Slik lagrer du viktige dokumenter trygt hjemme

Innholdsfortegnelse:

Slik lagrer du viktige dokumenter trygt hjemme
Slik lagrer du viktige dokumenter trygt hjemme
Anonim

Alle har viktige dokumenter, fra fødselsattest til bankinformasjon, som de ønsker å oppbevare trygt. Selv om vi aldri vil tenke på at dårlige ting skjer, er disse dokumentene alle avgjørende hvis det er noen form for nødssituasjon eller katastrofe. Heldigvis er det enkelt å lagre og beskytte dem. Med noen verktøy for planlegging, organisering, digitalisering og lagring kan du oppbevare alle viktige dokumenter på et trygt sted.

Trinn

Metode 1 av 2: Beskytt dokumentene dine

Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 1
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 1

Trinn 1. Skaff deg en bærbar, brannsikker låsekasse for viktige dokumenter

Den beste måten å beskytte dine viktige dokumenter på er med en hjemmelås. Dette er hva FEMA anbefaler for lagring. Skaff deg en brannsikker, låsbar boks, så dokumentene dine er trygge i en nødssituasjon. Sørg også for at esken er lett å bære, slik at du kan ta med deg dokumentene dine hvis du må gå.

  • Jernvare- eller kontorrekvisita -butikker har vanligvis dokumentetui. Du kan også finne dem på nettet.
  • Låsbokser kan komme med en nøkkel eller kombinasjonslås. Uansett hva du velger, sørg for å beholde nøkkelen eller kombinasjonen på et trygt sted du kan nå. Fortell familien din hvor du kan finne disse også.
  • Noen tror at å legge dokumentene sine i en safe er den beste planen, men du vil ikke kunne bære en stor eller tung safe. Dette betyr at du kan miste dokumentene dine hvis du må forlate hjemmet ditt. En bærbar låsekasse er et mye bedre valg.
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 2
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 2

Trinn 2. Legg alle dokumentene i plastposer før du låser esken

Selv om låsekasser vanligvis er vanntette, kan lekkasjer skje, spesielt hvis det er en flom. Siden vann kan ødelegge viktige dokumenter, er det best å legge til et ekstra lag med beskyttelse. Legg alle dokumentene i plastposer som kan forsegles før du legger dem i esken.

Det kan også være lurt å legge boksen på et høyt sted, for eksempel på en hylle eller i andre etasje, som en ekstra forholdsregel mot flomskader

Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 3
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 3

Trinn 3. La låsekassen stå på et tilgjengelig sted som du kan nå raskt

Du vil kanskje aldri tenke på å forlate hjemmet ditt i all hast. Imidlertid, hvis det er noen type nødssituasjoner som en naturkatastrofe, kan du ikke kaste bort tid på å lete etter dokumentene dine. La låsekassen ligge på et sted du lett kan nå, slik at du kan ta den raskt. Dette vil spare deg for dyrebar tid i en nødssituasjon.

  • Du bør gjemme boksen litt, i tilfelle en tyv kommer inn i hjemmet ditt. Å sette det bak i skapet ditt burde være nok, så lenge du vet hvor det er og kan få det travelt.
  • Fortell andre i husstanden din hvor boksen også er, i tilfelle de må gå raskt når du ikke er der.
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 4
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 4

Trinn 4. Merk boksen slik at den er lett å identifisere

Hvis du har det travelt eller noen andre trenger å ta tak i esken, må du sørge for at den er lett å identifisere. Sett en etikett på den som sier "Viktige dokumenter". På denne måten kan du raskt finne boksen i en nødssituasjon.

Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 5
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 5

Trinn 5. Sikkerhetskopier alle viktige dokumenter med digitale kopier

Det er alltid mulig for fysiske dokumenter å bli skadet eller gå tapt, så en digital sikkerhetskopi er veldig viktig. Bruk en skanner og digitaliser alle dokumentene du lagrer i låsekassen. På denne måten har du sikkerhetskopier hvis noen av dem blir skadet eller går tapt.

  • Det er også smarttelefonapper som lar deg ta bilder og lagre dem som PDF -filer. Dette er en rask og enkel måte å sikkerhetskopiere dokumentene dine på.
  • Digitalisering av mindre viktige dokumenter kan også være en fin måte å kutte ned på rotet i hjemmet ditt. Hvis du føler deg overveldet med for mye papirarbeid, kan dette hjelpe deg med å bli organisert.
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 6
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 6

Trinn 6. Lagre dine digitale kopier på minst 2 sikre steder

En digital sikkerhetskopiering er en god start, men du må også sørge for at du beskytter disse. Generelt må du beholde de digitale filene dine på minst 2 steder, slik at du er mindre sannsynlig å miste dem. Du kan laste filene på en flyttbar flash -stasjon og la den stå i låsekassen, og også laste opp filene til en sikker skylagringskonto. På denne måten har du flere måter å få tilgang til dokumentene dine i en nødssituasjon.

  • Pass på at du passordbeskytter mapper som du lagrer viktige dokumenter i. Sett skyfilene dine til private, og legg inn et passord på mappene på datamaskinen eller flash-stasjonen.
  • Du kan også lagre flash -stasjonen eller harddisken i en annen låsekasse på banken din. På denne måten har du digitale kopier på to fysiske steder.

Metode 2 av 2: Lagre de riktige dokumentene

Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 7
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 7

Trinn 1. Legg alle dine personlige identifikasjonsdokumenter i den bærbare låsekassen

I tilfelle en katastrofe, må du kunne bevise din identitet og familieforhold. Oppbevar originaler av alt du trenger for å identifisere deg selv og din familie i låsekassen.

  • Selvidentifikasjonsdokumenter inkluderer pass, fødselsattest, trygdekort og grønt kort eller immigrasjonsregistre. Du bør også legge igjen en kopi av førerkortet eller statlig utstedte ID.
  • Hvis du tjenestegjorde i militæret når som helst, må du også inkludere service -ID og poster.
  • For dine familieforhold, ta med ekteskaps- eller skilsmissejournaler, barns fødselsattester, adopsjons- eller barnefordelingspapirer eller journaler eller kjennemerker.
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 8
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 8

Trinn 2. Lagre dine økonomiske poster for å bevise hva du eier

Finans- og eierskapsposter er viktige for refusjon og forsikring etter enhver form for katastrofe, så ta alltid med disse i låsekassen din også. Legg papirregistre over alt du eier og alle eiendelene dine, slik at du kan gjenopprette dem hvis det er en ulykke og du må gå.

  • Viktige eierskapsposter inkluderer skjøte til ditt hjem, verdivurdering av eiendom, eiendomsrett til bilen din og andre registreringsdokumenter, testamentet ditt og bank- og pensjonskontoinformasjon. Inkluder også kopier av eventuelle forsikringsplaner du har.
  • Vanligvis bør poster for nylige eller pågående økonomiske forpliktelser også være i boksen. Eksempler inkluderer boliglånsdokumenter, låneinformasjon, underholdsbidrag, barnebidrag, automatiske betalingsoppføringer for kabel, treningssentre, verktøy eller abonnementer og de siste selvangivelsene.
  • Hvis du leier boligen din i stedet for å eie den, må du inkludere leieavtalen eller leiekontrakten.
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 9
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 9

Trinn 3. Inkluder medisinske journaler slik at du ikke mister dem

Du trenger også dine helse- og medisinske journaler i nødstilfeller. Sørg for at du har immuniserings- og vaksineposter, lister over medisiner du tar, en liste over allergier eller helsemessige forhold, informasjon om helseforsikring, fullmaktsskjemaer og kontaktinformasjon for leger og tannleger, slik at du kan nå dem hvis du må.

  • Husk å inkludere all denne informasjonen også for andre medlemmer av din husstand eller familie.
  • Hvis du har funksjonshemming, må du legge til poster som beviser dette, i tillegg til papirer for dine fordeler eller kompensasjon.
  • Hvis du har et kjæledyr, må du også inkludere veterinærjournaler.
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 10
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 10

Trinn 4. Ta bilder av verdifulle gjenstander eller eiendommer for forsikring

Ikke alt du eier får plass i låsekassen din, så det kan hjelpe å ta bilder av verdifulle gjenstander hvis noe er skadet og du må sende inn forsikringskrav. Ta bilder av noe verdifullt som kan bli skadet i en ulykke. Lagre fysiske kopier av bildene i esken, og last også opp digitale kopier til en flash -stasjon eller skylagringsfil.

Noen ting du kan trenge dekning for inkluderer ditt hjem, bil, kunstverk, samleobjekter eller dyr elektronikk

Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 11
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 11

Trinn 5. Legg igjen litt penger i låsekassen for sikkerhets skyld

Hvis det er et strømbrudd eller du må forlate hjemmet ditt, har du kanskje ikke tilgang til bankkontoen din. La et nødkontantfond med små regninger, ikke høyere enn $ 20 regninger, bare i tilfelle du trenger penger under en nødssituasjon.

Selv om det er viktig å ha kontanter i nødstilfelle, ikke la alle sparepengene ligge der. Penger på en bankkonto er forsikret av FDIC, og penger i låsekassen din er ikke det. Det er bedre å la det meste av sparepengene ligge i banken og bare lagre det du måtte trenge i kontanter

Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 12
Lagre viktige dokumenter hjemme Trinn 12

Trinn 6. Bruk et låsbart arkiv for mindre viktige papirer

Enhver husstand har mange andre papirer som ikke er kritiske og ikke trenger å være i låsekassen. Den beste måten å lagre disse dokumentene på er med et metalllåsbart arkivskap. Dette holder dem beskyttet og organisert, og du trenger ikke å bekymre deg for å prøve å ta dem med deg hvis du trenger å forlate hjemmet ditt.

  • Noen viktige, men ikke-kritiske papirer inkluderer nylige kontoutskrifter, selvangivelser som er mer enn ett år gamle, skole- eller arbeidsdokumenter, regninger, kredittkortopplysninger og viktige kvitteringer.
  • Vanligvis, hvis regninger eller uttalelser er over et år gamle, kan du makulere dem. Du kan også digitalisere dem hvis du vil føre poster uten rot.

Tips

  • Hvis du foretrekker å lagre dokumentene dine utenfor hjemmet ditt, kan du også leie en låsekasse i banken din. Spør en teller om alternativene dine.
  • For å forberede en nødssituasjon er det også en god idé å lagre mat, vann, medisiner, lommelykter, en bærbar radio og et førstehjelpssett.

Advarsler

  • Hvis det noen gang er en nødssituasjon og du må forlate hjemmet ditt med en gang, må du prioritere alles sikkerhet først. Dokumentene dine kan vente til alle andre er ute.
  • Ikke utsett liv eller sikkerhet for å lagre dokumentene dine.

Anbefalt: