Hvordan male Linoleum kjøkkengulv: 5 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan male Linoleum kjøkkengulv: 5 trinn (med bilder)
Hvordan male Linoleum kjøkkengulv: 5 trinn (med bilder)
Anonim

Maling av gulv kan endre den visuelle estetikken i et rom betraktelig, og er en relativt billig måte å gi datert gulv nytt liv på. Fordi gulv opplever trafikk og som følge av dette får mer slitasje enn andre malte overflater som vegger, skap og møbler, er det viktig at du tar visse tiltak for å beskytte malingsjobben. Når det gjelder å male linoleum, gir den glatte overflaten problemer med å få maling til å holde seg til den og holde seg på plass når den er tørr. Dessuten krever kjøkkengulv spesielle hensyn fordi de utsettes for fuktighet med jevne mellomrom. Følg disse instruksjonene for å male linoleums kjøkkengulv.

Trinn

Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 1
Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 1

Trinn 1. Undersøk gulvet for å kontrollere at det er i god nok stand til å male

Hvis du finner overflatesprekker, må du kontrollere at de ikke er av typen som fliser av overflaten; Ellers kan dette problemet fortsette etter å ha malt linoleum og ødelagt malingsjobben. Hvis linoleumet ditt er ekstremt bølget, bryter det sannsynligvis ned fra undersiden, i så fall kan det være lurt å vurdere å bytte gulv.

Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 2
Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 2

Trinn 2. Rengjør gulvene

  • Skrubbe gulvene grundig med en skrubbebørste og en kraftig trifosfatrenser (TSP) (finnes i din lokale boligforbedring eller jernvarehandel) for å fjerne alle siste spor av fett og skitt. Dette er spesielt viktig for å sikre at maling fester seg til linoleums kjøkkengulv.
  • Hvis du finner ut at overflaten på linoleumet fortsatt er blank, bruker du en avfettingsmiddel eller en voksstripper for å fjerne det siste laget av beskyttende voks.
  • Skyll gulvet til det er fjernet fra rester av rengjøringsmiddel, og la det tørke helt.
Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 3
Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 3

Trinn 3. Slip gulvene

Bruk et lett til middels sandpapir for å skure overflaten av gulvene før du maler linoleum, og sørg for å dekke alle deler av gulvet, selv i kanter og hjørner. Dette fjerner eventuelle rester av voks som du kanskje ikke kan se, og grov opp overflaten nok til å gripe malingen.

Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 4
Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 4

Trinn 4. Påfør en primer

  • Velg en primer som er formulert spesielt for gulv, og bruk en rulle og børster etter behov for å fullføre applikasjonen.
  • Påfør så mange strøk som det tar for å få en glatt overflate for å male linoleum.
  • La primeren tørke i henhold til produsentens instruksjoner, som kan vare i flere dager.
Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 5
Maling Linoleum kjøkkengulv Trinn 5

Trinn 5. Mal gulvene

Bruk en rulle til de brede overflatene og børster for å skjære i kantene og hjørnene. For kjøkkengulv i linoleum bør du enten bruke en akrylgulvmaling eller et epoksybelegg.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Hvis gulvet ditt er eldre, kan det ha noen bulker og groper som ikke er lett synlige i løpet av dagen. Når du har forberedt deg på å male gulv ved å rengjøre dem, må du vente til det er natt for å gå over dem med en lommelykt i mørket. Hvis du finner åpenbare groper og spor, kan du velge å fylle dem med kitt før du sliper gulvene for malingsprosessen.
  • Bruk en grunning som er så nær som mulig i samme farge som malingen din, for å unngå striper og visuell gjennomblødning når du maler gulv.

Anbefalt: