3 måter å svare når noen misliker din håndlagde gave

Innholdsfortegnelse:

3 måter å svare når noen misliker din håndlagde gave
3 måter å svare når noen misliker din håndlagde gave
Anonim

Timer med hardt arbeid gikk med å lage, bake, male eller designe en spesiell gave-bare for å få mottakeren til å svare med "Hva er dette?" eller "Dette minner deg om meg … hvordan?" Det kan være ydmykende eller hjerteskjærende å legge tid, krefter og kreativitet i en håndlaget gave og ikke få svaret du forventet. Håndter en mangelfull reaksjon på passende måte ved nådig å prøve å rette opp situasjonen, forbli positiv og lære å unngå slike uhell i fremtiden.

Trinn

Metode 1 av 3: Reagerer nådig

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 1
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 1

Trinn 1. Kom med en kort unnskyldning

Hvis personens svar stammer fra et tilsyn på dine vegne, kan det være lurt å be om unnskyldning. For eksempel tilberedte du kaker med gluten for noen som har cøliaki, eller du håndmalte et veggmaleri som sa "Hjem er hvor jeg er med deg" til noen som nettopp annonserte en skilsmisse. Ikke vær for hard mot deg selv, og avstå fra å be om unnskyldning.

  • Si, "Jøss, jeg skjønte ikke …" eller "Beklager, jeg glemte tilstanden din." Hold det kort og godt og endre tema.
  • Eller du kan snu det og si noe sånt som: "La meg lage en glutenfri dessert til deg neste uke."
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 2
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 2

Trinn 2. Bruk humor

En sunn dose latter kan ofte redde alle fra en ubehagelig situasjon. La oss si at du overrakte gaven din til en venn bare for å få den til å rive opp, gå i stykker eller være helt ubrukelig. Du ga det ditt beste skudd, men ferdighetene dine var bare ikke på høyde. Ler nådig av det i stedet for at mottakeren må pleie sårene dine. Du kan til og med overbevise dem om at det tross alt var en gag-gave ved å følge med en gave i en sak.

Du kan si: "Yikes! Vel, da jeg strikket dette, så jeg for meg at det faktisk passet-ikke bare å gå over bare en arm … Kanskje jeg bare startet en trend!" eller du kan følge med "Bare tuller! Her er din virkelige gave … du liker duftlys, ikke sant?"

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 3
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 3

Trinn 3. Minn dem på nytten

Noen ganger er folk ikke mottakelige for gaver fordi de hadde foretrukket noe annet. Kanskje datteren din ville ha den nyeste teknologiske gadgeten til bursdagen hennes, så hun blir overveldet av den nøye strikkede genseren du ga henne. Eller kanskje en medarbeider ville hatt et gavekort, men du presenterte en mer praktisk gave av håndlaget kjøkkenutstyr.

Bare fordi det ikke er akkurat det de ønsket, betyr det ikke at gaven din er mindre nyttig. Prøv å ikke la deres likegyldige reaksjon få deg til å glemme det. Du kan si: "Jeg vet at dette kanskje ikke var det du ønsket, men jeg hørte deg si for en stund siden hvordan du trengte disse …"

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 4
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 4

Trinn 4. Sjekk om noen modifikasjoner vil øke appellen

I noen tilfeller kan den minste finjusteringen gjøre en utilfredsstillende gave til en personlig ting som noen setter pris på for alltid. Finn ut hva personen misliker, og se om du kan gjøre de ønskede endringene.

For eksempel, hvis du laget en kjole til moren din som ligner et telt, må du ta nye målinger for å få inn sømmen. Hvis det passer henne bedre, kan hun tross alt være fornøyd

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 5
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 5

Trinn 5. Anbefal for dem å se om noen andre vil ha det

Hvis alt annet mislykkes, ikke la hardt arbeid gå til spill. Foreslå høflig at personen skal gi varen på nytt til noen de tror kan ha glede av den. På den måten finner din håndlagde gave en eier som med rette vil verdsette den.

"Vel, hvis du ikke er fan av dette grønne skjerfet, kan du gjerne gi det på nytt til noen andre. Kanskje Sarah? Denne grønne ville virkelig utfylle øynene hennes.”

Trinn 6. Godta gaven om nødvendig

Ikke bruk for mye tid på å prøve å overbevise noen om gaveens nytte eller appell. Hvis de nekter gaven, kan du bare si "OK" og godta den tilbake. Gå videre fra situasjonen og prøv å ikke la det plage deg.

Metode 2 av 3: Løfte ånder

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 6
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 6

Trinn 1. Motstå å hoppe til konklusjoner

Så du ga en gave, og mottakeren reagerte egentlig ikke på hvordan du forventet dem. Før du overreagerer, må du tenke på at du er nødt til å gi mer mening til noe du laget selv enn til noe du kjøpte fra en butikk.

Det er mulig at personen faktisk kan like gaven og rett og slett ikke vet hvordan han skal uttrykke sin takknemlighet. Eller kanskje det kjevefallet symboliserte at de ble overrasket over at du laget noe så perfekt "dem"-ikke forbauselse over at du ville gi dem noe så fryktelig

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 7
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 7

Trinn 2. Ikke la din stolthet ødelegge øyeblikket

Det skjer med de beste av oss-til og med tilsynelatende ekspert gavegivere savner merket nå og da. Til slutt hadde du gode intensjoner. Så husk at det er tanken som teller. Å være for frustrert over deg selv plasserer deg i kategorien dårlig gavegiver.

Å bli fanget i om noen faktisk liker gaven din, forringer punktet å gi. Ikke legg for mye mening til noen som misliker gaven. Bare vær takknemlig for at du var i stand til å gi. Dessuten er noen mennesker veldig vanskelige å glede

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 8
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 8

Trinn 3. Utbytte av å gi

Å bli fortvilet fordi personen ikke likte gaven, tar fra de positive gevinstene du får ved å gi. Handlingen med gave er en måte for mennesker å vise takknemlighet og takknemlighet for en annen person. Faktisk har forskere funnet ut at givere får enda flere positive fordeler enn de som mottar.

Å gi er vanligvis en uselvisk handling. I tillegg til å øke kontakten med andre, føler du deg takknemlig for å ha evnen til å gi, og du kan til og med starte en kjede av å gi, der andre blir inspirert til å følge din ledelse. Dessuten har det å være sjenerøs til og med en positiv effekt på helsen. Vitenskap viser oss at å gi kan redusere stress, øke immuniteten og føre til et lengre liv

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 9
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 9

Trinn 4. Øv på selvmedfølelse

Det kan være sårende når dine anstrengelser for å uttrykke kjærlighet og takknemlighet blir avvist eller avslått, og følelsene dine kan stige. Det er helt normalt og menneskelig. Vær snill mot deg selv i dette øyeblikket og vær oppmerksom på følelsene dine.

Ta deg tid til å slikke sårene dine og vise medfølelse med deg selv. Hvis du har et ønske om å gråte, gjør det. Hvis du føler deg litt flau, erkjenner du det. Gi deg selv en klem, og gjenta: “Du er en omsorgsfull, medfølende person. Selv om du ikke fikk reaksjonen du håpet på, gjorde du fortsatt en god ting.”

Metode 3 av 3: Unngå fremtidig angergivende anger

Trinn 1. Vær oppmerksom på de mulige årsakene til at en gave kan returneres

Årsaken til at en bestemt gave kan returneres er unik for personen som mottar gaven og omstendighetene. Avvisningen eller tilbakeleveringen av gaven din kan være en melding de prøver å sende deg, eller de kan handle i din beste interesse. Noen vanlige årsaker til at folk avslår gaver kan omfatte:

  • De liker det bare ikke.
  • Det passet ikke.
  • De har allerede en gave akkurat som den du ga.
  • De synes gaven var for intim og upassende og deler ikke de samme følelsene.
  • De lever minimalt og liker ikke å samle materielle ting.
  • De føler at du prøver å endre synspunkter eller reformere dem.
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 10
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 10

Trinn 2. Planlegg en gaveutveksling av hvit elefant

Føler du deg tømt fordi din håndlagde gave gikk glipp av merket i år? Hvorfor ikke foreslå venner og familie å arrangere en "Yankee Swap" eller "White Elephant" -utveksling neste år? Disse spillene som gir gaver, er letthjertede måter å kvitte seg med uønskede gaver i et morsomt og avslappet miljø.

Disse spillene innebærer å regjere klebrig eller off-the-mark gaver eller velge en prisklasse for å kjøpe nye gaver. Alle gavene legges i en haug, og hver deltaker får et nummer. Den første personen går til haugen og velger en gave, og så videre til alle har en gave. Det morsomme er at du til slutt kan velge å bytte med noen hvis du foretrekker gaven deres. Dette er en spennende måte å gå til gave, uten alt press

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 11
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 11

Trinn 3. Vær fornuftig

Så du har fått en ny symaskin og har laget klær til alle du kjenner. Selv om du kanskje liker selve handlingen, kan du ikke forvente at andre nødvendigvis liker det du lager. Mye tilpasning og kreativitet går i håndlagde gaver, og de vil ikke bety det samme for alle.

Neste gang, les dine nærmeste for å finne ut hvilke personer som er bedre idrett for håndlagde gaver. Uttrykker noen mennesker kreativitet eller lager hjemmelagde gaver allerede? De kan være bedre kandidater til dine inderlige gaver enn noen som vanligvis kjøper alt de eier fra eksklusive butikker eller butikker

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 12
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 12

Trinn 4. Rådfør deg med personen på forhånd for veiledning

Bevegelsen din kunne ha falt flat fordi du var mer opptatt av at det skulle være en overraskelse i stedet for å søke noen involvering fra den andre personen. Når en gave krever mye tid, energi eller penger å tjene, få den tiltenkte mottakerens mening for å bekrefte at du er på vei i riktig retning.

For eksempel kan du spørre personens favorittfarge, duft eller stoff for å veilede designene dine uten å gi bort det du lager. Eller du kan være enkel som: "Hei, Randy, jeg ønsket å demonstrere mine keramikkferdigheter og designe deg en vase. Har du noen preferanser på farger eller former?”

Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 13
Svar når noen misliker din håndlagde gave Trinn 13

Trinn 5. Øv på elementet noen ganger før du gir det

Så vanskelig som det er å godta, det kan hende at gaven din ikke har blitt godt mottatt fordi den ikke var veldig godt utformet. Selv om du kanskje har lagt din beste fot fremover, kan sluttresultatet ha blitt kort. Hvis din håndlagde gave var en av få i de tidlige stadiene av å lære et håndverk, kan det være best å holde ut å gi disse elementene til du har økt mestringen din.

Anbefalt: