3 måter å male en modellbil

Innholdsfortegnelse:

3 måter å male en modellbil
3 måter å male en modellbil
Anonim

Å bygge modellbiler er en morsom og engasjerende hobby som er flott for folk i alle aldre. Når du setter sammen modellbilen din, er det viktig å ta hensyn til små detaljer. Av den grunn er det nesten like viktig å male bilen din som å sette den godt sammen. Du kan male modellbilen din på en rekke forskjellige måter, inkludert å bruke spraymaling, bruke en airbrush eller male den for hånd. Uansett hva du bestemmer deg for, kan du ved å male en modellbil bruke kreativiteten til å lage din egen personlige modell.

Trinn

Metode 1 av 3: Sprøytemaling av modellbilen din

Mal en modellbil Trinn 1
Mal en modellbil Trinn 1

Trinn 1. Fest modellen din til en trådbøyle

Trekk i midten av en trådbøyle slik at den ser ut som en diamant. Fortsett å flate ut begge sider slik at de går vertikalt. Når du er ferdig med det, bøyer du hengeren over seg selv for å lage et stativ som bilmodellen din kan henge på mens du jobber med den. Hengeren skal se ut som bokstaven C. Fest enden av hengeren til innsiden av modellen ved hjelp av et sterkt maskeringstape.

  • Når du er ferdig med å teppe modellen til stativet ditt, kan du teste stabiliteten ved å trykke fingrene på forsiden og baksiden av modellen.
  • Ved å feste modellen til en henger kan du spraye hele bilen, inkludert bunnen og interiøret.
Mal en modellbil Trinn 2
Mal en modellbil Trinn 2

Trinn 2. Spray et lag med beskyttende primer over bilens modell

Kjøp en modellspesifikk primer eller en generell primer for å legge et ugjennomsiktig grunnlag for modellen din. Du kan kjøpe en beskyttende primer i de fleste kunst- og håndverksbutikker. Trykk på utløseren til primeren og prøv å få et jevnt lag over overflaten og innsiden av modellen. Når du er ferdig, fjerner du tapen og sprayer primeren i områdene som var dekket av tapen. Hold modellen i et godt luftet område mens den tørker.

  • Hvis du bruker en grunning som er spesielt laget for modellbygging, trenger du ikke å bruke en grunnprimer, selv om den kan øke konsistensen i malingsjobben.
  • Bruk en grå eller off-white primer for din modellbil.
  • Primer vil også fungere som lim for andre lag med maling.
  • Et lag grunning er nødvendig hvis du vil bruke ekte bilmaling fordi den inneholder løsemidler som er skadelige for plastmodellen.
  • Primeren vil ta alt fra to til fire timer å tørke.
Mal en modellbil Trinn 3
Mal en modellbil Trinn 3

Trinn 3. Slip modellen med et fint sandpapir

Ta modellen av stativet og bruk et sandpapir på 1200-1500 for å glatte ut bilens overflater. Når du sliper, må du passe på at du ikke sliper av beskyttelsesprimeren du påførte. Hvis du merker at du gjør det, gå tilbake til området og få øye på maling med sprayboksen din. Målet er å gjøre modellen jevn og klar for maling.

Mal en modellbil Trinn 4
Mal en modellbil Trinn 4

Trinn 4. Vask bilen

Vask bilen med en fuktig fille og en dråpe mild oppvaskmiddel. Det vil trolig være igjen primerrester fra sliping som du bør fjerne. Hvis det er støv på overflaten av bilen din før du maler den, vil den bli fanget i lakken. Tørk bilen når du er ferdig.

Mal en modellbil Trinn 5
Mal en modellbil Trinn 5

Trinn 5. Påfør malingsstrøkene

Fest bilen til malingsstativet ditt og rist sprayboksbeholderen. Rett spraymalingskannen på bilen din og administrer trykk på avtrekkeren mens du sakte feier boksen horisontalt for å påføre jevne strøk maling over bilens overflate. Når du er ferdig, la malingen tørke over natten før du påfører et nytt strøk med maling. Fortsett å gjøre dette til fargen når dybden og rikdommen du ønsker.

  • Før du maler modellen din, er det smart å øve seg på å bruke sprayboksen på et stykke avis.
  • Spraybokshåndtak er tilleggsmekanismer som du kan legge til i en boks for å gjøre det lettere å spraye.
  • Emaljemaling tørker sakte og herder til en skinnende finish.
  • Akrylmaling tørker raskt og er lettere å rydde opp.
Mal en modellbil Trinn 6
Mal en modellbil Trinn 6

Trinn 6. Sand og vask bilen

Når du har malt bilen til ønsket fargetone, vil du mest sannsynlig fjerne støt og feil i den tørkede lakken. Slip overflaten på bilen med et veldig fint sandpapir på 3600 korn. Når overflaten på bilen ser jevn og jevn ut, vask bilen med kaldt vann og en dråpe mild oppvaskmiddel.

Metode 2 av 3: Håndmaling av bilen

Mal en modellbil Steg 7
Mal en modellbil Steg 7

Trinn 1. Tilsett malingstynner og rør malingen

Det er malingsfortynnere som er laget spesielt for modellbruk. Hvis du bruker et bestemt malingmerke, bruker du det samme malingstykket. Hvis du ikke finner tynnere eller ønsker å lage din egen, kan du kombinere 50% destillert vann med 50% propylalkohol og malingen i et forhold på 1: 1. Tynning av malingen letter konsistensen og gjør at du kan lage mer konsistente strøk.

Mal en modellbil Trinn 8
Mal en modellbil Trinn 8

Trinn 2. Vask modellbilen

Bruk en mild oppvaskmiddel og kaldt vann med en fille for å vaske av bilen. Fjern støvpartikler som kan ha samlet seg på overflaten av bilen som følge av sliping. Tørk av modellen før du går videre til neste trinn.

Mal en modellbil Trinn 9
Mal en modellbil Trinn 9

Trinn 3. Mal de mindre delene av modellen først

Dypp penselen i maling og fyll ut de mer intrikate delene av modellen din, som speilene først. Sørg for å ikke male over områder der modellen vil passe sammen, eller du kan ha problemer med å montere modellen riktig. Få en rekke pensler i forskjellige størrelser for å gjøre det enklere å male.

Du kan bruke enten en syntetisk eller naturlig hårbørste for å male bilmodellene dine

Mal en modellbil Trinn 10
Mal en modellbil Trinn 10

Trinn 4. Påfør maling med jevne, jevne slag

Fortsett å male over større deler av bilen. Ikke dup eller skrap med penselen med mindre du gjør spesifikke detaljer. I stedet vil du oppnå et jevnt pels ved å gjøre lange og jevne slag.

Populære lakker for modellbiler inkluderer Testors, Model Masters, Humbrol, Tamiya, PollyScale, Floquil og Vallejo

Mal en modellbil Trinn 11
Mal en modellbil Trinn 11

Trinn 5. La modellbildene tørke før du påfører ytterligere strøk

La modellbilen tørke over natten før du går tilbake for å påføre ytterligere strøk på modellen. Fortsett å jobbe med å male bilen, og påfør malingen så jevnt over modellen som mulig. Påfør malertape på ferdige detaljer slik at du ikke ødelegger dem når du påfører ytterligere malingstrøk.

Metode 3 av 3: Luftbørsting av bilen

Mal en modellbil Trinn 12
Mal en modellbil Trinn 12

Trinn 1. Øv på airbrushing på et eget stykke plast

Les brukerhåndboken for airbrushen du bruker. Når du har koblet til luftbørsten riktig, kan du øve på forskjellige trykknivåer for å få en følelse av hvordan airbrushen fungerer. Bruk en billig maling og airbrush på store stykker slakterpapir. Airbrushes koster vanligvis alt fra $ 25 til $ 300 og oppover.

Husk å bruke en beskyttelsesmaske og legg en presenning på arbeidsområdet når du bruker airbrush

Mal en modellbil Trinn 13
Mal en modellbil Trinn 13

Trinn 2. Vask modellbilen

Bruk et mildt oppvaskmiddel og kaldt vann for å vaske overflaten på bilen din. Dette bør fjerne støpemidler som kan reagere dårlig med malingen din. Når bilen er fri for smuss og støv, la den lufttørke før du pusser den.

Mal en modellbil Trinn 14
Mal en modellbil Trinn 14

Trinn 3. Tape av spesielle design og dekaler

Fordi en airbrush maler et stort område om gangen, er det viktig at du tepper av dekaler eller design som du vil male i senere. Når du har oppnådd at bilen har tørket, kan du fjerne malertapen og fylle ut finere detaljer med et mer presist verktøy som en pensel.

Mal en modellbil Trinn 15
Mal en modellbil Trinn 15

Trinn 4. Sett modellbilen på en wirehenger

For å raskt børste bilen din, må den henges opp i luften. Bruk en bøyd wirehenger som base og stativ for modellbilen din, og fest stativet til bilen fra innsiden. Som et alternativ kan du også finne en stabil og flat søyle for å sette bilen på toppen mens du maler. Sørg for å feste bilen til stativet med maskeringstape.

Mal en modellbil Trinn 16
Mal en modellbil Trinn 16

Trinn 5. Bruk en grå eller off-white grunning for modellbilen din

Mal en modellbil Trinn 17
Mal en modellbil Trinn 17

Trinn 6. La primeren tørke helt før du går videre til neste trinn

Mal en modellbil Trinn 18
Mal en modellbil Trinn 18

Trinn 7. Påfør et airbrushed lag med maling på bilen din

Koble fargen på malingskrukken du vil bruke, til airbrushen din. Påfør det første grunnlaget med din airbrush ved å trykke på aktuatoren eller knappen på toppen av airbrushen. Beveg hånden raskt fra venstre til høyre og påfør tåke på 25-30 PSI. Fortsett å rotere modellbilen mens du påfører flere strøk med maling. Når du nærmer deg slutten, senk PSI på airbrushen til 18-20 PSI for å påføre den siste eller to strøkene.

  • Senking av airbrush PSI vil få malingen til å komme tykkere ut.
  • Ikke la den tykke malingen renne, da kan det ødelegge modellen din. Vær konservativ på tykke malingstrøk.
  • Husk å airbrush separate deler av bilen din, for eksempel panseret, mens du maler bilens karosseri.
Mal en modellbil Trinn 19
Mal en modellbil Trinn 19

Trinn 8. La malingen tørke

Tørk bilmodellen din i 24-48 timer før du håndterer den. Hold bilen på et kjølig område uten sollys mens den tørker. Når den er helt tørket, undersøker du bilen og ser etter områder som ikke er malt. I stedet for å airbørste over bilen igjen, fikser du små detaljer med en pensel og matchende lakk.

Anbefalt: