Hvordan rapportere en brann: 9 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan rapportere en brann: 9 trinn (med bilder)
Hvordan rapportere en brann: 9 trinn (med bilder)
Anonim

Å være på brannstedet er en intens og skummel situasjon, og tiden er avgjørende. Å varsle brannvesenet så snart som mulig gir dem nok tid til å samle ressurser og bekjempe brannen. Før du melder om brann, må du umiddelbart flytte til et trygt sted der du ikke er i fare. Mens du rapporterer om brannen, er det viktigste du kan gjøre, å være rolig og gi avsenderen så mye informasjon som mulig.

Trinn

Metode 1 av 2: Innendørs branner

Meld fra om brann Trinn 1
Meld fra om brann Trinn 1

Trinn 1. Aktiver brannalarmen for å varsle andre i en bygning

Hvis du er inne i en bygning, aktiver brannalarmen så snart du ser brannen. Dette sikrer at alle andre kan komme seg trygt ut av bygningen.

  • Brannalarmer kan aktiveres ved å trekke spaken ned eller ved å knuse glasset som dekker knappen.
  • Hvis brannen hindrer nærmeste brannalarm, kan du prøve å finne en annen i nærheten. Slå på dører eller vinduer du passerer mens du leter etter brannalarmen for å få folks oppmerksomhet.
  • Hvis du er utenfor bygningen og ser brannen, ring det lokale nødnummeret umiddelbart. Ikke anta at noen andre allerede har ringt. Hvis det er en brannalarmboks eller nødtelefon utenfor, bruk den for å få oppmerksomhet fra brannvesenet.
Meld fra om brann Trinn 2
Meld fra om brann Trinn 2

Trinn 2. Identifiser en klar evakueringsrute raskt hvis du er inne

Se deg rundt og finn ut hvordan du kommer deg ut av rommet og deretter ut av bygningen. Unngå heiser, der du kan bli fanget. Hvis brannen sprer seg, bør evakueringsruten ideelt sett bevege seg bort fra brannen, ikke nærmere den.

  • På steder hvor du tilbringer mye tid, for eksempel hjemme eller på arbeidsplassen, gjør deg kjent med evakueringsveier og nødutganger, slik at du kan komme deg ut så snart som mulig hvis det er brann.
  • I høyhus, for eksempel hotellrom eller bygårder, kan du bli bedt om å bli inne i suiten din til du får det helt klare signalet.
Meld en brann Trinn 3
Meld en brann Trinn 3

Trinn 3. Ring ditt lokale nødnummer for å varsle de første respondentene

Ta telefonen og ring så snart som mulig. Hvis du er i ferd med å forlate bygningen, må du la avsenderen vite at du ennå ikke har kommet deg ut av bygningen. De kan be deg om å gå ut av bygningen først, og deretter ringe tilbake.

  • Hvis du reiser i et fremmed land, må du finne ut hva det lokale nødnummeret er så snart du kommer. Fest det til minnet eller programmer det inn i telefonen. Vanlige nødnumre inkluderer 911 (Nord -Amerika), 999 (Storbritannia) og 112 (Europa).
  • Hvis du er på en universitetscampus, er det vanligvis bedre å ringe universitetets politi først og la dem håndtere det.
Meld en brann Trinn 4
Meld en brann Trinn 4

Trinn 4. Fortell avsenderen plasseringen og størrelsen på brannen

La dem få vite hvor i bygningen brannen er og hvor stor den er. Hvis du vet hvordan brannen startet, fortell dem det også. Denne informasjonen vil hjelpe brannmenn å slukke den raskere.

  • Vær så spesifikk som mulig. Senderen kan også ha spørsmål til deg. Prøv å svare på disse spørsmålene så tydelig som mulig - svarene vil hjelpe de første respondentene som kommer til stedet.
  • Hvis du ikke vet hva som startet brannen, er det bedre å si at du ikke vet enn å gjette. Hvis du sier feil, kan brannmenn kaste bort dyrebare minutter med å bekjempe brannen med ineffektive metoder.
  • Hvis det er noen i bygningen som er funksjonshemmet eller kan ha problemer med å komme seg ut, må du fortelle avsenderen hvor de befinner seg, slik at de kan videresende denne informasjonen til brannmennene.
Meld en brann Trinn 5
Meld en brann Trinn 5

Trinn 5. Kom deg ut av bygningen så raskt som mulig

Beveg deg raskt og hold deg lav til bakken hvis det er mye røyk. Lukk dørene bak deg når du går for å stoppe spredning av brannen. Hvis du støter på en lukket dør på ruten, trykker du hånden mot den eller tester dørhåndtaket. Hvis de er varme, bruk en annen rute - det er sannsynligvis brann på den andre siden.

  • Hvis du vet hvordan du bruker en brannslukningsapparat, kan du kanskje slukke en mindre brann som er mindre enn 0,61 meter høy. Imidlertid kan brannslukkere være ineffektive mot større branner, så det er bedre å spille det trygt.
  • Når du er ute, beveger du deg bort fra bygningen og venter på at brannmenn kommer. Ikke gå tilbake til bygningen før brannmannskapene har gitt deg klarheten.

Metode 2 av 2: Skogsbranner

Meld en brann Trinn 6
Meld en brann Trinn 6

Trinn 1. Flytt til et befolket område i motvind fra brannen

Vurder plasseringen av brannen og rømningsveiene. Hvis du er i et avsidesliggende område, er det bedre å komme seg ut og komme til et mer befolket område før du prøver å varsle myndigheter. Du vil ikke risikere å bli fanget i brannen selv.

  • Hvis du er til fots eller ikke raskt kan komme deg ut av området, må du i det minste komme til et utsiktspunkt hvor du kan se så mye av brannen som mulig, slik at du ikke blir blokkert, helst med vinden som blåser bort fra deg.
  • Husk at vinden kan skifte. Vær klar til å bevege deg hvis brannen begynner å blåse i din retning.
Meld fra om brann Trinn 7
Meld fra om brann Trinn 7

Trinn 2. Ring det lokale nødnummeret

Vanligvis kan du rapportere utendørs branner ved hjelp av det vanlige lokale nødnummeret. Hvis du er i et ekstremt fjerntliggende område, vil du vanligvis ringe en skogvokterstasjon. Sørg for å ta ned dette nummeret før du drar ut i villmarken.

  • Hvis du ringer det lokale nødnummeret og de ikke sender de første respondentene til området, gir de deg et annet nummer å ringe. I noen situasjoner kan de kanskje lappe deg rett gjennom.
  • Ikke anta at brannen allerede er meldt. Hvis du ser brannen, kan du ringe den. Selv om noen andre allerede har rapportert det, kan du ha informasjon som de ikke hadde.
Meld en brann Trinn 8
Meld en brann Trinn 8

Trinn 3. Gi avsenderen informasjon om brannen

Fortell avsenderen plasseringen av brannen, størrelsen, hvordan den startet (hvis du vet) og hvor lenge den har brent (igjen, hvis du vet). La dem få vite hvor mye røyk det er og om det er strukturer truet av brannen.

Vær så spesifikk som mulig om brannens beliggenhet. Hvis du vet hvordan du kommer deg til brannen, kan avsenderen videresende denne informasjonen til de første respondentene, slik at de kan komme dit så raskt som mulig

Meld en brann Trinn 9
Meld en brann Trinn 9

Trinn 4. Evakuer området hvis hjemmet ditt er truet

Hvis brannen er i nærheten av hjemmet ditt eller blåser i din retning, saml umiddelbart familien din og eventuelle dyr du har og søk sikkerhet. Åpne fjøs og porter for å la husdyr flykte fra brannen. Slå av propanen før du drar, og skriv et notat til brannmannskapene du har forlatt sammen med kontaktinformasjon.

Samle forsyninger til å ta med deg, inkludert vann, ikke -lettfordøyelig mat, en lommelykt, et førstehjelpsutstyr, personlige dokumenter, medisiner og andre viktige ting du ikke kunne bytte ut hvis de ble ødelagt. Hvis du bor i et område hvor branner er utbredt, må du ha disse elementene pakket i en pose, slik at du kan evakuere raskt om nødvendig

Tips

  • Prioriter din egen sikkerhet, deretter sikkerheten til venner og kjære som er med deg.
  • Ta et par dype åndedrag før du ringer for å melde om nødssituasjonen. Det vil hjelpe deg med å roe ned.

Advarsler

  • Aldri snu ryggen til en brann, selv om du tror det er slukket.
  • Ikke gå tilbake til en brent bygning før brannvesenet forsikrer deg om at det er trygt.

Anbefalt: