4 måter å måle i tommer

Innholdsfortegnelse:

4 måter å måle i tommer
4 måter å måle i tommer
Anonim

Tommeren er en standard lengdeenhet i det keiserlige målesystemet. Hvis du prøver å måle tommer, er den beste måten å gjøre det på å bruke et verktøy som er spesielt designet for å måle tommer. Heldigvis, selv om du ikke har denne typen verktøy, er det noen få andre måter du kan bruke estimater eller konverteringer på for å måle noe i tommer.

Trinn

Metode 1 av 4: Bruke et måleverktøy

Mål i tommer Trinn 1
Mål i tommer Trinn 1

Trinn 1. Sørg for å velge et måleverktøy som måler i tommer

Dette inkluderer vanligvis linjaler, målestokker eller målebånd. Størrelsen på det du måler vil avgjøre hvilket måleverktøy som er best for deg.

  • Bruk for eksempel en målepinne hvis du prøver å måle lengden på noe med en stiv rett kant. Linjaler er best for korte avstander, mens gårdspinner er bedre for objekter som er 1 til 3 fot (0,30 til 0,91 m) lange.
  • Bruk et målebånd når du måler avstanden rundt et buet objekt. Målebånd kan bøyes, noe som gjør dem bedre for objekter som ikke er helt flate eller rette.
Mål i tommer Trinn 2
Mål i tommer Trinn 2

Trinn 2. Legg merke til hvordan måleverktøyet deler tommer i brøk

Tell antall små linjer mellom de større, nummererte linjene på måleverktøyet. Siden hver av de nummererte linjene representerer en tomme, bestemmer antallet linjer mellom dem hvordan verktøyet ditt deler tommer ned i brøk.

  • Hvis det er 1 unummerert linje, deles tommer i halvdeler.
  • Hvis det er 3 unummererte linjer, blir tommer delt inn i kvartaler.
  • Hvis det er 7 unummererte linjer, deles tommer ned i åttende.
  • Hvis det er 15 unummererte linjer, blir tommer delt inn i sekstende.
Mål i tommer Trinn 3
Mål i tommer Trinn 3

Trinn 3. Sett opp starten på verktøyet med 1 ende av det du måler

Plasser startenden av måleverktøyet der det står "0" mot den nærmeste kanten av objektet eller avstanden du prøver å måle. Sørg for at startkanten på måleverktøyet og kanten på objektet er perfekt justert for å få en nøyaktig måling.

Hvis startkanten av verktøyet ikke er merket med et “0”, kan du også identifisere det ved å finne tallet “1” på verktøyet. Slutten som kommer like før “1” -merket på måleverktøyet er “0” -enden

Mål i tommer Trinn 4
Mål i tommer Trinn 4

Trinn 4. Utvid måleverktøyet nedover objektet du måler

Ta måleverktøyet ut langs objektets lengde så langt det kan gå. Hold verktøyet parallelt med denne lengden hele veien for å sikre at målingen din er nøyaktig.

  • Når du bruker en målepinne, bør pinnen ligge flatt mot kanten eller linjen som måles.
  • Når du bruker målebånd, skal tapen vikle rundt hele avstanden som måles.
Mål i tommer Trinn 5
Mål i tommer Trinn 5

Trinn 5. Identifiser den siste tommelen verktøyet måler på objektet

Dette er den siste nummererte verdien som er representert på måleverktøyet før den når motsatt ende av linjen, kanten eller avstanden som måles. Denne nummererte verdien er antallet hele tommer i lengden du måler.

De nummererte verdiene på en linjal, målestokk eller målebånd tilsvarer hele tommer. De kortere, unummererte linjene mellom de nummererte verdiene er brøkdeler av en tomme

Mål i tommer Trinn 6
Mål i tommer Trinn 6

Trinn 6. Tell de unummererte linjene forbi den forrige hele tommers verdien

Identifiser den unummererte linjen på måleverktøyet som lander i den eksakte enden av avstanden som måles. Deretter teller du de unummererte linjene mellom den målte hele tommers verdien og den siste linjen, inkludert selve siste linje.

Mål i tommer trinn 7
Mål i tommer trinn 7

Trinn 7. Legg til brøkene du nettopp teller til hele tommers verdi

Dette vil gi deg den endelige målingen i tommer av det du prøver å måle. Pass på at du allerede har bestemt deg for hvordan måleverktøyet ditt har delt tommer i brøk før du gjør dette.

  • For eksempel, hvis objektet du måler stopper på den femte av 7 unummererte linjer etter "3" -merket, er objektets lengde 3 tommer pluss 5/8 tommer.
  • Hvis enden av kanten lander på en nummerert linje, er det ingen ekstra brøk å legge til.

Metode 2 av 4: Estimere tommer

Mål i tommer Trinn 8
Mål i tommer Trinn 8

Trinn 1. Finn et objekt som er omtrent 1 tomme langt du kan bruke til å gjøre dine estimater

Det vanligste objektet som brukes til å estimere tommer er den voksne tommelen, som er omtrent 1 tomme bred. Andre alternativer kan omfatte en vannflaskehette, en avtagbar blyantsviskel, bredden på en standard gummiviskel, lengden på et binders og lengden på en standard liten synål.

Avstanden mellom den øvre knoken på tommelen til tuppen av tommelen på hånden til en voksen er også omtrent 1 tomme lang

Mål i tommer Trinn 9
Mål i tommer Trinn 9

Trinn 2. Spor lengden på det du måler på et ark

Legg kanten du vil måle på et blankt hvitt papir. Bruk en blyant til å spore lengden på kanten fra den ene enden til den andre.

  • Linjen du sporer på papiret skal ha nøyaktig samme lengde som kanten du vil måle. Etter å ha sporet kanten, kan du fjerne den fra papiret.
  • Pass på at du bruker hvitt eller lyst papir slik at du tydelig kan se merkene du lager.

Tips: Hvis objektet du vil måle er lengre enn et stykke papir, kan du også reversere dette trinnet ved å spore lengden på det tommer lange objektet på et stykke papir. Deretter kan du bruke denne sporing til å måle lengden på objektet grovt.

Mål i tommer Trinn 10
Mål i tommer Trinn 10

Trinn 3. Plasser det tomme-lange objektet i begynnelsen av sporingen og merk hvor det ender

Juster 1 ende av objektet du bruker for å estimere tommer med utgangspunktet for linjen du sporet. Merk stedet på linjen der den andre enden av måleobjektet stopper med blyant.

For eksempel, hvis du bruker tommelen din, legger du tommelen horisontalt på toppen av linjen, med den nedre enden av tommelen på linje med startpunktet for linjen. Bruk deretter en blyant til å markere på linjen rett over tommelen

Mål i tommer Trinn 11
Mål i tommer Trinn 11

Trinn 4. Flytt objektet opp slik at det nå er på linje med det siste merket du laget

Flytt objektet langs linjen slik at startpunktet for objektet plasseres langs linjen som tidligere markerte hvor toppen av objektet var. Som før, gjør du et nytt merke langs linjen der toppen av objektet ditt nå er plassert.

Mål i tommer Trinn 12
Mål i tommer Trinn 12

Trinn 5. Gjenta denne prosessen til du har merket langs hele linjen

Hver gang du endrer posisjonen til måleobjektet, må du kontrollere at målekanten ligger parallelt med linjen. Hvis mellomrommet etter den siste linjen er vesentlig mindre enn resten, kan du bruke øyet til å bedømme hvor mye kortere denne linjen er og anslå hvilken brøkdel av en tomme den representerer.

For eksempel, hvis den siste plassen er omtrent halvparten så lang som de andre, tell den som en halv tomme

Mål i tommer Trinn 13
Mål i tommer Trinn 13

Trinn 6. Tell opp antall mellomrom du har merket for å gjøre ditt estimat

Etter å ha nådd slutten av linjen, fjern måleobjektet. Tell antall hull mellom merkene dine. Dette tallet er et grovt estimat av antall tommer.

  • Tell mellomrommene mellom linjene, ikke selve linjene.
  • Sørg for at du også teller mellomrommet før den første linjen og mellomrommet etter den siste linjen.

Metode 3 av 4: Konvertering av andre keiserlige målinger til tommer

Mål i tommer Trinn 14
Mål i tommer Trinn 14

Trinn 1. Konverter fot til tommer ved å multiplisere antall fot med 12

Det er 12 tommer i hver 1 fot. For å konvertere en måling tatt i fot til den tilsvarende verdien i tommer, må du multiplisere verdien i fot med 12.

For eksempel, hvis du har en måling på 5 fot, multipliserer du den med 12 for å få en måling på 60 tommer

Mål i tommer Trinn 15
Mål i tommer Trinn 15

Trinn 2. Beregn tommer fra meter ved å multiplisere med 36

Det er 36 tommer i hver 1 verft. Hvis du har tatt en måling i yards og du trenger å vite tilsvarende antall tommer, vil du multiplisere verftet med 36.

For eksempel, hvis du har en måling på 2 meter, multipliserer du den med 36 for å få en måling på 72 tommer

Mål i tommer Trinn 16
Mål i tommer Trinn 16

Trinn 3. Finn antall tommer basert på antall miles

Det er 63, 360 tommer i hver kilometer. Hvis du får lengden på en avstand i miles og trenger å vite hvor mange inches som er i den avstanden, multipliserer du antall miles med 63, 360.

For eksempel, hvis du får en avstand på 0,5 miles, multipliserer du dette med 63, 360 for å få en måling på 31680 tommer

Metode 4 av 4: Konvertering av metriske målinger til tommer

Mål i tommer Trinn 17
Mål i tommer Trinn 17

Trinn 1. Beregn tommer fra millimeter ved å multiplisere med 0,03937

Hver 1 millimeter tilsvarer 0,03937 tommer i verdi. Multipliser en lengdeverdi tatt i millimeter med en konverteringsfaktor på 0,03937 for å konvertere denne verdien til tommer.

For eksempel, hvis du har en måling på 92 millimeter, multipliserer du dette med 0,03937 for å få 3,62 tommer

Mål i tommer Trinn 18
Mål i tommer Trinn 18

Trinn 2. Konverter centimeter til tommer ved å multiplisere med 0,3937

Det er 0,3937 tommer for hver 1 centimeter. For å finne ut hvor mange tommer det er når du kjenner en avstand målt i centimeter, multipliserer du centimeterverdien med en konverteringsfaktor på 0,3937.

For eksempel, hvis du har en måling på 34,18 centimeter, multipliserer du den med 0,3937 for å få en verdi på 13,46 tommer

Mål i tommer Trinn 19
Mål i tommer Trinn 19

Trinn 3. Bestem antall tommer fra antall meter

Hver meter tilsvarer 39,37 tommer. Hvis en lengdeverdi er målt i meter, kan du konvertere den til tommer ved å multiplisere denne verdien med en konverteringsfaktor på 39,37.

Anbefalt: