3 måter å bruke rørledningsmasse

Innholdsfortegnelse:

3 måter å bruke rørledningsmasse
3 måter å bruke rørledningsmasse
Anonim

Når du skal utføre alle typer VVS -prosjekter, er det viktig å velge riktig fugemasse. Mange rørleggere sverger til rørforbindelsesforbindelse (også kjent i bransjen som "pipedop"), et tykt lim som ekspanderer inne i røret for å forhindre lekkasjer. Ikke bare er rørfugemasse mer pålitelige enn andre tetningsmetoder, de er også vanligvis lettere å jobbe med. Bare børst den viskøse væsken på gjengene på røret eller beslaget og gi det tid til å sette seg opp. Siden pipedop aldri tørker helt, vil det danne en rask, fleksibel tetning som garantert varer i mange år.

Trinn

Metode 1 av 3: Påføring av rørledningsforbindelsen

Bruk rørleddforbindelse trinn 1
Bruk rørleddforbindelse trinn 1

Trinn 1. Børst pipedysen på røret eller beslaget

Skru av og fjern lokket fra flasken med tetningsmasse. De fleste produktene inkluderer en liten applikatorbørste på undersiden av hetten. Bruk denne applikatoren til å smøre flytende tetningsmasse rikelig på gjengene på hanrøret.

  • Sørg for at rørene du forsegler er rene og tørre før du påfører pipedop.
  • En liten engangsbørste eller slikkepott kan også brukes hvis rørdopet du plukket opp ikke kommer med en egen applikator.
Bruk Pipe Joint Compound Trinn 2
Bruk Pipe Joint Compound Trinn 2

Trinn 2. Smør tetningsmassen i motsatt retning

Snu rørsegmentet og gå over pipedoksen igjen, denne gangen over trådenes bane. Dette vil bidra til å fylle ut trådene og fremme en sterkere, mer langvarig tetning.

  • Påfør tetningsmassen etter behov for å oppnå full dekning. Når du er ferdig, bør du knapt kunne se trådene i det hele tatt.
  • Sørg for at du bare sprer tetningsmassen på gjengede seksjon av hannrørsegmentet, ikke på hunngjenger eller andre deler av røret.
  • Hvis du monterer rør sammen for høytrykksapplikasjoner, kan du bruke wicking for å sikre vanntetthet. Vikle snoren rundt trådene etter påføring av fugemassen.
Bruk rørleddforbindelse Trinn 3
Bruk rørleddforbindelse Trinn 3

Trinn 3. Monter komponentene sammen

Skyv hannrørsegmentet inn i åpningen på hunnsegmentet eller beslaget. Skru hanndelen på plass til den slutter å snu. Bruk om nødvendig en justerbar skiftenøkkel for å stramme røret.

  • En ekstra fordel med å bruke rørleddforsegling i forhold til andre typer tetningsmidler er at den også fungerer som smøring, slik at du kan sette inn hann -segmentet mye dypere i hunn -segmentet eller beslaget.
  • Flytende rørforseglinger herder ikke, noe som gjør at du enkelt kan skille rørene senere i stedet for å måtte kutte og installere dem på nytt.
Bruk rørleddforbindelse trinn 4
Bruk rørleddforbindelse trinn 4

Trinn 4. Gi tetningsmassen tid til å sette opp

De fleste rørfugemasse vil vanligvis ta mellom 5-15 minutter å begynne å størkne på et standard rør på 1,3–7,6 cm. For større rør, eller systemer som vil bli utsatt for høye temperaturer eller kontinuerlige vibrasjoner, kan tetningsmassen ta så lang tid som 48 timer å sette.

  • Fuktige forhold kan øke den opprinnelige innstilte tiden med så mye som 50%.
  • Når tetningsmassen har stivnet, vil det fortsette å herde i flere dager, eller opptil 2 uker, for rør 30–38 cm (12–15 tommer) eller større. Mange rørfugetetninger herder aldri helt-de forblir litt gummiaktig for å ekspandere og trekke seg sammen i røret.
  • Hold ut med å gjenopprette vann- eller gassstrømmen til rørene til tetningsmassen har hatt god tid til å danne en sikker tetning.

Metode 2 av 3: Arbeide med rørleddforbindelse

Bruk rørleddforbindelse trinn 5
Bruk rørleddforbindelse trinn 5

Trinn 1. Velg riktig tetningsmasse for prosjektet

De fleste rørfugemasse er godkjent for bruk på en rekke rørmaterialer, inkludert forskjellige typer metall og plast. Imidlertid er dette ikke alltid tilfelle. Les emballasjen til et produkt nøye før du kjøper det for å bekrefte at det passer dine behov.

  • Bruk av upassende tetningsmasse kan føre til alvorlige lekkasjer og andre rørproblemer.
  • Det er viktig å plukke opp riktig mengde tetningsmasse, så vel som riktig type. Tetningsmasser for rørledninger kommer i størrelser fra 30–946 ml (1–32 ounces). For å unngå upraktiske avbrudd må du kontrollere at du har nok til å se prosjektet ditt gjennom.
  • For huseiere kan en tetningsmasse laget med teflon være nyttig. Teflon utvider seg når det blir vått, noe som kan bidra til å tette lekkasjer.
Bruk rørleddforbindelse trinn 6
Bruk rørleddforbindelse trinn 6

Trinn 2. Bruk hansker for å holde hendene rene

Det er en god idé å holde dekket med et par tykke arbeidshansker mens du arbeider med flytende fugemasse. Pipe dope er et glatt, noen ganger klebrig stoff som kan være vanskelig å vaske av når det er på plass. Det er et stort potensial for å lage rot hvis det kommer i kontakt med bar hud eller arbeidsområdet.

  • Gummihansker vil være en akseptabel erstatning hvis du ikke har et dedikert sett med arbeidshansker.
  • Skulle du tilfeldigvis få fugemasse på huden din, må du stoppe det du gjør og vaske det berørte området med såpe og varmt vann.
Bruk rørleddforbindelse trinn 7
Bruk rørleddforbindelse trinn 7

Trinn 3. Arbeid i et godt ventilert område

Flytende rørforseglinger setter seg raskere og mer effektivt under tørre forhold. Som andre lignende lim kan de også avgi milde røyk. Åpne et vindu eller slå på luftviften for å få litt luft som sirkulerer gjennom rommet mens du jobber.

Eksponering for kjemiske røyk kan føre til at du føler deg svimmel eller svimmel hvis du jobber i et begrenset rom

Metode 3 av 3: Riktig bruk av rørledningsmasse

Bruk rørleddforbindelse trinn 8
Bruk rørleddforbindelse trinn 8

Trinn 1. Bruk en fugeforbindelse for store rørleggerprosjekter

Fordi den kan brukes på både metall- og plastkomponenter, vil det sjelden være behov for å bruke noe annet til rørleggerarbeider hjemme. Det at den holder seg seig betyr også at det er lettere å demontere rør senere uten å skade dem, i motsetning til hardherdende forbindelser.

  • Rørfugemasse finnes i alle større jernvarebutikker og forbedringssentre.
  • Flytende tetningsmasse har en tendens til å være billig, er lett å jobbe med og krever ikke andre verktøy eller stoffer for å påføre, noe som gjør dem til et mer praktisk alternativ enn komplekse flerdelte tetningsmasser.
Bruk rørleddforbindelse trinn 9
Bruk rørleddforbindelse trinn 9

Trinn 2. Tett gassledninger

I tillegg til tradisjonelle rørleggerprosjekter, er flytende rørforseglinger en nyttig måte å beskytte mot gasslekkasjer. De kan påføres på nøyaktig samme måte, og i de fleste tilfeller er forseglingen de gir både lufttett og vanntett.

  • Les emballasjen nøye for å forsikre deg om at rørfugemassen du kjøper er godkjent for bruk på gassledningene og for den spesifikke typen gass du har (for eksempel naturgass eller propan).
  • Du bør teste hjemmet eller virksomheten din for gasslekkasjer regelmessig, selv om du er trygg på at rørene er tette. Du kan gjøre dette ved å legge såpevann i en sprayflaske og spraye beslagene. Hvis du ser mange bobler, har du en lekkasje.
Bruk rørleddforbindelse Trinn 10
Bruk rørleddforbindelse Trinn 10

Trinn 3. Hold deg til lavtemperatur -systemer

Mens pipedop danner en sterk tetning under normale forhold, kan intens varme føre til at tetningsmassen krymper og sprekker. Til slutt kan dette føre til uventede lekkasjer. For vannvarmere, dampventiler og andre applikasjoner med høy varme, vil du ha det bedre med å bruke en anaerob harpiksforbindelse eller bindingssement i stedet.

Vær forberedt på å forsegle eller bytte rørsystemer med høy temperatur hvert par år

Bruk rørleddforbindelse Trinn 11
Bruk rørleddforbindelse Trinn 11

Trinn 4. Dobbel opp tetningsmasse i områder med høy belastning

Rør som opplever mye rasling, vibrasjon eller fysisk håndtering kan behandles med en kombinasjon av tetningsmasse. Den vanligste sammenkoblingen er teflonbånd og rørfugemasse. For å bruke disse to løsningene sammen, vikle du først inn det gjengede hannrørsegmentet med teflonbåndet i henhold til produktinstruksjonene. Avslutt med et belegg av flytende tetningsmasse.

Tilsetningen av et ekstra tetningsmasse fyller eventuelle gjenværende hull i rørtrådene, noe som resulterer i en mye mer spenstig tetning

Tips

  • Teflonbaserte rørforbindelsesforbindelser anses generelt for å være de mest allsidige, ettersom de kan brukes på alle typer materialer og er designet for lett å tåle høyt trykk og temperatursvingninger.
  • Selv om noen rørleggereksperter anbefaler å bruke to forskjellige tetningsmidler (for eksempel ved bruk av en fugemasse i forbindelse med teflonbånd), vil dette ikke være nødvendig for de fleste vanlige rørleggerprosjekter.
  • En pimpstein kan være nyttig for å skrape av glatt tetningsmasse som klamrer seg til huden din.

Advarsler

  • Ikke bruk rørfugemasse på utsvingte gjengede beslag eller beslag med gummipakninger.
  • Unngå å bruke petroleumsbaserte rørforbindelser på PVC og annen plast. Med tiden kan disse produktene bryte ned plasten, slik at de blir sprø eller trekker seg løs fra beslaget.

Anbefalt: