Hvordan jevne bakken for et basseng (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan jevne bakken for et basseng (med bilder)
Hvordan jevne bakken for et basseng (med bilder)
Anonim

En ujevn overflate kan svekke eller skade et basseng over bakken, så det er avgjørende å planere bakken før installasjon. Fjern torvet, og sjekk om det er jevnt for å identifisere bakker og høye flekker. Grav alltid ut høye flekker i stedet for å fylle ut lavere områder. Etter at du har jevnet ut bakken, raker du rusk, tømmer jorda, sprer og tapper et lag sand.

Trinn

Del 1 av 4: Utjevning av et ryddet sted

Level Ground for a Pool Trinn 1
Level Ground for a Pool Trinn 1

Trinn 1. Se etter nivået for å identifisere høye flekker

Den enkleste måten å sjekke om det er jevnt uten spesialutstyr, er å lete etter dem. Gjør en visuell inspeksjon for å se etter flekker som er høyere eller lavere enn resten. Etter å ha tatt vare på disse områdene, legg en treplank på tvers av arbeidsområdet. Glidelås et snekkernivå på 1,8 m på toppen av planken, og flytt planken gjennom arbeidsområdet for å teste flere flekker.

Plasser planken og nivået fra midten av arbeidsområdet til kanten, som en klokkehånd. Kontroller om det er jevnt, og roter deretter planken 0,61 til 0,91 m, som en klokkehånd som beveger seg fra 2 til 4. Fortsett å skifte planken og kontrollere nivået hver 2. til 3. fot

Level Ground for a Pool Trinn 2
Level Ground for a Pool Trinn 2

Trinn 2. Merk høye flekker med innsatser

Du vil kanskje oppleve at en stor del av arbeidsområdet er mer eller mindre plant, men den ene kanten av det skråner betydelig. Plasser innsatser eller kjepper på områder som skråner eller er off-grade. Du må grave bort disse områdene for å skape et jevnt underlag for bassenget.

Level Ground for a Pool Trinn 3
Level Ground for a Pool Trinn 3

Trinn 3. Grav bort jord i stedet for å bygge opp lave flekker

Grav alltid bort bakker og høye flekker for å gjøre dem jevne med lavere områder, selv om det krever mer arbeid. Hvis du fyller ut en lapp med smuss eller sand, vil vekten av bassenget og vannet komprimere det og forårsake problemer i fremtiden.

Level Ground for a Pool Trinn 4
Level Ground for a Pool Trinn 4

Trinn 4. Bruk en spade eller spade for å grave ut høyt underlag

Når du har identifisert høye flekker, begynner du å skyve bort jord. Dump jorda i en trillebår, kast den, kompost den eller bruk den til hageprosjekter, for eksempel for potteplanter eller for å justere karakteren andre steder i hagen din.

Level Ground for a Pool Trinn 5
Level Ground for a Pool Trinn 5

Trinn 5. Lei en minilaster for tøffere jobber

Det er mulig å utjevne en 5 eller 10 graders skråning og fjerne 10 til 13 cm jord for hånd. Men hvis du må fjerne 30 cm jord eller mer over et stort område, må du kanskje leie tungt utstyr. Kompaktlastere krever vanligvis litt opplæring, så ta kontakt med din leieutstyrssjef for å oppfylle driftskravene.

Hvis du ikke er sikker på å bruke en kompaktlaster, kan du vurdere å ansette en profesjonell for å omgradere området. Se på nettet for å finne en landskapsarkitekt eller en lisensiert entreprenør med karaktererfaring

Level Ground for a Pool Trinn 6
Level Ground for a Pool Trinn 6

Trinn 6. Kontroller jevnheten regelmessig for å måle fremdriften din

Av og til legger du treplanken og snekkerens nivå på arbeidsflaten. Fortsett å grave og spore fremdriften din til du har utjevnet hele arbeidsområdet.

Del 2 av 4: Etterbehandling av det jevne underlaget

Level Ground for a Pool Trinn 7
Level Ground for a Pool Trinn 7

Trinn 1. Rake området for å fjerne steiner, grener og annet rusk

Riv området grundig etter at du er ferdig med utjevningen. Skarpe rusk kan punktere bassengets foring.

Level Ground for a Pool Trinn 8
Level Ground for a Pool Trinn 8

Trinn 2. Tamp jorden

Jorden må være fast for å støtte bassenget. Etter å ha revet det rent, vanner du jorda med en hageslange, og kjører deretter en rullende sabotasje i hele arbeidsområdet for å komprimere jorda.

  • For å komprimere jorda mer effektivt, kjør en soaker eller sprinkler med lavt trykk i omtrent en time før du ruller eller tamper området.
  • Du kan leie en plenrulle i din lokale boligforbedringsbutikk. Vanligvis kan du fylle trommelen med vann for å kontrollere vekten. Fyll den opp, og skyv den deretter over det jevne underlaget for å komprimere jorda.
Level Ground for a Pool Trinn 9
Level Ground for a Pool Trinn 9

Trinn 3. Spred og tamp et lag sand over området

Mange bassengprodusenter krever et sandlag, men sjekk brukerhåndboken for å holde deg på den sikre siden. Legg et sandlag på 2,5 til 5,1 cm dypt over arbeidsområdet, og rull deretter over det med sabotasje.

  • Hvis det er noen områder du må utjevne, bruker du knust kalkstein i stedet for sand.
  • Bestill mur av sand fra en husforbedringsbutikk eller forhandler for å sikre at kornene er jevnt store og ruskfrie. Mengden du trenger avhenger av størrelsen på bassenget. Hvis bassenget ditt er 3,0 m i diameter, trenger du omtrent tonn sand, som kan koste mellom $ 25 og $ 40 (US).
  • Dobbeltsjekk sanden for steiner, store korn og annet rusk når du sprer den.
Level Ground for a Pool Trinn 10
Level Ground for a Pool Trinn 10

Trinn 4. Behandle området med soppdrepende og herbicid

Siden området rundt bassenget hele tiden blir vått, må du bruke et soppdrepende middel før du installerer bassenget. I tillegg vil påføring av et ugressmiddel sikre at ingen planter vil spire og skade bassengforingen.

  • Påføringshastigheten varierer etter kjemikalier, så sjekk hvor mye område et produkt dekker etter volum. Mengden du trenger, avhenger også av bassengområdet, men på det meste trenger du sannsynligvis 1 gallon (3,8 L) hver som er klar til bruk fungicid og ugressmiddel.
  • Sørg for at du bruker petroleumsfrie produkter. Klar til bruk produkter som ikke krever fortynning er lettere å bruke enn konsentrater som må blandes med vann.
  • Vent med å installere bassenget til 2 uker etter påføring av soppdrepende midler eller andre kjemikalier.
  • Du kan også legge en presenning over området for å beskytte kjemikaliene mot fuktighet og sol mens du jobber.

Del 3 av 4: Clearing Sod før nivellering

Lukk svømmebassenget for vintertrinn 17
Lukk svømmebassenget for vintertrinn 17

Trinn 1. Legg plastark over området 2 uker i forveien for å drepe gress

Å dekke gresset med plastark eller presenninger i et par uker vil drepe gresset i området. Dette vil gjøre det mye lettere å fjerne torvet. Legg plastark over området der du skal installere bassenget, og veie dem ned på kantene med tunge gjenstander, for eksempel steiner, murstein eller søppelblokker.

Level Ground for a Pool Trinn 11
Level Ground for a Pool Trinn 11

Trinn 2. Fjern sod etter regn eller grundig vanning

Hvis stedet ikke allerede er klart, må du fjerne gresset før du planerer bakken. Dagen etter kraftig regn er en fin tid å kutte tørketrommel. Hvis det ikke kommer regn i prognosen, vanner du arbeidsområdet godt i dagene før du fjerner gresset. Tørr torv er vanskeligere å fjerne.

Selv om du ikke vil kutte tørt torv, må du ikke bruke en såkutter hvis jorden er gjennomvåt

Level Ground for a Pool Trinn 12
Level Ground for a Pool Trinn 12

Trinn 3. Lei en torvkutter for å gjøre jobben enklere

Selv om du kan fjerne torv manuelt, er en torvkutter det beste alternativet for større torvområder. Du kan leie en strømkutter i din lokale boligforbedringsbutikk.

  • Sørg for at området er fritt for sprinklere, slanger, leker og andre potensielle farer før du bruker en såddkutter. Kabeltråder, landskapsbelysningskabler og sprinklerrør kan også være like under torven, så pass på disse.
  • Les brukerhåndboken din og konsulter butikkens utstyrsansvarlige for den spesifikke maskinens bruksanvisning.
Level Ground for a Pool Trinn 13
Level Ground for a Pool Trinn 13

Trinn 4. Bruk en grub -hakke hvis du ikke vil leie utstyr

Hvis du ikke vil forholde deg til kraftutstyr, kan du bare legge i litt albuefett. Start med å score torv med en spade for å dele det i seksjoner, bruk deretter hakke og spade til å grave ut hver seksjon. Fjern minst 6,4 cm fra arbeidsområdets overflate.

Rekrutter noen venner eller familie for å få jobben til å gå raskere. Om nødvendig kan du bestikke dem med bassengtid

Level Ground for a Pool Trinn 14
Level Ground for a Pool Trinn 14

Trinn 5. Rull sammen og kast av sod

En strømkutter fjerner torv i deler som du kan rulle opp og overføre til en trillebår eller plenposer. Det er mer rotete å fjerne torv manuelt, og du må skyve torvet inn i beholderen. Når du er ferdig, kan du la plenposer stå på kantstenen for henting eller legge torvet (eller en del av det) til komposthaugen din.

Hvis du brukte en strømkutter og spadestikkrullene dine er i god form, kan du legge den på en bar flekk andre steder i hagen din. Vann den blanke lappen godt, gjødsl den og tilsett kompost hvis jorden trenger kondisjonering. Legg deretter torvet, og vannet det daglig i 1 til 2 uker

Del 4 av 4: Velge et godt nettsted på forhånd

Level Ground for a Pool Trinn 15
Level Ground for a Pool Trinn 15

Trinn 1. Sjekk de lokale byggekodene

Velg det flatteste stedet som er mulig, men sørg for at du overholder lokale koder. Sjekk om bassenget ditt må være en minimumsavstand fra eiendomslinjer, septiktanker og veier.

  • Ta kontakt med din lokale opptaker eller takstkontor hvis du trenger å finne eiendomslinjene dine.
  • Kjør et online søk eller se etter gjeldende koder på byens, statens eller provinsens regjeringsnettsted.
  • Hvis du har en husmannsforening, er det også lurt å sjekke vedtektene.
  • Sørg for at bassenget ditt ikke er i nærheten av et servitutt eller tilbakeslag der arbeidere kan trenge tilgang til strøm eller andre strømledninger.
  • Sjekk om bassenget ditt kan være i et verneområde hvis eiendommen din grenser til en skog.
  • Hvis du trenger gravemaskin, må du også velge et sted som er tilgjengelig for maskiner.
Level Ground for a Pool Trinn 16
Level Ground for a Pool Trinn 16

Trinn 2. Unngå underjordiske ledninger og luftledninger

Hvis du ikke er sikker på hvor bensinledninger og andre jordkabler er, kan du ringe forsyningsselskapet. I tillegg må du kontrollere at stedet ikke er under strømkabler.

Level Ground for a Pool Trinn 17
Level Ground for a Pool Trinn 17

Trinn 3. Hold deg unna trær og stubber

Hvis bassenget ditt er under et tre, vil flere blader og insekter falle i det. Bortsett fra å være skjemmende, kan rusk påvirke bassengets kjemi og gjøre det vanskeligere å vedlikeholde. Videre kan trærnes rotsystem komme i veien for å utjevne stedet, og selv om treet er en stubbe, vil det være vanskelig å fjerne.

  • Å sette bassenget ditt utover et treets lengste grener bør være langt nok avstand hvis treet er etablert. For yngre trær kan du beregne størrelsen på rotsystemet for å være på den sikre siden. Yngre trær har tørstere røtter, som kan strekke seg opptil 38 ganger stamdiameteren. Hvis stammen til et ungt tre er 15 cm på tvers, kan røttene strekke seg over 5,8 m.
  • De fleste eldre trær 'rotsystemer strekker seg bare så langt som kalesjen.
Reparer dårlig jorddrenering Trinn 1
Reparer dårlig jorddrenering Trinn 1

Trinn 4. Vurder dreneringen i området

Det er viktig å sørge for at området du vil sette bassenget har god drenering, eller du kan ende opp med en sump i hagen din. Vær oppmerksom på hvor godt vannet drenerer etter kraftig regn. Hvis det er mulig, unngå områder som forblir vanntette i lange perioder, eller du kan avlede vannet før du setter i bassenget.

Level Ground for a Pool Trinn 18
Level Ground for a Pool Trinn 18

Trinn 5. Merk av et område med en diameter på 61 cm større enn bassenget ditt

Når du har valgt et passende sted, plasserer du en innsats i bakken i midten. Del bassengets diameter med 2 for å finne radiusen, og legg deretter til 30 cm på radiusen. Klipp en snor i den lengden, bind den til innsatsen, og bruk den til å spore omkretsen av arbeidsområdet. Merk området med innsatser eller kritt.

Anbefalt: