10 enkle måter å forhindre Trichoderma

Innholdsfortegnelse:

10 enkle måter å forhindre Trichoderma
10 enkle måter å forhindre Trichoderma
Anonim

Hvis du noen gang har prøvd å dyrke sopp, vet du sannsynligvis hva Trichoderma er. Uten at det er ukontrollert, kan denne ekkel grønne formen spre seg raskt gjennom en hel avling. Ikke bekymre deg-vi er her for å svare på de vanligste spørsmålene dine om forebygging av Trichoderma. Med de riktige trinnene kan du beskytte avlingen din og unngå store tap i vekstsesongen.

Trinn

Spørsmål 1 av 10: Hva er Trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 1
    Forhindre Trichoderma Trinn 1

    Trinn 1. Trichoderma er en spore som forårsaker en grønn mugg på planter

    Dette er grunnen til at det ofte også kalles "grønn mugg". Det er sjelden skadelig for planter, men det overtar og dreper sopp som sopp. Det er derfor det er et spesielt problem for soppdyrkere og bønder.

    • Trichoderma vokser vanligvis i røtter under overflaten, så det kan være vanskelig å oppdage på noen planter.
    • Trichoderma er naturlig motstandsdyktig mot de fleste plantevernmidler, noe som gjør det vanskelig å kontrollere det.
  • Spørsmål 2 av 10: Hvor er Trichoderma vanligvis funnet?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 2
    Forhindre Trichoderma Trinn 2

    Trinn 1. Trichoderma er utbredt og kan vokse i alle typer jord over hele verden

    Det er egentlig ikke begrenset til et bestemt geografisk område. Du vil kunne finne den i de fleste deler av verden under de rette forholdene.

    Trichoderma har også en tendens til å leve i soppsubstrater, og derfor er det så viktig å dampe underlaget mellom høstene

    Spørsmål 3 av 10: Hvordan lukter Trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 3
    Forhindre Trichoderma Trinn 3

    Trinn 1. Trichoderma har faktisk en kokoslignende lukt

    Formen kan avgi denne aromaen, eller du kan legge merke til den mens du inspiserer soppen din. I tillegg til Trichodermas karakteristiske grønne utseende, kan denne lukten hjelpe deg med å identifisere den.

    De fleste Trichoderma -arter er ikke skadelige for mennesker, men det er aldri en god idé å puste inn muggsporer. Ikke prøv å snuse noen form du finner direkte

    Spørsmål 4 av 10: Hva gjør jeg hvis jeg ser grønn mugg vokse?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 4
    Forhindre Trichoderma Trinn 4

    Trinn 1. Fjern alt som er påvirket av Trichoderma med en gang

    Formen vokser raskt, så isolasjon er nøkkelen. Oppbevar poser, verktøy, underlag, sopp eller potter som mugg vokser langt unna dine sunne sopp. Vask berørte verktøy med en blekemiddel eller alkohol for å drepe muggsporer. Dette vil i det minste forhindre at Trichoderma infiserer mer av avlingen din.

    Spørsmål 5 av 10: Hva er den beste måten å stoppe Trichoderma fra å vokse?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 5
    Forhindre Trichoderma Trinn 5

    Trinn 1. Damping av vokserommet mellom høstene er den beste metoden

    Denne muggsopp kan leve på potter og i jord, og et ikke-sterilt dyrkingsmiljø er en av de viktigste måtene det sprer seg til nye avlinger. Den anbefalte måten å sterilisere vokserommet på er å dampe det ved 66 ° C i 12 timer. Dette bør drepe eventuelle rester av sporer og forhindre at de forurenser den nye soppavlingen.

    • Denne anbefalingen er for et rom med underlag eller en fruktbar lapp å dyrke sopp i. Hvis du ikke bruker underlag, damp deretter rommet i 24 timer i stedet for 12.
    • Hvis du ikke har en større vekstoperasjon, har du sannsynligvis ikke et dampsystem installert i vokserommet ditt. I dette tilfellet kan du leie en kommersiell dampbåt, omtrent på størrelse med en butikkvakuum eller ovn, for å sterilisere bare underlaget og dine voksende potter. Kjør dampbåten i 20-24 timer for å drepe eventuelle muggsporer.
  • Spørsmål 6 av 10: Kan jeg spre Trichoderma til andre planter eller sopp?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 6
    Forhindre Trichoderma Trinn 6

    Trinn 1. Ja du kan, og Trichoderma sprer seg ofte på denne måten

    Forurensede verktøy og potter vil spre mugg over hele avlingen din hvis du ikke er forsiktig. Den beste måten å forhindre dette på er å desinfisere alle verktøyene dine etter hver bruk. Bløtlegg dem i en 10% blekemiddel og vannoppløsning i 30 minutter, eller tørk dem med sprit for å drepe muggsporer.

    • Å vaske verktøyene dine med såpe og varmt vann er en god måte å holde dem rene, men det kan ikke drepe alle muggsporer. Bruk desinfeksjonsmidler som alkohol eller blekemiddel for å forhindre at mugg sprer seg.
    • Vask også hendene før du arbeider med soppen din. Du kan introdusere Trichoderma eller andre patogener for soppavlingen din hvis hendene dine ikke er rene.

    Spørsmål 7 av 10: Hjelper jordens pH -verdi med Trichoderma å vokse?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 7
    Forhindre Trichoderma Trinn 7

    Trinn 1. Ja, Trichoderma foretrekker surere jord

    Det optimale pH-området for Trichoderma er 4-6, så det vokser spesielt godt i sure jordarter. Dette er bra fordi de fleste sopp vokser i litt mer alkalisk jord, innenfor et område på omtrent 5 til 7. Ved å holde underlaget eller jorda i området 6-7 pH, vil du motvirke vekst av Trichoderma.

    Sprinkling av litt kalk på jordsmonnet eller underlaget er den enkleste måten å øke pH -verdien til det voksende materialet

    Spørsmål 8 av 10: Hjelper varme og fuktighet Trichoderma å vokse?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 8
    Forhindre Trichoderma Trinn 8

    Trinn 1. Ja, Trichoderma vokser bedre i høy varme og fuktighet

    Det er best å holde fuktigheten og varmen nede i vekstområdet for å motvirke muggvekst. Den optimale temperaturen for Trichoderma er 80–86 ° F (27–30 ° C), så det å holde vokserommet ditt kjøligere enn det kan hindre vekst.

    Noen av disse kravene kan komme i konflikt med soppens vekstbetingelser. Sett alltid de optimale forholdene for soppen din først, så hold øye med grønn mugg

    Spørsmål 9 av 10: Hvordan behandles Trichoderma?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 9
    Forhindre Trichoderma Trinn 9

    Trinn 1. Senk soppen i varmt vann for å drepe formen

    Dessverre er Trichoderma vanskelig å bli kvitt når den begynner å vokse. Det er motstandsdyktig mot de fleste kjemikalier og plantevernmidler. Imidlertid ser det ut til å plukke de berørte soppene og senke dem i vann som er oppvarmet til 60 ° C. Hold soppen i vannet i 30 minutter for å drepe muggsporer.

    • Soppen din blir ikke så stor med denne behandlingen, siden du må velge dem tidlig, men du kan i det minste redde dem.
    • Hvis du har noen påvirket sopp, sørg for å holde dem langt borte fra friske. Trichoderma kan spre seg raskt, selv om du behandler det med varmt vann.
  • Spørsmål 10 av 10: Er Trichoderma nyttig for noe?

  • Forhindre Trichoderma Trinn 10
    Forhindre Trichoderma Trinn 10

    Trinn 1. Det er faktisk en veldig populær gjødsel- og soppdrepende behandling

    Morsomt nok, Trichoderma er veldig nyttig hvis du ikke prøver å dyrke sopp. Den brukes mye som biogjødsel for tilberedning av frø. Fordi den angriper sopp som sopp, brukes den også som en soppdrepende behandling for planter. Bønder rundt om i verden liker Trichoderma mye, så lenge de ikke dyrker sopp!

  • Anbefalt: