5 måter å underholde deg selv

Innholdsfortegnelse:

5 måter å underholde deg selv
5 måter å underholde deg selv
Anonim

Så mange mennesker i dag skynder seg rundt hele tiden med knapt et sekund å tenke på. Hvis du får den sjeldne muligheten der du føler at det ikke er noe å gjøre, så dra fordel av det. Mulighetene er endeløse. Bare bruk kreativiteten og la kjedsomheten ligge igjen.

Trinn

Metode 1 av 5: Bli kreativ

Underholde deg selv Trinn 1
Underholde deg selv Trinn 1

Trinn 1. Finn en hobby

Det er ingen bedre måte å underholde deg selv enn å finne en hobby du liker å gjøre på fritiden. Det er så mange alternativer å velge mellom. Du kan kjøpe et lyssett og prøve deg frem, lære å sy eller strikke, lære å spille et instrument eller plante en hage. Vær tålmodig, og husk at praksis fører til perfeksjonens vei.

Underholde deg selv Trinn 2
Underholde deg selv Trinn 2

Trinn 2. Ta bilder

Dette er en flott måte å utnytte kreativiteten din og finne skjønnheten i verden. Du kan gå rundt i nabolaget ditt, eller bare ta bilder av huset ditt. Uansett hvor du velger å ta bilder, prøv å være så kreativ som mulig og finn din kunstneriske side. Du kan ende opp med å utvikle en lidenskap for fotografering.

Underholde deg selv Trinn 3
Underholde deg selv Trinn 3

Trinn 3. Skriv noe

Skriv en historie, et brev til en venn eller et dikt! Bare skriv alt du tenker på. Skriving er en fin måte å uttrykke deg på og kan til og med hjelpe deg med å slappe av. Selv om skriving trekker deg ut av komfortsonen din, prøv det. Husk at du ikke trenger å vise noen dikt du skriver eller personlige tanker du registrerer.

Metode 2 av 5: Å være produktiv

Underholde deg selv Trinn 4
Underholde deg selv Trinn 4

Trinn 1. Organiser eiendelene dine

Gå videre ved å sortere gjennom tingene dine. Gå gjennom gamle papirer, doner klær som bare tar plass i skapet ditt, eller arkiver bilder. Du vil føle deg så bra når du er ferdig, og du trenger ikke å bekymre deg for ikke å kunne finne noe senere når du ikke har tid.

Underholde deg selv Trinn 5
Underholde deg selv Trinn 5

Steg 2. Rengjør huset ditt.

Selv om huset ditt kanskje ikke virker skittent, er det alltid steder som blir neglisjert. Nå er sjansen din til endelig å rengjøre bak kjøleskapet, støve viftebladene eller rense mikrobølgeovnen.

Underholde deg selv Trinn 6
Underholde deg selv Trinn 6

Trinn 3. Planlegg for fremtiden

Hvis du har tid, kan du bruke den til å planlegge for fremtiden. Uansett om det er neste uke eller neste år, er det alltid ting du kan forberede deg på. Planlegg Halloween -kostymen din, hva du vil ha til jul, hvordan du vil gjøre om soverommet ditt, eller til og med hva du vil gjøre for en karriere.

Metode 3 av 5: Utvide din kunnskap

Underholde deg selv Trinn 7
Underholde deg selv Trinn 7

Trinn 1. Sjekk ut en bok fra biblioteket

Å lese er en av de beste måtene å tilbringe fritiden på. Hvis du ikke liker å lese, har du kanskje ikke funnet en bok som har vekket din interesse ennå. Gå til ditt lokale bibliotek og bla deg rundt. Sjansen er stor for at du vil se noe du vil sjekke ut og ta med hjem.

Underholde deg selv Trinn 8
Underholde deg selv Trinn 8

Trinn 2. Lær et nytt språk

Med så mange nettsteder, YouTube -videoer og telefonapper kan læring av språk være tilgjengelig for alle. Selv om du ikke vil forplikte deg til å lære et helt språk, kan du prøve å lære å telle til ti, eller lære alfabetet. Du vil ikke bare føle deg fullført, men vil ha en kul ferdighet å dele med andre.

Underholde deg selv Trinn 9
Underholde deg selv Trinn 9

Trinn 3. Øv tankespill og gåter

Spill som Sudoku og kryssord er morsomme og bidrar til å styrke dine kritiske tenkningsevner. Se etter dem i avisen, eller kjøp en gåtebok på en lokal apotek.

Underholde deg selv Trinn 10
Underholde deg selv Trinn 10

Trinn 4. Se en dokumentar

Dokumentarer er ikke bare underholdende, men de kan hjelpe deg med å utvide sinnet og kunnskapen. Det er mange å velge mellom som kan passe dine interesser og lære deg om verden rundt deg.

Underholde deg selv Trinn 11
Underholde deg selv Trinn 11

Trinn 5. Undersøk slektstreet ditt.

Hvis du ikke allerede vet mye om dine aner, kan du prøve å undersøke det på nettet. Det er nå flere nettsteder som kan hjelpe deg med å oppdage kule fakta om din store familie som vil overraske deg.

Metode 4 av 5: Å hjelpe andre

Underholde deg selv Trinn 12
Underholde deg selv Trinn 12

Trinn 1. Frivillig på et lokalt suppekjøkken eller en kvinnehelseklinikk

Ved å spre deg ut til området du bor i, gjør du mange ting. For det første bruker du tid på å gjøre godt og hjelpe mennesker, dyr og samfunnet. Du gir deg også et positivt rykte. Hvis du plutselig trenger en ny jobb eller har bestemt deg for å stille som ordfører, er det mer sannsynlig at du blir klarert når du har et rykte for å hjelpe andre mennesker.

Underholde deg selv Trinn 13
Underholde deg selv Trinn 13

Trinn 2. Spør familien din om de trenger din hjelp

Mens du har ekstra tid på hendene, kan det være mennesker i livet ditt som ikke ser ut til å finne nok tid på dagen. Spør foreldrene dine om de trenger hjelp rundt huset. Se om søsknene dine kan bruke hjelpen din med lekser. Ved å frivillig bruke tiden din, gjør du ikke bare en god gjerning, du gir også sårt tiltrengt lindring til noen du bryr deg om.

Spør foreldrene dine om at de trenger deg til å passe barn for et av søsknene dine, slik at de kan kjøre ærend. Dette er alltid en hyggelig gest

Underholde deg selv Trinn 14
Underholde deg selv Trinn 14

Trinn 3. Ta kontakt med vennene dine

Se om vennene dine kan bruke hjelp til å studere eller forberede seg på noe de har pågått i livet. De vil være takknemlige for hjelpen din, og du kan ha det gøy i prosessen.

Metode 5 av 5: Avslappende og reflekterende

Underholde deg selv Trinn 15
Underholde deg selv Trinn 15

Trinn 1. Inviter en venn til å se en film

Venner er nøkkelen til underholdning. Dere to kan le sammen mens dere ser på en morsom film, eller bli redde sammen av en skrekkfilm. Uansett, lag litt popcorn og nyt selskapet.

Underholde deg selv Trinn 16
Underholde deg selv Trinn 16

Trinn 2. Stek en godbit

Hvis du har en søt tann, kan baking være den perfekte tingen for å holde deg underholdt og avslappet. Slå opp en velsmakende oppskrift på nettet, og gå deretter til matbutikken for å få forsyninger. Baking kan gi deg timevis av underholdning, og så på slutten vil du ha en deilig godbit.

Underholde deg selv Trinn 17
Underholde deg selv Trinn 17

Trinn 3. Ta et boblebad

Bad er den perfekte måten å slappe av og tilbringe fritiden på. Tenn noen lys, spill myk musikk og finn en god duftende kroppsvask for å gjøre badet ditt ekstra hyggelig.

Underholde deg selv Trinn 18
Underholde deg selv Trinn 18

Trinn 4. Prøv å meditere

Meditasjon er en fin måte å avlaste stress og øke fred. Hvis du aldri har meditert før, er det flotte videoer du kan se eller bøker du kan lese om emnet.

Anbefalt: