4 måter å rengjøre et stinkende avløp på

Innholdsfortegnelse:

4 måter å rengjøre et stinkende avløp på
4 måter å rengjøre et stinkende avløp på
Anonim

Å få et snev av et stinkende avløp er ubehagelig, men de fleste avløp kan rengjøres uten sterke kjemikalier. Stinkende avløp er ofte et resultat av opphopning fra hår, såpe, fett, mat og annet rusk. Den klassiske måten å håndtere dette problemet er med eddik eller sitronsaft. For sta tresko bruker du en avløpsskru for å tømme de fleste avløpene eller ta fra hverandre P-fellen for å deodorisere et vasken. Behandle deretter avløpet regelmessig for å forhindre at vond lukt og tresko kommer tilbake.

Trinn

Metode 1 av 4: Nøytralisering av lukt med natron

Rengjør et stinkende avløp Trinn 1
Rengjør et stinkende avløp Trinn 1

Trinn 1. Hell varmt tappevann ned i avløpet

Vri kranen til den varmeste vanninnstillingen som er mulig og la den gå i noen minutter. Det varme vannet vil løsne såpeskum og annet illeluktende rusk i avløpet.

Hvis du ikke bruker kranen, må du varme en gryte med vann på komfyren. Fjern vannet fra varmen før det koker

Rengjør et stinkende avløp Trinn 2
Rengjør et stinkende avløp Trinn 2

Trinn 2. Tilsett ½ kopp (133,6 g) grovt salt i avløpet

Salt fungerer som et slipemiddel på rusk som fester seg til avløpssidene. Selv om dette rusk ikke er den umiddelbare årsaken til lukten, tiltrekker det til slutt stinkende bakterier og danner til og med tresko.

Korn av grovt eller kosher salt er mye større enn korn av bordsalt, så de er mer effektive for å rydde avløp

Rengjør et stinkende avløp Trinn 3
Rengjør et stinkende avløp Trinn 3

Trinn 3. Dryss ½ kopp (90,0 g) natron i avløpet

Fjern lokket eller stopperen hvis avløpet ditt har et. Hell natron ut gradvis, og prøv å få så mye som mulig ned i avløpet. Mye av det vil ende opp på sidene der det ubehagelige rusk og bakterier samler seg.

Rengjør et stinkende avløp Trinn 4
Rengjør et stinkende avløp Trinn 4

Trinn 4. Hell 2 kopper (470 ml) hvit eddik eller sitronsaft i avløpet

Både eddik og sitronsaft reagerer på natron med en gang. Dekk avløpet med proppen eller legg et håndkle over det for å tvinge den boblende blandingen ned i røret. Blandingen deodoriserer og behandler forestående tresko.

Varm opp eddiken eller saften på komfyren eller i mikrobølgeovnen først for å gi den mer rensekraft

Rengjør et stinkende avløp Trinn 5
Rengjør et stinkende avløp Trinn 5

Trinn 5. Vent minst 10 minutter før rengjøringsmiddelet trer i kraft

Rennende vann gjennom avløpsrøret skyller for raskt bort støvsugeren, så gi det god tid til å sette seg inn. Hold avløpet dekket for å forhindre at luft og eventuelt gjenværende rengjøringsmiddel kommer opp igjen.

For større effekt, spesielt hvis du ikke har rengjort avløpet på en stund, la natronblandingen ligge i avløpet så lenge som over natten

Rengjør et stinkende avløp Trinn 6
Rengjør et stinkende avløp Trinn 6

Trinn 6. Skyll avløpet med mer varmt vann

Slå på varmtvannet eller varm opp en annen gryte av det på komfyren. Hell det ned i avløpet, la det vaske bort rengjøringsmiddel og eventuell søppel i røret. Det meste, om ikke alt, av lukten vil være borte.

For spesielt stygg lukt må du kanskje skylle igjen. Gjenta behandlingen med mer av natron- og eddikblandingen

Metode 2 av 4: Fjerne tresko med en snegl

Rengjør et stinkende avløp Trinn 7
Rengjør et stinkende avløp Trinn 7

Trinn 1. Vask tappepluggen for å fjerne hår og annet rusk

Tappeplugger er ofte en betydelig kilde til rusk. Trekk ut pluggen og undersøk den nedre enden. Hvis du ser noe gunk, skyll det av med vann og et papirhåndkle. Dryss den med natron eller en alternativ behandling for å eliminere eventuell gjenværende lukt.

  • Rengjør tappepluggene ofte, minst en gang i måneden, for å forhindre opphopning. Oppbygging som hår og fett får ikke bare proppen til å lukte, men den kan bli til en stinkende tett inne i avløpsrøret.
  • Sprøyting av hvit eddik på tappepluggen hjelper også til med å fjerne rusk. Et annet alternativ er å varme en gryte eddik til den bobler forsiktig, og la deretter tappepluggen stå i den i noen minutter.
Rengjør et stinkende avløp Trinn 8
Rengjør et stinkende avløp Trinn 8

Trinn 2. Bryt opp tette med en tappestang eller skru

Lys et lys inn i avløpet for å se hvor langt ned tresko er. Senk deretter et verktøy for rengjøring av avløp som en tappestang ned til tresko. Avløpspinner av plast er de billigste verktøyene som er tilgjengelige, og alt du trenger å gjøre er å senke pinnen ned og trekke den opp igjen for å fjerne tette tett for stykke. Vask av verktøyet og bruk det gjentatte ganger til det meste av materialet som forårsaker tilstoppingen er borte.

  • Lag din egen dreneringspinne av en wirehenger. Rett den ut og juster enden i en krok som passer ned i avløpet. Deretter bruker du det til å trekke ut hår og annet materiale i avløpet.
  • For et mer effektivt avløpsrensingsverktøy, kjøp en snegl eller tømmeslange fra en butikk. Augurs er lengre enn plastpinner og mer effektive til å bryte opp solide tresko. Roter sneglen i avløpet for å løsne den ekkel gunk på veggene.
Rengjør et stinkende avløp Trinn 9
Rengjør et stinkende avløp Trinn 9

Trinn 3. Skyll avløpet med varmt vann for å fjerne resten av tresko

Slå på varmtvannet og la det renne ut i avløpet i flere minutter. Hvis vannet renner fritt ned i avløpet, er tilstoppingen borte. Hvis ikke, prøv å bruke en skrue eller ta fra hverandre avløpsrøret.

Kokende vann kan skade PVC -rørledd, så unngå å helle kokende vann i avløpet med mindre du er sikker på at rørene dine er av metall. Husk dette hvis du trenger å varme en gryte med vann til avløp uten arbeidskraner

Metode 3 av 4: Rengjøring av en vask P-felle

Rengjør et stinkende avløp Trinn 10
Rengjør et stinkende avløp Trinn 10

Trinn 1. Fjern vasken for drenering hvis vasken fortsatt er tett eller luktende

Delen du må fjerne er P-fellen, som er en S-formet komponent som forbinder vegguttaket med vaskerens utløpsrør. Den vil ha 2 muttere, som ser ut som plast- eller metallringer, som fester den til disse andre rørene. Drei dem mot klokken med en skiftenøkkel for å løsne P-fellen. Når den er løs nok, vil du kunne vrikke den ned og ut av forbindelsesrørene.

  • P-fellen vil sannsynligvis ha vann i den, så ha en bøtte eller beholder i nærheten!
  • P-fellen er vanligvis synlig under vasker. P-fellen vil være under gulvet eller utilgjengelig for andre typer avløp. Prøv å behandle avløpet gjennom en annen metode, eller ring en rørlegger for å fikse det.
Rengjør et stinkende avløp Trinn 11
Rengjør et stinkende avløp Trinn 11

Trinn 2. Vask P-fellen med en nylonflaskebørste og et papirhåndkle

Skyv børsten gjennom P-fellen for å fjerne eventuelle tresko eller skitt som er ansvarlig for stygg lukt. For å lette rengjøringsprosessen, vikle et papirhåndkle rundt børsten. Skyv deretter papirhåndkleet gjennom P-fellen for å absorbere skitt på veggene.

  • Flaskebørster er tilgjengelige i noen boligforbedringer og i dagligvarebutikker. Hvis du ikke får tak i en, kan du prøve å bruke en rettet trådhenger.
  • Ta en titt på forbindelsesrørene også. De har ofte stinkende rusk i seg. Tørk av rusk med et papirhåndkle og bruk en skrue for å bryte tresko.
Rengjør et stinkende avløp Trinn 12
Rengjør et stinkende avløp Trinn 12

Trinn 3. Rengjør avløpet med hydrogenperoksid etter at P-fellen er installert på nytt

Sett P-fellen tilbake på plass, vri mutrene med klokken til de er tett på plass. Bland deretter 1 kopp (240 ml) hydrogenperoksid med 1 spiseskje (14,40 g) natron. Hell blandingen i avløpet for å fjerne resterende rusk og lukt.

Bruk av natron eller sitronsaft er også et alternativ for å nøytralisere den gjenværende lukten

Metode 4 av 4: Forebygging av dreneringslukt

Rengjør et stinkende avløp Trinn 13
Rengjør et stinkende avløp Trinn 13

Trinn 1. Dryss avløpet med natron minst en gang i måneden

Natron er veldig effektivt for å absorbere lukt. Tilsett ca 1 spiseskje (14,40 g) til hvert avløp, spesielt de du bruker ofte. For godt brukte avløp som er utsatt for ekkel lukt, bruk natron oftere for å unngå problemer.

Natron nøytraliserer lukt, men det bryter ikke opp tresko. Behandle tresko som de dannes for å forhindre at de blir et problem

Rengjør et stinkende avløp Trinn 14
Rengjør et stinkende avløp Trinn 14

Trinn 2. Bruk sitronskiver og skreller for å deodorisere søppelavfall

Slipp en sitronskive eller noen skreller til disposisjonen. Aktiver avhendingen og la den male sitronen. Sitrusduften vil nøytralisere ekkel lukt fra andre matvarer og skitt i rørene. Hvis du ikke har en sitron, fungerer dette også med andre sitrus.

Du kan også prøve å bruke is til å skure bladene og samle fett fra søppeltømmingen. Tilsett salt eller Borax for å hjelpe til med å deodorisere avløpet

Rengjør et stinkende avløp Trinn 15
Rengjør et stinkende avløp Trinn 15

Trinn 3. Skyll avløpene regelmessig med oppvaskmiddel og varmt vann

Skyll tømmes en gang i uken for å forhindre oppbygging som er ansvarlig for de fleste lukter. Dekk til avløpet med en tappestopp, og ren deretter varmt vann fra springen. Bland inn ca 1 ss (15 ml) av din vanlige oppvaskmiddel. Trekk ut støpselet for å la vannet vaske bort rusk.

  • Skyll avløpet rett etter bruk. Det vasker bort olje eller matpartikler i kjøkkenvasken, for eksempel før de legger seg på avløpsrøret.
  • Hvis avløpet ditt har søppelavfall, aktiver bladene for mer rengjøringskraft.
Rengjør et stinkende avløp Trinn 16
Rengjør et stinkende avløp Trinn 16

Trinn 4. Fjern potensielle tresko manuelt før de blokkerer avløpet

Skinn en lommelykt i avløpene for å se etter ubehagelig oppbygging. Hvis du ser noe, bruk et dreneringsverktøy eller en skrue for å skrape bort ruskene. Dette er veldig nyttig for dusjavløp som samler opp mye hår og såpeskum over tid.

Husk å sjekke tappestopperen også. Tørk av den og behandle den med eddik eller bakepulver etter behov

Tips

  • Rengjør avløpet rutinemessig, minst en gang i måneden, for å forhindre luktdannelse. Natron, sitronsaft og til og med kommersielle rengjøringsmidler er gode for å deodorisere et avløp før lukt blir merkbar.
  • Kontroller alltid tappeplugger, propper eller deksler. De er enkle deler å glemme, men mye stinkende rusk og bakterier havner på dem.
  • Hvis du renser avløpet og fremdeles oppdager en ubehagelig lukt, bør du vurdere å ringe en rørlegger. Noen ganger sprekker rør og frigjør skadelig kloakkgass.

Advarsler

  • Kokende vann kan skade PVC -rør. Unngå å bruke varmt vann med mindre du er sikker på at avløpet ditt ikke er koblet til noen PVC -komponenter.
  • Ta forholdsregler når du bruker varmt vann. For å unngå fare for brannskader ved oppvarming av vann til avløp, bruk lange klær og ovnsvotter. Før vannet forsiktig til avløpet og hell det sakte i.
  • Ikke bruk blekemiddel i avløpet hvis du har et septisk system. Blekemiddelet kan drepe bakteriene i septiktanken som bryter ned avfallet ditt.

Anbefalt: