Slik nivåer du betonggulv: 10 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Slik nivåer du betonggulv: 10 trinn (med bilder)
Slik nivåer du betonggulv: 10 trinn (med bilder)
Anonim

Over tid kan betonggulv sette seg ujevnt eller bli ujevnt på grunn av sprekker og fuktighet. Enten du vil pusse opp et ujevnt kjellergulv, eller bytte eller legge til nytt gulv på toppen av et eksisterende betonggulv et sted i hjemmet ditt, vil du mest sannsynlig trenge å jevne betonggulvet. Med riktig forberedelse, utstyr og selvnivellerende betongblanding vil du kunne gjøre denne jobben selv om 1-2 dager!

Trinn

Del 1 av 2: Rengjøring av betonggulvet

Nivå Betonggulv Trinn 1
Nivå Betonggulv Trinn 1

Trinn 1. Fjern alle møbler, apparater og gulvlister fra rommet

Ta alt ut av rommet slik at gulvet er helt klart. Fjern også gulvlister fordi gulvhøyden vil stige etter at du har jevnet det.

Bruk en metallspartel eller skrape til å lirke gulvlistene forsiktig av veggene. Start i den ene enden av grunnplaten og beveg deg langs hele lengden på stykket til hele brettet er løst nok til å trekke av veggen

Nivå betonggulv Trinn 2
Nivå betonggulv Trinn 2

Trinn 2. Skrap opp eventuelt rusk fra gulvet og støvsug hele rommet

Bruk en metallskrape til å fjerne løse rusk som gammelt linoleum, fliser eller flisbetong. Sveip den og kast den, støvsug deretter gulvet for å bli kvitt alt smuss og støv.

  • En butikk-vakuum er den beste typen vakuum for denne jobben. Du kan ende opp med å ødelegge det vanlige vakuumet ditt hvis du suger opp for mye sement og mye rusk. Du kan mest sannsynlig leie en butikk-vac på ditt lokale oppussingssenter om dagen.
  • Det er viktig at gulvet som mottar sementen (stubbene) er i god form før du begynner å helle sementen.
Nivå Betonggulv Trinn 3
Nivå Betonggulv Trinn 3

Trinn 3. Fyll ut eventuelle store sprekker eller hull med betongfyll og forsegler

Stikk munnstykket på betongpåfyllingsflasken inn i sprekken og klem fyllstoffet ut til sprekken er forseglet, eller bruk sparkelen til å trykke fyllstoffet inn i sprekken. La fyllstoffet og forsegleren tørke før du fortsetter med forarbeidet.

Du ønsker å fylle ut eventuelle sprekker før du grunning gulvet og heler leveler, eller du vil ende opp med å bruke mye mer leveler som det renner inn i sprekker

Nivå betonggulv Trinn 4
Nivå betonggulv Trinn 4

Trinn 4. Bruk et stykke kritt for å markere alle åpenbare høye og lave flekker på gulvet

Merk eventuelle betongstøt som er hevet over resten av gulvet med et "X", og eventuelle fall som er lavere enn gulvet med et "O". Sveip over gulvet med et snekkernivå for å avsløre depresjoner du kan ha savnet.

Arbeid i små seksjoner med snekkerens nivå for å sikre at du feier over hele rommet. Legg nivået flatt på gulvet og se på boblen i midten for å se om gulvet er plant i hver seksjon

Nivå betonggulv Trinn 5
Nivå betonggulv Trinn 5

Trinn 5. Bruk en betongkvern for å slipe ned spesielt høye flekker

Bruk øyebeskyttelse og ansiktsmaske, start motoren til kvernen, legg skiven flatt mot stedet du vil male ned, og beveg den fra side til side eller fra bevegelse fra side til side til du sliper støt ned til gulvnivå. Slip ned alle flekkene du merket med et "X" med krittet, og støvsug deretter støvet med en butikkvakuum.

Du kan leie en betongsliper for jobben i de fleste hjemmesenterbutikker. Husk at du må få slipemaskinen opp og ned trappene hvis du jobber i en kjeller

Nivå betonggulv Trinn 6
Nivå betonggulv Trinn 6

Trinn 6. Påfør betongjusteringsgrunning på gulvet med en myk børste

Spred det over hele gulvoverflaten med skyvekosten, og påfør trykk nedover for å presse det inn i porene i betongen. Sørg for å jevne ut eventuelle primerpytter for å ende opp med et jevnt lag.

  • Du kan også fylle et malingsbrett med primeren og bruke en langhåndtert malingsrulle for å spre den over gulvet.
  • 1 gallon (3,78 l) primer kan dekke opptil 37 kvadratmeter gulvplass.
Nivå betonggulv trinn 7
Nivå betonggulv trinn 7

Trinn 7. La betongnivelleringsgrunning tørke i 3-24 timer

La det tørke til det har en klebrig finish. Du må påføre primeren på nytt hvis du lar den tørke lenger enn 24 timer.

Del 2 av 2: Helling av betongnivå

Nivå betonggulv Trinn 8
Nivå betonggulv Trinn 8

Trinn 1. Bland betongutjevningsmassen i en bøtte med en boremaskin og en blandejern

Fyll en 18 gallons bøtte med en pose med betongnivå og mengden vann som instruksjonene på posen krever. Bland det grundig med en boremontert blandepadde til det er en jevn konsistens.

  • Ikke bland mer enn en pose med betongnivå om gangen, fordi du bare har omtrent 15-30 minutter der den kan helles og smøres.
  • Arbeid med en partner hvis du kan, slik at en person kan blande den neste omgangen med nivellerer mens den andre heller og sprer den ut.
  • Hvis du bruker selvutjevnende sement, vil viskositeten være ganske lav, omtrent som for en milkshake. Sørg derfor for at alle sidene er festet slik at betongen ikke renner over til et område der du ikke vil at den skal være.
Nivå betonggulv Trinn 9
Nivå betonggulv Trinn 9

Trinn 2. Dump blandingen på gulvet og fordel den med en langhåndsskraper

Skyv og dra betongnivelleren over gulvet med nalen for å jevne den jevnt. Sørg for å komme helt inn i hjørnene og langs kantene på rommet.

Betongjevningsmasse er designet for å spre seg jevnt med tyngdekraften. Bruk nalen til å hjelpe den på steder der det ser ut som om den samler seg eller ikke flyter av seg selv. Du kan også bruke en liten håndsparkel for å få den i hjørnene og langs kantene på veggene

Nivå betonggulv Trinn 10
Nivå betonggulv Trinn 10

Trinn 3. La betongnivelleren tørke i henhold til produsentens instruksjoner

De fleste betongjevnerforbindelser tørker nok til å gå på etter 4 timer, og vil tørke helt etter 24 timer. Du kan installere andre typer gulv på toppen av betongen etter å ha ventet fra 4-16 timer.

  • Du kan montere fliser eller annet hardgulv på betongen når det er tørt nok til å gå på. Vent minst 16 timer før du installerer fuktsensitivt gulv som teppe.
  • Tørketiden kan variere avhengig av temperatur og fuktighet.

Anbefalt: