet, og dette er slutten på nattsyklusen.

Metode 3 av 4: Spill dagssyklusen som moderator

Spill Mafia Trinn 13
Spill Mafia Trinn 13

Trinn 1. Be alle om å våkne opp og forklare hendelsene i natten

Du kan fortelle spillerne en kort historie om hvem mafiaen valgte, hvis detektiven fanget et mafia -medlem, og om legen valgte riktig person å redde. Du kan legge til detaljer i historien din eller holde den kort og enkel.

  • For eksempel kan du si noe sånt som: "Mafiaen angrep John i løpet av natten, men legen klarte å redde dem, så de vil leve. Detektiven klarte ikke å fange noen av mafia -medlemmene i handlingen.”
  • Eller du kan si: “Mafiaen angrep og drepte Maria i går kveld. Legen var for sen til å redde henne, men detektiven fanget et av mafia -medlemmene. George er i detektivets varetekt og vil ikke lenger kunne begå forbrytelser mot bymennene."
Spill Mafia Trinn 14
Spill Mafia Trinn 14

Trinn 2. Instruer spillerne for å diskutere kveldens hendelser i 5 minutter

Spillerne (inkludert lege, detektiv og mafia -medlemmer) bør diskutere nylige hendelser. Ingen kan vise kortene sine eller avsløre at de har en spesiell rolle. Imidlertid bør mafia -medlemmer prøve å overbevise de andre spillerne om at de er bymenn for å unngå mistanke. Sett en tidtaker i 5 minutter for å sikre at diskusjonen ikke går ut av hånden eller varer for lenge.

For eksempel kan spillere si noe i stil med "Joey har ikke sagt mye, noe som virker ganske mistenkelig." Deretter kan Joey si noe sånt som: "Jeg føler ikke behov for å si mye fordi jeg ikke har gjort noe galt. Men hvis jeg var skyldig i noe, kan jeg peke fingre mot andre mennesker.”

Tips: Du kan angi en lengre tidsbegrensning for diskusjonene hvis du ønsker det, for eksempel 10 eller 15 minutter.

Spill Mafia Trinn 15
Spill Mafia Trinn 15

Trinn 3. La spillerne komme med anklager

På dette tidspunktet kan noen anklager en annen spiller om at de tror at den andre personen er en del av mafiaen. Når en beskyldning er fremsatt, må den sekunderes av en annen spiller for å gå inn i forsvarsfasen.

For eksempel kan noen beskylde en annen spiller ved å si: "Jeg tror Jennifer er i mafiaen!" Hvis noen andre sekunderer anklagen, går den videre til forsvarsfasen

Spill Mafia Trinn 16
Spill Mafia Trinn 16

Trinn 4. Forklar anklagen og la den siktede forsvare seg

Anklageren får 30 sekunder til å forklare hvorfor de tror personen er i mafiaen, men den som er siktet får også 30 sekunder på seg til å forsvare seg. Anklageren kan trekke på sine observasjoner eller finne på grunner til at de tror personen er skyldig. Den anklagede spilleren kan erklære sin uskyld, finne opp fiktivt alibi og bruke andre taktikker for å bevise sin uskyld.

  • For eksempel kan noen beskylde noen fordi de ser skyldige ut og de ikke hadde mye å legge til i diskusjonen.
  • Tiltalte kan også bruke fiktive alibier og sitere andre aspekter av deres karakter som en del av forsvaret. For eksempel kan den siktede si at de er legen eller detektiven, som ingen ville ha visst sikkert utenom moderatoren.
  • Hvis tiltalte lyver (eller hvis anklageren vil overbevise andre om at de lyver), kan anklageren påstå at han er den virkelige legen eller detektiven.
Spill Mafia Trinn 17
Spill Mafia Trinn 17

Trinn 5. Instruer spillerne om å stemme

Moderatoren spør nå hvem som mener at tiltalte er skyldig og instruerer alle om å stemme. Instruer spillerne om å angi sin stemme med tommelen opp (for skyldig) eller tommelen ned (for ikke skyldig). Tell antall tommelen opp og tommelen ned. Hvis flertallet av spillerne stemte tommelen opp, blir personen ansett som skyldig og eliminert fra spillet, selv om kortet deres viser at de ikke var en del av mafiaen. Hvis flertallet stemte tommelen ned, blir personen frelst.

  • Du kan holde en anonym stemme ved å be alle om å lukke øynene, eller la alle holde øynene åpne.
  • Alle får stemme, også siktede og anklager.
Spill Mafia Trinn 18
Spill Mafia Trinn 18

Trinn 6. Start en ny anklagerunde hvis spilleren er stemt som ikke skyldig

Hvis det ikke er flertall som er skyldig, begynner anklagene på nytt. La noen andre komme med en beskyldning og gå videre gjennom anklagen, forsvaret og stemme som før.

Dagsrunden fortsetter til noen har blitt erklært skyldig og fjernet fra spillet

Spill Mafia Step 19
Spill Mafia Step 19

Trinn 7. Begynn nattrunden igjen etter at en spiller har blitt erklært skyldig

Hvis et flertall av de stemmeberettigede spillerne stemmer skyldig, viser tiltalte kortet sitt og anses nå som drept. De elimineres resten av spillet og kan ikke lenger delta i diskusjoner eller stemmer. Etter at dette skjer, begynner nattrunden igjen.

  • Personen som blir eliminert kan holde øynene åpne og observere resten av spillet, men de må gjøre det stille og de kan ikke forstyrre eller gi spillerne informasjon.
  • Spillet fortsetter til alle innbyggerne eller mafiaen er eliminert. Teamet med spillere igjen er erklært som vinner av moderatoren.

Metode 4 av 4: Prøver variasjoner

Spill Mafia Trinn 20
Spill Mafia Trinn 20

Trinn 1. Endre navnet på spillet for en politisk vri

I en venstreorientert versjon av spillet er lensmannen erstattet av en revolusjonerende helt av folket som Assata Shakur, Emma Goldman eller Ernesto Che 'Guevara. På samme måte erstattes mafiaen av FBI, og å vinne spillet innebærer å eliminere alle FBI -agenter.

Folk som spiller denne versjonen av spillet kaller vanligvis spillet "Emma" eller "Assata" i stedet for "Mafia"

Spill Mafia Step 21
Spill Mafia Step 21

Trinn 2. Inkluder ekstra roller for spillere for å forlenge spillet

Ekstra roller er valgfrie, men de kan gjøre spillet mer komplekst og interessant. Be moderatoren tildele forskjellige kort for å angi flere roller de ønsker å inkludere i spillet. Noen alternativer du kan prøve inkluderer:

  • Informanten, som får vite hvem mafiaen er uten at de vet hvem de er.
  • Advokaten, som velger noen å forsvare. Personen som advokaten forsvarer kan ikke stemmes ut morgenen etter.
  • Peeping-Tom, som får lov til å åpne øynene når som helst. Denne personen kan finne ut hvem som spiller hver rolle i spillet, men dette gjør dem mer sannsynlig å bli drept av mafiaen.
  • Bestemoren med et hagle. Hvis bestemor med hagle får besøk av noen i løpet av nattsyklusen, dør den personen, men bestemoren kan ikke drepes.
  • Cupid kan få 2 spillere til å forelske seg, noe som vil sette dem begge større risiko for å bli eliminert. Den første natten plukker amor 2 personer til å være kjærester. Hvis en av de elskende dør, dør den andre av et knust hjerte umiddelbart.
Spill Mafia Trinn 22
Spill Mafia Trinn 22

Trinn 3. Lag to konkurrerende grupper med mafia for en ekstra stor gruppe

For store grupper på 20 eller flere spillere er det ofte interessant å ha 2 separate, konkurrerende grupper med mafia og spille spillet med 2 nattsykluser. Disse 2 settene med mafia vil jobbe med å drepe bymennene og deres rivaliserende mafia -medlemmer.

Du kan gi dem navn som East Side og West Side Squad, eller Blue and Red Team Mafia

Tips: Jo større gruppen du har, jo flere roller vil du inkludere! Dette vil gi et mer komplekst spill og gi flere spillere interessante roller og evner å bruke.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Å sitte i en sirkel, uten fancy bord eller musikk, gir en avslappende "heksejakt" luft til spillet. Ikke glem at det er morsomt å bli fordypet i dette spillet.
  • Når du ser på hvilket kort du har, kan du se raskt på det og holde uttrykket ditt helt nøytralt. En god strategi er å se andres uttrykk når de ser på kortet sitt. Mange kan se litt skuffet ut hvis de ikke ender med å bli et mafia -medlem.
  • Ikke prøv å ty til tilfeldige anklager i første runde. Dette er den beste tiden for å bedømme folks oppførsel. Se også på hvem som ser ut til å være sikker på identiteten til visse mennesker - de kan være mafiaen.
  • Følg nøye med hvem som anklager hvem, hvem som støtter hvem, etc. Senere i spillet kan det være et stadie der alle lurer på hvem som kan være mafia, og å kjenne hver spillers stemmerekord kan hjelpe mye.

Anbefalt: