Hvordan delta i en strandopprydding: 8 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan delta i en strandopprydding: 8 trinn (med bilder)
Hvordan delta i en strandopprydding: 8 trinn (med bilder)
Anonim

Å samle søppel fra strender kan gjøres som en person eller familie, som en gruppe eller kollektiv, eller som en del av en spesiell begivenhet som International Coastal Cleanup Day, World Oceans Day eller som en klassegruppe og skole. Å være regelmessig klar over behovet for å holde alle kyster rene og vakre, er en måte at hver og en av oss kan bidra til å forbedre stranden, strandlinjen og dunnene og sikre at disse miljøene fortsetter å tjene som steder både mennesker og dyreliv kan brukes trygt.

Trinn

Delta i en strandopprydding Trinn 1
Delta i en strandopprydding Trinn 1

Trinn 1. Ta med deg en ekstra søppelsekk når du besøker stranden

Ta med en hagehanske også hvis du ikke vil plukke opp noe for hånd, eller en mekanisk griper i tilfelle du får øye på sprøyter og andre ekle ting på stranden. Gjør det til en del av strandbesøket ditt for å samle søppel på minst 5 minutter fra stranden før du drar.

Kast søppelposen alltid på et riktig avhendingssted. Hvis du ikke finner en skikkelig beholder i nærheten av stranden, kan du ta med deg søppelet hjem og kaste det med dine egne metoder for avfallshåndtering

Delta i en strandopprydding Trinn 2
Delta i en strandopprydding Trinn 2

Trinn 2. Oppfordre hvert familiemedlem til å gjøre det samme

Mens du viser med eksempel, oppfordrer du dem også til å gjøre det samme. Lær barn hvordan de trygt kan plukke søppel uten å skade seg selv.

  • Hvis et område er kjent for bruk av narkotika, ikke ha barn som plukker søppel. For deg selv, bruk solide sko for å unngå å få en utilsiktet nålestikkskade. Og bruk riktige hansker og bær mekanisk søppeloppsamler.
  • Lær barn å aldri stikke fingrene i noe, det være seg en beholder, skall eller hva som helst som skaper et mulig skjulested for et dyr som kan stikke, bite eller skyte mothaker. Noen dyr, for eksempel den blå ringete blekkspruten, lever inne i menneskelig søppel som drikkebokser og kan levere et dødelig bitt eller stikk hvis det håndteres uforsiktig.
Delta i en strandopprydding Trinn 3
Delta i en strandopprydding Trinn 3

Trinn 3. Se etter lokale bevaringsgrupper som driver regelmessige strandrensninger

Bli med og vær en vanlig frivillig som hjelper til med å holde din lokale strand ren. Delta på møtene deres for å lære mer om hva de gjør, hvor de fokuserer og tips om søppelinnsamling.

Delta i en strandopprydding Trinn 4
Delta i en strandopprydding Trinn 4

Trinn 4. Delta i spesielle arrangementer som tar sikte på å rydde opp ved kysten

Det er flere spesielle begivenheter hvert år rettet mot omsorg for havet, strandlinjen, strender og andre områder knyttet til sjøen. Noen av disse aktivitetene kan omfatte omplanting av havgress eller sanddynergress for å bevare sanddynene og strandlinjen og for å gi fiskeoppdrettsmiljøer, så det handler ikke bare om søppel!

Delta i en strandopprydding Trinn 5
Delta i en strandopprydding Trinn 5

Trinn 5. Bli involvert når det er et oljeutslipp

Når oljeutslipp skjer, ender de uunngåelig på land som dreper dyreliv og skader strandmiljøet. Du kan ofte bli en del av opprydningsoperasjonene ved å bli med i grupper som trenger og trene frivillige i å rense fugler, rense sanden og andre nyttige måter å rydde opp på. Sjekk nettstedene til lokale verneorganisasjoner og lokale myndighetsmiljøområder for detaljer som er spesifikke for hendelsen når det skjer.

Delta i en strandopprydding Trinn 6
Delta i en strandopprydding Trinn 6

Trinn 6. Oppfordre andre til å holde stranden ren

Informer folk hvor søppelbøtta er når du ser dem kaste søppel på stranden. Oppfordre folk du kjenner til å engasjere seg i opprydningsarrangementer. til og med ofte for å kjøre dem dit eller for å bli med dem.

Frivillig litt av din tid til å hjelpe hyrde skoleelever med å rydde opp på stranden. Du kan forklare dem hva de skal gjøre og holde et øye med fremdriften deres for å hjelpe lærerne med å bringe dem til arrangementet

Delta i en strandopprydding Trinn 7
Delta i en strandopprydding Trinn 7

Trinn 7. Hjelp andre som rydder opp i strender ved å donere

De fleste samfunn, organisasjoner og grupper som rydder opp på strender trenger midler og hjelp til enhver tid, så dine donasjoner av tid og penger vil alltid bli verdsatt.

Delta i en strandopprydding Trinn 8
Delta i en strandopprydding Trinn 8

Trinn 8. Ta mat i gjenbrukbare beholdere

Ta en piknik eller grilling på stranden, men gjør det til et sted der alt du tar går hjem med deg og du ikke etterlater deg spor av måltidet. Dette kan være en belønning etter en strandopprydding, spesielt for en gruppe, men sørg for at alle forstår viktigheten av å ta med bærekraftig mat og spiseutstyr.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Vurder å føre journal over opprydding mellom forskjellige tider, for å se om søppelet blir verre eller blir bedre. Dette kan være nyttig data for å begjære lokale myndigheter og myndigheter med.
  • Bruk komfortable klær som du ikke har noe imot å skitne eller du kan ha et problem når du plukker søppel på stranden!
  • Når du tilbringer tid på stranden, unngå å ta noe som kan forårsake problemer som søppel. Ta alt søppelet ditt ut og vær forsiktig så du ikke lar plastposer og andre lette ting blåse bort når du ikke tar hensyn; legg dem vekk før det kan skje. Sjekk også at du har samlet alle eiendelene dine før du drar. Stray flip-flops, matbeholdere, håndklær, etc., blir alle strandskrot når de blir forlatt.
  • Hjelp små lokalsamfunn, skolebarn og andre med å lære å rydde opp i kystlinjer og hvorfor det er viktig. Hold foredrag, seminarer og workshops for å hjelpe andre å lære om behovet for å ta vare på våre hav og strender. Lær folk å bruke mindre og resirkulere eller gjenbruke det vi allerede har, så vi lager mindre søppel i utgangspunktet. Oppmuntre også folk til å slutte å kaste søppel i gata fordi det havner i avløpene og deretter på strendene og sjøen.

Advarsler

  • Søppel reiser overalt når det kommer til stranden; vannet feier det hele til sjøs, og det havner på øyer der folk ikke engang bor. Gjør hva du kan for å forhindre at dette skjer!
  • Vær forsiktig med fiskekroker, ødelagte flasker, mistenkelige fat eller store beholdere med gifttegn, etc., nåler og andre skarpe eller muligens giftige gjenstander. Hvis du ikke kan finne ut hvordan du samler trygt, merker du stedet for å advare andre og få litt hjelp raskt.

Anbefalt: