Hvordan installere en koblingsboks: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan installere en koblingsboks: 12 trinn (med bilder)
Hvordan installere en koblingsboks: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Koblingsbokser beskytter elektriske ledninger mot skader, forhindrer støt og stopper gnister fra å antenne brannfarlig materiale i nærheten. For å installere en må du fjerne endene av alle ledningene som er i esken. For å fullføre den elektriske kretsen, bind sammen de samme fargede ledningene og hold dem på plass med trådmuttere. Sørg for å ta de riktige forholdsreglene slik at hjemmet ditt trygt kan få strøm i mange år.

Trinn

Del 1 av 3: Ta sikkerhetstiltak

Installer en koblingsboks Trinn 1
Installer en koblingsboks Trinn 1

Trinn 1. Bruk verneutstyr

Bruk et par gummihansker for å redusere faren for ulykker. Et par briller kan også forhindre at løse ledningsfragmenter kommer inn i øynene dine.

Installer en koblingsboks Trinn 2
Installer en koblingsboks Trinn 2

Trinn 2. Velg den riktige koblingsboksen for stedet

Hvis området koblingsboksen skal være utsatt for fuktighet, må du velge en koblingsboks designet for dette formålet. På samme måte, hvis koblingsboksen vil bli utsatt for røyk, for eksempel i en malingsbutikk, velger du en koblingsboks som er formulert for den typen bruk.

  • For å finne koblingsboksen i riktig størrelse i kubikk inches, teller du antall ledninger som går inn i koblingsboksen. Multipliser summen med 2 når du arbeider med 14-gauge wire eller med 2,25 når du arbeider med 12-gauge wire. Velg deretter den største jordledningen og legg til 2 hvis den er en 14-gauge-ledning til 2,25 hvis den er en 12-gauge-ledning.
  • Velg en koblingsboks med lederfyllingsvolum (som er antall ledere som er tillatt i en koblingsboks) høyere eller lik antall ledninger (etter å ha multiplisert dem med 2 og lagt til i jordledningen) som kommer inn i koblingsboksen. Det er best å velge et fyllvolum som er høyere enn antall ledninger du må ha for å sikre at det blir nok plass.
  • Fylle en koblingsboks med ledninger kan føre til branner. Alle ledningene skal ha god plass til å passe rent inne i esken. Når du er i tvil, gå alltid med en større størrelse.
Installer en koblingsboks Trinn 3
Installer en koblingsboks Trinn 3

Trinn 3. Slå av hovedstrømmen

Når du arbeider med en ledning som allerede er koblet til en elektrisk krets, må du slå av strømforsyningen for å forhindre ulykker. Finn det viktigste elektriske panelet i hjemmet ditt. Det vil vanligvis være i kjelleren eller i den nederste etasjen. Vri hovedbryteren eller skru av sikringen for å slå av all strøm i hjemmet ditt.

  • Du kan også bare slå av strømmen til rommet du skal arbeide i. Hvis du slår av strømmen til hele hjemmet ditt, må du være sikker på at elektronikken og apparatene ikke påvirkes negativt.
  • Du trenger ikke kontakte elektrofirmaet for å installere koblingsboksen, men de kan hjelpe deg med å slå av strømmen.
Installer en koblingsboks Trinn 4
Installer en koblingsboks Trinn 4

Trinn 4. Test at kretsen ikke har noen effekt med et voltmeter

Vær trygg ved å sjekke ledningen for å se om den bærer strøm. Skaff deg en spenningstester og rør probene til ledningene. Hvis avlesningen ikke forblir på 0 (null), har ledningen en elektrisk strøm og det er usikkert å jobbe med. Du må gå tilbake til effektbryteren eller sikringsboksen for å slå av strømmen helt.

  • Sørg for at du vet hvordan du bruker et voltmeter riktig for å forhindre farer. Hvis måleren ikke er riktig innstilt, kan den skade koblingsboksen eller forårsake alvorlig skade.
  • Ikke bruk en strømmåler for å kontrollere kretsen. Den gir en avlesning på 0 ampere når det ikke er noen enheter koblet til den, men kretsen vil fortsatt ha minst 120 volt som går gjennom den.

Del 2 av 3: Sette opp boksen og ledningene

Installer en koblingsboks Trinn 5
Installer en koblingsboks Trinn 5

Trinn 1. Monter koblingsboksen på veggen

Bruk alltid de angitte hullene eller brakettene på koblingsboksen for å feste den til veggen. Mange koblingsbokser leveres med de riktige festene. De kan skrus på veggbjelker eller takbjelker. Du kan også feste dem til justerbare braketter plassert mellom stender eller bjelker.

  • For gips kan du kutte ut et sted for esken og holde den på plass med innebygde klemmer eller Madison-klemmer. Boksen skal være i flukt med veggen
  • For murstein eller betong, fest den med murankre.
Installer en koblingsboks Trinn 6
Installer en koblingsboks Trinn 6

Trinn 2. Trekk kablene inn i koblingsboksen

De fleste koblingsbokser har hull i sidene, kalt "knock outs". Før hver kabel gjennom et av hullene og fest dem til esken med Romex- eller kabelkontakter. Alle kablene skal gå inn gjennom forskjellige hull og bare berøre inne i esken.

  • Hvis du bruker en metallkontakt for å feste pansrede kabler, må du også bruke en plastbøsning for å beskytte lederne som brukes av kontakten. Pansret kabel pleier å bli brukt i kommersielle ledninger i stedet for boliger.
  • Hvis du har en koblingsboks av metall, kan du se etter sirkler som er skissert på boksens sider. Hamre disse ut for å lage åpninger for kablene. Hvis du ved et uhell oppretter for mange åpninger, må du forsegle de du ikke vil bruke med en knock out -tetning, da det ikke må være ubrukte åpninger i en elektrisk boks.
  • Hvis esken har avbrytende plastfliker (oftest funnet på esker som skal spikres på overflaten), skyver du tappene ut for hånd eller med en skrutrekker.
  • Fest kabelen med en trådstift innenfor 30 cm fra esken for å feste den.
  • For koblingsbokser installert i taket, før kabelen fra taket ned i boksen.
Installer en koblingsboks, trinn 7
Installer en koblingsboks, trinn 7

Trinn 3. Strip ledningene med wire strippere

Start med en ledning og ta av 34 tommers (19 mm) isolasjonshylse på enden. Du må gjøre dette for hver ledning som går inn i koblingsboksen. Hvis du kjører komposittkabler inn i esken, må du fjerne kabelens ytre mantelhus og deretter fjerne de enkelte ledningene som var inne i den.

  • Når du for eksempel fjerner en Romex-kabel, vil du legge merke til tre ledninger i forskjellige farger.
  • Ledningene må ha samme størrelse. AWG -størrelsen (wire gauge) skrives ut på den ytre kappen. Hvis ledningene er nye, finner du målernummeret på emballasjen. Uoverensstemmende ledninger fører til brann.
Installer en koblingsboks Trinn 8
Installer en koblingsboks Trinn 8

Trinn 4. Fjern en jordet ledning

Du trenger 150–200 mm (6–8 tommer) grønn eller ledning til bakken. Strip 34 tomme (19 mm) av den ene enden av ledningen. Denne ledningen, også kalt en pigtail wire, er bare nødvendig hvis du bruker en metallkoblingsboks, samt hvis du kobler til 3 eller flere ledninger. Disse ledningene må også ha samme størrelse som de andre du kobler til.

  • Hvis du bruker en koblingsboks av metall, trenger du en jordtråd. Hylsteret på disse ledningene er grønt eller kobberfarget.
  • Når du kobler til tre eller flere ensfargede ledninger, får du skrapetråd for hver farge.

Del 3 av 3: Koble til og tette ledningene

Installer en koblingsboks Trinn 9
Installer en koblingsboks Trinn 9

Trinn 1. Vri sammen fargede ledninger

Å lage den elektriske kretsen er et spørsmål om fargetilpasning. Se på ledningens beskyttende isolasjon for å se hvilken farge ledningen har. Saml for eksempel de svarte ledningene, og hold de synlige endene side om side. Bruk en lineman -tang for å vri dem med klokken til de har en solid forbindelse med hverandre.

  • Noen koblingsbokser har terminaler. Alt du trenger å gjøre er å koble ledningsendene til terminalene, og deretter skru trådmutrene over dem.
  • Ikke vri ledningene for mye, ellers kan de gå i stykker.
Installer en koblingsboks Trinn 10
Installer en koblingsboks Trinn 10

Trinn 2. Bruk en trådmutter for å koble til flere ledninger

Når du prøver å koble til to eller flere ledninger, må du bruke trådmutteren i riktig størrelse. De ser ut som hetter og vrir seg på plass over den utsatte delen av ledningene. Ta av omtrent 78 tomme (2,2 cm) av den ytre kappen på hver ledning, og bruk deretter lineman tang for å vri ledningene sammen. Til slutt setter du dem inn i en trådmutter og trekker i ledningene for å sikre at de er godt forbundet. Tape trådmutteren på plass med elektrisk tape for ekstra sikkerhet.

Fargen på trådmutteren bestemmer størrelsen og hvor mange ledninger som kan passe inni den. For eksempel holder en rød trådmutter minst to 14-gauge ledninger opp til maksimalt fire 12-gauge ledninger

Installer en koblingsboks Trinn 11
Installer en koblingsboks Trinn 11

Trinn 3. Installer jordledningen i en metallkoblingsboks

Hvis du kobler alle ledningene, får du en løs ledning. Denne ledningen skal være enten grønn eller kobberfarget. Finn jordskruen inne i koblingsboksen, som må være gjenget med maskin og ha en grønn farge. Fest jordledningen til en koblingsboks av metall ved å vikle jordlederen rundt skruen i samme retning som skruen strammer.

Dette er bare nødvendig når du bruker en koblingsboks av metall

Installer en koblingsboks Trinn 12
Installer en koblingsboks Trinn 12

Trinn 4. Skyv alle ledningene inn i esken før du forsegler den

Vær forsiktig for å unngå å skade ledningene. Sett dem inne i esken slik at de ikke stikker ut. Boksenes deksel skal ligge flatt. Det vil mest sannsynlig ha skruer du kan stramme for å tette den på plass. Når du er ferdig, slå på strømmen og prøv det elektriske systemet.

Anbefalt: