De beste måtene å sikkert skjule verdisaker hjemme

Innholdsfortegnelse:

De beste måtene å sikkert skjule verdisaker hjemme
De beste måtene å sikkert skjule verdisaker hjemme
Anonim

Hvis du oppbevarer penger, smykker eller viktige dokumenter i hjemmet ditt, er du sannsynligvis bekymret for å holde dem trygge for innbruddstyver. En erfaren innbruddstyv kan være inn og ut av hjemmet ditt på mindre enn 10 minutter, så det er viktig å finne et trygt og unikt gjemmested for verdisakene dine. Du kan bruke vanlige husholdningsgjenstander til å kamuflere de viktigste elementene dine for å holde dem trygge i hjemmet ditt.

Trinn

Metode 1 av 6: Tenker som en husinnbruddstyv

Skjul verdier hjemme Trinn 1
Skjul verdier hjemme Trinn 1

Trinn 1. Hvorfor hjelper det å tenke som en innbruddstyv?

Å vite hvordan en innbruddstyv tenker eller hva de leter etter, kan hjelpe deg med å beskytte hjemmet ditt og avskrekke innbruddstyver. Hvis du ser på hjemmet ditt med en innbruddstyvs øyne, kan du identifisere svake flekker og fikse dem.

Innbruddstyver vil ofte se på hjemmet ditt i flere timer eller dager for å finne ut svake steder og lære rutinen din

Skjul verdier hjemme Trinn 2
Skjul verdier hjemme Trinn 2

Trinn 2. Hva er innbruddstyvets viktigste motivasjoner?

De ønsker å få så mye ting som mulig på minst mulig tid. Jo vanskeligere du kan gjøre det, jo mer vil du avskrekke innbruddstyver.

Innbrudd er ofte muligheter

Skjul verdier hjemme Trinn 3
Skjul verdier hjemme Trinn 3

Trinn 3. Hva er verdifullt i en innbruddstyvs øyne?

Små verdisaker blir mest målrettet siden de er lette å transportere. Penger, smykker, liten elektronikk, våpen, designervesker og pass er de mest sannsynlige tingene en innbruddstyv vil gå etter.

Ting som kan passe i en lomme eller håndflate er mest sannsynlig å bli feid

Skjul verdier hjemme Trinn 4
Skjul verdier hjemme Trinn 4

Trinn 4. Hvor skal jeg ikke skjule verdisakene mine?

Innbruddstyver treffer mest sannsynlig hovedsoverommet først. Prøv å holde de fleste verdisakene dine utenfor dette området med mindre de er veldig godt skjult (og selv da kan det fortsatt være en risiko).

  • I kontrast, hvis du har loft eller loft, er det svært lite sannsynlig at innbruddstyver tar seg tid til å utforske disse områdene.
  • Klisjéskjulesteder, som under madrassen eller i sokkeskuffen, er også ganske sannsynlig å bli sjekket.
Skjul verdier hjemme Trinn 5
Skjul verdier hjemme Trinn 5

Trinn 5. Bør jeg legge igjen lokkedeler?

Hvis du kan ofre noe mindre verdifullt for å redde de andre verdisakene dine, så ja. Å la en liten mengde kontanter eller et billig (men fortsatt verdifullt) smykke stå ute i det fri kan lure innbruddstyver til å tro at de har funnet alt, selv om dine virkelige verdisaker ligger gemt et annet sted.

Innbruddstyver vil ofte fortsette å lete til de finner noe. Hvis du ikke vil at innbruddstyver skal rive hjemmet ditt fra hverandre, kan det være nyttig å legge ut en vare de kan finne raskt uten å ødelegge massevis av ting

Skjul verdier hjemme Trinn 6
Skjul verdier hjemme Trinn 6

Trinn 6. Er innbruddstyver alltid fremmede?

Ikke nødvendigvis. Dessverre kan folk du kjenner (eller til og med folk som bor i ditt hjem) stjele ting fra deg også. Hvis du er bekymret for det, må du kanskje gjøre et større forsøk på å skjule verdisakene dine for familiemedlemmene dine i stedet for bare tilfeldige fremmede.

Små tyveri er mest vanlig hos barn og tenåringer, men det kan skje i alle aldre

Metode 2 av 6: Hule ut elementer

Skjul verdier hjemme Trinn 7
Skjul verdier hjemme Trinn 7

Trinn 1. Klipp boksider ut av en bok for å skjule småting og kontanter

Ta tak i en innbundet bok og skjær en firkant gjennom alle sidene, og la omslagene være intakte. Sett verdisakene dine inn i de hule sidene, og lukk deretter dekselet for å holde dem på plass. Skyv boken tilbake på bokhyllen for et lett gjemmested.

  • Ulempen med denne metoden er at du må ødelegge en bok. Prøv å få en billig bok fra en bruktbutikk som du ikke har noe imot å rippe opp for denne hacken.
  • Sørg for at bokhyllen din er full, slik at den hule boken din ikke skiller seg ut. Hvis du bare har en bok i hjemmet ditt, kommer sannsynligvis en innbruddstyv til å sjekke det.
Skjul verdier hjemme Trinn 8
Skjul verdier hjemme Trinn 8

Trinn 2. Hul en kortstokk for super små gjenstander

Bruk en boksekutter for å kutte en hul firkant i en kortstokk, men la minst 2 kort være intakte. Skyv diamanter eller penger inn i kortene, og legg deretter hele kortene på forsiden og baksiden av kortstokken. Oppbevar kortene i esken for ekstra kamuflasje.

Sørg for at du ikke ved et uhell gir bort kortstokken din! Gjemmer du verdisaker i en ting som dette, kommer det alltid en risiko for at du glemmer eller blir kvitt det

Skjul verdier hjemme Trinn 9
Skjul verdier hjemme Trinn 9

Trinn 3. Sett opp et falskt lys for å holde verdisakene dine synlige

Ta tak i et stort lys og kutt av de øverste 1 cm (2,5 cm) eller så. Bruk en eske eller en kniv til å hule ut den nedre delen, slik at den ytre felgen forblir intakt. Skyv verdisakene dine inn i hullet du laget, og legg deretter toppen av lyset på igjen for å skjule dem.

Pass på at du faktisk ikke brenner lyset ditt! Varmen fra flammen og smeltet voks kan alvorlig skade verdisakene dine

Skjul verdier hjemme Trinn 10
Skjul verdier hjemme Trinn 10

Trinn 4. Bruk hule flasker til å skjule ting rundt hjemmet ditt

Pillebeholdere, tomme leppebalsamrør, tomme barberkrembeholdere og deodorantbeholdere er ypperlige for småting. Skyv verdisakene dine inne, og behold etikettene for å skjule dem. Sett flaskene tilbake på badet eller skapet slik at de ikke ser mistenkelige ut.

  • Hvis du har en hårbørste, ta av håndtaket for å se om den er hul. Hvis det er det, skyv verdisakene dine inne.
  • Ulempen med å bruke vanlige ting som disse er at de kan gå seg vill eller bli kastet. Hold øye med hvor du legger verdisakene dine for å sikre at de ikke forsvinner.
Skjul verdier hjemme Trinn 11
Skjul verdier hjemme Trinn 11

Trinn 5. Legg verdisakene dine i en falsk bunn av en plantepotte eller veske

Fest dine verdisaker i bunnen av en tom plantepotte, veske eller søppelbøtte. Skyv et stykke plast eller plexiglass på toppen for å holde verdisakene trygge, og dekk den falske bunnen med ting (jord for planter, nøkler og lommebok for en veske og en søppelpose for en søppelbøtte).

Vær alltid oppmerksom på hvor de falske bunnene er i hjemmet ditt. Hvis du blir kvitt varen med falsk bunn, kan du miste verdisakene dine for alltid

Metode 3 av 6: Tilpasning av møbler og inventar

Mål skuffeskinner Trinn 8
Mål skuffeskinner Trinn 8

Trinn 1. Tape verdisaker på undersiden av skuffene

Ta en skuff ut av kommoden eller skrivebordet og fest en konvolutt med verdisaker på undersiden med tape. Selv om dette ikke vil skjule tingene dine hvis innbruddstyven tar ut hele skuffen, vil det avskrekke dem hvis de bare skyver skuffene opp.

Du kan også skyve en konvolutt full av verdisaker bak skuffene for å holde den trygg

Skjul verdier hjemme Trinn 13
Skjul verdier hjemme Trinn 13

Trinn 2. Sett konvoluttene inn i det tomme rommet i møblene dine

Prøv å bruke mellomrommet mellom sofaputer, sprekker i et skap eller inne i et glidebordsrom. Bruk tape hvis du er bekymret for at verdisakene dine faller ned eller går seg vill.

  • Husk at noen innbruddstyver vet at de bør se inn i møblene, så dette er kanskje ikke det mest effektive alternativet.
  • Det er en sjanse for at små verdisaker kan gå tapt inne i et stort møbel, så bruk denne metoden med forsiktighet.
Skjul verdier hjemme Trinn 14
Skjul verdier hjemme Trinn 14

Trinn 3. Skjul verdisaker inne i et elektronisk panel

Ta en titt på TV -en, datamaskinen, luftventilen, garasjeportens automatiseringsboks eller til og med termostaten din. Ta av toppanelet med en skrutrekker, og skyv deretter inn små verdisaker før du bytter det ut.

  • Noen innbruddstyver vil stjele elektronikk bare fordi de er elektronikk. Hvis du har en helt ny TV eller datamaskin, er det sannsynligvis ikke det beste stedet å oppbevare verdisaker.
  • Vær alltid forsiktig når du fikler med elektroniske gjenstander, og les produsentens veiledning før du åpner noe.
Skjul verdier hjemme Trinn 15
Skjul verdier hjemme Trinn 15

Trinn 4. Installer et falsk avløpsrør for å skjule gjenstander i vanlig syn

Koble en lengde av PVC -rør fra gulvet til taket i kjelleren. Bruk røret for å lagre verdisakene dine i lag med plastposer.

Aldri lagre verdisakene dine i et ekte avløpsrør! Du bør bare bruke denne metoden hvis du kan sette et falskt rør i hjemmet ditt uten å koble det til en vannkilde

Metode 4 av 6: Bruke hverdagslige menneskelige elementer

Skjul verdier hjemme Trinn 16
Skjul verdier hjemme Trinn 16

Trinn 1. Skyv kontanter og dokumenter inne i bilderammer

Ta baksiden av bilderammen og sett eventuelle papirtynne verdisaker bak bildet. Fest underlaget på berømmelsen før du henger den på veggen igjen.

Selv om det kan være fristende, ikke bare tape dine verdisaker på utsiden av bilderammer! Innbruddstyver sjekker ofte baksiden av rammer for dokumenter

Skjul verdier hjemme Trinn 17
Skjul verdier hjemme Trinn 17

Trinn 2. Legg små ting i en leke- eller lekekasse

Små treleker er perfekte for å skjule smykker eller kontanter. Oppbevar tingene dine med barnets leker, slik at de blir forbigått hvis en innbruddstyv kommer gjennom.

Hvis barna dine snubler over verdifulle gjenstander mens de leker, tror de kanskje at det er jul som kommer tidlig. La barnet ditt få vite hva du gjør, slik at de lar verdisakene være i fred, eller ta med deg verdisakene dine så snart du er tilbake fra en tur eller ferie

Skjul verdier hjemme Trinn 18
Skjul verdier hjemme Trinn 18

Trinn 3. Lagre penger inne i bøker

Bare skyv kontanter eller sjekker inn på sidene i en bok og legg dem tilbake i bokhyllen din. Hvis du har mange bøker, er dette en god måte å skjule verdisakene dine.

Dette er imidlertid også en enkel måte å glemme hvor verdisakene dine er og donere eller bli kvitt boken. Vær forsiktig med denne metoden, og skriv ned navnet på boken hvis du trenger det

Skjul verdier hjemme Trinn 19
Skjul verdier hjemme Trinn 19

Trinn 4. Skjul verdisaker i ris- eller frokostblandinger for å kaste inn tyvene

Oppbevar nøkler, smykker eller kontanter inne i matboksene for å sikre at de aldri blir funnet. Hvis du er bekymret for at de skal bli støvete, pakk inn verdisakene dine i plast først.

Innbruddstyver er ekstremt usannsynlige for å gå gjennom matkammeret ditt, noe som gjør dette gjemmestedet så godt

Skjul verdier hjemme Trinn 20
Skjul verdier hjemme Trinn 20

Trinn 5. Gjør skjulestedet ditt uønsket ved å bruke søppeldunken

Pakk verdisakene dine i plastfolie, og legg dem i søppeldunken under posen. Det er svært lite sannsynlig at innbruddstyper tømmer søppelet ditt, spesielt hvis de går raskt.

Husk at dette øker sjansen for at verdisakene dine blir kastet ved et uhell. Hvis du bruker denne metoden, kan det være lurt å advare alle i hjemmet ditt slik at de ikke ved et uhell blir kvitt viktige ting

Metode 5 av 6: Å holde seg trygg

Skjul verdier hjemme Trinn 21
Skjul verdier hjemme Trinn 21

Trinn 1. Velg en stålsikker som er minst 14 i (0,64 cm) tykk.

Dette vil gjøre det motstandsdyktig mot tyveri og brann-/vannskader. Hvis du går for en liten safe, er det super viktig at veggene er tykke, så det er ugjennomtrengelig for skade.

Prøv å velge en safe som er litt større enn du tror du trenger. På den måten har du ekstra plass til viktigere verdisaker

Skjul verdier hjemme Trinn 22
Skjul verdier hjemme Trinn 22

Trinn 2. Bruk et bolt-down kit for å sikre din safe til gulvet

Små safer er enkle å plukke opp og stjele. Sørg for at safen din er skrudd fast på gulvet, slik at innbruddstyver ikke kan gå unna med alle viktige ting.

Hvis du kan løfte og bære din safe, kan det også være en innbruddstyv

Skjul verdier hjemme Trinn 23
Skjul verdier hjemme Trinn 23

Trinn 3. Hold din safe borte fra soverommet

Siden dette er det første stoppet på en innbruddsliste, vil de sannsynligvis finne din safe med en gang. Prøv heller å holde den i kjelleren eller på loftet der en innbruddstyv er mindre sannsynlig å gå.

Hvis flom er et problem i ditt område, velg loftet i stedet for kjelleren

Skjul verdier hjemme Trinn 24
Skjul verdier hjemme Trinn 24

Trinn 4. Lagre dokumentene inne i safen

Selv om du kan sette alt du måtte ønske i safen din, er de vanligvis gode for å oppbevare dokumenter som du hater å miste i en nødssituasjon. Dette inkluderer fødsels-/dødsattester, pass, gjerninger og eiendomsplanleggingsdokumenter.

Hvis du har noe som ville være vanskelig å bytte ut, bør du sette det i din safe

Metode 6 av 6: Beskytt verdiene dine og deg selv

Skjul verdier hjemme Trinn 25
Skjul verdier hjemme Trinn 25

Trinn 1. Sett opp et hjemmesikkerhetssystem for å slå alarm hvis innbruddstyver slår til

Du kan kjøpe et hjemmesikkerhetssystem med en kode som vil varsle politiet ved et innbrudd. Få en profesjonell til å komme og installere en hjemme, og la den stå døgnet rundt.

Kostnaden for et alarmsystem avhenger av størrelsen på hjemmet ditt og hvilke tjenester du ønsker inkludert

Skjul verdier hjemme Trinn 26
Skjul verdier hjemme Trinn 26

Trinn 2. Skjul verdisakene dine for synet

Hvis folk kan se innsiden av hjemmet ditt fra gaten, må du legge bort verdisakene slik at de ikke er synlige fra vinduene. Dette er en enkel måte å avskrekke kriminelle og lure dem til å tro at du ikke har noe verdifullt.

Dette inkluderer julegaver, selv om de er pakket inn

Skjul verdier hjemme Trinn 27
Skjul verdier hjemme Trinn 27

Trinn 3. Plasser kameraer og bevegelseslys utenfor hjemmet ditt for å fange innbruddstyver

Hvis det blir innbrudd i hjemmet ditt, kan du gi opptakene fra et sikkerhetskamera til politiet. Sett opp 2 til 3 kameraer som peker vekk fra hjemmet ditt for å fange alle vinkler, og sørg for at det ikke er noen store blinde flekker.

Noen ganger er bevegelsessensorlys nok til å avskrekke innbruddstyver før de kommer inn i hjemmet ditt

Skjul verdier hjemme Trinn 28
Skjul verdier hjemme Trinn 28

Trinn 4. La naboene ta med pakker når du er borte

Hvis du skal på ferie og får en pakke, kan den sitte utenfor døren din i flere dager. Dette er en enkel måte å fortelle at ingen er hjemme, og en innbruddstyv kan bruke denne muligheten til å slå til.

Innbruddstyver kan også bare ta pakken hvis den ser verdifull nok ut

Skjul verdier hjemme Trinn 29
Skjul verdier hjemme Trinn 29

Trinn 5. Sett lysene på en timer når du ikke er hjemme

Hvis du skal være borte lenge, må du tenne lysene når det er mørkt og slått av når det er lyst. Dette kan lure innbruddstyver til å tro at noen fortsatt er der når du er borte.

  • Du kan kjøpe timerbrytere fra de fleste hjemmevarer eller maskinvarebutikker.
  • Hvis du har smarte lys, kan du til og med slå dem av og på fra en app på telefonen.
Skjul verdier hjemme Trinn 30
Skjul verdier hjemme Trinn 30

Trinn 6. Legg igjen verdisaker hos naboene eller en venn hvis du drar ut av byen

Den beste måten å holde de viktige elementene trygge er å la dem være hos noen du stoler på. Samle dine viktige dokumenter, smykker eller kontanter, og del dem ut til en venn til du kommer hjem.

Sørg for at det er en venn du stoler på

Tips

  • Innbruddstyver ser etter hjem i mørke, rolige gater med mange skjulte fluktstier.
  • Innbruddstyver vil ofte treffe hjem midt på natten eller tidlig på morgenen.

Anbefalt: