Enkle måter å måle skruestørrelse på: 6 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å måle skruestørrelse på: 6 trinn (med bilder)
Enkle måter å måle skruestørrelse på: 6 trinn (med bilder)
Anonim

Hvis du har noen løse skruer, men trenger flere av samme type, må du måle dem. På denne måten kan du sørge for at du får nøyaktig samme størrelse på skruene når du handler nye. Det er ganske enkelt å gjøre-alt du trenger er et målebånd eller en linjal og de aktuelle skruene. Bare sørg for å måle skruene riktig ved hjelp av det keiserlige systemet eller det metriske systemet, avhengig av hvordan målingene er oppført på skruene der du skal kjøpe dem. Du kan alltid gjøre begge deler bare for å være sikker!

Trinn

Metode 1 av 2: Måleskruer med det keiserlige systemet

Mål Skruestørrelse Trinn 1
Mål Skruestørrelse Trinn 1

Trinn 1. Mål i tommer fra spissen til der skruehodet hviler for å få lengden

Uansett hvor skruehodet ville hvile når det er helt innebygd i noe, er det der du starter målingen. Bruk en linjal eller målebånd for å måle herfra til tuppen av skruen.

  • For eksempel vil en forsenket skrue med flatt hode skylle med det den er innebygd i, så start målingen på toppen av skruehodet.
  • For en forsenket skrue med et avrundet hode, også kalt en oval forsenket, starter du målingen der den ovale toppen og den forsinkede halvdelen møtes i midten. Med andre ord, hvor den ovale toppen ville hvile på overflaten.
  • For å få lengden på rundhodede skruer som ikke er forsenket, måler du fra den flate undersiden av skruehodet.
  • Du kan også bruke en mal til å måle lengden på skruene.
Mål skruestørrelse Trinn 2
Mål skruestørrelse Trinn 2

Trinn 2. Mål bredden på en tråd i brøkdeler av en tomme for å få diameteren

Bruk en linjal eller målebånd til å måle fra den ene siden av en tråd til den andre ved å bruke nærmeste brøkdel av en tomme. Denne diameteren for skruer i det keiserlige systemet er representert med enten et målertall eller i brøkdeler av en tomme.

  • Et målertall for skruer i det keiserlige systemet tilsvarer en viss brøkdel av en tomme i diameter. For å finne ut målernummeret for en viss diameter, eller omvendt, må du se på en målerguide for å matche "#" på måleren med en brøkdel av en tomme. Du finner disse veiledningene på nettet.
  • For eksempel er en #0 måleskrue 1/16 av en tomme i diameter, #1 er 5/64 av en tomme, en #2 er 3/32 av en tomme, og så videre.
Mål Skruestørrelse Trinn 3
Mål Skruestørrelse Trinn 3

Trinn 3. Tell antall tråder i 1 tomme for å få verdien for trådavstand

Legg skruen ved siden av en linjal eller målebånd og hold den stødig. Tell antall tråder i løpet av en tomme for å få avstanden mellom gjengene for skruer i det keiserlige systemet.

  • Trådtellingen i det keiserlige systemet varierer vanligvis fra 35-40 tråder per tomme.
  • Trådavstanden kalles også trådhøyden.

Tips: Skruer som selges med keiserlige systemmålinger på emballasjen, viser måleren først og lengden deretter. De viser vanligvis ikke trådene per tomme. For eksempel betyr 10 x 2”at skruen er en #10 -måler og er 2 tommer lang. Hvis de inkluderer trådtellingen, kommer det mellom de to tallene, for eksempel 10-35 x 2”.

Metode 2 av 2: Måleskruer med det metriske systemet

Mål skruestørrelse Trinn 4
Mål skruestørrelse Trinn 4

Trinn 1. Mål i mm fra hvor skruehodet sitter til spissen for å få lengden

Begynn å måle hvor som helst skruehodet ville hvile på overflaten når det er skrudd helt inn. Bruk et målebånd eller en linjal til å måle herfra til tuppen av skruen.

  • Ta hensyn til typen skruehode når du måler, fordi forskjellige skruehoder hviler ulikt på overflater.
  • For eksempel vil en flatskruet forsenket skrue hvile i flukt med en overflate. Mål fra toppen av det flate hodet til tuppen av skruen for å få lengden.
  • Forsenkede skruer med rundhodet synker bare halvveis ned i en overflate, så den avrundede toppen vil stikke over overflaten. Begynn å måle fra bunnen av den avrundede toppen.
  • For å måle andre typer rundskruer som ikke er forsenket, måler du fra den flate undersiden av skruehodet til spissen.
Mål skruestørrelse Trinn 5
Mål skruestørrelse Trinn 5

Trinn 2. Mål bredden på en tråd i mm for å få diameteren

Bruk en linjal eller målebånd til å måle fra den ene siden av en tråd til den andre i mm. Slik er diameteren representert for skruer i det metriske systemet.

Hvis du kjøper skruer med målingene oppført på emballasjen i det metriske systemet, representerer det første tallet diameteren. For eksempel betyr 5.0 at skruene har en diameter på 5 mm

Mål skruestørrelse Trinn 6
Mål skruestørrelse Trinn 6

Trinn 3. Mål avstanden fra den ene tråden til den neste i mm for å få stigningen

Skruer bruker stigning som en måling i det metriske systemet i stedet for trådavstand. Bruk et målebånd eller en linjal for å måle avstanden fra den ene tråden til den neste i mm for å få denne siste målingen.

  • Skruens stigning er vanligvis mindre enn 1 mm, du vil måle den som et desimaltegn på mm.
  • De fleste skruer i det metriske systemet har 1 stigning som tilsvarer hver diameter. For eksempel har 2 mm skruer en skråning på 0,4 mm.

Tips: Skruer som selges med metriske systemmålinger på emballasjen, viser først diameteren og lengden deretter. For eksempel betyr en pakke med skruer som sier 5,0 x 60 at skruene har en diameter på 5 mm og er 60 mm lange.

Anbefalt: