Hvordan bygge en falsk vegg: 12 trinn (med bilder)

Innholdsfortegnelse:

Hvordan bygge en falsk vegg: 12 trinn (med bilder)
Hvordan bygge en falsk vegg: 12 trinn (med bilder)
Anonim

Å vite hvordan du bygger en "falsk" vegg, mer passende kjent som en midlertidig vegg, kan være nyttig når du vil forbedre personvernet ditt eller endre utformingen av et rom uten å faktisk endre konstruksjonen. Du trenger ikke å være en hjemmeforbedringsguru for å komme i gang-prosessen er egentlig ganske enkel. I et nøtteskall innebærer det å måle rommet der du skal plassere veggen din, konstruere en rudimentær ramme ut 2x4 plater, deretter legge til gips, maling, trim eller andre finpuss du liker å få det til å se akkurat slik du vil den.

Trinn

Metode 1 av 2: Montering av veggrammen

Bygg en falsk vegg Trinn 1
Bygg en falsk vegg Trinn 1

Trinn 1. Mål høyden på rommet der du vil at veggen skal gå

Start med å bestemme hvor lang veggen din skal være, og skriv ned denne dimensjonen på et ark. Deretter strekker du et målebånd fra gulv til tak i begge ender av det valgte stedet. Skriv ned disse målingene ved siden av den første.

  • Du står fritt til å lage veggen din så lenge du vil. Vær imidlertid oppmerksom på at den ferdige veggen reduserer mengden gulvplass du har tilgjengelig. Større vegger vil også kreve mer arbeidskraft å ta fra hverandre enn mindre.
  • Å ta to separate høydemålinger i stedet for bare en, gir små variasjoner i gulvet og taket i rommet du installerer veggen i.
Bygg en falsk vegg Trinn 2
Bygg en falsk vegg Trinn 2

Trinn 2. Påfør terskelforsegler på gulv og tak hvor de kommer i kontakt med veggen

Skjær to strimler av 14 tommers (0,64 cm) skumlister for å matche lengden du har valgt for veggen din. Legg bunnlisten langs gulvet der veggen skal gå. Du kan enten bruke tape eller et mildt lim for å feste topplisten, eller bare holde den på plass til det er på tide å sette alt sammen.

  • Du finner terskelforsegler, også kjent som terskelpakning, i en hvilken som helst større jernvarehandel eller et forbedringssenter.
  • Sill sealer selges i store ruller som varierer i bredde fra 5 −12 tommer (11 cm) til 7 −12 tommer (17 cm). A 5 −12 i (11 cm) rulle vil være den perfekte størrelsen for dette prosjektet.
Bygg en falsk vegg Trinn 3
Bygg en falsk vegg Trinn 3

Trinn 3. Skjær et par 2x4 brett som passer til den tiltenkte veggen

Bruk målebåndet og en blyant for å markere de nøyaktige lengdemålene på brettene. Trim deretter brettene i størrelse med en sirkelsag eller håndsag. Disse brikkene vil fungere som topp- og bunnplater for veggen din.

Skjæreverktøy kan være ekstremt farlig når det brukes feil, så vær forsiktig og vær nøye med det du gjør hele tiden

Bygg en falsk vegg Trinn 4
Bygg en falsk vegg Trinn 4

Trinn 4. Så ytterligere to 2x4s til høyden på plassen din minus 7,6 cm

Trekk nå 7,6 cm fra begge høydemålingene du tok tidligere, og transkriber de resulterende dimensjonene på et nytt par brett. Skjær disse brettene med samme metode som du gjorde for det første settet. De vil fungere som de vertikale stenderne i hver ende av den ferdige rammen.

Hvis du reduserer lengden på studplatene med 7,6 cm, vil det være tykkelsen på topp- og bunnplatene-2x4s har en faktisk tykkelse på 1 −12 tommer (1,3 cm).

Bygg en falsk vegg Trinn 5
Bygg en falsk vegg Trinn 5

Trinn 5. Del sammen dine individuelle innrammingskomponenter

Plasser først topp- og bunnplatene over terskelforseglingslistene, som skal ligge på stedet du har bestemt deg for veggen. Stå deretter opp endestendene og kile dem mellom platene vinkelrett, og pass på at de brede sidene er i flukt med endene på platene. Du må kanskje rekruttere en hjelper for å holde den øvre terskelforsegleren og tallerkenen på plass mens du forhandler med stenderne eller omvendt.

Hvis du har problemer med å få endene til å passe mellom platene, kan du prøve å trykke dem inn med en gummiklubbe

Tips:

Hvis du oppdager at piggene dine er litt for lange til å passe rammen, kan du trimme dem ned med sagen din eller en slynge. Hvis de er for korte, skyver du en eller flere treskiver mellom brettets øvre kant og topplaten over.

Bygg en falsk vegg Trinn 6
Bygg en falsk vegg Trinn 6

Trinn 6. Spik tappene på platene med 16D rammespiker for å feste rammen

Hold en spiker mot den ene siden av den nedre delen av den første endebolten. Bruk en hammer til å skyve spikeren forsiktig inn i en 40-45-graders vinkel slik at spissen sitter godt i bunnplaten. Gjør det samme der den øvre delen av tappen møter topplaten, og gjenta prosessen på den motsatte tappen.

  • Treskruer er også et alternativ. En fordel med skruer er at de blir lettere å fjerne senere når tiden er inne for å demontere veggen din.
  • Det kan også være en god idé å spikre topplaten til nærmeste takbjelke hvis du planlegger å sette en dør i veggen din eller har barn eller kjæledyr som kan utgjøre en risiko for stabiliteten. Et par ekstra negler bør være nok til at hele strukturen ikke beveger seg.
Bygg en falsk vegg Trinn 7
Bygg en falsk vegg Trinn 7

Trinn 7. Legg til noen mellomliggende tapper hvis rammen går over 1,2–1,5 m

Lengre vegger vil dra nytte av ekstra intern støtte. Klipp nok pinner til å plassere de enkelte brettene 16–24 tommer (41–61 cm) fra hverandre midt på lengden på rammen. Spik disse tappene til topp- og bunnplatene akkurat som du gjorde det første paret.

Ytterligere pigger forhindrer at veggen din kollapser under slag, slag og andre plutselige støt

Metode 2 av 2: Ferdiggjøring av veggen

Bygg en falsk vegg Trinn 8
Bygg en falsk vegg Trinn 8

Trinn 1. Isoler veggen din med glassfiberbatt hvis du vil delvis lydisolere den

Sett isolasjonspanelene inn i rammen din i mellomrommene mellom tappene, vær forsiktig så du ikke knuser eller komprimerer dem. De fleste glassfiberrør er dimensjonert i henhold til standard avstandsstykker for innvendige vegger, så du bør ikke ha noe problem med å få en perfekt passform.

  • Hvis du merker at overflødig isolasjon hoper seg opp i bunnen av rammen, skjær den forsiktig av med en skarp verktøykniv.
  • Hver gang du arbeider med glassfiberisolasjon, bruk alltid langermede klær, hansker, øyebeskyttelse og ansiktsmaske for å beskytte huden, øynene, luftveiene og andre følsomme områder.
Bygg en falsk vegg Trinn 9
Bygg en falsk vegg Trinn 9

Trinn 2. Heng gips på den ferdige rammen for å omslutte den

Merk en serie gipsplater med vertikale linjer som tilsvarer avstanden mellom de vertikale tappene i rammen din. Scor arkene med en verktøykniv, og klikk dem deretter fra hverandre for hånd eller ta en gipsveggsag for å håndtere finskjæringen. Fest hvert panel til rammen ved å synke 1 −38 i (1,6 cm) gipsspiker hver 10–15 cm (4–6 tommer) nedover hele lengden på begge sider.

  • Gips kommer i flere standardtykkelser, men 38 tommer (0,95 cm) variasjon er en god allsidig størrelse som passer de fleste innvendige vegger.
  • De fleste gipsjobber avsluttes med å påføre gipsbånd og fugemasse for å styrke seksjonene der de enkelte panelene møtes. For en midlertidig vegg vil imidlertid disse siste trinnene være valgfrie.

Tips:

Når du installerer gips, bør hovedmålet ditt være å ende opp med færrest mulig ledd. Å montere arkene horisontalt gjør dette vanligvis enklest.

Bygg en falsk vegg Trinn 10
Bygg en falsk vegg Trinn 10

Trinn 3. Mal den midlertidige veggen hvis du vil at den skal matche resten av rommet

Påfør 2-3 strøk hver av innvendig latexgrunning og mal i din valgte farge for å få det nye tilsetningen til å smelte inn med de omkringliggende veggene. Sikt på jevn dekning og jevn fargedybde, og la hvert strøk tørke i 30 minutter til en time før du går videre til oppfølgingsstrøk.

  • Hvis veggen din bare er noen få meter bred, bør du enkelt kunne male den med en håndholdt børste. Ellers sparer du deg selv litt tid og arbeid ved å bruke en rulle.
  • Vent med å legge til trim og andre utsmykninger til etter at du har malt for å unngå å skape mer arbeid for deg selv. Det eneste unntaket er når du vil male innredningen i samme farge som selve veggen.
Bygg en falsk vegg Trinn 11
Bygg en falsk vegg Trinn 11

Trinn 4. Legg til et par stykker dekorativ trim for å gi veggen et mer autentisk utseende

Bruk sirkelsagen til å kutte trimplatene til riktig lengde og ordne dem på bunnen av veggen. Om nødvendig, bruk en klatt snekkerlim for å holde brettene på plass om nødvendig. Når du er fornøyd med plasseringen, fest dem til hvert punkt langs veggen der det er en underliggende stud med to 8d -negler.

  • Spor opp en type trim som matcher rommets eksisterende aksenter, eller velg en stil du tror vil se bra ut i området veggen din skal gå i. Dette er en av de enkleste og rimeligste måtene å tilpasse utseendet på en midlertidig vegg.
  • Du kan gjenta den samme prosessen hvis du bestemmer deg for å legge matchende kroneform på toppen av veggen.
Bygg en falsk vegg Trinn 12
Bygg en falsk vegg Trinn 12

Trinn 5. Sett inn en dør for enkel oppføring

Hvis du bruker den falske veggen til å stenge et friluftsstudium, kontorlokaler eller lignende område, kan du velge å legge til en dør for ekstra personvern og bekvemmelighet. For å legge til en dør fra bunnen av, må du kutte en åpning i passende størrelse i veggen, deretter montere og henge selve døren sammen med nødvendig monteringsutstyr. Avhengig av hvor forseggjort du vil at fauxveggen din skal være, kan du også velge å kutte og installere trim for å ramme den monterte døren og skape mer visuell kontrast med den omkringliggende overflaten.

Å installere en helt ny dør, åpne og alt, kan være et ganske involvert prosjekt. Men med de riktige verktøyene og en god guide, er det ikke utenfor funksjonene til den gjennomsnittlige huseieren

Tips

  • Det er mulig å bygge en enkel, men funksjonell midlertidig vegg på bare noen få timer ved å bruke materialer til et par hundre dollar, uavhengig av om du har tidligere konstruksjonserfaring eller ikke.
  • Hvis plassen tillater det, kan du til og med flytte veggen din rundt i rommet for å prøve forskjellige oppsett og konfigurasjoner, siden den faktisk ikke vil være koblet til noen del av strukturen du legger den til.
  • Ta kontakt med utleier før du installerer en midlertidig vegg i leiligheten din. I noen tilfeller kan slike tilleggsprogrammer bryte vilkårene i den opprinnelige leieavtalen, noe som kan koste deg et sikkerhetsbeløp.

Anbefalt: