3 måter å rengjøre en keramisk komfyrtopp

Innholdsfortegnelse:

3 måter å rengjøre en keramisk komfyrtopp
3 måter å rengjøre en keramisk komfyrtopp
Anonim

Ingen liker en skitten keramisk kokeplate. Heldigvis er rengjøring av keramisk komfyrtopp en smule. Dryss litt natron over det, og legg deretter en stor tøyklut i varmt såpevann. Vri den ut og legg den over natron. La det stå i cirka 15 minutter, og tørk deretter av komfyrtoppen med en fuktig fille. Hvis du rengjør brent mat, bland en pasta med vann og natron, legg den på komfyrtoppen og la den sitte på det brente området i 30 minutter før du tørker den av.

Trinn

Metode 1 av 3: Gjør regelmessig rengjøring

Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 1
Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 1

Trinn 1. Dryss litt natron over koketoppen

Det er ikke nødvendig å måle den nøyaktige mengden natron du bruker. Bare åpne lokket til natronbeholderen og påfør nok til å belegge området på platetoppen du ønsker å rengjøre. Hvis komfyrtoppen din er skitten, må du påføre et tyngre lag natron.

  • Gamle parmesanostbeholdere er ideelle for dryss av natron. Lignende beholdere med hull gjennom hullene er like nyttige. Hvis du har en slik beholder, fyll den med natron. Dryss natron fra denne beholderen over komfyrtoppen.
  • For å gjøre natron enda mer effektiv, velger noen å spraye natron med en sprayflaske fylt med eddik. Det er ikke nødvendig å måle volumet av eddik du sprayer over området du har belagt med natron. Bare spray et lett strøk - nok til at natronen bobler.
Rengjør en topp av keramisk komfyr Trinn 2
Rengjør en topp av keramisk komfyr Trinn 2

Trinn 2. Bløtlegg en stor fille i såpevann

Legg et stort fat i varmt såpevann. Filtet skal være stort nok til å dekke hele området du har brukt natron på.

Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 3
Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 3

Trinn 3. Legg fille over natron

Fjern filten fra såpevannet. Vri det ut. Den skal være fuktig, ikke mettet. Legg fille over natron på koketoppen. Vent 15 minutter.

Hvis du prøver å rengjøre hele overflaten på komfyrtoppen, bruk en fille som dekker hele overflaten eller en serie mindre filler som lar deg dekke hele overflaten

Rengjør toppen av en keramisk komfyr. Trinn 4
Rengjør toppen av en keramisk komfyr. Trinn 4

Trinn 4. Tørk av natron

Når du har latt oppvasken stå på ovnen i 15 minutter, kan du bruke den til å tørke av komfyrtoppen. Flytt den i en bred sirkel som renser området der du brukte natron. Når du har skrubbet den keramiske kokeplaten grundig, bruk en fuktig svamp eller en annen fuktig oppvaskklut for å rengjøre rester av natron fra komfyrtoppen. La det lufttørke.

Det kan være lurt å bruke hansker under tørking

Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 5
Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 5

Trinn 5. Rens søl så snart som mulig

Hvis du søler noe på keramisk komfyrtopp og ikke rydder opp snart, blir det vanskeligere å fjerne senere. Hvis du forlater et søl på keramisk komfyrtopp for lenge, risikerer du også å brenne det som ble sølt neste gang du bruker komfyrtoppen. Rengjør derfor komfyrtoppen så snart du kan.

Hvis du søler noe mens du bruker komfyrtoppen, må du vente til det er avkjølt før du tørker det av. Ellers kan du brenne deg

Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 6
Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 6

Trinn 6. Unngå ammoniakkbaserte rengjøringsmidler

Rengjøring med en blanding av ammoniakk/vann eller et rengjøringsprodukt formulert med ammoniakk kan ikke effektivt rengjøre annet enn lett smuss og fingeravtrykk fra keramiske kokeplater. Bruk av slike rengjøringsmidler kan føre til iriserende flekker på overflaten.

  • Unngå slipende rengjøringsprodukter. Kjemiske rengjøringsmidler som Comet og Ajax vil skade keramisk komfyrtopp. Ikke bruk disse produktene.
  • På samme måte vil stålull og slipende skuresvampe ripe opp overflaten på keramisk komfyrtopp.

Metode 2 av 3: Fjerne brennemerker

Rengjør en topp av keramisk komfyr Trinn 7
Rengjør en topp av keramisk komfyr Trinn 7

Trinn 1. Gni flekken med en silikon spatel

Flytt spatelen rundt flekken med små sirkulære bevegelser. Dette vil løsne rusk som danner flekken og få fargen til å falme.

Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 8
Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 8

Trinn 2. Lag en natronpasta

Bland fire ss natron og en eller to ss vann. Smør natron på det brente området med fingeren eller med en svamp. Dekk området med en varm, fuktig fille. Vent 30 minutter.

Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 9
Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 9

Trinn 3. Tørk av området

Etter at det har gått 30 minutter, bruk en fuktig svamp eller klut for å tørke av det flekkete området. Hvis noe av flekken gjenstår, påfør natronpastaen og den fuktige kluten på nytt, og prøv igjen.

Den beste kluten å tørke området med er en mikrofiberduk. Disse klutene er spesielt designet med flere fibre enn en vanlig klut, noe som betyr at de kan absorbere mer av det du prøver å tørke opp enn vanlige kluter

Metode 3 av 3: Rengjøring av alvorlige flekker eller merker

Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 10
Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 10

Trinn 1. Bruk en magisk viskelær

En magisk viskelær er en spesiell svamp. Den mikroporøse strukturen gjør at den kan rengjøre overflater som viser seg å være umulige å rengjøre via vanlige metoder. Hvis keramisk komfyrtopp har motstått rengjøringsløsninger for natron og barberhøvel, kan du prøve et magisk viskelær.

Du kan få et magisk viskelær i din lokale store boksbutikk eller online

Rengjør en topp av keramisk komfyr Trinn 11
Rengjør en topp av keramisk komfyr Trinn 11

Trinn 2. Bruk et spesialformulert rengjøringsprodukt

Det finnes en rekke produkter som er designet spesielt for rengjøring av keramiske kokeplater. Cerama Bryte og Cook Top er to slike spesialiserte keramiske koketopprensere. Hvert rengjøringsprodukt er litt annerledes, så se produsentens instruksjoner for mer detaljert informasjon om bruk.

  • Vanligvis sprayer eller drysser du komfyrtoppen med det spesialformulerte rengjøringsmiddelet, og tørker deretter overflaten med en fuktig fille eller svamp.
  • Disse produktene er nyttige for å skjære gjennom fettflekker og brent materiale.
Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 12
Rengjør en keramisk komfyrtopp Trinn 12

Trinn 3. Skrap bort gjenværende rusk

Hvis det etter at du har tørket den keramiske koketoppen med natron og en fuktig fille, fortsatt ikke er rent, bruker du en barberhøvelskrape for å skrape av ruskene. En barberhøvel er et lite verktøy som består av et håndtak og et barberblad med kanten vendt ut. Kjør bladet langs det brente materialet i en skarp vinkel ved å holde bladet og håndtaket så nær overflaten av den keramiske kokeplaten.

  • Tørk av komfyrtoppen med en fuktig såpesvamp før du skraper den med barberhøvelskrapen.
  • Ikke beveg bladet i en retning som løper parallelt med bladet, ellers riper du på platetoppen. Beveg alltid bladet i en retning som er vinkelrett på det.
  • Rengjøring av komfyrtoppen med en barberhøvelskrape bør være en siste utvei.

Anbefalt: