Hvordan fange en mus (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan fange en mus (med bilder)
Hvordan fange en mus (med bilder)
Anonim

Har du sett den tellende pelletformede avføringen eller hørt klo og hvin i veggene? Du har en besøkende eller potensielt noen få. Mus er påtrengende skadedyr som tygger på husholdningsmaterialer mens de sprer potensielt dødelige sykdommer. Disse gnagere kan håndteres med kjøpte mekaniske feller eller hjemmelagde humane feller. For å fange en mus, agn en felle med en tiltalende mat, for eksempel peanøttsmør, legg den mot en vegg eller i nærheten av en bøtte, og kast deretter musen når den er ferdig.

Trinn

Del 1 av 3: Valg og agnfeller

Fang en mus Trinn 1
Fang en mus Trinn 1

Trinn 1. Kjøp flere feller

Musefeller finnes i mange typer, inkludert tradisjonelle fjærbelastede feller, elektriske feller og limfeller. De varierer i deres metode for å eliminere mus, men håndteres i utgangspunktet på samme måte. Disse kan alle kjøpes i de fleste maskinvarebutikker og online. Flere feller er nyttige for å fange en enkelt mus, men mus sprer seg raskt, slik at du kan ha mer enn en hjemme.

  • Unngå gift. Musen vil spise giften og dø et sted skjult. I tillegg kan giften spises av barn og dyr.
  • Limfeller er de minst humane. Musen vil enten sulte ihjel eller tygge av sitt eget bein og dø på et ukjent sted.
Fang en mus Trinn 2
Fang en mus Trinn 2

Trinn 2. Velg et agn

Glem ideen om at mus spiser ost. Mens ost kan fungere, spiser mus korn, frukt og frø i naturen. Peanøttsmør er et vanlig husholdningsmat som mus elsker. Fettrike, proteinrike og sukkerholdige matvarer tiltrekker seg også dem, for eksempel bacon og sjokolade. Jo sterkere objektet lukter og jo mykere det er, desto mer sannsynlig vil musen svare.

Fang en mus Trinn 3
Fang en mus Trinn 3

Trinn 3. Agn en felle

Vær forsiktig så du ikke bruker for mye agn. Hold agnet ditt på størrelse med en ert og legg det godt inne i fellen. Mange gjør feilen med å legge for mye agn. På en fjærfelle, for eksempel, lar dette musen spise uten å gå på fellen.

  • Det er best å agne fellen før du setter den. I fjærbelastede feller, for eksempel, er det lett å utløse fellen og ha den klikket på fingrene.
  • Å holde agnet tynt kan også tvinge musen til å jobbe mer for å spise det. Peanøttsmør vil for eksempel begynne å tørke når det blir igjen i et tynt belegg.
Fang en mus Trinn 4
Fang en mus Trinn 4

Trinn 4. Finn et sted der du tror musene vil være

Mus som lukkede mørke mellomrom, for eksempel i et skap eller under møbler. De holder seg ofte nær vegger når de rusler rundt. Du kan finne rottefett eller lukte urin.

Del 2 av 3: Angi feller

Fang en mus Trinn 5
Fang en mus Trinn 5

Trinn 1. Legg en felle

Gå tilbake til der du fant bevis på musen. Skyv nå fellen helt til veggen. Den agnede utløserdelen eller åpningen skal være i kontakt med veggen. For en standard fjærfelle bør den mekaniske delen være borte fra veggen. Mus løper langs veggen, så dette er mer sannsynlig å tiltrekke seg dem, og hvis fellen er vinkelrett på veggen, forhindrer de i å utløse den for tidlig.

Fang en mus Trinn 6
Fang en mus Trinn 6

Trinn 2. Sett flere feller

Sett deg ytterligere en felle på maksimalt 0,6-0,9 meter unna veggen. Gjenta dette i begge retninger til områdene med høy trafikk er dekket. Selv for en mus øker flere lokkede feller selvsagt sannsynligheten for å fange den. Men hvis en mus kom inn, kan en annen ha gjort det, og de reproduserer seg raskt.

Du kan ha flere områder med mye musetrafikk. Dekk disse områdene også

Fang en mus Trinn 7
Fang en mus Trinn 7

Trinn 3. Kontroller fellene hver dag

Gå ofte tilbake for å se om fellen er aktivert. Hvis du har fanget en mus, må du kaste den raskt, ellers begynner musen å brytes ned og skaper en forferdelig lukt mens den tiltrekker seg andre skadedyr og bakterier.

Ta en mus Trinn 8
Ta en mus Trinn 8

Trinn 4. Kast musen

Ta på deg vernehansker og evt. Pustemaske. Kast engangsfeller og ta dem med til søppelkassen for å unngå lukt i hjemmet ditt.

Når du har et budsjett, kan du bruke feller på nytt. Skrub dem grundig med såpe og vann mens du bruker engangshansker. Kast hanskene før du tilbakestiller feller

Fang en mus Trinn 9
Fang en mus Trinn 9

Trinn 5. Rydd opp forurensede områder

Sørg for å vaske hendene etter at du har håndtert musen og ryddet opp i huset. Ta opp avføringen med et papirhåndkle, vaske tekstiler og skrubbe overflater med såpe og vann for å unngå eksponering for skadelige bakterier.

Del 3 av 3: Making a Human Trap

Fang en mus Trinn 10
Fang en mus Trinn 10

Trinn 1. Få et papirhåndklærør

Lagre et tomt kartongrør fra en rull papirhåndklær eller toalettpapir. Lignende gjenstander kan brukes så lenge de er store nok til at musen får plass inni, men også tynn nok til ikke å støtte musens vekt.

Butikker kan også bære humane feller. Sjekk på maskinvarebutikken din eller på nettet

Fang en mus Trinn 11
Fang en mus Trinn 11

Trinn 2. Flat ut den ene siden av røret

Kjør fingrene langs rørets lengde på den ene siden, trykk inn mens du går. Når den er ferdig, skal røret kunne hvile med siden ned på en benk eller et bord.

Ta en mus Trinn 12
Ta en mus Trinn 12

Trinn 3. Agn røret

Legg agn på den ene enden av røret. En liten klatt peanøttsmør, litt knekkebrød eller en baconskive vil være nok til å tiltrekke musen. Peanøttsmør fungerer godt fordi det fester seg til innsiden av røret.

Fang en mus Trinn 13
Fang en mus Trinn 13

Trinn 4. Balanser røret på kanten av en teller eller et bord

Velg en kant som er noen få meter fra bakken, men som også har litt ledig gulvplass under seg. Plasser røret med flat side ned med agnenden fra disken, og skyv deretter røret til det er halvt fra kanten.

  • Hvis du har problemer med å få røret til å stå stille eller balansere, kan du tape det lett. Sørg for at båndet ikke holder det tett nok til at det ikke beveger seg når musen er inne.
  • Hvis du ikke har et bord eller en teller som fungerer, kan du i stedet konstruere en rampe opp til toppen av bøtta. Mange gjenstander, inkludert papp eller stablet tre, kan brukes så lenge rampen er solid nok til å bære musens vekt.
Ta en mus Trinn 14
Ta en mus Trinn 14

Trinn 5. Få en bøtte eller søppelbøtte

Finn en tom beholder som fanger musen. Sørg for at beholderen er minst to fot høy, ellers kan musen slippe unna fellen.

Ta en mus Trinn 15
Ta en mus Trinn 15

Trinn 6. Plasser bøtten under røret

Fangebeholderen din går rett under den agnte enden av røret som henger av bordet. Når musen beveger seg inn for å få agnet, fører vekten til at røret faller av bordet og ned i bøtta.

Ta en mus Trinn 16
Ta en mus Trinn 16

Trinn 7. Sjekk fellen din ofte

Kom tilbake minst en gang om dagen for å se om røret er på plass, agnet er spist eller en mus er i bøtta. Gjør justeringer, for eksempel å balansere røret på nytt. Hvis en mus blir fanget, må den flyttes snart, ellers vil den sulte. Sultne mus vil også spise hverandre.

Ta en mus Trinn 17
Ta en mus Trinn 17

Trinn 8. Slipp musen utenfor

Musen må flyttes minst 1,6 km unna. Dette forhindrer at musen kommer tilbake til hjemmet ditt. For å holde musen trygg for rovdyr, gå ikke lenger enn 4,8 km. Finn et område med deksel, for eksempel skogkledde områder, vedhauger eller steinete bakker, og vurder å la mat ligge i slike lukkede områder til musen kan etablere seg.

Matalternativer inkluderer ukokt havregryn, peanøtter, fuglefrø og tørr kjæledyrmat

Fang en mus Trinn 18
Fang en mus Trinn 18

Trinn 9. Desinfiser overflater der musen har reist

Disse overflatene kan inneholde farlige bakterier fra musen. Ta opp avføring med papirhåndklær og skrubb overflater med såpe og vann. Ikke glem å vaske hendene.

Video - Ved å bruke denne tjenesten kan noe informasjon bli delt med YouTube

Tips

  • Stedene der mus har vært kan oppdages av deres avføring og urinflekker, men du kan gjøre disse områdene synlige i mørke ved hjelp av en UV -lampe.
  • Mus tiltrekkes av dyrefôr. For å unngå mus, oppbevar kjæledyrets mat i en forseglet beholder, fei smultene til dyrefôr og plukk boller når kjæledyret ditt er ferdig med å spise.
  • Oljing av bunnen av en bøtte vil gjøre det vanskeligere for musen å hoppe ut.
  • Eliminer utenfor habitater for mus. Dette inkluderer lukkede og skyggefulle miljøer som sprekker, ventiler og rør.
  • Hold huset ditt ryddig for å forhindre ytterligere angrep. Vær spesielt oppmerksom på at maten er forseglet i beholdere og ikke blir utelatt over natten.
  • Hvis du vet at du har en stor mus, kan du bruke en større bøtte.
  • Håndtering av feller med hansker mens du agner dem kan bidra til å tiltrekke musen på grunn av at den dekker duften din.
  • Husk å sjekke hjemmet ditt for hvordan musen kom inn. Å tette hull og sprekker vil hjelpe til med å stoppe fremtidige mus fra å komme inn i hjemmet ditt.
  • Hvis du ofte finner mus i hjemmet ditt, kan en profesjonell skadedyrfjerningsspesialist finne alle innganger som mus kan bruke og forsegle dem.

Advarsler

  • Vask alltid grundig etter at en mus er til stede eller etter håndtering av en mus.
  • Ikke bruk gift. Det dreper ikke raskt og etterlater et rot du kanskje ikke finner før det begynner å stinke. Gift kan lett inntas av barn og kjæledyr.
  • Unngå limfeller. Disse er vanligvis umenneskelige og ineffektive fordi musen kan rive av beinet og dø et annet sted hvis den ikke sulter først.

Anbefalt: