Slik vasker du et utstoppet dyr i en vaskemaskin: 9 trinn

Innholdsfortegnelse:

Slik vasker du et utstoppet dyr i en vaskemaskin: 9 trinn
Slik vasker du et utstoppet dyr i en vaskemaskin: 9 trinn
Anonim

Etter å ha vært inderlig elsket og slept rundt i årevis, kan plysjleker og kosedyr bli mer enn litt skitne. Og hvis du donerer, vil mange veldedige organisasjoner ikke ta utstoppede dyr med mindre de er vasket. Overflatevask kan ikke alltid komme til alle de harde stedene. Skrubbe og sterke kjemikalier kan komme ut flekker, men de kan også skade stoffet eller få farger til å falme. Noen ganger er det beste alternativet å vaske en kosedyr i maskin. Ved å ta de riktige forholdsreglene kan du vaske plysj eller kosedyr uten å ødelegge det!

Trinn

Del 1 av 3: Forberedelse til maskinvask

Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 1
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 1

Trinn 1. Sørg for at stoffet til plysj leketøyet er vaskbart

Sjekk om den har en etikett med vaskeinstruksjoner. Leker med alle typer avstivere bør bare vaskes på overflaten. Mohair, ull, rayon plysj og alpakka pels skal ikke vaskes i maskin i det hele tatt. Og hvis leken er for gammel og skjør, for stor eller for godt fylt, må du vaske den for hånd.

  • Paljetter eller andre pålimte, glitrende ting vil sannsynligvis ikke overleve en vask heller.
  • Hvis den er fylt med små skumballer, slik det er med Beanie Babies, i stedet for å slå eller fylle, er den ikke egnet for maskinvask.
  • Dobbeltsjekk for hvilken som helst teknologi. Se etter musikk- eller stemmebokser eller annen elektronikk som ikke er beregnet for eksponering for vann.
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 2
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 2

Trinn 2. Fjern eller fest løse deler

Pass på at du ikke mister armen til Teddy i vasken! Se etter tårer eller løse deler som må sys. Fjern klær eller andre deler som kan skilles fra leketøyet. Bruk saks til å kutte tråder eller strenger som kan løsne eller forårsake ytterligere skade på vasken.

Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 3
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 3

Trinn 3. Bruk en tøyvaskpose

Legg leketøyet i en vaskepose for et ekstra lag med beskyttelse. Dette vil bidra til å forhindre at leketøyet henger fast eller blir revet opp i vasken. Hvis du ikke har en hendig, fungerer et putetrekk som er festet med sikkerhetsnål. Hvis noe skulle falle av, vil putetrekket eller nettposen fange det før det går seg vill i maskinens sluk.

Del 2 av 3: Bruke vaskemaskinen

Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 4
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 4

Trinn 1. Forsøk med en eddikoppløsning

Eddik er en flott naturlig tøymykner, og fungerer bra for vanlige barnelaterte rot som kan innebære oppkast eller urin. Bland en del klar eddik med to deler varmt vann og en skvett sitronsaft eller oppvaskmiddel.

  • Du kan helle den fortynnede eddikløsningen rett i vaskeposen og la den trekke før du legger den i maskinvask.
  • Hvis noe er klemt på kosedyret, bruk en svamp som er dyppet i oppløsningen for å fjerne alt rotete materiale før du kaster det i masken.
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 5
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 5

Trinn 2. Plasser leken og vaskemiddelet i vaskemaskinen

Hvis du har en topplaster som ikke har et separat rom for vaskemiddel, må du få vannet til å renne og legge ned vaskemiddel før du plasserer leken inne. Det er best å bruke en maskin uten omrører. Bruk aldri en kraftig vaskeri.

  • Bruk en veldig liten mengde mildt vaskemiddel, for eksempel Woolite, eller bare bruk eddikløsningen du har laget. Hvis du går med vaskemiddel, vil en teskje eller så gjøre, avhengig av størrelsen på kosedyret.
  • Såpemutter har også allergivennlige egenskaper, som er bra hvis barnet ditt har støvmiddallergi.
  • Tøymykner er normalt unødvendig og kan skade plysj.
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 6
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 6

Trinn 3. Sett vaskemaskinen på kald og bruk forsiktig syklus

Den mildeste syklusen som er mulig vil redusere risikoen for at deler rives av. Ikke bruk varmt vann, ellers misfarger du kosedyret. Varmt vann er spesielt skadelig for alle limte deler leken kan ha.

Del 3 av 3: Tørking av en utstoppet leke

Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 7
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 7

Trinn 1. Omform det utstoppede dyret

Når du fjerner leken fra nettposen, kan du oppdage at vaskemaskinen har forlatt kosedyret klumpete eller humpete. Før du lar det tørke, må du kontrollere om det er ballet opp. Tren forsiktig med fingrene og fnug mens det fortsatt er fuktig for best resultat.

Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 8
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 8

Trinn 2. Heng tørt

De fleste kosedyr bør lufttørkes. En tørketrommel, selv på lavt nivå, kan smelte eller skade lim, plast eller stoffet i kosedyret. Legg den på et tørt håndkle, eller bruk en kleshenger eller S-kroker for å henge den. Hvis du er bekymret for allergier, kan du henge det utstoppede dyret inne slik at det ikke tar opp pollen eller andre allergener. Vær imidlertid oppmerksom på at direkte sollys er en effektiv tørketrommel, og solens ultrafiolette lys har også desinfiserende egenskaper.

Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 9
Vask et utstoppet dyr i en vaskemaskin Trinn 9

Trinn 3. Primp og gå tilbake til barnet ditt

Bruk en tannpleie for å plukke ut knuter i pelsen, eller en fin kam for å gi den litt mer lo. Hvis leken ikke er for skjør, kan du tørke den i tørketrommelen med noen få håndklær i ti minutter for ekstra lo og mykhet, men sørg for at den ikke er varm. Dobbeltsjekk for å sikre at alt er sydd, ingen tråder trenger å kuttes, og at leken er i god form, og returner den ren og frisk til ungen din.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Gjør ditt beste for å få kosedyret tørt i løpet av en dag for å forhindre muggvekst.
  • Det er best å vaske kosedyret når det ikke vil gå glipp av det. Hvis barnet ditt ikke kan sovne uten det, må du ikke vaske det mens du sover.
  • Mange kosedyr kommer med maskinvaskeanvisninger. Les dem før du tar endelige beslutninger.

Advarsler

  • Hvis vasket for ofte, kan leken slite ut stoffet.
  • For mye sollys vil falme noen utstoppede dyr.

Anbefalt: