Enkle måter å ta Time Lapse -fotografering på (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Enkle måter å ta Time Lapse -fotografering på (med bilder)
Enkle måter å ta Time Lapse -fotografering på (med bilder)
Anonim

Du har sikkert sett noen superkule time -lapse -videoer og lurte på hva som skulle til for å begynne å ta egen time -lapse -fotografering. Vel, det er faktisk mye lettere enn du kanskje tror! Den enkleste måten å ta time -lapse -fotografering på er å bruke en telefon med et godt kamera, noe du kanskje allerede har. For tidsforløp i profesjonell kvalitet trenger du et godt DSLR-kamera, et solid stativ og riktig tilbehør. Når du har bestemt deg for utstyret du skal bruke, må du velge et godt motiv, sette opp utstyret for bildet og programmere de riktige intervallene for å få bildene du trenger for å lage din helt egen time lapse -video.

Trinn

Del 1 av 4: Bruke et telefonkamera for grunnleggende tidsforløp

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 1
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 1

Trinn 1. Velg tidsforløpsmodus i telefonens kamera -app

De fleste smarttelefoner i disse dager har en tidsforløpsmodus i kameraappen. Åpne appen og bla gjennom de forskjellige modusene til du finner den.

Husk at tidsforløpsmodus på telefonen din har få eller ingen innstillinger du kan justere. Hvis du vil ha mer kontroll, må du laste ned en time -lapse -app i stedet

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 2
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 2

Trinn 2. Sett telefonen på et stabilt sted slik at den ikke beveger seg mens du tar opp

Et stativ med telefonfeste er den ideelle stabilisatoren for telefonen. Støtt telefonen mot noe som ikke beveger seg hvis du ikke har et telefonstativ.

  • Hvis du er utenfor, må du huske på vind og andre faktorer som kan bevege telefonen under opptak.
  • Sørg for at du har et fullt batteri hvis du planlegger å skyte lenge, slik at telefonen ikke dør midt i tiden din går!
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 3
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 3

Trinn 3. Trykk på record og la telefonen være på plass så lenge du vil spille inn

Registrer lengre perioder for objekter i bevegelse, og kortere perioder for objekter som beveger seg raskere. Antall bilder tatt med telefonen per sekund, avhenger av hvor lenge du tar opp.

  • For eksempel, hvis du skyter sakte bevegelige skyer, vil tidsforløpet se mye bedre ut hvis du tar opp 20 minutter mot 5 minutter.
  • Bildefrekvensen synker jo lengre du fotograferer, så lengden på videoen vil ikke variere veldig hvis du fotograferer i 10 minutter sammenlignet med hvis du fotograferer i 40 minutter. De fleste time-lapse-videoene som er tatt med telefoner, er 20-40 sekunder lange, uavhengig av hvor lenge du skyter for.
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 4
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 4

Trinn 4. Last ned en tredjeparts time lapse -app hvis du vil at flere innstillinger skal leke med

Tredjepartsapper gir deg mye mer kontroll over innstillinger som eksponering, bildefrekvens, hvitbalanse, videohastighet, og lar deg til og med stille inn en tidtaker eller legge til filtre. Søk i appen din etter smarttelefonmodellen din, last ned noen time -lapse -apper, og eksperimenter dem for å finne en du liker.

Noen eksempler på fine time lapse -apper er Framelapse, Lapse It, Microsoft Hyperlapse, Hyperlapse fra Instagram, TimeLapse, iTimeLapse Pro, iMotion og OSnap !. Noen av disse appene har til og med andre funksjoner som å la deg skyte stop motion -videoer eller legge til lyd

Del 2 av 4: Sette opp profesjonelt utstyr

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 5
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 5

Trinn 1. Bruk et DSLR -kamera for å ta den beste tidsforløpsfotografien

DSLR -kameraer er den desidert mest profesjonelle måten å ta time -lapse -bilder på. De er lettest å koble til et intervallometer (eller til og med ha et innebygd) og har de fleste innstillingsmulighetene du kan justere for fotografering i alle slags scenarier.

DSLR står for Digital Single-Lens Reflex. Disse typer kameraer gir deg mest valuta for pengene og er langt det beste alternativet på markedet for fotografer som ønsker å ta profesjonelle bilder

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 6
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 6

Trinn 2. Velg et motiv med bevegelse

Hele poenget med en time lapse -video er å se bevegelsen øke over tid. Gå rundt i området for å finne den beste innrammingen og komposisjonen for bildet ditt.

  • Velg et sted å skyte som vil ha mye interessant bevegelse å ta for din time lapse -video. For eksempel er en himmel med mange skyer i bevegelse, et travelt kryss, folkemengder, en soloppgang eller en solnedgang alle gode alternativer for time -lapse -videoer.
  • Vær oppmerksom på "tredjedelsregelen" når du velger stedet for å ramme bildet ditt. Med andre ord, se på rammen av bildet ditt som et rutenett på 9 ruter. Prøv å komponere det slik at de mest interessante delene er i kryssene mellom rutene på dette imaginære rutenettet.
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 7
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 7

Trinn 3. Velg et stabilt stativ for å holde kameraet stabilt mens du tar bilder

Du trenger et tungt stativ som ikke rister i vinden. Dette vil sikre at kameraet ditt forblir så stille som mulig mens du tar time -lapse, slik at alle bildene er like.

  • Kameraet ditt vil være i samme posisjon i opptil 2 timer, så sørg for å bruke det tyngste stativet du kan få tak i.
  • Mens du fotograferer, kan du stabilisere stativet ditt ytterligere ved å henge kameraposen din fra den eller plassere steiner rundt beina for å holde dem på plass.
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 8
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 8

Trinn 4. Bruk et minnekort på minst 32 GB med en skrivehastighet på 50 MB/s eller mer

Kameraet ditt jobber hardt og tar mange bilder for tiden din går. Et stort og raskt minnekort reduserer buffertiden slik at kameraet raskt kan behandle hvert bilde før neste bilde.

Jo kortere intervallene mellom bildene, desto viktigere er dette

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 9
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 9

Trinn 5. Sett et batterigrep på kameraet for å unngå et tomt batteri

Batterigrep lar deg bruke 2 batterier samtidig. Batteriet tømmes mye raskere under time -lapse -fotografering, så å ha 2 batterier tilkoblet samtidig vil hjelpe deg med å unngå å måtte bytte batteri mens du fotograferer.

Hvis du ikke har eller ikke kan bruke et batterigrep til kameraet, må du i det minste ha et fulladet reservebatteri som du raskt kan bytte inn i kameraet hvis batteriet dør under fotograferingen

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 10
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 10

Trinn 6. Bruk et ND -filter hvis du har et for å kontrollere eksponeringen

Nøytrale tetthetsfiltre bidrar til å øke uskarphet i bevegelse og fanger fremdeles skarpe bilder. Dette vil sikre bilder av høyeste kvalitet for din time lapse -video.

Hvis du ikke har et ND-filter, kan du eksperimentere med undereksponerende bilder med 1-2 stopp, men dette vil redusere noe av bildekvaliteten, og du må gjenopprette det under redigering

Del 3 av 4: Justere kamerainnstillinger og ta opptak

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 11
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 11

Trinn 1. Fokuser kameralinsen på motivet

Fokuser kameraets objektiv manuelt på motiver av interesse du vil ta i time -lapse -videoen. Fokuser linsen til uendelig hvis du bruker et vidvinkelobjektiv, eller fokuser på spesifikke elementer i andre tilfeller.

For eksempel, hvis du skyter en himmel med skyer i bevegelse, må du justere objektivet manuelt slik at skyene er i full fokus. Hvis du fotograferer i et kryss, juster deretter objektivet slik at bilene i krysset er mest i fokus

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 12
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 12

Trinn 2. Sett kameraet i manuell modus

Du må skyte i manuell eksponeringsmodus for å lage time -lapse -videoer av høy kvalitet. Kameraet ditt vil prøve å justere for hver liten lysendring hvis du bruker automatisk, og du vil ende opp med for mye variasjon i bildene.

Når du tar time -lapse -fotografering i manuell modus, bør du sette ISO til 100 med blenderåpning på f/11

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 13
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 13

Trinn 3. Ta opp RAW -filer i stedet for JPEG

RAW -filer gir deg størst fleksibilitet når du redigerer videoen din. Med JPEG -filer sitter du ganske mye fast i det du får.

Du vil eksportere RAW -filene dine som JPEG -filer senere, etter redigering, for å gjøre dem om til time -lapse -videoen

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 14
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 14

Trinn 4. Koble til et intervallometer til kameraet for å utløse time -lapse -bilder

Noen kameraer har et innebygd intervallometer, i så fall trenger du ikke kjøpe et eksternt. Skaff deg et eksternt intervallometer som er kompatibelt med kameraet ditt hvis det ikke har et innebygd.

Noen innebygde intervallmålere har fordelen at de lar deg programmere en starttid, så du kan til og med begynne å ta bilder når du ikke er rett ved siden av kameraet

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 15
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 15

Trinn 5. Angi tidsforløpsintervallet i henhold til motivet

Bruk et lengre intervall for motiver i sakte bevegelse og et kortere intervall for motiver i rask bevegelse. 1-5 sekunder er et godt generelt intervallområde for de fleste tidsforløpne emner.

  • Bruk intervaller på 1 sekund for motiver i rask bevegelse, for eksempel trafikk eller skyer i rask bevegelse.
  • Bruk et intervall på 3-5 sekunder for ting som skyer som beveger seg langsommere, folkemengder, solnedganger og soloppganger.
  • Lengre intervaller på 15-30 sekunder kan brukes til å skyte ting over lengre tid, for eksempel solen som beveger seg over himmelen eller byggeprosjekter. Husk at det tar omtrent 1 time å ta nok bilder for en 30-sekunders time-lapse-video med 5 sekunders intervaller, så et 30-sekunders videoopptak med 30 sekunders intervaller vil ta deg 6 timer å ta.
  • For motiver i ekstremt sakte bevegelse, for eksempel voksende planter, bruker du intervaller på 10 minutter eller mer.
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 16
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 16

Trinn 6. Ta opp for 250 bilder for hvert 10. sekund med video du vil ha

25 bilder skaper 1 sekund med video. Still inn intervallmåler for å fange det nødvendige antallet bilder med de valgte intervallene, klikk "start" og la det være i fred hele tiden det tas.

  • For eksempel, hvis du vil lage en 20-sekunders video av trafikk i et travelt kryss, må du skyte 500 bilder. Siden du ville bruke 1-sekunders intervaller for denne typen bevegelser, ville det bare ta deg 500 sekunder å få alle opptakene du trenger for 20-sekunders videoen.
  • Hvis du ikke vet hvor mange bilder du trenger eller vil ha, må du sette intervallometeret til "uendelig", så det fortsetter å skyte til du stopper det.
  • Hvis du vil gjøre tung redigering, er det en god idé å ta 100-200 ekstra bilder for å gi deg litt ekstra å jobbe med.

Del 4 av 4: Kompilering av opptakene

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 17
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 17

Trinn 1. Last opp bildene til et fotoredigeringsprogram og rediger dem

Rediger 1 av bildene slik du liker det, og kopier deretter redigeringene til alle de andre bildene du skal bruke i din time lapse -video, slik at de alle er like. Eksporter bildene som JPEG -filer når du er ferdig med å redigere.

  • Adobe Lightroom er den mest populære fotoredigeringsprogramvaren, men du kan bruke det du vet og er komfortabel med.
  • Andre alternativer inkluderer Affinity Photo, Capture One Pro, ON1 Photo Raw, Luminar og DxO Photo Lab.
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 18
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 18

Trinn 2. Bruk tidsforløpende programvare for å sette bildene sammen i en video

Det er mange gratis eller betalte alternativer for å sette sammen time -lapse -videoer. Finn en du liker, last opp bildene, og sett deretter bildene per sekund til 25 for å lage en time-lapse-video.

  • LR Time Lapse er et eksempel på et plugin for Adobe Lightroom som du kan bruke til å sette sammen videoen din. Et annet alternativ er å sette det sammen i Adobe Photoshop.
  • Gratis verktøy inkluderer Time Lapse Assembler for Mac og Startrails -appen for PC.
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 19
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 19

Trinn 3. Bruk videoredigeringsprogramvare hvis du vil legge til musikk eller spesialeffekter

Importer videoen til et videoredigeringsprogram. Legg til siste detalj i videoen, og eksporter den siste kopien for å dele den med verden!

Noen eksempler på programvare du kan bruke til å legge til musikk og andre effekter er Final Cut Pro, Adobe Premiere, Windows Movie Maker og iMovie

Ta Time Lapse -fotografering Trinn 20
Ta Time Lapse -fotografering Trinn 20

Trinn 4. Lagre og eksporter den ferdige videofilen

Prosessen vil variere noe avhengig av programvaren du brukte til å redigere videoen. I de fleste programmer trenger du bare å klikke på File, deretter Export, og velge ønsket videoformat.

Anbefalt: