3 måter å male en vedovn på

Innholdsfortegnelse:

3 måter å male en vedovn på
3 måter å male en vedovn på
Anonim

Vedovner kan være en nyttig oppvarmingskilde siden de brenner behagelig mellom 250 grader F (121 grader C) og 460 grader F (237 grader C). Siden mange vedovner kan brenne opp til 482 C, krever imidlertid maling av vedovn spesielle forbindelser som kan motstå disse ekstreme temperaturene. Heldigvis er det mange merker av ovnmaling tilgjengelig for kjøp. Du kan oppnå fargeendring på en tradisjonell svart vedovn eller gjøre enkle touch-up-jobber så lenge du følger noen tips for rengjøring og påføring av malingen på riktig måte.

Trinn

Metode 1 av 3: Rengjør vedovnen

Mal en vedovn Trinn 1
Mal en vedovn Trinn 1

Trinn 1. Fjern olje, grafitt eller andre brente stoffer fra overflaten av ovnen

Ta på deg vernebriller og hansker. Bruk en ren, hvit fille og hell en liten mengde trinatriumfosfat på overflaten som skal rengjøres. Skrub overflaten med filten for å fjerne alt smuss, eller bruk en stålbørste for tyngre rusk. Tørk av overflaten med en annen ren fille.

Mal en vedovn Trinn 2
Mal en vedovn Trinn 2

Trinn 2. Fjern overflødig olje

Bruk en lakkfortynner i stedet for trinatriumfosfat for veldig oljete ovnoverflater. Påfør med en ren, hvit fille og skrubb overflaten. Tørk den av med en ren, hvit fille.

Mal en vedovn Trinn 3
Mal en vedovn Trinn 3

Trinn 3. Fjern gjenstridig, flisete maling

Bruk sandpapir av middels grus på områder av ovnen som har malingbobler eller sta flis som ikke kan fjernes med fille. Slip ovnen lett til den er så glatt å ta på som mulig.

Metode 2 av 3: Mal vedovnen

Mal en vedovn Trinn 4
Mal en vedovn Trinn 4

Trinn 1. Klargjør sprayboksen

Rist malingen kraftig i 2 minutter. Dette "rører" malingen og fordeler den jevnt. Test aerosolspraypluggen ved å sprøyte i 1 eller 2 sekunder på en avis eller annen engangsoverflate. Når fargen kommer ut og strømmen er god, er malingen klar for påføring.

Mal en vedovn Trinn 5
Mal en vedovn Trinn 5

Trinn 2. Mal overflaten på ovnen

Legg på vernebriller og hansker for å unngå flekker på hendene.

Mal en vedovn Trinn 6
Mal en vedovn Trinn 6

Trinn 3. Hold sprayen 30,5 cm fra overflaten som skal males

Bruk en feiende bevegelse for å dekke et område av ovnen i en rekke. Fortsett å dekke overflaten i 1-takts feier til den er dekket. Ikke hold hånden på spraydysen hele tiden du maler, og ikke bruk en sirkulær bevegelse, da dette vil føre til at malingen blir ujevnt fordelt.

Mal en vedovn Trinn 7
Mal en vedovn Trinn 7

Trinn 4. La malingen lufttørke i henhold til produsentens instruksjoner, ettersom merkene vil variere

Metode 3 av 3: Cure the Paint

Mal en vedovn Trinn 8
Mal en vedovn Trinn 8

Trinn 1. Bruk varmen fra ovnen til å kurere malingen

Herding skjer når du varmer opp ovnen din for å forsegle silikonharpiksen i malingen, som er det som inneholder varmebestandige egenskaper. Varm vedovnen til en temperatur på 250 grader F (121 grader C) i 20 minutter. Slå av varmen og la ovnen avkjøle.

Mal en vedovn Trinn 9
Mal en vedovn Trinn 9

Trinn 2. Gjenta herdet

Varm opp ovnen til en temperatur på 250 grader F (121 grader C) en gang til, og la den stå på i 20 minutter. Slå den av og la den avkjøle.

Mal en vedovn Trinn 10
Mal en vedovn Trinn 10

Trinn 3. Varm komfyren en tredje gang

Varm komfyren til 460 grader F (237 grader C) i 45 minutter. Slå den av og la den avkjøle.

Tips

Unngå universalrengjøringsmidler som "409" når du rengjør vedovnen din. Disse vil forlate ovnen med mer olje, noe som igjen vil samle mer smuss

Advarsler

  • Luft huset ditt og fjern deg selv og kjæledyr når du herder komfyren, siden harpiks og røyk brenner ut i luften.
  • Når du rengjør komfyren med lakkrens, må du bruke vernebriller, hansker og arbeide i et godt ventilert område. Lakk tynnere er svært brannfarlig. Ovnen skal være kald å ta på før bruk, og andre varmekilder i området skal fjernes eller slokkes.

Anbefalt: