3 måter å fikse klebrige skuffer

Innholdsfortegnelse:

3 måter å fikse klebrige skuffer
3 måter å fikse klebrige skuffer
Anonim

Treskuffer begynner raskt å falle til metall- og plastskuffer i hjem over hele verden. Hovedårsaken til dette er at treskuffer har en fryktelig tendens til å feste seg når fuktigheten endres inne. Det er noen få enkle måter å fikse dette på, og det gode med disse tipsene er at de også gjelder for andre ting rundt i huset - tredører og vinduer festes også fra tid til annen, og kan hjelpe på samme måte som skuffer kan.

Trinn

Metode 1 av 3: Vurdering av årsaken

Fix Sticky Drawers Trinn 1
Fix Sticky Drawers Trinn 1

Trinn 1. Kontroller at skuffen sitter fast på grunn av fuktighet

Denne artikkelen er rettet mot de tilfellene hvor fuktighet får skuffen til å hovne opp og feste seg. Selvfølgelig, hvis den skyldige i stikkingen er en løs skrue eller splint, vil dette ikke hjelpe, og du må i stedet snekkerreparasjoner. Hvis det viser seg å være noe annet, er det bare å fjerne hindringen eller reparere den.

  • Se etter løse deler eller manglende skruer. Hvis det ikke er noen, må du se etter objekter som blokkerer skuffen.
  • Hvis ingen av de første tingene ser ut til å være årsaken til problemet, kan du se etter hevelse (buling). Det kan til og med være fuktighet tilstede. Og tenk på fuktighetsnivået i rommet som skuffen er i - hvor som helst i nærheten av dusj, bad, matlagingsområder, etc. har sannsynligvis høyere luftfuktighet enn andre deler av huset. Eller hvis du er i et fuktig klima eller sesong, kan hele huset være fuktig, noe som vil påvirke møblene dine.

Metode 2 av 3: Såpe den klissete skuffen

Fix Sticky Drawers Trinn 2
Fix Sticky Drawers Trinn 2

Trinn 1. Såpe opp treverket

Ved å bruke helt grunnleggende såpe (en uten fuktighetskrem eller oljer), såper du treet i de klebrige skuffene på sidene, lysbildene og bunnskinnene. Denne løsningen fungerer veldig bra mesteparten av tiden. På kjøkkenet og badene, der fuktighet er mer vanlig, vil såpeløsningen imidlertid bare hjelpe i en veldig kort periode. Denne metoden er best for dører og vinduer over hele huset.

Metode 3 av 3: Festing av kjøkken- og baderomsskuffer

Kjøkken- og baderomsskuffer krever litt mer arbeid, siden såpen ikke hjelper mye.

Fix Sticky Drawers Trinn 3
Fix Sticky Drawers Trinn 3

Trinn 1. Rengjør skuffene først

Tørk dem av med en fuktig klut, og prøv å fjerne alt støv. (Hvis du har brukt såpemetoden, bruker du en sparkel for å fjerne den oppbygde såpen).

Fix Sticky Drawers Trinn 4
Fix Sticky Drawers Trinn 4

Trinn 2. Sprøyt skuffene med et silikonbasert smøremiddel

Som såpen er dette ikke permanent. Smøremidlet vil imidlertid vare lenger, og det vil ikke bygge opp så mye som såpen vil.

Fix Sticky Drawers Trinn 5
Fix Sticky Drawers Trinn 5

Trinn 3. Rydd opp

Dette er ekstremt viktig hvis du bruker det silikonbaserte smøremidlet. Hvis du ved et uhell sprayet annet enn skuffene med smøremiddelet, må du rydde det opp så snart som mulig! Det vil gjøre gulvene veldig glatte, og hvis du ikke rydder opp raskt, vil det være nesten umulig å komme seg ut. (Hvis du ikke stoler på deg selv med sprayen, legg avisen før du sprayer noe i det hele tatt).

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Vær ren, og fjern den resterende såpen fra siste gang hver gang du bruker den på nytt. Hvis du unnlater å gjøre dette, vil det bygge seg opp og tiltrekke seg støv og skitt.
  • Hvis du ikke har noe imot en markering på innsiden av skuffen, er det en annen metode. Ta en vanlig blyant (ikke mekanisk), og skyv den treplaten inn med blyanten der skuffen sitter. Dette fungerer best med de mindre problemene, ettersom grafitten bare er et smøremiddel, ikke sandpapir.
  • Du må sannsynligvis spraye skuffene på nytt med smøremiddel hvert annet år eller så hvis du tar den ruten. Prøv å holde dem så rene som mulig mellom sprayene, så påføringen går så raskt som mulig.
  • Apropos sandpapir, hvis ingen av disse tipsene og triksene hjalp deg, kan du bruke et mindre grovt sandpapir for å glatte ut hjørnene på den klissete skuffen. I prosessen kan du til og med finne det faktiske problemet i prosessen. Selvfølgelig er dette best hvis du ikke gjør det på beiset tre, med mindre du liker å farge skuffer igjen.

Anbefalt: