5 måter å forberede seg på alvorlig vær

Innholdsfortegnelse:

5 måter å forberede seg på alvorlig vær
5 måter å forberede seg på alvorlig vær
Anonim

Alvorlig vær kan omfatte en rekke typer stormer, fra flom til tornadoer. Selv om uvær kan variere, er det viktig å være forberedt på alt som alvorlig vær kan bringe. Å ha noen grunnleggende forsyninger og andre forberedelser gjort på forhånd og vite hva du skal gjøre i en bestemt type storm kan redde livet ditt. I alle typer alvorlig vær vil det å være forberedt hjelpe enormt.

Trinn

Metode 1 av 5: Gjøre generelle nødforberedelser

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 4
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 4

Trinn 1. Lag et nødforsyningssett

Hvis stormen sannsynligvis vil forårsake mye skade, er det viktig å være forberedt på en rekke problemer. Ting du bør legge i et grunnleggende forsyningssett inkluderer:

  • Lommelykter og ekstra batterier.
  • Nødradio.
  • Førstehjelpsskrin.
  • Fløyte, for å varsle folk om posisjonen din.
  • Personlige sanitærprodukter, for eksempel søppelsekker, toalettpapir, tørkepapir, våtservietter og tamponger.
  • Plastduker
  • Ekstra varme klær.
  • Skumringsmasker.
  • Verktøyet slår av verktøy.
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 2
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 2

Trinn 2. Lag en alvorlig værplan

Å ha en plan som familien din forstår, kan hjelpe alle i familien din til å vite hva de skal gjøre når det stormer. Sørg for å planlegge:

  • Hvor du skal ly i hjemmet ditt.
  • Hvilket telefonnummer du skal ringe i nødstilfeller.
  • Hvordan du kommer deg ut av hjemmet ditt i en nødssituasjon.
  • Der familiemedlemmer møtes hvis det stormer mens du ikke er hjemme.
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 3
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 3

Trinn 3. Lagre en nødtilførsel av mat og vann

Du bør ha nok vann slik at hvert familiemedlem kan ha en liter vann per dag i 3 dager. Du bør ha nok mat til å mate hele familien din i 3 dager også. Denne maten og vannet bør plasseres på et sted hvor du kan nå det under en katastrofe, for eksempel på stedet der du vil ta ly under en storm.

Hermetikk som er klar til å spise, for eksempel tunfisk, bønner eller frukt, er et godt valg for din matmat. Du kan også putte proteinstenger, tørket frukt, tørket frokostblanding og ikke-lettfordøyelig pasteurisert melk i stashen din

Metode 2 av 5: Forberedelse til storm med sterk vind

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 5
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 5

Trinn 1. Sikre gjenstander som sannsynligvis vil blåse bort

Fest eller sett ting inne som sannsynligvis vil fly bort i sterk vind. Dette kan inneholde en rekke ting, inkludert søppelbøtter, plenmøbler og andre lette gjenstander som vanligvis er utendørs. Imidlertid, hvis du bare har en liten tid før uværet starter, fokuserer du bare på viktige ting du ville være trist å miste.

Det er spesielt viktig å legge fra seg gjenstander fordi de kan bli prosjektiler hvis vinden blir veldig sterk

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 6
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 6

Trinn 2. Dekk vinduer og legg ned skodder

Hvis du vet at det potensielt vil komme mye vind, for eksempel i en orkan, er det viktig å forhindre at skodder blåser av og vinduer brytes. Du kan forberede lukkeren ved å stramme løse bolter eller skru dem fast. Windows kan dekkes av kryssfiner som er minst 58 tomme (1,6 cm) tykk.

Windows er vanligvis dekket hvis det er en orkanvarsel, ikke for en mindre alvorlig storm

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 7
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 7

Trinn 3. Ikke parker under eller i nærheten av et stort tre

Hvis været blir alvorlig nok, kan vinden blåse et lem eller treet ned på bilen din. Velg i stedet et sted der bilen ikke vil bli truffet av fallende rusk.

Hvis du har en garasje, er det en god idé å sette bilen i den før uværet slår

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 8
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 8

Trinn 4. Forbered deg på strømbrudd

Stormer med sterk vind slår ofte ut strømmen over lange perioder. Sørg for at du har rikelig med lommelykter, stearinlys og lykter før stormen slår. Ta deg også tid til å lade opp enhetene dine, for eksempel mobiltelefonen din, siden du kanskje ikke kan lade dem igjen på flere dager.

Hvis du har en generator, må du kontrollere at den er i god stand før uværet slår

Forbered deg på alvorlig vær trinn 9
Forbered deg på alvorlig vær trinn 9

Trinn 5. Planlegger å holde deg innendørs

Kraftige stormer er ofte ledsaget av kraftig lyn og farlig vind. Hvis du er utendørs, søk ly umiddelbart. Hold deg unna trær og uten vann. Hvis du er i ditt hjem, bli der.

Hvis du ikke er hjemme, kan du prøve å finne en åpen virksomhet (hotell, hurtigmatrestaurant, etc.) å bo i til stormen går. Ikke prøv å reise langt for å komme hjem til deg når en storm er i ferd med å slå

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 10
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 10

Trinn 6. Sjekk nødssettet og mat- og vannforsyningen

Sørg for at maten du har til nødstilfeller ikke er utløpt. Sørg også for at batterier i lommelykter fungerer, og at alt du har lagret i en nødssituasjon er i god stand.

Hvis nødutstyret ditt ikke befinner seg i et område du kan nå under storm, må du flytte dem før uværet treffer

Metode 3 av 5: Planlegging for tornadoer

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 11
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 11

Trinn 1. Bestem hvor du skal ta ly for en tornado

Når du forbereder deg på en tornado, må du etablere et sted å ta ly i som tåler sterk vind og skadene en tornado sannsynligvis vil gjøre. Steder som kjelleren din eller et vindusfritt rom (som et skap) er vanligvis de sikreste stedene å gå.

Nøkkelen er å finne den beste plasseringen du har. Selv om du kanskje ikke har en kjeller, må du avgjøre hvor du vil være tryggest under en tornado

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 12
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 12

Trinn 2. Sett nødhjelpsmateriellet i det beskyttede området

Hvis du ikke har ditt nødsett og din nødtilførsel av mat og vann i området, vil du sykle ut av stormen. Flytt det dit. Det er viktig å ha dem med deg hvis du trenger å være skjermet en god stund.

Når du flytter nødutstyret, må du kontrollere at førstehjelpsutstyret er på lager, at maten din ikke er utgått, og at alle lommelykter og elektronikk er i orden

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 13
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 13

Trinn 3. Evakuer hvis du blir bedt om å gjøre det

I noen tilfeller vil det være en advarsel om at en tornado kommer, og du vil bli bedt om å forlate området. Selv om det kan være fristende å bli hjemme, må du være forberedt på å dra hvis du blir fortalt av myndighetene.

Hvis du får beskjed om å evakuere, må du bare ta med deg det viktigste og følge instruksjonene fra lokale myndigheter

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 14
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 14

Trinn 4. Slå på nødradioen

Når du er trygt beskyttet, kan en nødradio gi deg nøkkelinformasjon. Det vil hjelpe deg å vite hva styrken til tornadoen er, hva dens vei er, og når den har forlatt området ditt.

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 15
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 15

Trinn 5. Lær hele familien din å håndtere en tornado

For eksempel kan en tornado gjøre flere passeringer over ett område og kan være veldig rolig i sentrum. På grunn av dette er det viktig å la familien din vite at det er farlig å komme ut av ly når vinden dør og støynivået faller.

Sørg i stedet for at du hører på nødradioen og at du bare kommer ut av lyet ditt hvis du blir bedt om det fra lokale myndigheter

Metode 4 av 5: Gjør deg klar for flom

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 16
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 16

Trinn 1. Få flomforsikring hvis du bor i et område som flommer

Dette er veldig viktig for både huseiere og leiere, ettersom flom kan ødelegge de fleste eiendelene dine. Husk at det kan ta omtrent en måned for flomforsikring å komme i gang, så få det nå og hold det oppdatert slik at det er i kraft hvis flom oppstår.

Flomforsikring er vanligvis ikke inkludert i din grunnleggende huseierpolicy. Det er en ekstra beskyttelse du må be om fra forsikringsagenten din

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 17
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 17

Trinn 2. Ha en familieevakueringsplan

Hvis du bor i et område som er utsatt for flom, bør du kartlegge den høyeste høyderuten for hvordan du kan komme deg ut av nabolaget ditt til høyere terreng og dele denne informasjonen med familien din. Å vite dette på forhånd vil gjøre evakuering enklere.

Å fortelle alle familiemedlemmene om planen vil bidra til å sikre at alle i familien din kan komme i sikkerhet, selv om du ikke er sammen med dem

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 18
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 18

Trinn 3. Flytt viktige gjenstander til høye steder i hjemmet ditt, hvis mulig

Hvis du vet at flom er i ferd med å skje, eller hvis du bor i et område som er utsatt for flom, er det best å holde verdisaker på høye høyder i hjemmet ditt. Dette gir dem den beste sjansen for å unngå vannskader under en flom.

Hvis det skal skje flom og du ikke kan flytte gjenstander til en høyere høyde i hjemmet ditt, kan du fortsatt støtte dem opp fra bakken. Bruk betongblokker, brett eller noe annet du trenger for å heve ting du liker

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 19
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 19

Trinn 4. Evakuer hvis du blir bedt om å gjøre det

Hvis det er forventet alvorlig og livstruende flom i ditt område, kan lokale tjenestemenn be om evakuering. Det er viktig at du følger evakueringsanvisningene, ettersom livet og familien din kan bli truet hvis du blir hjemme.

Selv om lokale tjenestemenn ikke beordrer deg til å evakuere, men bare antyder at det er en god idé, bør du følge rådene deres. Dette vil bidra til at du og din familie forblir trygge og sunne

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 20
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 20

Trinn 5. Ikke kjør i en flom

Å kjøre i en flom er ekstremt farlig fordi flomvann i bevegelse kan feie bilen din med deg i den. Hvis du kjører når en flom treffer, må du parkere bilen i det høyeste området du kan, og ikke vasse ut i flomvannet.

Hvis du er ute og kjører når en flom starter, prøv å unngå store områder med stående vann eller kjøring i nærheten av vannmasser, for eksempel en undergang eller en flat vei

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 21
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 21

Trinn 6. Flytt deg selv og din familie til høyt terreng

Hvis det har skjedd en flom uventet, er det viktig å prøve å komme til et område som er høyt uten å gå, svømme eller kjøre gjennom flomvann. I mange tilfeller vil dette ganske enkelt innebære å flytte til ovenpå hjemmet ditt.

Gå imidlertid ikke inn på et lukket loft som ikke har vinduer. Dette kan føre til at du blir fanget av stigende vann

Metode 5 av 5: Forberedelse til snø og is

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 22
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 22

Trinn 1. Få huset ditt isolert og forberedt på kalde temperaturer.

Hvis du bor i et område som er utsatt for is og snø, må du fornærme hjemmet, tette hull og kalde luftkilder og bruke værstriping rundt dører og vinduer. Du bør også lære om hvordan du forhindrer at rørene dine fryser, noe som kan inkludere å installere frostvæske på rør som har kontakt med utsiden.

Dette preparatet inkluderer også å sørge for at ovnen din er i god stand

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 23
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 23

Trinn 2. Kjøp rekvisita som kan være nyttig når du skal håndtere is og snø

Det er en rekke ting du kanskje ikke har i hjemmet ditt, men det kan være nyttig hvis en storm bringer is og snø. Dette kan omfatte:

  • Salt eller snø smelter.
  • Ikke-klumpete pusekull eller sand for trekkraft.
  • Trekkinnretninger for sko.
  • En snøspade.
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 24
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 24

Trinn 3. Kontroller at nødutstyret er oppdatert

Hvis du vet at det kommer en storm, er det svært viktig å sørge for at du har et oppdatert nødforsyningssett som inkluderer førstehjelpstilbehør og lommelykter, hvis du mister strømmen. Du bør også sørge for at nødstilfellene av mat og vann fortsatt er intakte. Pass på at maten ikke er utløpt.

Det er også en god idé å sjekke forsyningene dine årlig, slik at du alltid vet at du er klar for en nødssituasjon

Forbered deg på alvorlig vær Trinn 25
Forbered deg på alvorlig vær Trinn 25

Trinn 4. Få bilen din innstilt

Ring mekanikeren din og avtal en avtale for å få bilen din vurdert før uværet forventes. Å få bilen inspisert og reparert av en mekaniker før en vinterstorm kan hjelpe deg med å unngå å bli sittende fast i en snøstorm, ettersom kalde temperaturer kan forhindre at bilen starter.

Anbefalt: